✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Skērī boi

2008. gada 14. maijā, 39 komentāri

Veicot pēdējos ar iepirkšanos saistītos manevrus, nonācām Elkorā. Tajā, kas uz Brīvības štrāses. Un, dodoties virzienā uz mazu bērnu apaviem, pa labi roki ieraudzījām biedējoša paskata bērnu. Labi, manekenu. Bet biedējošs tas bija bez gala. Izskatās pēc esošā Kalifornijas gubernatora un Hitlerjūgenda krustojuma.

Biedējoša paskata manekens

Pirms iepazīšanās ar šo jaunēkļa manekenizāciju bijām Alfā. Turamienes Rimi lepni ziņoja, ka jebkuram, kurš spēs iegādāties visu četru krāsu (garšu) jaunās Laimas šokolādes, ir iespēja savā īpašumā haļavnā veidā iegūt jauno Ērgļu Andra ripu. Diezgan ātri tika atklāts, ka no minētajām četrām dažādajām šokolādes tāfelītēm visā veikalā ir pieejamas tikai trīs. Veikls triks, ko tur daudz...

Šodien tika apgūts Ivars (TomTom Go 720 reinkarnācijā). Šķiet, kā palīgs Dienvidanglijas neceļos viņš būs brangi labs. Dīvaini, ka senais Olaines pagrieziens no Jelgavas šosejas aizvien tam ir svešs. Kā arī, cerēsim ka pa īso šis neies (kā to darīja iepriekšējais Ivars, kura garantijai pateicoties varējām aizlienēt svaigu).

Nu, ko. Cerēsim uz nekavēšanu, tikšanu lidmašīnā, sekmīgu nomas auto iegūšanu, labu laiku (kurš, kā izrādās, nemaz tik labs pirmās trīs dienas nebūs) un veselību. Starp citu, izrādās, ka ir vairākas Stanstedas lidostas :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar asmo

2008. gada 14. maijā, plkst. 22:47

Ivars ir labs, atšķirībā no Latvijas, Eiropā viņš ir bijis visur ;)

Gravatar Papuass

2008. gada 14. maijā, plkst. 23:29

Andra Ērgļa ripa ir īsta un akcija strādā, tev vienkārši neveicas ar iepirkšanās brīdi :)

Gravatar laacz Autors

2008. gada 14. maijā, plkst. 23:53

Papuass, Tu vēlies teikt, ka kādam tik ellīgi garšo tās ar sarkanīgi rozīgo strīpiņu, ka HIPERmārkets nejaudā iepirkt? :)

Gravatar kristapsz

2008. gada 15. maijā, plkst. 01:17

Ivaram ir viens gljuks, jeb pareizaak sakot gruti saprotama fraaze. Skaneeja apmeeram taa "peec X metriem njemam otro pa labi". no sakuma domaju ka janjem otraa josla (jo citreiz vacijaa vinjsh saka kuru joslu jaaienjem), bet isteniibaa domats bija, ka jagriezhas otrajaa ielaa pa labi. pirmo reizi izdzirdot apmulsu, nakamas reizes jau bija skaidrs, ko Ivars ar to grib pateikt :)

Gravatar Sarky

2008. gada 15. maijā, plkst. 01:37

Ar teļapōnu fotografēji? Vai arī kaut ko lielāku ārā vilki, bet Tev neviens neaizrādīja?

Gravatar Rumpis

2008. gada 15. maijā, plkst. 07:25

Hehe, vēl viens 720-tā īpašnieks :) Ir Ivaram vēl dažas frāzes, pie kurām jāpierod. Piemēram - "Turēties vairāk pa labi!" un "Aplī braukt pa kreisi!" BTW, Ivara balss vietā var ierakstīt kādu citu. Piemēram - priekšnieka vai sievas :-)

Gravatar Dunduks

2008. gada 15. maijā, plkst. 08:48

biju martaa Anglijaa ar TomTom720, apmierinaats kaa zilonis :-)

Gravatar kinda

2008. gada 15. maijā, plkst. 08:52

Rumpis: "Turēties vairāk pa labi!" = eng versijā "Keep right". Kas tur ko nesaprast? Kreisā josla vnk nogriežas, bet Tev nevajag nogriezties, tāpēc jābrauc pa blakus joslu. Mani laikam nekas vairs nevar pārsteigt, esmu redzējusi ikonu, ka pēc x metriem jābrauc ar prāmi, un tā arī bija - ceļā galā prāmis :D

Gravatar pinky

2008. gada 15. maijā, plkst. 09:27

man jau sen ir gribējies uzņemt šausmeni ar šitajiem superīgajiem manekeniem galvenajās lomās :)

Gravatar Copy

2008. gada 15. maijā, plkst. 09:28

Stendstedas lidosta ir viena, termināļi ir vairāki, 4 cik aceros ;)

Gravatar ss

2008. gada 15. maijā, plkst. 09:44

2 kristapsz: ar frāzi “peec X metriem njemam otro pa labi” ir domāts, ja tu gadījuma brauc garām Salaspils aplim, tur viņas bieži ir vairākas, tas sarežģī izvēli :D

Gravatar Mārcis Balodis

2008. gada 15. maijā, plkst. 09:49

Veiksmīgu ceļu! Stanstedā izkāpot no ļotaka būs labs gabals ar kājām jāiet līdz somām. Pēc tam auto noma gan ir ļoti tuvu un ērti. Kura nomā ņemsi auto?

Gravatar Master

2008. gada 15. maijā, plkst. 12:45

vai tiesam Elkora ir normalas cenas bernu lietam? kad 1.x tur biju ta ar nesmu bijis.. izgaju ara ar domu, ka nepirkshu tur neko, tikai tapec, lai staipitu 2 pirkstus gaisaa, ka esmu iepircies darga veikala.

apbrinojami, ka tendeces arzemes nenak lidz LV (cenu zinja), nebrinos kapec visi lielie zimoli skrien te - muljkju zemee tak labi var uzvaariities

Gravatar rv

2008. gada 15. maijā, plkst. 16:03

labak patiik dzerushais iiirs. "juu ev riichd jour f---n destinaishen" "teik the f--n roundabout" :)))

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 09:18

NEVIS IVARS BET IGORS... AUNU BARS JŪS

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 09:22

MASTERAM: NEKĀDI LIELIE ZĪMOLI TE NESKRIEN - TIE VISI IR VIETĒJIE BĀLELIŅI, KAS DARBOJAS AR IEPRIEKŠĒJO GADU KOLEKCIJU PELĒKO IMPORTU VAI LABĀKAJĀ GADĪJUMĀ STRĀDĀ IZMANTOJOT FRANŠĪZES. NEKAD NEVIENS LIELAIS PATS TE NENĀKS, JO TE VIŅIEM NAV KO DARĪT TIEŠI MAZĀS PEĻŅAS UN NOIETA TIRGUS DĒĻ

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 09:27

KĀDA STARPĪBA VAI 720 VAI NĒ. MAN IR PDA UN ARĪ IGORS RUNĀ.

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 09:28

AUNI, TĀ VIETĀ LAI PAR TO PAŠU NAUDU IEGĀDĀTOS PDA AR GPS UN INSTALLĒTU TOMTOM - PĒRK TIKAI TOMTOM

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 09:31

LAACZI - NERAKSTI VAIRS. LABĀK IR AIZIET, KAMĒR ESI TIKAI NEDAUDZ NOSLĪDĒJIS NO TOPA

Gravatar Rumpis

2008. gada 21. maijā, plkst. 09:34

Tante Milda - nekliedz! (rakstīšana ar visiem lielajiem burtiem ir kliegšana). Un atsevišķa, specializēta iekārta savu funkciju pilda labāk, nekā kaut kāda universāla Viss-Vienā. Man ir arī PDA, bet TomToms braukšanas laikā ir ērtāks.

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 09:45

Rumpi, jā? atsevišķa specializēta iekārta? tad tev mašīnā ir: 1) tomtom pie vējstikla; 2) mp3 atskaņotājs kabatā ar austiņām uz kakla; 3) GSM citā kabatā; 4) PDA vēl citā kabatā; 5) laptops uz aizmugurējā beņķa; 6) GPS adapteri uz USB glabā bagāžniekā? ... nekas tur nav ērtāks, man ir 300-tais ASUS un tā ekrāns ir tikai mazliet mazāks par 720-tp tomtomu un pa a-eiropu es braucu vispār ar izslēgtu displeju - tikai uz balss komandām. nerunāsim cik maksā tās 6 iekārtas... puņķu tapas vervelē un man tas viss vēl jālasa!

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 09:48

Kāpēc neviens nepiemin Igora frāzi - 'braukt pāri aplim' , kas nozīme braukt pa apli?

Gravatar Rumpis

2008. gada 21. maijā, plkst. 10:37

Tante Milda - TomToma turētājs man virs telefona brīvroku turētāja atrodas, vējstikls netiek apgrūtināts, mp3 neklausos un atskaņotāja attiecīgi nav, telefons ir jostas maciņā, PDA ikdienā līdzi nevazāju (kādreiz nēsāju, bet tagad gluži labi bez tā iztieku), laptopu ņemu līdzi tikai vajadzības gadījumā, GPS adapteri uz USB nehavoju, un arī TomTomu līdzi ņemu tikai tad, kad uz svešāku vietu braucu. Vienkāršībā ir spēks :)

Gravatar Sarky

2008. gada 21. maijā, plkst. 11:02

Nabaga Tante Milda....

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 12:59

savukārt, man nekas nekad nav jāņem līdzi... jo viss vienmēr ir līdzi

Gravatar laacz Autors

2008. gada 21. maijā, plkst. 13:05

Tande Milda, jā, pie visa var pierast. Arī pie tā, ka all-in-one risinājumi nekad neiekļauj pilnvērtīgas atsevišķu produktu versijas, jo tas vienkārši nav iespējams - vienmēr ir kompromisi. Lietošanas ērtuma ziņā, kvalitātes ziņā, kā arī veiktspējas ziņā.

Manā uztverē tas ir tāds risinājums cilvēkiem, kuri ir gatavi samierināties ar šīm iepriekšminētajām lietām dažādu apstākļu labā. Man, piemēram, pašlaik tas ir mp3 pleijeris + mobilais telefons. Nav nepieciešams atsevišķs viens vai otrs. Bet satnavu lietoju tomtomu un turpmāk arī tā darīšu (pie kam, ne 720, bet gan 730T vai, visticamākais, 930T (T = Traffic) - cenas starpība nav liela un TMC esamība Audi navigācijā vakar mūs izglāba no lidmašīnas nokavēšanas).

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 14:46

manā asus ir pilns tomtoms... pilns gsm... pilns mp3... pilns pda ar windows mobile 6 pro...

Gravatar laacz Autors

2008. gada 21. maijā, plkst. 14:50

Tante Milda, esmu lietojis kā PDA TomTomu, tā arī klasisko 720/920 Go. Funkcionalitāte, ātrums un lietošanas ērtums iekš PDA ne tuvu nav tā, kas ir uz atsevišķas ierīces. Bet, kā jau runāju, ir cilvēki, kas bez kurnēšanas var knapināties ar all-in-one risinājumu, kamēr citiem vajag atsevišķus katru savam mērķim paredzētus, lai izmantotu to pilno iespēju klāstu un velti netērētu laiku :)

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 15:14

laacz, es esmu lietojis arī abus divus - pda un klasisko. ātrums ir atkarīgs no pda cpu ātruma un citiem parametriem - ram lieluma utt. - nebiji dzirdējis? citādi varu tev pateikt no sirds - nekādas atšķirības tikai pda ir mazāks ekrāns. funkcionalitāte: man uz pda ir pilns tomtoms ar visu plusu utt. ērtums - pilnīgi tāds pats - atkal jau - drusku mazāks ekrāns. ja vienu roku tur biksēs, tad gan varētu būt problēmas - ar otru roku trāpot ekrānā drusku par augstu, drusku par zemu, drusku par augstu, drusku par zemu, drusku par augstu, drusku par zemu.

Gravatar Tante Milda

2008. gada 21. maijā, plkst. 15:17

tā T - traffic lietošana ir apmēram tāpat kā stāvot sastrēguma nepārtraukti mainīt rindas iespraucoties

Gravatar laacz Autors

2008. gada 21. maijā, plkst. 17:16

Paldies, Mildastant. Turpināt šo diskusiju nav lietderīgi, jo jau no paša sākuma Tu nespēj iztikt bez tavuprāt argumentāciju pastiprinošiem bērnišķīgiem uzbraucieniem, kuri neattiecās uz lietu. Acīmredzama ir kompetences pārpilnība :) Paldies.

Gravatar rv

2008. gada 21. maijā, plkst. 17:57

ir skaidra viena lieta: noteikti nedrikst braucot lietot GPS un telefona apvienojumu. ja kaads pazvana, tad gps programma vai nu kirdikt vai labaka gadijumaa atiet atpakalj pec paris minuutem pec sarunas beigaam. ljooti nepatiikami. it ipashi gadijumaa kad pazvana kads no otra auto, prasot - kur tu esi, un kaa aizbraukt turuntur... ;/

Gravatar Pofig

2008. gada 22. maijā, plkst. 10:26

Nu, Lāci? Kā brauciens? Mēs, starp citu, abos virzienos lidojām vienā lidmašīnā... :oDD

Gravatar Tante Milda

2008. gada 22. maijā, plkst. 10:28

rv: ja Tu izmanto PDA ar nosaukumu TP-101M (tualetes pods - 101 modernizētais) - Tev ir taisnība.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 22. maijā, plkst. 11:24

Mildastant, neaizmirsti, ka internetā nav anonimitātes. Arī tad, ja esi no Jēkabpils.

Gravatar Patriots

2008. gada 22. maijā, plkst. 22:17

spēcīga atbilde ;)) :D

Gravatar Tante Milda

2008. gada 23. maijā, plkst. 10:10

laacz: kas tev ļauj iedomāties, ka vari man norādīt? es jau pienesu lādiņus lielgabaliem 1943-jā (lasi: rakstīju PHP), kad tu vēl biji pie tēva

Gravatar asiic

2008. gada 23. maijā, plkst. 12:47

tobish, veel pirms pasha php

Gravatar Tante Milda

2008. gada 26. maijā, plkst. 09:23

tobish pirms vēl paša