✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Fuck the neighbours, call me a dog

2008. gada 19. augustā, 6 komentāri

Šodien, klausoties HMP?, ieslīgu pagājības atmiņās (atkal) un atcerējos.

Neatminos no kurienes, bet deviņdesmito gadu otrajā pusē mums ar elfzu bija kasete, kurā diezgan interesantā kvalitātē, šķiet, ka dopiskā, bija viena dziesma, par kuru viss, ko zinājām, ka tajā ir šis tas no HMP? dziesmas “The Glove”. Tolaik viena no versijām bija tā, ka tur ir iesaistīts ņekijs kolektīvs Saule, kas, kā izrādās, vienlaikus ij bija, ij arīdzan nebija tālu no patiesības. Šodien tā diena ir klāt, kad esmu fundamentāli nomocījis gūgli, pārracis internetu un rezultatīvi noskaidrojis, kas tā tāda bija!

Vēl pastāvošajā (!) HMP? mājaslapā ir minēts, ka bez vienīgā albuma, kopā ar leišu (šķiet, ka leišu) dīdžeju The Sun 1997. gada oktobrī tika laists klajā vēl viens singls, kurš saturēja kā reizi to, ko es vēlējos, ellē ratā!

Vispār jau dziesma ir jāpērk. Protams, visupirms ar to ir jāiepazīstās.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar guntisdk

2008. gada 19. augustā, plkst. 16:49

Nu moins! Kā tagad atceros, ka šai dziesmai skanot, nācās pārvēst savu koju istabiņu absolūtākajā haosā! :D

Gravatar Arturs

2008. gada 19. augustā, plkst. 18:26

Jā, labs skanjdarbs. Vispaar HMP?, kas tolaik bija taads kaa ala latvieshu jazz-rap-metaala atbilde RHCP uml bliceem, vieniigais albuums/kasete visa ir ljoti laba. Buus jaapameklee, jaapaklausaas.

Taa kaa tas bija laiks, kad pats biju aktiivi lv rokmuuzikaa iesaistiits, bija taa iespeeja paziit tuvaak gan grupas daliibniekus, gan arii solistu. Liekas, ka peec aarsteeshanaas no narkotiku atkariibas vinjsh tagad sen jau dara labu darbu, vada vai straadaa kaadaa lauku rehabilitaacijas centraa bijushajiem narkomaaniem, bet taa vispaar sen neko par vinju neesmu dzirdeejis (ja neskaita ka pirms paaris gadiem vinjsh bija arii apsargs klubaa Cassablanca, taa kaa iztikai bija jaapelna nauda).

Kolektiivs Saule gan nebija iesaistiits pashaa HMP?, bet, ja pareizi atminos, tad HMP? daliibnieks bija iesaistiits Saulee (vinjiem bija tas popsiigais gabals Rikshiem beeriit es palaidu, ala latvieshu Rednex). Bet vispaar jau tur krustojaas vairaakas blices savaa starpaa, un bija saistiitas. Piemeeraam, Blind Mike solists Miks Niedra, Ansis Klinstons (vinjsh arii bija dziedaataajs Saulee), u.c.. Jensens (Trinstokas festivaalu organizators, viens no) HMP speeleeja gichu (tagad pieder un vada Radio Baars). Bet pirms grupas Saule vinjiem bija ljoti, ljoti laba folk-roka apvieniiba Pilots Buda, kuri bija vieni no retajiem LV undergraundistiem, kas ierakstiijaas kvalitatiivaas studijaas, kuru dziesmas arii tika iekljautas neatkariigajaas izlasees (Odekolonos, u.c.). Tur, savukaart, bija taads Jaanis, taustinjnieks, kas, savukaart, arii vareetu buut tas DJ Sun. Cita starpaa, vinjsh arii veelaak bija viens no grupas A-Eiropa liidzdibinaataajiem ar A.Duboku, kaa arii daudzu A-Eiropas dziesmu muuzikas un aranzheejumu autors, peec tam aizbrauca uz UK pastraadaat... Vai arii tas bija pirms A-Eiropas?

Ar A. Klinstonu man bija taa iespeeja uzspeeleet vienaa grupaa (pashos grupas Logo pirmsaakumos) kopaa, pirms pametu bungu speeleshanu pavisam. Galds (HMP) pirms vinji ierakstiija savu albuumu kaadaa koncii (Kjimijas fakultaatee) piedaavaaja man iet speeleet pie vinjiem, bet atteicos, taa kaa man likaas ka es veel nespeeleeju tik labi, lai speeletu taadaa krutaa grupaa toreiz. Labi laiki bija, tas gan...

Gravatar Glupais

2008. gada 19. augustā, plkst. 19:03

Bļāāāā... Pirms kāda mēneša es aš Googli apgriezu otrādi meklējot šito dziesmu, laikam slikti meklēju. Thanks! :)

Gravatar spridis

2008. gada 20. augustā, plkst. 09:47

jungle in da house!!! labs!

Gravatar Mr. Black

2008. gada 20. augustā, plkst. 15:57

es arii speeleeju vijoli. nedaudz.

Gravatar Dzuzepe

2008. gada 25. augustā, plkst. 16:11

HMP-how much personalities, solists -Aldis Bērziņš(Galc) ,bassene Jānis Māriņš(tagad ZIG-ZAG), Gitāra- Jensens.pārējos neatminos.nu tolaik lietoja uz nebēdu...