✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

WEB 1.0 iekš to CSS 3

2008. gada 12. augustā, 3 komentāri

Domājams, ka ne viens vien ar HTML saistīts cilvēks atminās eleganto elementu <marquee>. Šķiet - kur tie gadi? Āreče, W3C ir izlēmis, ka šim vēsturiskajam HTML elementam ir jāsniedz roka. Tas ir jāvelk atpakaļ saulītē un jāievieš iekš CSS3 (!) kā atsevišķs modulis (!!). Žēl, ka viņi nav pamanījušies no teksta moduļa izvilkt ārā un atsevišķā modulī ievietot <blink>.

Visi apgūt slīdrādi pa CSS modei var iekš attiecīgās vietas: CSS Marquee Module Level 3.

Vēsturiski marquee bija Microsoft artava pašizgudroto nestandarta HTML paplašinājumu groziņā. Amizanti ir arī tas, ka no HTML šis elements ir izravēts un kļuvis par kauninājumu (deprecated). Un nu tas tiek ievietots CSS3 :) Man šķita, ka, lai nu kur, bet iekš to lielo konsorciju vismaz būtu jāspēj nodalīt markup, presentation un behaviour. Manā kuslajā ķirbītī marquee attiecās uz pēdējo.

Starp citu, diez vai daudzi zin, ka blink elements sākotnēji bija paredzēts kā easter egg iekš to veco labo Netscape 1. Tā vismaz mēles melš. Oficiāla informācijas avota nav. Tik pat neoficiāls ir citāts, kura autors esot šī superfeinā WEB 1.0 atribūta autors: “The worst thing I've ever done for the Internet”.

P.S. Man ir zināms fakts, ka pedējā teikumā divreiz figurē vārds “autors”.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar andrisp

2008. gada 12. augustā, plkst. 09:29

Nu - par to vai tas ir presentation vai behaviour varētu vēl padiskutēt, ņemot vērā viņu skaidrojumus. Drīzāk jau gan tas ir gan viens, gan otrs.

Iespējams, ja mums nebūtu šī pieredze ar attiecīgo tagu, tad pavisam savādāk tiktu reaģēts uz šo moduli.

Gravatar xyz

2008. gada 12. augustā, plkst. 13:51

šitā jau drīz vien to W3C vairs neviens neņems nopietni...

Gravatar Bražis

2008. gada 14. augustā, plkst. 00:06

Arī tagad W3C daudzi neņem nopietni :)