✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Cenā neietilpst...

2008. gada 2. jūnijā, 24 komentāri

Jau kādu laiku domājot par māju, laiku pa laikam sanāk uzdurties arī kādai weblapai šai sakarā. Tad, nu, viena mani atsēdināja pēc pilnas programmas. Cenas feinas, plānojumam nav ne vainas, klātienē izskatās arī tīri ok. Pat tas, kas neietilpst cenā, ir gana saprotams. Ja neskaita pēdējo "neietilpstošo" :)

Bez PVN:)
Bez PVN:)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Rumpis

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 08:50

Varbūt viņi orientējas uz pircēju kā juridisku seju? :)

Gravatar Arnolds

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 09:02

IMHO šitos PVNistus attiecīgie orgāni kādu laiku atpakaļ jau izdrāza. Un vai nebija attieīgajos papīros (reklāmas likums?) noteikums, ka reklāmā jāuzrāda cena ar visiem nodokļiem?

Gravatar Vigants

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 09:09

:) Viņi orientējas uz pircēju, kas samaksās skaidrā naudā... tad PVN var " pazust" :)

Gravatar Bubulis

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 09:12

Ja tā nav kļūda, tad cipars ir krimināls - daudz maz tipprojkets, par 1000eur/m2+PVN tikai par pelēko apdari, pie tam bez zemes komunikācijām.

Tā kā ja negribi ņemties ar kosmētisko remontu pats, tad pieskaiti klāt vēl vismaz +150Ls/m2 plus vēl zeme kas pie zemes gabala 1200m2 un cenas ap 28kLs, pie mājas platības 150m2 iznāks +200Ls/m2

Rezultātā mājas izmaksas 700*1,18+150+200= virs 1150Ls/m2 Nav tā kā pa sālītu 170kLs par 150m2 māju?

Gravatar dadzis

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 09:42

kāds pats www ir? kāds projekts, no kā māja būvēta, kāds tad ir cipars? pvn neko neizsaka, pārējie ciapri visu izsaka

Gravatar Bubulis

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 09:45

www.uzars.lv cipars ap 700Ls/m2 (PVN nav iekļauts)

tad jau labāk uz ss.lv paskatīties kādas jaunbūves karkasu un pabeigt tajā būvniecību. izmaksu ziņā varētu būt mazāk, da i laika ziņā ātrāk.

Gravatar Peeteriz

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 10:01

Bet jā, jāpiekrīt Arnoldam - kādreiz bija populāri visas cenas bez PVN uzrādīt, bet tas manuprāt jau vairākus gadus kā ir pretlikumīgi; jāpameklē likumos atsauces.

Gravatar dadzis

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 10:04

pills webs ir ar tādām bez PVN štellēm piem., tikko plaši reklamējās bezspekulantiem.lv, tur tieši tas pats - galvenais ir uzķert lietotājus, business

Gravatar Peeteriz

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 10:08

Patērētāju tiesību aizsardzības likums -

17.3 - Kārtību, kādā norādāma pārdošanas cena un mērvienības cena precēm, kas tiek piedāvātas patērētājam, kā arī kārtību, kādā norādāmas cenas pakalpojumiem, reglamentē Ministru kabineta noteikumi.

Ministru kabineta noteikumi Nr.178 "Kārtība, kādā norādāmas preču un pakalpojumu cenas" 4. Piedāvājot patērētājiem preces, pārdevējs norāda gabalcenu jeb pārdošanas cenu (turpmāk — gabalcena) un noteiktas mērvienības cenu. Gabalcena ir cena par vienu preces vienību, nedalāmu preces daudzumu vai iepakojumu. Noteiktas mērvienības cena ir cena par vienu kilogramu, litru, metru, kvadrātmetru vai kubikmetru, vai citu preces daudzuma mērvienību saskaņā ar šo noteikumu prasībām. Preces gabalcenā un noteiktas mērvienības cenā ietver pievienotās vērtības nodokli un visus citus nodokļus.

... un tāpat likumos ir norādīts par Patērētāju tiesību aizsardzības centru, kuram ir tiesības to kontrolēt un par to uzlikt sodus.

Gravatar UL

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 10:28

Te ir nianses. Ar PVN apliekas pirmoreiz reģistrējamais nekustamais īpašums (Vai kaut kā tā). Lasīju PVN likumu, īsti gudrs netiku. Ja nu tās mājas pieder Uzaram kā privātpersonai, vai arī tās pēc uzcelšanas sia uzars-celtniecība pārdevis sia Uzars NĪ (tā optimizējot nodokļus) , tad iespējams, ka norādītā cena ir pilnā cena, tikai darījumam netiek piemērota PVN likme. Labāk uzzvanīt uz to kantori un pajautāt.

Gravatar cx

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 11:54

cien. laacz kungs.. atsauci uz avotu(no kura screenshots), lūdzu!

Gravatar dadzis

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 12:02

lāci, bez pvn māju neuzcelsi, vari par to aizmirst :) gribētu redzēt, kā ieejeot k-rautā tu nopirksi vannu bez pvn ... .

  1. tiec pie zemes 2) laimē latloto vismaz 50k Ls (reāli kādi 70k Ls ir vajadzīgi visam) 3) apbruņojies ar pacietību un rezerves nervu šūnu krājumiem un ... pēc gada varbūt tiksi ie mājas :) re, Krsitaps raksta blogu (rakstija kamēr cēlās) http://www.tirgusdiena.lv/lat/classified/comblog/kristaps_ceplis bet uzcēlās, runā par 50k Ls kas aizgāja tieši būvēšana, zemi neksaitot

Gravatar haa

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 12:35

drausmīgas cenas. man pazīstams būvē māju Carnikavā - speciāli frēzētie guļbaļķi (Norvēģu tehnoloģijas, vietējais ražojums) bez tām debīlajām akmensvatēm, izskatās zolīdi. māja monstrs - 280kvm velk aptuveni uz 180k ls ar visu apdari

Gravatar hu_ha

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 13:06

Es teiktu, ka cilvēki, kas pērk mājas, kas jau no sākta gala paredzētas pārdošanai, ir galīgi traki! Pats šobrīd būvējos - stāvu strādniekiem ar mietu blakus, bet tik un tā tādus fufeļus nolaiž. Daudz kas jau ir likts pārtaisīt, daudz ko pats darījis/pārtaisījis, jo esmu sapratis, ka strādnieks to tāpat labāk neizdarīs. Jo gatavāku māju nopirksi, jo vairāk naudas izgāzīsi, lai to remontētu, sildītu utt.. Un par cenām - maksāt tas viss tā arī maksā, bet tikai tad, ja materiāli ir izvēlēti pietiekoši kvalitatīvi. Tas kas priekš pārdošanas, tur parasti ņem vislētāko, ka tik skatam..

Gravatar Rumpis

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 14:48

hu_ha - Tad jau lielākā daļa cilvēku ir galīgi traki. Ne katrs var būvēt pats, un ne katrs pat var ar mietu izstāvēt strādniekiem blakus. Tad ko, tiem cilvēkiem jādzīvo kartona kastē zem tilta? :)

Gravatar hu_ha

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 16:04

Zinu reālu cilvēku, kurš sadomāja aizstāvēt savas tiesības uz kvalitatīvu mājokli - jau nez kuro gadu viņš tiesājas, sauc visa veida ekspertīzes utt. Ir skaidrs, ka viņam ir taisnība un ka būvētājiem jāatbild par padarīto, bet viss lielais tiesu mehānisms ir tik smagnējs, ka tas notiek ļooooti lēni..

A tur jau tā problēma ir ar tiem cilvēkiem, ka traki vai varbūt naivi. Bet varbūt tiešām - nav citas izejas.. Ar to arī operē tie būvnieki.. Cerams, ka tagad tas trakums būs beidzies un celtnieku vidū parādīsies arī kvalitatīvais darba spēks - tik kā atfiltrēt to, tas jau atkal cits stāsts ;)

Gravatar bet

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 16:17

Rumpis, ir jau ar traki, vai ta visiem vajag rīgā dzīvokli? ārpus rīgas un pierīgas ciematiņiem nemaz tik traki dārga tā dzīvošana latvijā nesanāk, tikai baigais tukšums, jo visiem nez kapēc vajag rīgā, kaut kāds lauķu sindroms vai kas? :D

Gravatar Rumpis

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 16:22

bet - es dzīvoju ārpus Rīgas. Pie pašas Rīgas robežas, bet tomēr ārpusē :)

Gravatar aaxc

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 16:40

Elementaars maarketinga triks un vis.

Gravatar cx

2008. gada 2. jūnijā, plkst. 23:20

to aaxc: kaut vai ļoti pludināta tā robežlīnija.. tomēr starp mārketingu un krāpšanu ir robeža!

Gravatar noisex

2008. gada 3. jūnijā, plkst. 00:06

nu normali..cena bez PVN :D

Gravatar dadzis

2008. gada 3. jūnijā, plkst. 09:32

kāda tur krāpšana :D skaidri un gaiši ir uzrakstīts, dūmi bez uguns, tukšu salmu kulšana

Gravatar Janeks

2008. gada 5. jūnijā, plkst. 22:59

Šitais man atgādināja par savām bērnības takām, kur nesen izbraucu ar veļuku cauri. Biju šokēts, par tām šausmām, kas tur atklājās - topošs privātmāju ciemats ar šokējoši redzamu draņķīgu būvniecības organizāciju un kvalitāti. Jābūt apaļam idotam, lai tur kaut ko iegādātos. Protams, attīstītāju mājaslapās tikai skaistas vizualizācijas.