✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Sociālais radioaparāts

2008. gada 6. maijā, komentāru vēl nav

Līdz šim, ja kāds man ieminējās par modulāru aparatūru, kura sastāv no dažādiem moduļiem, man nāca prātā vēl skolas laikā redzētie modulārie serveri (šķiet, tie bija Motorola ražojums, bet varu kļūdīties), kur pietika tikai uzlikt vienu moduli otram virsū un atiet. Taču, nu nekādi nespēju iedomāties modulāru mājas izklaides centru.

Un tieši šodien es pamanīju tādu - digitālo radiouztvērēju Olinda. Lai nevilktu gumiju, paziņošu uzreizi - tas ir modulārs pasākums. Tas nozīmē, ka bāzes modulis spēj uztvert radio, atskaņot, un veikt visvisādas sev vien zināmas darbības. Taču, šai ierīcei varēšot kabināt klāt velnsviņsazinko.

Piemēram, sociālo moduli, kurš ļautu caur WiFi ar draugiem, paziņām un radiem dalīties ar to, ko klausies. Un, principā, tas arī viss. Viņi vai tu var ieraudzīt, ka draugs klausās ko jaunu un atiet - uzslēgt pats un paklausīties to pašu.

Tas pat nebūt nav interesantākais. Interesanti ir tas, ka šis ir kārtējais ar BBC saistītais projekts. Un šī sociālā uzparikte vien ilustrē plašās iespējas, kuras teorētiski šāda modulāra sistēma var sniegt. Ja ticēt skaistajiem aprakstiem, tad šis ir tāds kā dzelžu analogs WEB 2.0 ierastajiem API. Moduļi savā starpā komunicē. Un, ja ir luste, tu arī pats vari uztaisīt savējo moduli, kurš ar pieejamo informāciju dara sazinko.

Atvainojiet, ka tik nejēdzīgs posts, bet gribējās uzrakstīt. Lai arī nezināju, kā īsti to darīt :P

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt