✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Spēļu konkurss PGC

2008. gada 1. jūlijā, 3 komentāri

Kādu laiku atpakaļ tika izsludināts kārtējais konkursiņš spēļu veidotājiem procedural generation jomā. It kā jau nekā sevišķa, bet rezultāti (dalībnieki) brīžiem ir gana interesanti.

Procedural generation, or procedural content generation, is a term to describe the creation of content algorithmically "on the fly" (i.e. after the software executes, rather than before). In video games it is generally used to either generate "random" content (like graphics or levels), or to reduce file size. This competition is focused on the former, but you may choose to apply the theme however you see fit.

Te ir pieejami rezultāti.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mmm...

2008. gada 1. jūlijā, plkst. 15:29

ko isti nozime "after the software executes, rather than before"? after jau nozime peec, ka tad kaut kas var notikt pec tam, kad programma jau beigusi darbu?

Gravatar hu_ha

2008. gada 1. jūlijā, plkst. 16:01

2 mmm - tas ar domu, ka kartes tiek uzzīmētas, kad spēle sākusies, tā vietā, lai kartes būtu iepriekš sagatavotas un pēc tam tikai tajās tiktu veiktas nelielas izmaiņas vai kaut kā tā..

Gravatar hmm->mmm

2008. gada 3. jūlijā, plkst. 18:39

Pastaav demoscene, kur shii proceduraalaa genereeshanas metode tiek plashi izmantota un biezhi vien gala produkts aiznjem paardesmit(vai arii biezhaak simts) kilobaitus ar gjenereetu muuziku, grafiku un telpu, kas parasti aiznjemtu paarsimts megabaitus. Pie shiis informaacijas vareeja kaut ko pierakstiit par Lindermanu un biologjijas matemaatiskajaam sakariibaam - informaacijas atkompreseeshana savaa zinjaa atgaadina iedomaatu koku audzeeshanu, tikai tas viss pateeree procesora resursus.