✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Gruzija. Ne štats.

2008. gada 13. augustā, 22 komentāri

Ja jau visi ir norakstījušies līki un palikuši bez tintes, tad ļaujiet man pieslēgties. Gruzija. Vispār, Gūgles sakarā. Precīzāk - tās karšu sakarā. “Where is Georgia on Google Maps?” - Gūgles (semi)oficiālā atbilde uz šo sakrālo jautājumu, kurš nomoka ne vienu vien prātu (nīdēji priecājās, ka Gruzija apdalīta, bet atbalstītāji sašuta par šādu redukciju).

Gruzija Gūgles kartēs

P.S. Tie vispasauli pārvaldošie un dalošie nelieši ir sačakarējuši manā galvā briedušo plānu šosezon izslēpoties Gruzijā...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar rv

2008. gada 13. augustā, plkst. 19:33

ieksh google earth ari nekaa pratiga nav, tikai sateliit bildes.

nez kapec microsoft maps.live.com ir stipri daudz vairaak.

Gravatar newage

2008. gada 13. augustā, plkst. 19:42

Bet vismaz Abhāzija un D-Osetija iekļauta Gruzijas sastāvā... tas jau ir labi..

Gravatar 4e4en

2008. gada 13. augustā, plkst. 20:08

Slēpot ir jābrauc uz Itāliju/Austriju. Tur ir normāli.

Gravatar BlackHalt

2008. gada 13. augustā, plkst. 20:34

Taisu ekrānbildes no http://maps.live.com/ gadījumam, ja tur arī pazūd kartes.

Gravatar Miks

2008. gada 13. augustā, plkst. 22:53

bet tā atbilde ir pareiza, tur tiešām nav nekad bijušas kartes

Gravatar hmm

2008. gada 13. augustā, plkst. 23:54

Pirms gada un arii agraak skatiijos Google - tur jau sen nav kartes...

Gravatar utax

2008. gada 14. augustā, plkst. 00:10

nu ziemaa jau varees braukt... cerams viss buus mieriigi...

Gravatar gribu

2008. gada 14. augustā, plkst. 00:17

Kad sākās visiem zināmās problēmas tajā reģionā, arī gribēju paskatīties, par ko ir runa, atvēru Google Maps, bet tur tukšums. Padomāju tieši to - Google izņēmuši kartes sakarā ar karu. Izrādas, ka ne. Bet tāpat nesaprotu, kā var izveidoties neatkarīga valsts(Abhāzija, Osetija), ja viņiem izmērs ir tikai ap 1/10 no Latvijas, sanāk pāris rajonu platībā. Jā, protams, ir Vatikāns un tml, bet nu sajūta tāda, ka kādas valsts reģions, kuram finanses sanāk izdevīgākas(tā kā mums Ventspils rajons), izdomā atdalīties un izveidot valsti. Nu nav īsti labi tā darīties ... Jebkurā valstī var atrast kādu rajonu, kas ir ienesīgās par pārējiem...

Gravatar peech

2008. gada 14. augustā, plkst. 02:48

Jā man arī ir/bija doma braukt uz Gruziju slēpot, bet ta jau manīs kā būs pret nākošo pavasari - varbūt pat lētākas cenas tagad būs, lai pievilinātu klientus un dabūtu atpkaļ biznesu, jo tas noteikti samazināsies daudziem baidoties braukt uz turini.

Laiks rādīs.

Gravatar jurciks

2008. gada 14. augustā, plkst. 02:51

tieshi taa tur nekad nav bijushas gruzijas kartes vismaz peedeejos 3 gados ne, jo laiku pa laikam gribeeju apskatiit google mapaa taas vietas kur esmu bijis

Gravatar Armands

2008. gada 14. augustā, plkst. 09:35

Jā, un nav google arī Madeiras (PT) kartes! Bet tās nav nekur, arī live.com. Vispār ir dikti slikti.

Gravatar rv

2008. gada 14. augustā, plkst. 09:37

laikam jau offt, tāds ļoti interesants koncepts vispār

  1. iedodam savu pilsonību blakus valsts tuvēja reģiona iedzīvotājiem, kas to gatavi ņemt pretī
  2. uztaisam ka viņi pasludina reģiona neatkarību 3)....
  3. ievedam karaspēku blakus reģionā aizbildinoties ka mēs aizstāvam savus pilsoņus
  4. bingo!

tādā pašā veidā latvija ja būtu spēcīga varētu iedot abrenes iedzīvotājiem latvijas (ES) pilsonību?

(šai gadījumā neaizstāvu gruzīnus, kuriem nebūt 100% nav taisnība šajā visā jezgā)

Gravatar exis

2008. gada 14. augustā, plkst. 20:44

<a href="http://media1.break.com/dnet/media/2008/8/10aug13-there-are-no-stupid-questions-just-stupid-people.jpg" title="noob" rel="nofollow">http://media1.break.com/dnet/media/2008/8/10aug13-there-are-no-stupid-questions-just-stupid-people.jpg</a>

Gravatar kintu

2008. gada 15. augustā, plkst. 10:20

Ja ap 90% kāda reģiona iedzīvotāji tik viegli pieņem citas valsts pilsonību, tad tas liecina, ka pašreizējās valsts vara dotajā reģionā ir disfunkcionāla.

Salīdzinājumam, vairums Latvijā dzīvojošie nepilsoņu nav izvēlējušies Krievijas pilsonību, tāpat kā Abrenes iedzīvotāji nav masveidā lūguši Latvijas pilsonību – tātad acīmredzot gan Latvijas, gan Krievijas valsts spēj nodrošināt pieņemamus dzīves apstākļus saviem rezidentiem.

Gruzijā caurmēra cilvēka pirktspēja ir zemāka nekā Ķīnā. Tas arī varētu būt iemesls, kāpēc nav Google maps – nav ekonomiskā pamatojuma: zems interneta lietotāju skaits, nav reklāmdevēju intereses utt.

Gravatar Vēl viens runātājs

2008. gada 15. augustā, plkst. 17:22

2 kintu: Ģela tāda, ka Krievijas pilsonību Abhāzijā dalīja 90-to gadu sākumā, kad bardaks bija ij Gruzijā, ij Krievijā. Sabrukušās CCCP eks-iedzīvotāji darīja visu, ko šiem lika un ticēja visiem uz vārda. Līdzīgā veidā tikām pie Šķēles un Co valdības... ;)

Gravatar taalais

2008. gada 16. augustā, plkst. 21:24

Izslēpoties Gruzijā būtu līdzīgi kā izslēpoties Zviedru cepurē! Tas ir - nekā!

Gravatar weedy

2008. gada 17. augustā, plkst. 12:11

Tās kartes tur bija. Šeit daži kešoti raksti par to.

http://72.14.205.104/search?q=cache:KJixebRmL5YJ:www.information-age.com/home/information-age-today/460666/google-embroiled-into-georgian-conflict.thtml+information+age+georgia&amp;hl=en&amp;ct=clnk&amp;cd=3&amp;gl=ca http://www.flickr.com/photos/eszter/2759481207/

Izskatās, ka Google ne tikai novāca kartes, bet arī visas references uz rakstiem, kas norādīja uz to, ka novākusi.

http://crookedtimber.org/2008/08/13/the-spread-and-tweaking-of-misinformation/

Šeit citāts, kas varētu norādīt uz iespējamo iemeslu kāpēc dažu valstu kartēs ir 0 vai tuvu 0 informācijas: "No, that can’t be right. The level of coverage is much higher for the post-Soviet central Asian Republics and lots of other “non-Western” places. On the other hand, there is also zero detail for both North and South Korea (and for Cyprus), which makes Google’s official explanation (“we simply weren’t satisfied with the map data we had available”) rather puzzling. They can’t find good geographic data on South Korea? Really?"

Citiem vārdiem sakot, valstīs, kurās notiek militāras darbības vai pastāv šādu darbību draudi, Google kartes neuzrāda neko vai gandrīz neko.

Welcome our new Google overlords!

Gravatar weedy

2008. gada 17. augustā, plkst. 12:30

Šeit konsolidēta tabula:

http://gmaps-samples.googlecode.com/svn/trunk/mapcoverage_filtered.html

Komentārs:

"While about half of the two dozen countries with no map tiles are tiny, mostly Pacific island nations for which it’s plausible that no such data exist, the rest all seem to be countries involved in major territorial disputes. Given this, I don’t think there’s any question that Google is removing geographic data from its maps to avoid appearing to take sides in political conflicts."

Gravatar weedy

2008. gada 17. augustā, plkst. 12:32

Interesanti, ka augšminētajā sarakstā Gruzijas nav vispār..

Gravatar flipo

2008. gada 17. augustā, plkst. 22:01

kintu, rv.. varbūt vajag apskatīties kas D-osetijā sēž pie varas svirām? :) Krievu čekisti, menti un militāristi.. taisnības meklētāji.. mazāk jums krievu ziņas vajag klausīties vai vismaz vajag palasīt arī kādus citus avotus un paanalizēt līdzi ;)

Gravatar kintu

2008. gada 18. augustā, plkst. 12:14

Neredzu īsti iemesla Google nerādīt vismaz galvenos ceļus Gruzijā, pat ja tur notiek karš. Tas drīzāk izskatās pēc politiķu idejas, kaut kāda ASV patriota akta vai tamlīdzīgi, kas aizliedz Google to darīt.