✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

IBM DB2 par velti?

2008. gada 26. maijā, 9 komentāri

Kamēr es gulēju nē, bet biju vaļinājumā, IBM ir laidis tautās savas grandiozās DBVS - DB2 bezmaksas versiju - DB2 Express-C. Tas ir loģisks solis, jo konkurentiem šādas bezmaksas versijas ar ierobežotu funkcionalitāti vai izmantojamajiem resursiem jau ir pieejamas. Daži klārē, ka šis ir IBM solis pret MySQL un citām vairāk vai mazāk atvērtā koda DBVS, taču es jums teikšu, ka ņefiga. Tas ir esošās grandu konkurences diktēts gājiens. Jebkurā gadījumā, jauki. Vismaz izvērtēt attiecīgās sistēmas iespējas, prototipēt un veikt testus varēs arī šamajam. Daudziem gan tas nebūs sevišķi noderīgi, jo DB2 nav domāts tikai web aplikāciju izveidei :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Arnolds

2008. gada 26. maijā, plkst. 13:28

Domāju, ka tiem kantoriem, kuri izmanto DB2 pilno versiju, tā maksājumu summa ir niecīgs pukšķis piesviedrētā ādas sēdeklī. Tā kā šis solis - pretty bezjēdzīgi.

Gravatar po_lacis

2008. gada 26. maijā, plkst. 13:33

jauki, Diez kaa ir ar liccenzeeshanu? Ja es uztaisu kaadu projektu kursh izmanto Oracle XE vai sho DB Express-C, vai es sho produktu varu kaadam paardot un tas buus legaali? Tipa es dodu savas sources un citas lietas, bet klients past uzslien savu DB2 vai Oracle un lieto laimīgs un visi uzskata, ka man nav nekaada sakara ar to DB platformu kuru tas izmanto. Zinu tikai to ka Oracle XE ir ierobezhijumu uz procesoru, ramu un tablespace. Laikam buus pasham beidzot tie dokumenti jaaizlasa.

Gravatar Funbot

2008. gada 26. maijā, plkst. 14:01

Nav slikts atvaļinājums, DB2 Express-C jau eksistē vairāk kā 2 gadus. Izskatās, ka funkcionalitātes ziņā nekas nav ņemts nost, ir tikai resursu ierobežojumi. Pats gan neesmu mēģinājis, jo ikdienā darbojos ar pareizo izlaidumu. DB2 Express-C varētu būt laba spēļmantiņa topošajiem DB2 administratoriem, kam nav brīva pieeja DB2.

Gravatar neruup

2008. gada 26. maijā, plkst. 14:05

... Daudziem gan tas nebūs sevišķi noderīgi, jo DB2 nav domāts tikai web aplikāciju izveidei - iisti neiebraucu ko Tu ar sho gribeeji pateikt. Ja es nerazhoju tikai Web aplikaacijas, tad man DB2 var nodereet, ja razhoju - arii var nodereet.

Gravatar ulzha

2008. gada 26. maijā, plkst. 14:29

po_lacis: izlasīt der ļoti. Šajā gadījumā ielinkotās lapas trešais teikums jau varētu nomierināt.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 26. maijā, plkst. 15:49

bubu, tikai tagad piefiksēju. sasodītais bremze :)

Gravatar Gints Plivna

2008. gada 26. maijā, plkst. 15:57

bubu minētajā saitē ir apraksts latviski ar ierobežojumiem, kas ir gan Oraclei, gan M$ SQL Server, gan DB2. Pie tam latviski :)

Gravatar vigants

2008. gada 26. maijā, plkst. 17:21

arī licencēta DB2 cena jau vispār nav nemaz tik liela salīdzinoši... un ja vajag patiešām normālus datu apjomus grozīt tad tas ir ļoti labs risinājums.

Latvija, gan ir Oracle zeme... DB2 ir maz specialistu, bet nu arī šī joma strauji attīstās. Ja vairāk interesē var ar man sazināties... es strādā iekš IBM. :)