✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Napoleons

2008. gada 20. augustā, 19 komentāri

No psihenes izmucis Napoleons. Ne tas, kurš izliekas par slaveno karavadoni. Bet gan tas, kurš izliekas par brendija pudeli.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar sivns

2008. gada 20. augustā, plkst. 21:33

Bija vēl tāda anekdote: "Ezītis iemācījās elpot caur dibenu. Apsēdās uz celma un nosmaka..." Vai arī tāda: "-Kas tas ir: zaļš un karājas pie koka manā dārzā? -.....? -Urla! -A Kāpēc zaļš? -A kādā krāsā gribu, tādā krāsoju!"

Ja taisītu TOP Miljons par visu laiku nodrāztākajām anekdotēm, tad vārdu kombinācija "psihene" un "Napoleons" ierindotos TOP 10. No visām anekdotēm, kas jebkad ir dzirdētas, vislabāk atmiņā paliek tās, kuras ir dzirdētas 150 reizes, ne?? Un tās obligāti jāpārpublicē... 151-o reizi!

Tu vēl uztaisi ierakstu par to kā atklāji, ka CSDD noteikumos rakstīts, ka krustojumu var šķērsot pie zaļās gaismas.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 20. augustā, plkst. 21:36

sivns, principā, es biju cerējis, ka tas ir kas oriģināls, jo ienāca pašam galvā. Bet paldies par draudzīgo aizrādījumu. Jā, un nevaru solīt, ka viss, ko rakstu, nav jau kaut kur bijis. Disclaimeris būs jāraksta.

Gravatar sivns

2008. gada 20. augustā, plkst. 21:46

laacz, tā nu ir tava bloga specifika... vai, varbūt kā tev pašam liekas - niša un spēks... Pārpublicēt citur jau publicētu informāciju. No vienas puses, ir jau ērti - atnākt un palasīt jau pārstrādātu un esenciālu informāciju.. Tipa, nav jāpārmaļ pašrocīgi viss internets - <i>laacz uzhe sdelal eto za tebja</i>.. Bet ar laiku paliek garlaicīgi... Un kā tu noturi tādu auditoriju....? Zin, man pat ir teorija - kā... laacz.lv ir tik īss domēna vārds, ka pat vislēnākajam un visslinkākajam tantukam kaut ko tādu uzklabināt uz klaviatūras aizņem mazāk par 1.7 sekundēm. Pat draugiem.lv ir kudi garāk...

Gravatar laacz Autors

2008. gada 20. augustā, plkst. 22:08

sivns, manam blogam nav specifikas. Par nišu - neuzskatu, ka mans blogs ir nišas blogs. Tas nav specializējies nevienā konkrētā tēmā. Varbūt kāda no tām ir vairāk (heh - niša "Kaspara Foigta dzīve"), bet nekā izteikti nišveidīga te nav.

Un, zinot, ar kādu intensitāti rotē mana bloga apmeklētāji (zinot == rēķinot proporcionāli pret jaunajiem komentētājiem), kā arī zinot to, ka apmeklējums aizvien krītās, es nebūt neuzskatu, ka mans blogs ir spēks. Tas būtu muļķīgi tā domāt.

Jāpiebilst, ka tiesa - es nereti rakstu arī par to, par ko raksta citi. Nereti man par to ir viedoklis (cik nu korekts, pareizs un nekļūdīgs - tas ir cits jautājums), tāpēc arī rakstu. Un papildus tam, manu apmeklētāju vidū tik tiešām ir tie, kas nepārrok ik rītu visu internetu. Un tieši viņiem es arī rakstu par to, par ko raksta daudzi citi.

Manuprāt tā ir pataloģija - beztēmas blogā apzināti nerakstīt par to, par ko jau ir uzrakstījuši citi tad, ja esi vēlējies par to uzrakstīt. No sērijas - ja neesmu pirmais un vienīgais, tad lai viņi iet ieskrieties.

Gravatar sivns

2008. gada 20. augustā, plkst. 22:45

Man vienkārši ir tādas paranoidālas teorijas, ka vēl 3-5 gadiņi un iekš WWW būs padsmit blogi-zvaigznes un miljoniem blogi-planētas. "Zvaigznes" nevis nievājošā nozīmē kā šo vārdu bieži vien lieto šovbiznesā, bet pavisam pozitīvi. Padsmit blogos būs pieejams oriģinālmateriāls un miljons citi - ņems un truli to visu pārpublicēs.

Jau tagad ir grūti atrast kādu, kas nebūtu paspējis paust <i>savu viedokli</i>, piemēram, par IPhone. Patiesībā es bez sevis nezinu NEVIENU citu, kas jau nebūtu paspējis izteikties par IPhone kaut gan produkta idejas autors jau ir tikai viens vienīgs - pārējie tikai ar siekalainām mutēm to visu pārpublicē un varbūt kāds vēl nofantazē - a kā būtu, ja es kaut ko tādu varētu...

Tai pat laikā, interesanti kad visi tie dižie blogotāji(-planētas) pēdējoreiz izlasīja kādu grāmatu... vai vēl vairāk - uzrakstīja kaut ko no sevis...?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 20. augustā, plkst. 22:49

sivns, principā tā nav nekāda nākotne. Tā jau ir tagadne. Paskaties kaut vai ārzemju blogus. Tur kā reizi ir kaudze ar oriģinālblogiem un pārējie tikai pārpublicē, variē un interpretē.

Gravatar sivns

2008. gada 20. augustā, plkst. 22:59

laacz, nu sūdīgas perspektīvas dzīvot tādā paaudzē... Jau tagad lielākā daļa informācijas laikmeta pilsoņu kā izcilāko sasniegumu savā CV var ierakstīt: "Lieliski atrodu linkus uz citiem resursiem."

Jaunākie rakstnieki, kurus es vēl respektēju ir dzimuši ne vēlāk kā 1960. gadā. Jaunākie blogotāji - ne vēlāk par kādu 1983. gadu... pēc tam - vieni vienīgi debiloīdi.

Gravatar weedy

2008. gada 20. augustā, plkst. 23:40

Sivns, pietiekami daudz prātīgu cilvēku nav vēl sākuši rakstīt, jo viņiem rit aktīvā darba dzīve un nav tam laika. Domāju, ka pēc kādiem gadiem parādīsies blogotāji-industrijas eksperti, kas vnk aizgājuši no aktīvas darbības savā industrijā, bet kuriem ir liela pieredze un vēlme dalīties tajā kā arī jaunapgūtās teorētiskās zināšanās iekš to internet.

Gravatar sivns

2008. gada 20. augustā, plkst. 23:56

weedy, tu zini daudz tādus piemērus, kad cilvēks, kuram rit aktīva darba dzīve, kurš ir tik noslogots, ka nav laika nekam citam, kurš ir tāds eksperts, kurā ir vērts ieklausīties... ka tāds vienkārši pamet savu nodarbošanos, lai dalītos savā pieredzē ar citiem? Mūsdienu tempos, cilvēks, kurš pārtrauc aktīvi darboties, pāris acumirkļos izkrīt no jebkuras nozares aprites.

Gravatar karburators

2008. gada 21. augustā, plkst. 00:57

sivns: a kur ir problēma, ka cilvēks uzraksta savu viedokli? Tieši tas jau mums ir vajadzīgs. Ne jau pliks fakta atklāsts (kā šodien ar Riga@Monopoly kas panesās pa visām lapām).

Gravatar sivns

2008. gada 21. augustā, plkst. 01:01

karburators: Riga@Monopoly "panesās" arī pa laacz.lv (cik es lasīju, bez viedokļa... vienkārši "panesās").

Gravatar Skalija

2008. gada 21. augustā, plkst. 08:42

Viens no maniem ikdienas rituāliem ir ielūkošanās laacz.lv. Ne man laika, ne zināšanu, lai pārraktu visu internetu. Tāpēc pilnīgi pietiek ar laacz.lv - spēles, bildes, aņuki, songi utt. Un viss pasniegts superīgā valodā!

Gravatar hu_ha

2008. gada 21. augustā, plkst. 09:54

Bet kur vispār ir problēma?! Katram no mums ir iespēja izvēlēties ko lasīt. Ja reiz sivns uzskata, ka te ir pārpublikācija un nekas prātīgs neparādās, tad var tak šeit vairs neiegriezties un nebūs nekādu aizvainojumu, ka tas jau kaut kur ir lasīts.. Man personīgi netraucē pārpublikācija, ja vien tā nav saite uz resursu bez ievadvārdiem. Šeit es uzzinu faktus, paklausos cilvēka spriedelējumus un pārdomas par attiecīgo tematu, palasu komentārus, ko par to citi saka un iegūstu savu viedokli, kur man ir iespēja piekrist vienam vai otram vai arī izdarīt savus secinājumus, kurus es varu ierakstīt komentāros vai atstāt arī savā galvā..

Gravatar po_lacis

2008. gada 21. augustā, plkst. 11:02

eu - cūka - ko tu lieto, ka šeit notiekošais lietas tevi tā satrauc! Tavu blogu neviens neapmeklē, lai gan tu neko nepārpublicē un reizēm nedzen pilnīgu herņu, bet visi raksti tev ir paša radošās iztēles un eksperimentu auglis, lai gan tu esi ļoti aizņemts, bet tu par to nesūksties, tikai cītīgi pa naktīm raksti rakstus?! phe. Man patīk šis blogs tāds kāds tas ir :)

Gravatar fufuu

2008. gada 23. augustā, plkst. 14:26

vispār anekdote bija par kūku :) biku Foigta k-gam jāpatrenējas un jādrukā anekdotes uz nebēdu :) uh, sivēns dabūja pa ļutenēm..

Gravatar dakters dos:)

2008. gada 26. augustā, plkst. 11:47

Nu... Ar "nu" nav literāri teikumu sākt, tāpēc rakstām ko citu... Laacz.lv es ielūkojos arī ik pa laikam, šeit es atrodu īsi un ātri visu to, kas man būtu citur jāmeklē ilgi un dikti... Plus vēl tāds - mīlu humoru un Kaspars daudz ko prot tik smieklīgi uzrakstīt, ka dienas C vitamīna deva ir nodrošināta... :) No pat.fiz. neatceros cik bija mg, taču šeit to var saņemt biezā slānī... Lai saka citi ko grib, man šeit patīk... :)

Gravatar Amisu

2008. gada 27. augustā, plkst. 13:09

"Sēž zaķītis uz akmeņa un tamborē velosipēdu. iet garām Lācis un jautā: "Zaķīt, cik pulkstens?" Zaķītis izvelk termometru un saka, ka, laikam, trešdiena."

Piedevās dziesma (ceru, ka nepārkāpju kādu iekšējo kodeksu!): http://www.youtube.com/watch?v=ILo1v6Y7IB4

P.S. Tieši šorīt pie brokastu gala "panesās" diskusija par to, ka esmu par slinku, lai pārbaudītu e-pastu (logini+paroles=kamēr to saraksta, vecss paliek), vienkāršāk ir uzrakstīt "laacz.lv" un klikšķināt ar peli uz izcēlumiem. :D

Gravatar Vēl viens runātājs

2008. gada 28. augustā, plkst. 21:08

Blogotājs jau ir kaut kas līdzīgs rakstniekam, bet, ja gadījumā neesi Rainis, tad nevari sagudrot 5 orģināldarbus dienā. Tā kā ir tikai normāli, ja blogos publicē kaut vai ziņas no ziņu portāliem un pēctāk komentē... Tā kā- par kaut vai to pašu Riga@Monopoly pārmetumus izteikt nevajadzētu.