✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

iPhone 3G

2008. gada 10. jūnijā, 59 komentāri

Tad, nu tā. iPhone sakarā tad ir divi jaunumi. Nav brīnums, ka palaidu to visu garām. Tāpēc steigšu nebūt pirmais un vēstīšu jums jaunumus.

Viens prieciņš esošajiem lietotājiem - iPhone 2.0 programmatūra. Jaunās iespējas ietver man negaidītu un ļoti noderīgu papildus fīču - ActiveSync. Teikšu kā ir - iespēja pa smuko savienoties un sinhronizēties ar darba epasta serveri bija tikai tām ierīcēm, kuras uzturēja šo ActiveSync. Izskatās, ka tagad es varu pavisam noteikti izmest domu iegādāties Windows Mobile (vismaz līdz šīs operacionālās sistēmas nākamajai versijai). Nenoliedzams fakts - šis ir slaids spēriens zem jostas vietas RIM ar savu BlackBerry. Momentānas problēmas tas nesagādās, taču ilgtermiņā, domājams, šo ražotāju var piemeklēt Palm liktenis.

Beidzot būs arī normāla App Store integrācija, lai varētu sakarīgā veidā instalēt, testēt, iegādāties un neiegādāties citu ražotos softus aifounam (like i care). Man dikti patīkams ir arīdzan jaunums par IPSec atbalstu VPN veidošanai (pats fakts). Jaunas valodas, kuras neietver sevī latviešu. Un, protams, superīgākā no visām jaunajām fīčām - uzlabotais kalkulators! Vēl ir kaut kāda sinhronizācija pārējiem nekorporatīvajiem nabadziņiem - Mobile Me. Nez, iMobile iMe bija jau aizņemts? Un vai šī līdzība ir ar nolūku?

Otrais (protams, ka niecīgais) jaunums ir iPhone ar trešās paaudzes tīklu atbalstu (jā, arī HSDPA datu pārraide), iebūvētu GPS, it kā paildzinātu akumulatora darbības laiku, utt. Lielais Vispasaules Ābolizācijas Plāns rāda, ka 11. jūlijā civilizētā pasaule varēs sākt stāvēt rindās, pieklājīgi stumdīties un pirkt tās ierīces kāliem. Kā viegli iedomāties, septiņdesmit astotās pasaules valstis sēž un domīgi gaida - ibo, coming soon. Ja kāds atrod kādu TeliaSonera veikalu mūsu valstī, var jau doties un sliet teltis :)

Protams, ka tie, kas iegādājās šo uzparikti par daudzsimts bukazoīdiem nu varēs meklēt mierinājumu kur nu vēlās, jo jaunā cena viens divi trīs astoņu gigabaitu versijai (ASV un ar līgumu, protams) būšot divi simti zaļpapīrīšu.

Neesmu es Apple whore, taču kaut kad nospraudu sev mērķi - ja parādīsies šī telefonpleijerinternettablete ar trešo paaudzi un GPS, izskatīšu opciju iegādāties. Nu būs jātur sevi pie vārda un jāizskata opcija... Vēl ir dažādi jautājumi, kas jānoskaidro un jāpaseko tiem, kas pasteigsies ar šo mantiņu apsavesties pirmie.

Un galu galā, kas nav iekš jaunā iPhone? Videozvana (mazkameriņas vispār nav). Trešā paaudze tiek izmantota tikai balss sakariem un datu pārraidei. Interesanti - Apple, šķiet, būtu mācējuši iemārketēt pagaidām neiegājušos videozvanu. Vismaz ja ne parasta videozvana veidā, tad kaut kā atjautīgi to pielietojot. Aizvien nav MMS (!). Kamera tāda pati vien kaka ir. No otras puses - ja cena arī pie mums būs ap simts latiem, tad pavisam noteikti visi citi ražotāji varēs iet dēt un nevienu neuztrauks tas, ka tur nav tas un tas. Jo tur takš ir gāzelējams kalkulators! :) Starp citu, bez šiem jautājumiem dažus (labus) uzdod arī PC World - vai šo ierīci varēs izmantot kā modemu, vai būs GPS navigācija "aizved mani tur" veidā, kas notiks ar iPod (pie anonsētās iPhone cenas tas ir labs jautājums), utt.

Laikam pēdējais, kas jāpiebilst, - atklāšanas runa (šovs?) bija pārāk... evaņģēlisks?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar HP

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 01:21

GPS +Goole maps+3G + vēl kaut kas ... es pagaidīšu bet pagaidām finanses neatlieku.

Gravatar gints

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 01:52

Ar tik zemu cenu var viegli zaudēt ekskluzivitāti(vai kas no tās atlicis), līdz ar to arī iekārojamību.

Nez kāds kreizī līgums būs jānoslēdz. :)

Gravatar laacz Autors

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 02:00

Gint, a kāpēc iPhone ir jābūt kaut kam eksluzīvam? Jau tagad tas tā nav. Protams, no otras puses, tas ir labs mārketings - lielai daļai cilvēku šķiet, ka tas tieši tā arī ir.

Gravatar peech

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 03:13

Mani jau kādu ilgāku laiku nomoka jautājums par GPS darbību sadarbojoties ar google maps. Tātad kā zināms google maps parasti tiek lietots online režīmā - tad no šī rodas jautājums vai arī iPhone būs online versija google mapiem vai arī varēs piemēram lejupielādēt offline versiju noteiktam reģionam, valstij utt. pretējā gadījumā uz 3G naudiņa tā tik vien griezīsies lai lejupielādētu katru karti, kad mainās atrašanās vieta un otra problēma, kas ar to saistās - ja nu es esmu vietā kur pārklājums ir niecīgs vai pat nav, bet man vajag apskatīt karti - online versija taču nestrādās - nav signāla - nav kartes!!!???

P.S. Cerams, kad drīzumā arī tiks izlaisti softi kā OzyExplorer vai TomTom priekš iTelefona

Gravatar gints

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 04:22

laacz - vnk uzskatu, ka tas bija viens no labākajiem selling pointiem. Protams dēļ apple ģeniālā mārketinga selling pointu netrūkst.(atšķirībā no funkcijām)

Kas attiecas uz google maps - gan jau 3G tiks izmantots kur vien ir tāda iespējamība, lai tikai izpatiktu tīkla operatoram. (ne jau velti tāds pricedrops)

Gravatar gsa

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 08:56

a kaada bija PALM veesture/liktenis?

Gravatar Patriots

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 09:14

bet tas kalkulātors tīri iņčīgi uztaisīts :)

Gravatar Vigants

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 09:22

Nu nezinu... es personīgi jūtos nedaudz vīlies, jo nav uzlabota fotokamera (nav video iespējas) un 3G ir tikai datiem... nav videozvana iespējas. :(

Tāpat plastmasas aizmugure telefonam piedod tādu lētuma garšu. Pirmajam modelītim (kas man jau ir) tomēr tas alumīnijs tādu zolīdumu kaut ka pievienoja.

Tad vēl arī interesanti kādēļ sudraba krāsa pazudusi vispār (ir tikai balts un melns pieejami)... un nav Apples nu jau iecienītā Product RED varianta.

Ja nu kas, tas es savā blogā par šo savu vilšanos esmu uzrakstījis... kas gribēs atradīs! :)

Gravatar Rumpis

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 10:32

Man šķiet, ka kaut kas no tā trūkstošā, par ko tauta īd un dzied jeremiādes, tiek atstāts uz nākošajiem modeļiem. Par foto kameru piemēram - nu nebūs šodien 5 megapiseļi ne ar ko labāki par 2, ja nebūs sensors ar mazākiem trokšņiem un ja nebūs labāka optika. 5 mārketinga megapikseļu dēļ toč nau vērts iespringt un radīt pircējam nepamatotas cerības par foto kvalitāti. Vot i ieliekam 2 un neviens neko necer un nesūdzas arī. A MMS? Vai dikti daudzi to lieto, kaut tehnoloģija pastāv jau sen un aparātu pietiek? Var tak uzlādēt savu saturu uz kāda servera un nekādi MMS nau jāsūta, pietiek ar vienkāršu linku, kuru var apskatīt ne tikai uz telefona. A alumīnijs, plastmasa, lētums, zolīdums? Da lai kāds pamēģina uztaisīt kaut attāli līdzīgu telefonu par 200 vājajām amerikāņu naudiņām, un lai viņam laba veselība, ja kaut kas sanāks :)

Gravatar tamster

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 10:49

Neesmu pārsteigts ka nav MMS un nebrīnītos ja šams nekad netiktu ieviests. Lieki piedrazotu kādu izvēlni. Šamos kāds patiešām arī lieto? MMS funckija ir bijusi katrā telefonā kas man ir piederējis pēdējo, šķiet, gadu 4 garumā. Pa to laiku esmu nosūtījis labi ja pāris MMS - tikai testam, tā kā lietojot iPhone man ememes galīgi nepietrūkst. Par video zvanu trūkumu gan žēl.. kāreiz arī biju domājis ka ābols beidzot iemārketēs video zvanus.. un gaidīju iChat vai ko līdzīgu. Cena graujoša :)

Gravatar Kas

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 10:58

Nu pag, vispār jau tas bija diezgan eksluzīvs produkts, jo nezinu kā Jūsu pasaulē, bet 300ls par telefonu tomēr maksā retais. Un cik nu viņš tur LV maksāja. Nupat uzzināju krizdabz blogā, ka tāds ir Onkulim un Artūram, cik tad par tādu maksāja viņi, nezinu, droši vien ne zem 300ls. Nevajag piemirst, ka joprojām populāri ir "mazcenas" un 1lata telefoni...

Domājams, kamēr tas telefons oficiāli atnāks līdz Latvijai vēl daudz gadalaiki nomainīsies. Bet ja cena līdzinās 200usd, tad lmt to tik pat labi var piedāvāt kā "augstā gala" mazcenas mobīlo ;) Un visa ekskluzivitāte vējā.

Stīva uzstāšanās un iphone2 anouncēšana likās smieklīga. Atceros madTv video parodijas. Un man pat likās, ka cilvēki sāka nevietā smieties, kad viņš parādīja foto no sāniem un teica, ka esot tievs un tad piemetināja - ka esot tievāks malās.

I give you the iPhone (madTV)

vai otrs tikpat prikolīgs: Madtv - Apple I-rack

Gravatar Normunds

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 11:01

oij kā iphone izdrāzīs mobilo telefonu tirgu, oij.... Principā jāizsaka līdzjūtība visiem mobilo telefonu ražotājiem - apple ar vienu telefona modeli var potenciāli sagrābt lielu pīrāgu daļu. Bail pat prognozēt cik lielu daļu viņi pagrābs ar zem simta latu vērtu telefonu. Konkurences šajā segmentā nav principā, visi nokia un SE puslīdz sakarīgie multimedia modeļi maksā virs 200Ls un tiem ir labākajā gadījumā 1GB kur turēt savu staffu.

Kas fascinē - apple principiāli ir piekāsis visās grāmatās rakstīto par to kā jāmarketē produkti, kā jābīda tirgū. Viņi pastāsta savā konferencē, viņi palaiž vienu reklāmas rullīti un pasaule sajūk prātā. Tas ir vienkārši pisec kā viņi to ir dabūjuši gatavu.

Gravatar cx

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 11:40

mazkameriņa+videozvans būs ar 3.0 firmwares update :)

Gravatar hQuse

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 11:53

to Normunds: tāpēc, ka apple atšķirībā no citiem pārdod nevis produktu, bet emocijas, kas saistītas ar produktu. Tas pats triks tiek pielietots arī Coca cola mārketinga stratēģijā - nekas īpaši garšīgs un veselīgs, taču ir praktiski visos pasaules pārtikas veikalos. Mums saka nevis, ka cocacola ir fantastiski kruts dzēriens, bet cocacolu dzert ir fantastiski kruta! :D

Gravatar sas

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 13:00

labs... paliek tikai siiki jautaajumi - mani interesee tikai offline kartes un turn by turn navigaacija ar balsi, cena nenormaali kruta, galvenais ka apple ir savaacis savus suudus vienuviet un pateicis ka cena buus VIENAADA VISAA PASAULEE... tas ir pats kutaakais. noteikti pirkshu, kad naakamreiz vajadzes telefnu - vienas lietas gan zeel paiesi - pirmaas paaudzes telefonu iipashnieki

Gravatar jcx

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 14:21

Tabulā par uzlaboto akumulatora darbības laiku Videozvans taču bija, tā ka kamera varētu būt noslēpta vienkārši zem stikla. Ekrāna robežas taču arī nevienā reklāmas foto nevar redzēt. Pašu videozvanu varētu ieviest ar nākamajām programmversijām, tas gan var gadīties. Metāla aizmugure vēl atgriezīsies, visdrīzāk pēc gada.

Gravatar RedStar

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 14:35

Iebūvētais GPS varētu būt ar, teiksim, ne pārāk labu uztveramību, tāpēc to kā sevišķi nopietnu fīču varbūt nevajag vērtēt.

Gravatar peech

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 15:06

Vēlviens lielisks jautājums, par ko būtu vērtīgi padomāt ir par to, ka telefons jau maksās rupji rēķinot 100Ls par 8Gb, 150Ls par 16Gb, bet tālākais jautājums ar līgumu uz cik ilgu laiku... Jo cena 199$ ir ar Līgumu pie konkrētā operatora nevis vienk. plika telefona cena - pretējā gadījumā viņi nevarētu dabūt tik labu cenu...

Gravatar kriitinjsh

2008. gada 10. jūnijā, plkst. 15:52

Nez, IPhone nepiesaista mani kā telefons. Labāk jau dzīvoju ar savu Nokia 5700, man ar to pietiek. un esmu dzirdējis ka ar Iphone nevarēs filmēt, un uzstādīt mp3 datnes kā zvana toņus.

GPS, epasts, 3G man arī ir pieejams, kalkulators un konvertors, viss man ir.

Un Google maps offline versija ir pieejams Nokia Symbian 9 lietotājiem, bet Nokia 5700 ir Symbien 6.

Gravatar weedy

2008. gada 11. jūnijā, plkst. 08:07

Kriitinj, pirms atreferē muļķības, pārbaudi.

Izgāzies kā veca sēta..

Protams, tas viss tev ir un vēl daudziem, kuriem bija daudz krutāki mobilie (Blackberry, HTC) pirms pārgāja uz iPhone. Bet vai tu esi dzīvajā redzējis Safari uz iPhone?

Tas ir līdzīgi kā ar anti-mac zealotiem - kā mīlēja izteikties kāda visai kolorīta personība "kņigu ņečital, mņeņie esķ".

Gravatar Boja

2008. gada 11. jūnijā, plkst. 09:28

Vot, veedy, droši vien, ka ieintegrēts Safari ir teicami uz iPhone, bet pie visiem jautājumiem manējais būtu: Kad būs Firefox uz iPhone? Jo uz Mac (uz kuriem man jādarbojas) ir FF. Bet laikam laikam jau jāņem vien būs...

Gravatar weedy

2008. gada 11. jūnijā, plkst. 11:09

Boja - mana atbilde ir - tad, kad Firefox strādās tikpat ātri un ēdīs tikpat maz ram kā Safari. Izklausās pēc latviešu teiciena "kad pūcei aste ziedēs", ne? :D

Izskatās, ka vēl kādu laiku iPhone darbosies ar tagadējiem un tam līdzīgiem CPU - vismaz tik ilgi kamēr tajā nebūs kaut kas līdzīgs Intel Atom, Firefox, domāju, nebūs pieejams (vai, ja būs, būs pārāk lēns, lai no tā būtu kāda jēga).

Beztam tas ir milzīgs darbs ieintegrēt visas touch lietas iekš FX.

Gravatar x-is

2008. gada 11. jūnijā, plkst. 13:25

Much a do about nothing... Da kāda razņica kāds tur Safari vai Firefox. Ekrāns ir un paliek - mazs!

Gravatar laacz Autors

2008. gada 11. jūnijā, plkst. 13:49

x-is: much "ado" - vienā vārdā :)

Gravatar bx

2008. gada 11. jūnijā, plkst. 14:28

Nu.. varbūt ir tas iPhone tik labs kā te visi jūsmo - neesmu mēģinājis, nav viedokļa, bet, manuprāt, tas jebkurā gadījumā ir domāts konkrētai nišai (es teiktu - cilvēki ap 20-35 un citu vecumu "gadget freaks" un Apple fani) un nebūs tā, ka Latvijā katrs otrais tagad lietos iPhone tikai tāpēc, ka tas būs lēts un pieejams. Piemēram, man (un noteikti ne tikai man) nepatīk touch-screen telefoni lietošanas ērtības ziņā, tāpēc mierīgi turpināšu lietot savu HTC Excalibur.

Gravatar weedy

2008. gada 11. jūnijā, plkst. 18:24

"Kņigu ņečital, mņeņie esķ" :p ;)

Gravatar Prusaks

2008. gada 12. jūnijā, plkst. 00:37

Esmu (ne)laimīgs Nokia N95 īpašnieks. Pirku par kaut kādiem 300 latiem, precīzi neatceros. Un MacBook lietotājs mājās/darbā. Jā, viss strādā, bet… Protams, ir HSDPA caur Bluetooth (kas karas 1x stundā, uzkarot līdzi vai nu telefonu, vai arī iecilpojot iezvanīšanās softu Mac OS X). Ir GPS gan ar Nokia, gan ar Google kartēm (kas sliktā uztvērēja dēļ rāda Dieva zīmes pat caur knapi sapumpurojušu bērza zariņu). Ir adrešu un kalendāra sinhronizācija (kas strādā automātiski, pateicoties 3. puses shareware). Ir radio, fotoattēli, lieliskas kvalitātes videokamera un pārkodētas mākslas filmas MicroSD kartē (kas superbremzei simbijānim parasti prasa pusminūti, lai ielādētu tikai "thumbnail"!). Toties N95 strādā kā modems un ir ar pilnu latviešu valodas atbalstu. Kad šīs 2 lietas būs uz iPhone, pametīšu gļukaino Nokiju momentā. Tik bieži esmu gatavs iziet uz ielas un meklēt somus, ko sist un lamāt… Kamēr nē, sorry, Steve. Un tas viss par spīti tam, ka skaitos tāds kā "Apple fanboy"...

Gravatar Prusaks

2008. gada 12. jūnijā, plkst. 00:42

Es pat Doom II, ko retu reizi uzrauju uz N95, sēžot tualetē, būtu gatavs uzpurēt, ja iPhone beidzot uzliktu punktus uz i :D

Gravatar Uldis

2008. gada 12. jūnijā, plkst. 16:03

Iphone lv tulkojums taču ir. Man viens džekiņš jau staigā apkārt. pats piedalījies tulkošanā. Izskatās zolīdi

Gravatar weedy

2008. gada 12. jūnijā, plkst. 16:45

Jā, atkal jau "kņigu ņečital.." :D

Gravatar Imis

2008. gada 13. jūnijā, plkst. 15:53

Iphone nekad nevajag uztvert kā "telefonu". Skaties uz citiem aspektiem - Kvalitatīvākais mp3 atskaņotājs, mazekrāna video, ērts plānotājs, laikapstākļi, u.t.t.

Visa pakalpojumu pakete, kas ir iekšā :super:

Gravatar Prusaks

2008. gada 14. jūnijā, plkst. 00:40

> Iphone lv tulkojums taču ir. Man viens džekiņš jau staigā apkārt. pats piedalījies tulkošanā. Izskatās zolīdi

Priekš "jailbroken", protams, ir Whiskas.

Gravatar weedy

2008. gada 14. jūnijā, plkst. 09:32

Prusak, pat ja tā ir (par ko ir liela šauba), viss mainīsies ar jauno iPhone (App Store anyone?).

Gravatar DeadmaroZ-TLOTL

2008. gada 14. jūnijā, plkst. 10:27

OZI uz IShita nebuus nekad , tiira OZI pat nav uz NOKIA ir tikai klons SmartCOM GPS. Bet TomTom jau gatavo versiju iShitam. Runajot par Google maps tad viniem nekad nebuus offline versija jo Google strateegija ir online nevis offline. Pasaulee 3G trafiks paarsvara ir par fikseetu meenesha maksu un taapeec nevienam pat praataa nenaaks taisiit kaadu offline GM versiju.

Gravatar Boja

2008. gada 14. jūnijā, plkst. 21:37

Man nedod mieru tāda domiņa - kas notiks ar pārējo viedtālrunu cenām, ja iPhone būs nopircams pa 100 mūsu naudiņām. Un nesakiet ka nekas nenotiks... Takš katrs var iztēloties cik maksātu tāds aparāts, ja uz tā būtu uzraksts Nokia vai Sony... Nu ne mazāk par trejiem simtiem. Neskatoties uz 3Mpix neiskaidrojamo pazušanu vai MMS / copypaste nespēšanu.

Velns, kā negribas vest trodexam Ls30 par sporta nokijas remontu, kas neizturēja kritienu no jostas

Gravatar DeadmaroZ-TLOTL

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 10:42

Nekas ar cenaam nenotiks , iShits vel ilgi nebuus reaals konkurents NOKIA Symbian vai MS WM aparatiem!

Gravatar normunds

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 10:57

<i> iShits vel ilgi nebuus reaals konkurents NOKIA Symbian vai MS WM aparatiem! </i>

Pirms ~gada tā teica daudzi. Bet tas netraucēja apple pagrābt trešo vietu smartphone tirgu :D

Gravatar Rumpis

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 11:51

Interesanti, kas cilvēkiem spiež rakstīt tjipa <i>iShit, M$ux</i> un tamlīdzīgi? Neenu, es saprotu, ka konkrētais produkts, pakalpojums, firma, u.t.t., var nepatikt, a kāpēc jācūko nosaukums? Man tas atgādina grafiti zīmētājus ;)

Gravatar weedy

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 12:12

Deadmaroz-TLOTL - neesi Balmera fans gadījumā? ;) Viņš ar šādiem izteicieniem kļuva slavens.. :)

Gravatar DeadmaroZ-TLOTL

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 14:18

A ko jums tas taa koz? Shis aparaats kluva populars tikai taapec ka vinu razo apple un no smartphona tur maz kas ir , redzees kaa buus ar 3G versiju , bet vecais tocna bija taalu no smart. Ir veel arii shajos laiko dauni kas perk apple PC laigan iekshas ir taadas pashas kaa jebkuram PC un ir gatavi par smuki uzziimeto aboliiti maksaat paaris simtus , laigan kvalitaate peedeejos gados viniem ir nokritusies dramatiski! Apple vairs nav tas apple kas kas bija 10 un 15 gadus atapakl!

Gravatar weedy

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 16:22

Jā jā, un iPod nav mp3 playeris. :D

Gravatar DeadmaroZ-TLOTL

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 18:07

Kads te sakars ar iPod? Runajot par iPod , ja juus redzeetu cik tie verki daudz nonaak uz garantijas remontu tad nemaz ar vairs taa pa viniem nefanot ;-)

Gravatar Boja

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 18:17

"A ko jums tas taa koz?" Nē, nekož, bet esmu paradis komunicēt apmēram līdzīgā līmenī ar cilvēkiem. Ja viens par neganti asprātīgu uzskata "iShit", tad ko tur runāt. Iauto un "kārveru klubiņš" ir tava vieta. Ja tev liekas ka MacOs 6 liidz 9 var salīdzināt ar vēlāko, tad nu akal, vai nu neesi nopietni strādājis ar tām vai vienkārši patīk izteikt pretējos viedokļus.

Gravatar normunds

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 20:22

<i>Shis aparaats kluva populars tikai taapec ka vinu razo apple</i>

ak dies... ko tu pīpē?

Gravatar DeadmaroZ-TLOTL

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 20:29

Kaads draudzin te sakars ar Mac OS , tas ja tu lieto Mac OS 6 uz jauniem dzelziem (es pat iisti nezinu kaa tu to panaksi) ir tavas probleemas un taakaa esmu vairaak vai mazaak saistiits ar repro darbiem tad Mac OS ir tiiri labi apostiits un nekas tur tik iipash nav , man jau dzriizaak liekas ka Mac OS lietotaaji ir tie kam gribas visu nolikt iznemo Mac OS jo talak par sho kraasaino briinumu nespeej redzeet. Un ja tevi tieshaam aizskar tas ka saucu sho ne iipashi izdevushos trubu par iShit tad taa jau ir tava probleema un jaaiet mekleet spciaalista paliidziiba tvaik ielaa!

Gravatar DeadmaroZ-TLOTL

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 20:30

Aaa tagad tikai iebraucu nax tu murgo par Mac OS , arii uz veciem makiem tiiri labi vish lielas virsuu ja nav liikas rokas ;-)

Gravatar DeadmaroZ-TLOTL

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 20:32

Es domaju tieshi Mac OS X

Gravatar weedy

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 21:22

DeadmaroZ tu izklausies pēc "average anti-mac person", kuru raksturīgā īpašība ir "never used a mac". Kā smejies, šādi cilvēki arī ir vispārliecinātākie par to, ka apple ražojumi (neatkarīgi no žanra) ne tikai nav labāki, bet ir pat krietni sliktāki par konkurentu produktiem.

Un, jā, ko tu pīpē? Ir jābūt aklam, lai noliktu ierīci, kas gada laikā spēj iekarot 3. vietu tirgū (un 1. mobilā browsinga šārē). Ir jābūt mudakam, lai izsmietu minēto ierīci pēc tam, kad to jau gadu iepriekš izsmējuši citi, lai pēc tam paši kļūtu par izsmieklu.

Gravatar DeadmaroZ-TLOTL

2008. gada 15. jūnijā, plkst. 21:40

Ziids kompaanijas peec arii pakaaraas! Bezeriigi juus esat , kaa zagatas uz spiidiigaam mantinaam ;-)

Kad juus beidzot saaksiet ar smadzenem domaat nevis pakalu , paardotaakais shajos laikos nenoziimee laabaakis!

Tak man nav zeel lietojat IPhone , klausietoes iPod , lietojiet Mac un maksaajiet par katru abola logo abolu kantorim besheno piki ;-) un aabolu kantoris tik smiesies pa jums un razos kaartejo briinumu ap ko vareesiet laiziities ;-)

Gravatar normunds

2008. gada 16. jūnijā, plkst. 08:39

<i>paardotaakais shajos laikos nenoziimee laabaakis!</i>

Dzelžains arguments!

Gravatar weedy

2008. gada 16. jūnijā, plkst. 11:55

Pat tad, ja hype ir galvenais kāpēc pērk Apple produktus, tas ir daudz labāk nekā monopols, jo vismaz pastāv izvēles iespēja.

Tu vienmēr vari nopirkt Zune iPod vietā. ;)

Gravatar Dveesele

2008. gada 16. jūnijā, plkst. 18:24

Ja jau iPhone ir taads suuds (es gan tam nepiekriitu, bet pienjemsim), tad miniet luudzu kaadu liidzveertiigu vai labaaku alternatiivu, arii cenas zinjaa, kas cik sapratu buus gandriiz//tikai 100 ls.

iesaku noskatiities visu prezentaaciju, visai paarliecinosha un jautra!!

Gravatar otto

2008. gada 18. jūnijā, plkst. 15:55

Cik var piesaukt to cenu 100Ls / $199? Cik saprotu, tā cena taču ir ar (ilgu)līgumu.

Tad jau arī par Ls 40K vērtu mašīnu var teikt, ka tā maksā Ls 5K, un tāpēc apvērsīs visu autotirgu. Jo Ls 5K ir pirmā iemaksa, un mašīna ir "tava". Atliek tikai tāds sīkums kā ikmēneša Ls 1000 līzingmaksājums, bet kurš gan skatās uz tādiem sīkumiem? ;)

Gravatar vhuljko

2008. gada 27. jūnijā, plkst. 14:50

Vai ar iphone var filmet un veikt videozvanu? Vai plastmasas korpuss būs tik pat noturīgs pret skrāpējumiem, kā alumīnija? Plastmasa nerullē…

Gravatar pamparam

2008. gada 17. jūlijā, plkst. 13:31

"..nevarēs..., un uzstādīt mp3 datnes kā zvana toņus" - jā, uzreiz nevar. Sakumā uz PC jāpārkonvertē citā formāta, kas manuprāt nav problēma. Man to4na nē, jo mainu zvana toņus vienreiz pusgadā. p.s pati Apple par to neraksta, so tas ir ne-oficiāls triks.