✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Par Priusu. Smieklīgi.

2008. gada 8. jūlijā, 18 komentāri

Izlasot šo aprakstu par ASV tik ļoti populāro kļuvušo Toyota Prius, es ķiķināju kā slims. Cilvēkam ar humora izjūtu ir viss kārtībā.

Starp citu, kādā SWH auto ziņu izlaidumā dzirdēju, ka Toyota noliktavās ir izbeigušies jebšu tūdaļ tūdaļ izbeigsies mazlitrāžas un hibrīdauto. Tas esot izskaidrojams ar to, ka ASV iemītnieki ir sākuši krist panikā par degvielas cenu kāpumu un masveidā iegādājoties mazlitrāžas auto un hibrīdus. Un tas ir vēl pie tā, ka degviela pēc aizgājušoceturtdien satiktā ASV labi strādājošā Ģirtiņa vārdiem maksā pusi no tā, ko tā maksājot pie mums.

Vēl viens atklājums ir tas, ka Gūgles kalkulators intuitīvā kārtā saprata manis prasīto pārrēķinu no jūdzēm galonā uz litriem simtiņā. Kad rakstīju pieprasījumu, es necerēju, ka iegūšu vēlamo rezultātu :) Vispār jau patēriņš nav nekāds mazais. Biju gaidījis mazāku.

Jā, un nav skaidrs, vai šīs sezonas topgīrs apskatīs pagājušā gada naudīgo cilvēku hītu - simts tūkstošus zaļnaudiņu vērto elektrosuperkāru Tesla (oficiālā rodstera lapa) ir pajēmis priekšā, vai nav.

Ak, protams, jāpiebilst, ka Phalka Dot iegulst manā fīdrīderī.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Krišs

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 08:56

Vai nu nav smieklīgi, vai pietrūkst saites uz vārda raksta 2. un 3. vārdiem ("šo aprakstu")

Gravatar laacz Autors

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 09:05

Krišs, korekcijas veiktas :)

Gravatar viestux

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 09:45

Google vispār baigi apgreidojusi savu kalkulatoru, nujau arī var dabūt valūtu pārrēķinus teiksim "1 usd to lvl" vai, piemēram, krāsas patēriņa aprēķinu "1 liter per square meter to gallons per square foot", ritīgi rullē...

Gravatar Rumpis

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 09:59

Tas, ka amerikāņiem ir pamatīga pakaļa iestājusies jau pie šīm degvielas cenām, ir jau vairākkārt lasīts. A probza viņiem vienkārša. Agrāk dzīvesvieta tika meklēta pēc principa - drive till qualify - tjipa, brauc tik tālu, līdz sasniedz vietu, kur vari atļauties sev māju nopirkt. Un tā nu ļauži dzīvo pat i 200 kilometru attālumā no lielajām pilsētām, un braukā katru dienu uz darbu un atpakaļ. A kad piepeši degvielas cenas strauji pieaug, izrādās, ka ģimenes budžets šādu braukāšanu nepanes. A tuvāka darba nav, pārcelties arī nav iespējams, jo esošo māju pārdot nav iespējams, jo kuram gan vajag vispārējās krīzes apstākļos māju nomaļā, Dieva aizmirstā pilsētiņā. Pilnīga pakaļa.

Gravatar Viestarts

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 10:15

Tas jau tam džekam tikai tāds patēriņs. Oficiāli ir ~4l uz simtu. Bet nu par tiem 6 nebrīnos, jo zinu cilvēkus, kas no 1.9 TDI VW var izdabūt 10l (vot to gan es nesaprotu kā var dabūt gatavu)...

Gravatar Viestarts

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 10:22

BTW, pie mums tas Prius, protams, kā jau tas ierasts, maksā 2x dārgāk nekā otrpus okeānam (tur - 21500 $, LV - 18760 Ls). OK, tur moš kkādi PVN utt figņas, bet vienalga kudiš dārgāk...

Gravatar wot

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 11:38

log(40)^2 miles per gallon in liters per PI km

Gravatar Sarky

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 11:55

Prius jau nu gan tik daudz (5.9) neēd. Tepat pa Rīgu vasarā iekļaujas tajos 4.7 litros. Konkrēta pieredze. Tur kaut kas džekam nav kārtībā.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 11:59

Sarky, TUR ir mazliet cits sastrēgumu koncepts un intensitāte :)

Gravatar Sarky

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 16:15

Ja mājiens uz lielākiem sastrēgumiem = lielākiem tēriņiem, tad - nē, sastrēgumos tiek braukts ar elektrību

Gravatar krivik

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 18:06

Smieklīgākais tas, ka prius rij vairāk nekā M5 (pa trasi), Top Gear to pierādija :)

Gravatar Signis

2008. gada 8. jūlijā, plkst. 21:40

Es reiz rakstīju blogā, ja amerikāņi trīs dienas nedēļā neestu gaļu, tad uz klimatu tas atstātu tādu pašu iespaidu, kā visu amerikāņu automašīnu apmainīšanu pret Toyota Prius. Sīkāk <a href="http://blog.broka.lv/ja-vienu-dienu-netiktu-sta-gaa/" rel="nofollow">šeit</a>.

Gravatar Ledins

2008. gada 9. jūlijā, plkst. 09:10

Viestarts: tas ir msrp cena, ko Tu sauc + lokaalais nodoklis veel. + nejeegaa augsta apdroshinaashana - ala 120 usd par meenesi vai. + veel tirgotaajs labsirdiigs arii grib nopelniit.

Gravatar peech

2008. gada 9. jūlijā, plkst. 09:43

Ja atceraaties tādu Dead Jeff Dunham About His Toyota Prius:

Gravatar Dveesele

2008. gada 9. jūlijā, plkst. 16:58

to krivik: Smieklīgākais tas, ka prius rij vairāk nekā M5 (pa trasi), Top Gear to pierādija :)

tas bija tiešām stulbs tests, jo no prius spieda visu ko varēja ārā, bet BMW tā ir labi ja 1/3 daļa no jaudas, un protams ka BMW šādos apstākļos "ēdīs" mazāk.

man ticamāks/nozīmīgāks likās TopGear apgalvojums ka pie viena prius radīšanas (nevarēju atrast īsto vārdu ši procesa raksturošanai :D) tiek nodarīt lielāks kaitējums videi, nekā tiek saudzēta vide ilglaicīgā Prius lietošanā. Tas dēļ resursu ieguves dažādās pasaules malās.

Gravatar Helmuts

2008. gada 9. jūlijā, plkst. 21:10

nezinu kā Eiropā, bet ASV laba alternatīva ir hibrīds Avensis, kas no tās pašas Toyotas ražots, bet par kuru retais vispār nojauš :) jaudīgāks un lielāks, tubē mētājās video.

Gravatar MR.t.

2008. gada 10. jūlijā, plkst. 16:57

Tas gan bija M3 nevis M5 topgear testaa. Es tagad visiem staastu, ka braucu ar ekonomiskaako mashiinu (M3) :)