✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

HDRI

2008. gada 7. maijā, 21 komentārs

Vai šitamais skaitās HDRI? Bik dzeltenais sit cauri, tiesa. Šķiet, ka varētu palasīties vairāk par šo foto līmēšanas metodi. Vizuāli izskatās tīri jauki (vismaz tas, ko dara citi).

HDRI, jopt

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar sams

2008. gada 7. maijā, plkst. 23:40

pamēģini paniekoties ar photomatix, var izveidot HDR attēlu arī no viena raw kadra.

Gravatar Fotomīlis

2008. gada 8. maijā, plkst. 00:17

Par konkrēto bildi grūti spriest! Vairāk sliecos uz to, ka tas nav HDR! Lūk daži skaisti varianti apkopoti: http://www.kakao.lv/index.php?zoomzina=2356

Kas attiecas uz photomatix - tie, kas ņemas ar fotografēšanu nopietnāk (www.fotoblog.lv un ne tikai), photomatix nerekomendē - labāk sanākot, ja veido photoshop-ā. Pats esmu nedaudz paniekojos ar photomatix - laiks, ko patērēju bildes veidošanā, protams, bija krietni mazāks, kā photoshop, arī rezultāts, manuprāt, nemaz nebija slikts! Lielākais photomatix mīnuss - brīvā versija pa virsu bidldēm veido photomatix ūdenszīmi!

Lūk: http://backingwinds.blogspot.com/2006/10/how-to-create-professional-hdr-images.html

Gravatar Guntars

2008. gada 8. maijā, plkst. 00:53

Nu nez, logs ir viens liels melns plankums. Idejiskā līmenī tur vajadzētu varēt saskatīt naksnīgo pilsētu.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 8. maijā, plkst. 08:37

Guntars: tas tāpēc, ka logam priekšā ir rullējamās žalūzijas :)

Gravatar Normunds

2008. gada 8. maijā, plkst. 08:47

<i>Vizuāli izskatās tīri jauki </i> vizuāli 99% HDR kadru izskatās ārkārtīgi samāksloti un garlaicīgi.

Gravatar Uldis

2008. gada 8. maijā, plkst. 08:52

Izskatās, ka vienkārši tur ir pārāk daudz gašo toņu. Nav nekādas informācijas par attēla tumšākajām vietām, arī gaišās ir nedaudz pārgaismotas. Doma tāda - paņem tikai gultu - uztaisi, lai bildē izskatās labi, tad ņem nākamo bildes daļu, dari to pašu un liec klāt. Šis jau ir automātiski ģenerēts, ne?

Gravatar xlt

2008. gada 8. maijā, plkst. 09:08

nez, man jau šķiet krāsu spektrs par mazu, lai dēvētos par HDRI.

Gravatar alx

2008. gada 8. maijā, plkst. 09:22

nu jā, šis tiešām tāds pašvaks hdr:) pilnam priekšstatam tad varēji pievienot arī izejas materiālu, ja vien šis nenāk pa taisno no fočuka. ir mēģināts minimāli bakstīties gan ar photomatix, gan photoshop jau gataviem skriptiem, bet man gan vislabāk patika viens cits softs - http://www.mediachance.com/hdri/ - stipri vienkārši un saprotami veidots un var mēģināt saglābt jau esošas bildes, ne tkai kombinēt speciāli šim mērķim bildētas. Pie kam, lai kaut ko bīdītu, pietiek jau ar 1 bildi.

Gravatar Edgars Koroņevskis

2008. gada 8. maijā, plkst. 10:21

kad runa ir par HDR, es dodos uz Flickr un uzmeklēju foto setus ar HDR, īstākā daile un prieks palūkoties, ko citi parastie ļaudis ir saveidojuši. izcils materiāls.

Gravatar DD

2008. gada 8. maijā, plkst. 11:20

Tas ir HDR, ja ir līmēts ar no vairākiem kadriem. Bet tev vnk ir nesmuks kadrs izvēlēts.. tāds garlaicīgs, kur maz krāsu, tumšo vietu. Pats kadrs arī ir pārāk gaišs.

Gravatar ulzha

2008. gada 8. maijā, plkst. 13:56

DB: kāpēc tikai no vairākiem? Abreviatūrā "HDR" kāds burts nozīmē "vairāki"? http://en.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range_imaging 3. rindkopas beigas, ja neliekas pašsaprotami

Gravatar myxz

2008. gada 8. maijā, plkst. 14:47

dzeltenais tonis gan vairāk iskatās pēc šķība WB(white balance). HDR bildes no parastajām jau atšķiras ar to ka dinamiskais diapazons ir stipri lielāks. Es šādas bildes parasti veidoju tā - uz statīva taisītus vienādus kadrus ar expokorekciju no -2 lidz +2 salipinot ar PS. Ātri un eleganti. Ja bildējat RAW formāta var arī izlīdzēties ar to ka konvertējot no RAW uzliekat ekspokorekciju. Man gan vairāk patīk vairāk bildes kas no oriģināliem kadriem lipinātas. Vēl te tika minēts melnais logs, un tas ka neko nevar pa to redzēt :) - tas laikam ir no tā ka fočika eksponometrs vadās pēc gaišākā punkta kadrā un pēc tā arī noteikts slēdža ātrumu. Tākā pie loga ir novietota galda lampa, tad eksponometrs ir visu rēķinājis pēc tās. Ja elspozīcija būtu rēķināta pēc loga, tad visa apgabals zem lampas būtu viens pārgaismots balts plankums. nu kaut kā tā apmēram.

Gravatar DD

2008. gada 8. maijā, plkst. 20:21

ulzha!

da tāpēc, ka vilkšana no viena kadra (lai arī RAW) - ir pseido-HDR!!! Īsts HDR top no vairākām bildēm, kur pikseļi satur pavisam citu infu, jo ir eksponētas ar dažādiem slēdža laikiem (to nosaka ekspokorekcija)

Tone-mapping arī ir pseido-hdr, ja nemaldos.

Gravatar Piu

2008. gada 8. maijā, plkst. 23:40

HDR vislabāk sanāk, ja ir vismaz 3 ekspozīcijas, kas, vēlāms, veiktas tumšā laikā.

Reku mans tests pāris dienas apakaļ

http://piu.lv/up/hdrtest01.jpg

Gravatar Vaarna

2008. gada 9. maijā, plkst. 11:00

Drīkst uzzināt, kam šitenajā kadrā bija nepieciešams HDR?

Normundam taisnība - 99% HDR izskatās briesmīgi. Bet tas 1 atlikušaia - tur nemaz nevar pateikt, ka tas ir HDR, cik moini izskatās.

Gravatar Normunds

2008. gada 9. maijā, plkst. 13:43

<i>kas, vēlāms, veiktas tumšā laikā.</i>

Tas ir jāuztver kā aksioma? Gaišā dienas laikā nekas nesanāks?

Gravatar iinuu

2008. gada 10. maijā, plkst. 12:09

Normunds: Sanāks gan, ja attēlā ir detaļas kas ir labi izgaismotas un slikti. Labs piemērs ir baznīca ar maziem lodziņiem. Attēlos ar vienlīdz labu izgaismojumu nav jau nekādas dižās dinamikas starp +/-. Ar attēliem tumsā ir cits bēdu stāsts - ja oriģināli ir graudaini, kad HDR būs vēl sliktāki... Varbūt kādam noder - Photoshopā CS3 ir iebūvēts šais rīks pie File > Automate > Merge to HDR

Gravatar ernests

2008. gada 12. maijā, plkst. 11:57

  1. Ārprāc, cik daudz cilvēku izsaka viedokli bez viedokļa
  2. Ja tas ir sastellēts no vairākām ekspozīcijām, tas ir HDR
  3. Nav svarīgi kurā dienas laikā bilde taisīta
  4. Parasti labi hdr sanāk no bildēm ar kontrastu, ar ēnām

Doma ir sekojoša: Ar Bracketing (over un under exposer) palīdzību tiek iegūti vairāki attēli, kur katrā no tiem cita attēla daļa ir pareizi izgaismota. Tad attēli tiek salikti kopā tā, lai vienā attēlā būtu perfekti izgaismotās daļas. Lielākā daļa šausmīgo HDR bilžu rodas tiek radītas uzdzenot kontrastus, mocot krāsas un pāršaujot pār strīpu ar sharpening ;)

Gravatar Tante Milda

2008. gada 20. maijā, plkst. 14:06

jāsaprot, ka HDR ir vērts izmantot, ja uzņem bildi ar dažādās intensitātes apgaismojumu atsevišķās bildes daļās. ja bilde jau ir vienmērīgi izmantota - nefig to HDR