✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Atpakaļ no Latgolas (bildēs)

2008. gada 21. jūlijā, 13 komentāri

Dažas bildes kā atskats uz braucienu, par kuru ir, ko stāstīt arī bez šī.

Šis skats pavērās no vietas, kurā nakšņojām pēdējo nakti - “Dridži”.

Skats uz Drīdža ezeru no mājiņas

Zemāk var apskatīt Drīdzi īsi pēc saulrieta :) Turpat.

Šie ir gulbji, kuri dzīvojās pie pirmo divu nakšu atpūtnes. Smuka vieta, kādu laiku atpakaļ labi iekopta un perspektīvā izcili attīstāma teritorija, gana feini iekārtots, bet apkalpošanas līmenis ir zem jebkādas kritikas. Ja ir iespēja, brauciet kur citur, nevis uz “Rāznas gulbi” (VIP atpūtas komplekss my ass).

Vispozitīvāko iespaidu atstājusī pilsētiņa Ludza iepriecināja arī ar onkulīti un tantiņu, kuri uz laipiņas izstūmuši dīvānu un vada savas laimīgā mūža dienas makšķerējot :) Ja nu kādam ir vēlme to pavērot pašam, tad lūdzu - skats ir no stāvvietiņas pie Ludzas novadpētniecības muzeja. Un nē, Ērik, tās tomēt nav klavieres :P

Dodoties uz Aglonu, pa ceļam ir pietura (un apdzīvota vieta/mājas) “Kapiņi”. Šķiet, ka tieši tā es vēlos nosaukt savu māju :P

Nu, un te ir tā vieta un laiks, kad mēs - abi vecāki, teju vai sākām asariņu birdināt. Preiļos ir fantastisks privātā tipa leļļu muzejs - “Leļļu karļvalsts”. Un kā viena no pieejamajām izklaidēm, ir iespēja satērpt bērnu un sevi dažādos mākslinieces pašas piemeklētos tērpos un to kombinācijās un pabildēties ar savu fotoaparātu. Pavisam noteikti šis bija superīgs punkts mūsu īsajam Latgolas apbraukājumam.

Pēc bildēm vēlējos piebilst, ka muzeju Ludzā ir vērts apmeklēt neskatoties uz drastiskajām un neadekvāti augstajām cenām (piemēram, brīvdabas ekspozīcija izmaksās 10 santīmus ik pieaugušajai galviņai - nu sakiet jūs man, vai nav viena vienīga laupīšana?). Vēl Ludzā, protams, ir vērts apmeklēt pilsdrupas. Un vēl šo to. Arī vizītkarte, iebraucot pilsētā, ir smuka.

Ja paliekat palielāka ezera krastā pa nakti, tad lūkojiet, lai izdodās to visu saorganizēt ezera austrumu krastā. Saulriets šai laikā ir fantastiski skaists.

Domāju, ka uzrakstīšu arī plašāku aprakstu. Pagaidām, ja vēlaties ieplānot improvizētu braucienu pa kādu mūsu valsts reģionu ar auto, ir vērts iegriezties tuvākajā tūrisma informācijas centrā, paķert kaudzi bukletu, aprīkot sevi arīdzan ar Latvijas ceļu karti (“Latvijas ceļvedis”, lai arī nav speciālizēts karšu izdevums, tomēt no Skaistas līdz Sauleskalnam pa neceļiem izveda mūs izcili) un labu redzi. Paķerto bukletu klāstā noteikti iekļaujiet arī naktsmājas. Rēķinieties, tiesa, ka, ja braucat vīkendā, var rasties problēmas ar brīvu naktsmāju atrašanu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kristaps Kūlis

2008. gada 21. jūlijā, plkst. 23:23

Skaisti. Atzīšos, ka pats neesmu tajā Latvju zemes nostūrī pabijis.

Gravatar Zwobot

2008. gada 22. jūlijā, plkst. 09:00

Ludzā uzmanieties no vietējiem skinhediem. Naktīs nevazājaties apkārt.

Gravatar Eddy

2008. gada 22. jūlijā, plkst. 11:07

Stipri šaubos, ka skinhediem (Ludzas vai jebkuriem citiem) būtu kāda interese par ģimeni ar bērniem. Cita lieta, ja slāj iereibušu studentu pāris, kas kaut ko bļaustās par lauķiem no pāķiem. imho

Gravatar CcC

2008. gada 22. jūlijā, plkst. 11:11

Čangolienē smuki dīķi :D!

Gravatar Preilis

2008. gada 22. jūlijā, plkst. 13:09

Preilju suharus pagarshoji ? :D

Gravatar ithink.lv

2008. gada 22. jūlijā, plkst. 15:50

Pie Daugavpils Sventes ezers ir ļoti ļoti smuks. Latgalē biju pirms 2 vai 3 gadiem, un tad jau viss bija diezgan labi sakopts.

Gravatar Ēriks

2008. gada 22. jūlijā, plkst. 18:30

>> Un nē, Ērik, tās tomēt nav klavieres :P

Tiem, kas tankā - kā/kam tas ir domāts? Vaicāju to tamdēļ, ka saistībā ar Ludzu tas [par klavierēm uz plosta] bija gandrīz vai īsts stāsts...

Gravatar lasu

2008. gada 22. jūlijā, plkst. 20:17

biju savukārt šajā pašā weekendā ar laivu pa daugavas lokiem - no Krāslavas --> Daugavpils. pats labprāt vēlreiz tur palaivotu, un varu citiem šo maršrutu ieteikt.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 22. jūlijā, plkst. 20:20

Ērik, tad nu padalies ;)

Gravatar asiic

2008. gada 23. jūlijā, plkst. 09:07

galvenais, neiekulties remontos uz Rēzeknes ceļa.

Gravatar krizdabz

2008. gada 23. jūlijā, plkst. 09:49

Jā, asiic, komentārs vietā. Un mazliet konkrētāk par tēmu. Vēlams neiekulties ceļa posmā Jēkabpils-Rēzekne. Tur uz ceļa salikti kādi ~20 luksofori un braukšana ir ilga. Visi, kas uz "to kraju" biežāk braukā, izvēlas braukt caur Madonu. Neko diži garāks ceļš nesanāk (kilometru ziņā), bet laiks gan ietaupās.

Gravatar acer

2008. gada 26. jūlijā, plkst. 11:29

Uz Preiļu pilsētas svētkiem nedēļas garumā tā jau arī netiki, ja?

Gravatar Sarky

2008. gada 26. jūlijā, plkst. 13:13

'Preiļu dzidrajam' svētki!?? :D