✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

RDP nestrādāšana

2008. gada 19. jūnijā, 10 komentāri

Šodien nolēmu noskaidrot, kāpēc es nu jau nedēļu nevaru pieslēgties savam darba datoram caur RDP (izmantojot Remote Desktop iespēju). Izrādās, ka jaunākie nVidia (un, šķiet, arī ATI) videokaršu draiveri konfliktē ar kādu no pēdējiem Windows atjauninājumiem. Palīdzēja ieprieksējo nVidia draiveru uzlikšana. Sasodītā savietojamība :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar aamen

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 18:24

hmm... taatad taapeec. feini, pasham veel nebija laiks paskatiities, bet situaacija, kad netiek piedaavaats pat autentifikaacijas logs ir pamaniita. lai gan... nomainot kasti, veel nav likumiigie logi (pareizie vieni) atpakalj uzlikti, taapeec neiespringu. vairaak mani apbeedina fakts, ka shobriid nestraadaa triis monitori jo microsoft jaunaakajaas windows versijaas noleemis pietureeties pie taada pasha principa kaa apple, un straadaat tikai uz notiektas aparatuuras. iespeejams, ka tas gan ir tikai video adapteriem, jo kaa skaidro MS, taa esot bijusi visbiezhaakaa probleema windows xp videe. respektiivi, ja uz xp jums straadaaja konfiguraacija intel/ati, vai ati/nvidia, vai dajebkas/dajebkas uz triis vai vairaak monitoriem, tad windows vista videe shis prieks neglaabjami zudiis. un necik iepriecinosh nav arii fakts, ka tieshi mana datora mb razhotaajs ir "aizmirsis" iebuuveet otro pci-16 slotu. neveikla situaacija.

Gravatar aamen

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 18:25

ee es iekjekseeju kjeksiiti!

Gravatar KSB

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 18:36

Tests: vai laacim straadaa detransliteraators aa sh ee uu zh

Gravatar AMB

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 21:01

Man atkal bija situācija, ka ar Remote Desktop pēkšņi vairs nevarēju pieslēgties no Windows XP uz Windows 2003 Server. Visi softi legāli. No Windows 2000 pieslēgties nekādu problēmu nebija - kā strādāja, tā strādāja arī pēc tam, kad no XP vairs nevarēja pieslēgties. Nevarēšana izpaudās kā konekcijas nodibināšana, melnā loga parādīšanās uz īsi brīdi un tad melnais logs, neparādoties logon screenam pazūd, un atkal parādās Remote Desktop pieslēguma veidošanas logs. Nevienā logā nekas neparādījās, nekādu kļūdu vai brīdinājumu paziņojumu. Pilnīga bezfilma, kas tieši un kāpēc nestrādā, arī Internetā nekādi nevarēju ko sakarīgi pa šo problēmu atrast. Vienīgas iespējamais pieturas punkts - lokālais username uz Windows XP bija tāds pats kā lokālais username uz Windows 2003 (domēni protams atšķirīgi), ar kuru kādreiz biju veiksmīgi ielogojies serverī.

Izrādījās, ka var veiksmīgi pieslēgties ar citu lokālo Windows XP useri, vai izveidojot par jaunu iepriekš lietoto lokālo useri. Tā arī nesapratu, kas bija par problēmu, kāpēc vecais Windows XP lietotājs "sabojājies", lai pieslēgtos Windows 2003 serverim.

Gravatar aamen

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 21:10

izdzees no sava legaalaa xp regjistra atsleegu mslicensing (hkcu kaut kur, preciizi neatceros) un straadaa veel triis meeneshi uz sava legaalaa 2k3 bez terminaalja licenzeem.

Gravatar AMB

2008. gada 19. jūnijā, plkst. 21:24

aamen, paldies par padomu, izdzēsu HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\MSLicensing, bet tas nepalīdzēja. Slēdzos caur citu lokālo Windows XP lietotāju :)

Gravatar hmm

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 06:17

probleema nav pashos draiveros, bet vienkaarshi tas, ka abi razhotaaji ciitiigi izmanto m$ net kontroles panelja aplikaaciju izstraadaashanaa. Pie kam nevar saprast, vai M$ Net ir vienkarshi bugains, vai programmetaaji. Sliecaas man uz pirmo variantu, jo pliks draiveris bez kontrol panelja ir briivs no bugiem. Microsofts ir pat izlaidis 2 patchus shai sakaraa, bet beigu beigaas vaino draiveru izstraadaatajus, ka it kaa tie nemaakot rakstiit. Ej nu sazini, aber mums prastiem cilveekiem jaaciesh...

Gravatar gusc

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 14:13

Hehe mes te ar darbaa nevarejam saprast kas pa lietu ... skaidriite, paldies par info!

Gravatar mehdi

2008. gada 20. jūnijā, plkst. 15:01

M$ fanāts Laacz nez kāpēc atkal neredz problēmas sakni, bet velk pārmiju kaut kur uz malējiem...

Gravatar jaxter

2008. gada 29. jūnijā, plkst. 23:05

uz eoparda tas gan ir glauni atrisinats.. viens keksitis un viss straaadaa...