✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Segway no more

2008. gada 4. augustā, 11 komentāri

Ellīgi daudz gadu pagājis, kopš parādījās sākotnēji bezperspektīvais pārvietošanās līdzeklis Segway. Šķiet, ko nu tur vairs. Ir viš un paliks viš vienpatniš. A ņefiga.

Mazpazīstamā japāņu kompānija Toyota ir izbrīnījusi ne vienu vien nejapāni, paziņojot, ka arī ir cītīgi rušinājusies šai lauciņā. Un neba nu bez rezultātiem. Fanfārām skanot internetā parādās Winglet.

Asprātīgi ir tas, ka bez pilnizmēra divriteņu brīnuma būs pieejami arī mazāki, kuri funciklierēs tādā kā hands-free režīmā. Vicinoties ar rokām un cenšoties pārvarēt sava vestibulārā aparāta nespēju samierināties ar tik jancīgu pārvietošanās līdzekli, izklaidēties gribošie varēs iegādāties arī tādas kā mazas platformas ar kāju balstiem, kur rokām vieta nav paredzēta.

Ja ticēt internetam (kuram ticēt, protams, var, bet nedīkst), ar pilnu uzlādi (tas prasīšot vienu stundu) tu varēsi ar neizsakāmu sajūtu pievārēt piecus līdz desmit kilometrus ar neiedomājamu maksimālo ātrumu - 6 km/h.

Īpatnējas koncepcijas (lēnīgs un ne pārāk ilgdzīvojošs) transportlīdzeklis, ar kuru var pārvietoties, stāvot (tupot, sēžot) uz vietas. Tāda kā alternatīva tiem iepirkšanās tūrēs ejošajiem cilvēkiem, kuri uz dienas beigām ar pamatotu greizsirdību skatās uz ratiņkrēsliem un cilvēkiem tajos. Protams, ja tas tiek izmantots publiskās vietās, daudz drošāk ir šāds ātrums. Nevis kā segvejs, ar kuru var normāli notriekt kājāmgājēju.

Tad, nu, saistītā informācija:

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Arturs

2008. gada 4. augustā, plkst. 20:34

Tas japaanju jaagaida veel 2 gadus... Ar Segveju sanaaca reizes divas jau pabraukaaties pa stundinjai, man ljoti iepatikaas, tik vien tas ka daargs, ja kaads veelas iegaadaties, un muusu platuma graadiem to nevar iegaadaaties parastais mirstiigais, ja nu vien celju policisti, kas peerk dazaadus radarus par simtiem tuukstosiem.

Pameegjinaaju arii parasto asfalta celinjiem domaato segveju esktremaalaakos apstaakljos - izsleedzaas, kad netika kalnaa un gandriiz apgaazaas. Bezceljiem domaati segveju lauku versijas.

Gravatar guerilla

2008. gada 4. augustā, plkst. 21:09

nu gan, lāci, nezinu, kā tu, bet es nekad neesmu ar skaudību uzlūkojis cilvēkus ratiņkrēslā. dude..

Gravatar Taai

2008. gada 5. augustā, plkst. 10:14

Droši vien nebūs īpaši lētāks par Segway... Un ja spēs pavilkt tik vien kā 6km/h, tad man nebūs jēgas tādu pirkt, jo 6km/h ir parastais cilvēka iešanas ātrums, turklāt es pārvietojos vēl ātrāk...

Gravatar Demokraats

2008. gada 5. augustā, plkst. 10:58

Čehijā ar Segway braukā policisti...

Gravatar Ģirts

2008. gada 5. augustā, plkst. 11:27

Paldies par apostrofa installāciju - man noderēja! Attiecībā par segway - redzēju Rīgā centrā pārvietojamies vienu ar tādu - diezgan liels aparāts un vispār - vai ir legāli ar to pārvietoties? Pie kādas transportlīdzekļu grupas tas pieder? It kā segway spējot sasniegt ātrumu 20 km/h - respektīvi - ātrums ar kādu vidēji skrien maratona skrējēji. Bet vai braucot pa trotuāru tā nevar ļoti vienkārši notriekt kājāmgājēju (līdzīgi kā ar velosipēdu)? Tā kā ar velosipēdu var uzņemt mierīgi ātrumu 30 km/h vai pat 40 km/h, pie tam - tas patīkami nodarbina fiziski, tad es tādam segway saskatu samērā šauru segmentu - ja cilvēks vēlas pārvietoties pilsētā teiksim līdz 10 km attālumā, protams, ar kājām tādu gabalu grūti noiet, bet ar sabiedrisko laiks būs līdzīgs. Auto neatbalstu - sastrēgumi, vides bendēšana utml. Visloģiskāk būtu iedalīt šos segvejus dažādās klases, piemēram, segveji kas spēj pārvietoties ātrāk par 20 km/h, drīkstētu pārvietoties tikai pa riteņbraucēju celiņiem, bet par trotuāru pārvietojamiem segvejiem varētu uzlikt maksimālo ātrumu, teiksim, 14 km/h.

Gravatar RedStar

2008. gada 5. augustā, plkst. 13:09

Vispār cilvēks stāvot nogurst ātrāk nekā ejot. Man kā ātram kājāmgājējam, kurš atšķirībā no Winglet nebaidās no distances, kas lielāka par 5 km, tāds daikts varētu būtu tikai apgrūtinājums.

Gravatar KKTK

2008. gada 6. augustā, plkst. 09:52

Tizlie un kuslie ļautiņi. Jābrauc ar velo! Nebūs ne dārgs, ne 6km/h, ne tikai stunda darbības, nebūs visu laiku kājās jāstāv utt. var uzskaitīt teju bezgalīgi. Un vienmēr man ir interesējis cik ātri iespējams apstāties ar tādu verķi - teiksim metros no briža kad civēks pamana šķērsli līdz pilnīgai apstāšanai. Domāju pamērot to atklātos ka tas Segway ir reāli bīstams!

Gravatar Ģirts

2008. gada 6. augustā, plkst. 13:12

Piekrītu KKTK. Plus vēl varu piebilst, ka Segway manuprāt ir piemērots policistiem, kas ķer kabatzagļus, teiksim, jūrmalā, kā tas ir Palangā. Jo pabraukt viņš par tām smiltīm var pietiekoši ātri, lai zaglis neaizmuktu. Gribētu pamēģināt izbraukt ar segveju, bet manā uztverē joprojām velo ir labāks, jo nav jāpilda nekādas baterijas, nav ātruma ierobežojumu un vēl ir fiziskā slodze kaut kāda...

Gravatar kaboom

2008. gada 7. augustā, plkst. 16:28

Man atkal flyjumpers vilina.http://www.youtube.com/watch?v=otLcdEgFNjQ

Gravatar FlyJumper Latvia

2008. gada 24. augustā, plkst. 17:58

Iečeko Fly Jumper Latvijā! www.flyjumper.com.lv