✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Draudzīgais iPhone :)

2008. gada 7. augustā, 18 komentāri

Šķiet, ka ir viens kantoris, kas ir cītīgi gatavojies iPhone ienākšanai Austrumeiropā. Aizvākšanās uz Telia neskaitās. Jaunais WAPs pats par sevi arī neskaitās.

Kas skaitās, tas ir iphone.draugiem.lv. Interesanti. Aizvakar manā rīcībā nonāca informācija, ka draugiem.lv mobilā sadaļa principā ir divās versijās - parastais waps un neparastais - tas, kurš smārtfouniem. Un esot arī trešā - aifounam. Tad, nu, te nu tā ir. Dikti grūti uzejama, ne? :P

Interesanti, pa visiem saviem ārvalstu portāliem savāksies tāds āboltelefona lietotāju skaits, lai šādas atsevišķas versijas izveide, uzturēšana un parasta eksistence sevi attaisnotu? Bet jebkurā gadījumā, jauks solītis. Tiesa, tas stimulēs nabaga lietotājus lietot nevis WiFi, kas varētu būt izdevīgākais uz aifouna, bet gan kā reizi 2G/3G datu pārraidi vismaz reizi nedēļā, lai veiktu apmaksu. Žaļ.

Starp citu, tas varētu būt arīdzan ārējs pasūtījums, lai nesāktu tirgot pliku aifounu, bet gan jau piedāvātu kaut ko tieši šīs ierīces lietotājiem. Ja tā, tad, iespējams, šis nav vienīgais gaidāmais "bonuss". Cerēsim par labu šim faktam.

Protams, aifouns Latvijā var arī izgāzties. Mēs zinām, cik kūtri ir mūsu telefonu lietotāji. Būtiski ir labs piedāvājums par sakarīgu cenu. Manuprāt, visfeinākais būtu neierobežots datu apjoms. Vēl jauki būtu kooperēties ar Lattelecom un piedāvāt arīdzan haļavno WiFi tur, kur tas telekomam ir. Galu galā nav jau pavisam sveši kantori. Nu, un cenai nevajadzētu sevišķi pārsniegt to, kuru vidusmēra cilvēks tērē ik mēnesi. Redzēs, kā būs. Diez vai skriešu akli ķert 3G iPhone. Izvērtēšu. Baterija pagaidām visu killo.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Jeremy

2008. gada 7. augustā, plkst. 21:27

Nu ir pilnīgi skaidrs, ka ieguldīt nopietnus resursus atsevišķas versijas izveidē neatmaksājas. Ja nu vienīgi tur nekā specifiska nav, tikai nosaukuma pēc pieviests..

Gravatar Armands

2008. gada 7. augustā, plkst. 22:27

Nu, aifonus jau lieto lauztos labu laiku. Tas tak visā pasaulē trendīgi skaitās. Tā ka būs, būs!

Gravatar k.

2008. gada 7. augustā, plkst. 22:30

Izskataas ka tas prieks maksaa 9 santimus dienaa (vai tomer 15?). vienalga paldies, bet pricipa peec nemaksaashu.

p.s. kaa tur ir ar reklaamaam? taas mobilajaa versijaa arii ir?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 7. augustā, plkst. 22:51

k. - takš rakstīts, ka mobilajā versijā ir VISS tas pats, kas webā :P Nē, nav, protams. Pie kam, ja izrādīsies, ka dīls ir pasūtījums, tad varētu arī būt bez maksas LMT iPhonistiem. Bet tas ir tikai minējums.

Gravatar Tomy

2008. gada 7. augustā, plkst. 23:04

Pēdējo rindkopu vajadzētu palasīt LMT vai TELE2 pārstāvjiem :) Ja tā būtu, tad es paļubomu pārietu uz tīklu :)

Gravatar AnetiX

2008. gada 8. augustā, plkst. 00:42

maa: iphonam var arī screenshotu uztaisīt :) nav jāpārfoče :) Ar iphoni ir tāda probza, ka šams neatbalsta wap. Attiecīgi, lādēt visu draugiem.lv www versiju caur gprs ir diezgan rijīgs pasākums. Ir daudz izdevīgāk samaksāt tos 7 sant (vai cik tur) vienreiz un trafiku samazināt 10x, kā lietot www versiju caur gprs. Un manuprāt solis izcili labs - vismaz domā par visa veida tehnoloģijām, neatkarīgi no to popularitātes.

Gravatar m

2008. gada 8. augustā, plkst. 01:30

Nevajadzēs caur 2g/3g lietot tikai tāpēc, lai varētu apmaksāt - ja attiecīgo pogu nospiedīsi, nu tad arī telefona rēķinam tev to visu pieskaitīs, i īsziņu atsūtīs, neatkarīgi no tā caur ko tu skaties lapu. To es zinu, jo nupat 9 sant. iztērēju, paskatoties to lapu uz ipoda, tam vispār bez wifi nekā cita nav :)

Gravatar maa

2008. gada 8. augustā, plkst. 02:02

AnetiX: aifons beigts, nevaru ;)

Gravatar jurciks

2008. gada 8. augustā, plkst. 10:03

manupraat tas ka mees esam kuutri uz visaadu gadzetu iegaadi nav nekaads miinus, jo tadeejaadi tiek tomeer nauda pietaupiita buutiskaakaam lietaam nevis visaadiem stiliigiem aifoniem.

Pie kam latvijaa ir arii taadi cilveeki kas pelna 300, 400, 500 latinjus un es tieshaam nesaprotu cik nozembeetiem vinjiem jaabuut lai pirktu tik daargus gadzetus.

Var jau buut tas taapeec ka pats izmantoju telefonu tikai zvaniishanai un smsiem un nespeeju izprast briinishko aifona un citu N nokiu sniegtaas iespeejas.

Gravatar Master

2008. gada 8. augustā, plkst. 11:20

pagaidam iztieku ar 2 nokia smartfoniem. nezinu vai jega skriet visai tautai pakalj un pirkt masu psihozes produktu, tikai tapec ka tas ir kruta.

nenoliedzu ka cena kas ir amishos ir looti pievilciga uz fiicham ko tas piedava.

par 3G runajot. ja lmt tiesam vinu piedavatu komplekta ar 3g lidzigu ka ibirojs open par sakarigu cenu, tad pat butu verts padomt. anyway es uz shadu risinajumu nesliecos, bet nodalu telefona lietosanu ar serfosanu neta (loti extremos gadijumos mazaja ekrana tiek browsets), tb, ir planots iegadaties ultraportabli, kam var piejugt to pashu ibiroju. ertak.

Gravatar gusc

2008. gada 8. augustā, plkst. 14:09

Klau, a runājot par Lattelecom WiFi, kas ar viņu notiek? Nekur nevar nopirkt tās WiFi priekšapmaksas kartes. Meklēju Narvassen iekš Nestes un Statoil veikalos - kā nekā ar mašīnu braukājos, un nav. Vienā Statoilā pateica, ka vairs netirgošot.

Gravatar Arturs

2008. gada 8. augustā, plkst. 15:48

Hmmm, laba viela paardodmaam. Patieshaam pastaav iespeeja ka iPhone vareetu izgaazties. pirmie, kas iegaadaasies, buus taa saucamie agriinie adoptatori, tas ir tie, kas parasti peerk visu jauno un forsho, tad arii tie, kas lieto jau iphone, tad tie, kas veelas buut stiliigi, un tikai tad tie kas tieshaam noveertees taa iespeejas, ja tas tieshaam ir labaaks. Jau tagad dazi kas dienu palietojushi iPhone saka, ka suuds, ka neveelas... Es vinjus nesaprotu, bet nu labi.

Katraa zinjaa ja iPhone ieguutu 10% Latvijas mobilo telefonu lietotaaju tirgus liidz shii gada beigaam - tas buutu pietiekami labi, pat ljoti labi, un tieshaam populaaraakajiem servisiem (draugiem, inbox, portaaliem, utt) buutu veerts arii veidot savu servisu versijas prieksh iPhone. Nemaz nerunaajot par jauniem servisiem, kas paredzeeti tikai iPhone lietotaajiem.

Gravatar Vigants

2008. gada 8. augustā, plkst. 20:17

Velns... par maksu tā versija. Kā viņi nesaprot, ka daudziem cilvēkiem ir biznesa telefoni un grāmatveži neļauj šitādus maksas servisus abonēt. Bet biju patiešām ieintriģēts tik ļoti, ka pat paķēru telefonu un ievadīju to adresi.

Cena stāv rakstīts 15 sant dienā, 50 sant nedēļā...

Gravatar laacz Autors

2008. gada 8. augustā, plkst. 20:23

Vīgant, cena, visticamākais, tāpēc, ka nepareizais operators ;)

Gravatar Sandis

2008. gada 9. augustā, plkst. 21:21

Rekā. Mans http://dr.sandbox.lv/ laikam nu var pelnīti doties pensijā un nezagt laiku HTML parsera pielabošanai katru otro nedēļu :)

Gravatar weedy

2008. gada 11. augustā, plkst. 09:26

Laacz, kā tu vari apgalvot, ka iPhone LV var izgāzties? Paskaties tak apkārt - gandrīz katru dienu uz ielas redzu kādu kam ir uzlauzts 1. versijas iPhone.