✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Beijing 2008

2008. gada 11. augustā, 23 komentāri

Netipiskā veidā piektdien pavēroju šā gada olimpiādes atklāšanu. Un, atzīšos, tas ir pats krutākais un iespaidīgākais no cilvēku radītām performancēm, kuras esmu savā mūžā redzējis. Ķīnas pretenzija uz “mēs esam vareni” ir pieņemta un tiek izskatīta. It sevišķi, ja ņem vērā olimpiādei paredzētās celtnes, metro līnijas, lidostas termināli, ceļus, kā arī visu pārējo.

Iespaidīgā pasākuma ne mazāk iespaidīgas bildes var obzervēt teitan. Savukārt, 720p ieraksts ir jau manā rīcībā.

Un, jā, es nojaušu, cik ļoti tur tiek cienīts ķīnietis vulgaris. Un es nojaušu, ka ne viens vien simts ir gājuši bojā vai iesēdināts būvēšanas un sagatavošanās procesa laikā. Tas nemaina faktu, ka Ķīna ir spēks.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar spridis

2008. gada 11. augustā, plkst. 09:13

baigi skauž bilžu kvalitāte... labs!

Gravatar z

2008. gada 11. augustā, plkst. 10:18

Ķīna ir viena no bagātākajām valstīm pasaulē. d00h!

Gravatar newage

2008. gada 11. augustā, plkst. 10:54

... un tajā dzīvo viena no nabadzīgākajām tautām pasaulē...

Gravatar Ģirts

2008. gada 11. augustā, plkst. 11:40

Starp citu, vai es pareizi izrēķināju, ka laacz dzimšanas diena ir 17. augustā?

Gravatar sivns

2008. gada 11. augustā, plkst. 12:13

A kur var tikt pie 720p ieraksta? Tādu tiešām būtu vērts dabūt, jo atklāšanas priekšnesums jau nu bija uz 10+ Tie jums nav nekādi Latviešu Vispārējie danču svētki.

Gravatar la

2008. gada 11. augustā, plkst. 14:05

...performancēm... šim vārdam starp citu ir arī latviskais analogs

Gravatar GM

2008. gada 11. augustā, plkst. 14:58

Laacz: Ir iespējams no tevis dabūt to ierakstu? Ja ir iespējams, atsūti epastu, lai varētu ar tevi sazināties. :)

Gravatar sivns

2008. gada 11. augustā, plkst. 15:10

laacz, ja neatzīsies, mēs tūlīt visi dabūsim 1080p ierakstu!

Gravatar laacz Autors

2008. gada 11. augustā, plkst. 15:11

Heard of "torrents", anyone

Gravatar Mr. Black

2008. gada 11. augustā, plkst. 16:05

No, never muthafucka. What the fuck is torrents?

Gravatar Eddy

2008. gada 11. augustā, plkst. 17:08

Es laikam biju pārāk sacerējies - un jūtos vīlies. Nesaprotu, par ko visi tā fano - jā, bija daži labi priekšnesumi (ok, daži pat iespaidīgi!), bet neko TĀDU es atklāšanā neredzēju. Goda vārds, man iepriekšējo olimpiāžu atklāšanas tad likās iespaidīgākas. Un vēl tie divi putrasgalvas komentētāji, kas nemitīgi jaucās un runāja glupības!

Gravatar mekto

2008. gada 11. augustā, plkst. 18:13

atklasana bija iespaidiga, bet pagaidam kaut ka visvairak palikusi prata uj patika sidnejas spelu atklasana ...ja viniem toreiz butu tadas tehnoligijas pieejamas ka sodien :) mmm

Gravatar Raikons

2008. gada 11. augustā, plkst. 19:18

Ķīnieši izgāja gan uz kvantitāti, gan uz kvalitāti...

Gravatar ulzha

2008. gada 12. augustā, plkst. 00:01

+1 Sidnejai.

Nu kas te tāds īpašs... Diožu ekrāns galvenajā lomā. Tie pikseļcilvēki kastu cilātāji man likās nožēlojami... cerēju, ka nebūs taču, ka būs automātika... Bet še tev :)

Komentētāji super. Kvadrātkilom - atvain - kvadrātkilogram - ai ēmm. :D Sāra Braitmena - pazīstama sieviešu izcelsmes dziedātāja, ja pareizi saklausīju :DD

Buņģieri jau nu patika. Par to līdzināšanos ovālā it kā gribētos zināt, kā viņi to izspieda. Ja katram zem kājām savs punkts, tad jau nepārsteidz. Līnijas (apkārt "operai") neuzgāja taisni, tāpat latviešiem "danču svētkos" jāsaskatās pašiem; vajadzētu vairāk kopmēģinājumu nekā 3, un droši vien ne tas vien būtu. (Bezkaunīgs pašlepnumu atgādinošs iespraudums.)

Gravatar sivns

2008. gada 12. augustā, plkst. 01:24

ulzha, man ir tādas nelielas aizdomas, ka tavs "+1" - Sidnejai ir dziļi pie pakaļas... iespējams tikpat ļoti cik NASA inženieriem - "+1" viņu jaunākajam Shuttle no Ņižņinovgorodas bomža. Besī ārā man šitie "žetonisti"... "Žetons Einšteinam par Nobela prēmiju!", "Žetons Gebreselase par pasaules rekordu maratonā!", "Žetons Edisonam par spuldzīti un akadēmiķim Pavlovam par nosacījuma refleksu!" Tāpat skaidrs, kur viņi tev iebāztu tos "+1" un "žetonus".. un iespējams procesa gaitā ļoti satraumētu tev taisno zarnu...

Gravatar mehdi

2008. gada 12. augustā, plkst. 10:48

sivēns konkrēti naktī nav da būjis ;))

Bet tā, par tēmu runājot - http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/olympics/article4512250.ece Izrādās, ka meitēns kas pie klavierēm dziedāja, patiesībā tikai virināja muti, jo īstā dziedātāja nebija pietiekami daiļa lai tiktu uzlaista apskatei, kaut kāds sākuma salūts ir bijis datorgrafika un tukšās stadiona vietas ir aizpildītas ar pagaidu skatītājiem. Bet nu jebkurā gadījumā ķīnieši ir spēks un daile. Un attiecībā uz skudrām mums tak ar ir pozitīva attieksme?

Gravatar ulzha

2008. gada 12. augustā, plkst. 14:33

Es jau gribēju piebilst, ka patika pēdu nospiedumi, bet tad jālasa, ka bija ieraksts... :D

sivns: mazāk besīties ir daudz veselīgāk organismam :) +1 diez vai kāds vispār bieži velta konkrētajam objektam, nezinu, kur tu tādu absurdu hipotēzi esi izrāvis (bet gotchas jau gadās, atceros šajā pat lapā sarunu par to, ko ne/nozīmētu rakstīt +5). "+1" jālasa kā "šeit ir vēl viens cilvēks (es), kuram labāk patika Sidnejas. Priecājos kopā ar pārējiem, ka mēs esam tādi domubiedrīši".

"Žetons Samoilovam un Pļaviņam" droši vien patiktu pašiem Samoilovam un Pļaviņam, ja viņi izlasītu, kā arī viņiem patiktu redzēt lidostā sagaidošo fanu sejas, kuri visi ir uzlādēti ar savām un citu "žetonos" pārnestajām emocijām. Bet mēs jau esam latvieši, labu vārdu nudien vajag pietaupīt, lai tie labie nesadomājas, ka viņi ir labi un mēs ar viņiem lepojamies. Šobrīd lasu "Zaļo zemi" - iesaku, ja tev tāda dzīvesziņa tuva. ("Žetons Einšteinam" tas pats, tikai ironizējot par nāvi.)

Gravatar keksuss

2008. gada 13. augustā, plkst. 17:37

Viss jau labi un skaisti, bet ka tik šāda veida šovu veidošanu nesāk praktizēt regulāri un izeiktāk... Es esmu par īstām salūta raķetēm un isitiem specefektiem, nevis datorgrafiku, sak, pusfabrikātu pasaulē pietiek... Un par to, ka mazām eitenīte bija fake- nepārsteidza, galu galā Kīna ir un paliek viltojumu zeme! P.S: pārņēma skaudība redzot, kā tie čalīši līdzinājās! :)

Gravatar KKTK

2008. gada 14. augustā, plkst. 23:43

Tikko noskatījos. Teikšu tā - man liekas ka daudziem viss izskatījās labāk tāpēc, ka nu mums labākas kameras un labāki televizori. Jo krāsas tur tika pielietotas tiešām lieliskas. Bet citādi. Nekas TĀDS. Lieliski bija bundzenieki, pārsteigums bija apļu pacelšanās, jautri bija burtiņi, tiešām precīzi bija baltie lēkātāji aplī. Bet visas uzstāšanās - ieraksti, pat lieliskais klavierspēlētājs - pfff. Militārie karognesēji konkrēti leca ārā no olimpiskā kontekst ar savu nenormālo disciplīnu un to ka gandrīz bērniem pa galvām ielika ar kājām. Un kā viņi taisās kautko darīt kosmosā ka lāpas skrējēju pa riņķi nevar sasinhronizēt ar rulli, kam 2x nācās pāri skriet. Bet citādi skrējēs bija labs un globusa skrējēji bija labi. Bet ir bijušas labākas atklāšanas, un arī precīzas un sinhronas un bez raido austiņām katram. Tātad protams bija skaisti un grandiozi, bet nu ne labākā atklāšana...

P.S. Sportistiem vajadzētu aizliegt stadionā nākot lietot mob.t. un filmēšanas ziepīšus. Kad uz tevis skatās miljoni nav tā vieta un laiks, lai filmētu kautkādu personīgu štruntu.