✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Normunds

2008. gada 29. augustā, plkst. 14:39

ortogrāfija, lācz, ortogrāfija…

Gravatar cx

2008. gada 29. augustā, plkst. 15:03

tiešām ir "tēmēklis"? Nevis "tēmeklis"?

Gravatar allefm

2008. gada 29. augustā, plkst. 16:02

Shkjiet, ka arii padeeklis un receeklis. Jo teemeet, deet, receet saknee ir garais ee. Kaa tad vinjsh var peekshnji pazust.

Gravatar allefm

2008. gada 29. augustā, plkst. 16:04

Detransllitereeshanas kjeksi liku. Nava rezultaata.

Gravatar ulzha

2008. gada 29. augustā, plkst. 17:19

Tēmēklis ir, un receklis, cik zinu... :) Likumu nezinu, varbūt tagadnē - tēmē, rec, padēj, vemj

Gravatar k.

2008. gada 29. augustā, plkst. 18:53

kautkas tajaa lapaa nav kaa naakas.
ORTOGRĀFIJA. 1.TESTS. LIETVĀRDS. sheit kadus pirmos piecus atkekseejot pareizi, vinjsh tapat raada ka nepareizi.

Gravatar fufuu

2008. gada 29. augustā, plkst. 19:13

tēmēklis (no vārda tēmēt).

Gravatar spd

2008. gada 29. augustā, plkst. 23:10

labs! Sen jau gribēju atsvaidzināt zināšanas, bet iet cauri vidusskolas latv.val. grāmatām slinkums!

Gravatar elfz

2008. gada 30. augustā, plkst. 15:18

Uzskatāms piemērs, kad "label" elementa trūkums ievades formā nevajadzīgi sarežģī formas aizpildīšanu. Apnika tēmēt mazajos punktiņos pie otrā testa.

Gravatar kintu

2008. gada 30. augustā, plkst. 21:47

Es to testu skatījos jau pirms kāda gada un tad tajā bija daudzas kļūdas. Izskatās, ka nekas nav izlabots, piemēram, ananass, lai gan pareizi ir ananāss.

Gravatar jachus

2008. gada 1. septembrī, plkst. 09:07

Ņifiga, pareizi ir tieši ananass :D

Ja iedziļinās, tad latviešu valoda ir diezgan tizla, nelabskanīga un liela daļa likumu aiz ausīm pievilkti un, ja godīgi, tad labāk viņus darbībā nedzirdēt un neredzēt :)

Gravatar kintu

2008. gada 1. septembrī, plkst. 09:41

jachus: Nepiekrītu. Latviešu valodā šis vārds pamatā ir lietots ar garo ā un tās tas parādās gandrīz visās vārdnīcās. Es gan pamanīju vienu vārdnīcu, kur tas ir ar īso, taču tā acīmredzami ir vārdnīcas sastādītāja kļūda.

Gravatar Normunds

2008. gada 1. septembrī, plkst. 10:19

<i>Ja iedziļinās, tad latviešu valoda ir diezgan tizla, nelabskanīga un liela daļa likumu aiz ausīm pievilkti un, ja godīgi, tad labāk viņus darbībā nedzirdēt un neredzēt</i>

Jachus, es tev ieteiktu vērt vaļā muti un diskutēt par vārdu pareizrakstību tikai tad kad tu iemācīsies, ka likumi nav nekādi viņi, bet tie.

Gravatar kintu

2008. gada 1. septembrī, plkst. 11:14

Es gan vienas stila kļūdas dēļ nesāktu apšaubīt cilvēka spējas spriest par kādu jautājumu. Tad jau būtu jānoraida arī daudzi akadēmiķi, kas ikdienā runā "briesmīgā" valodā.

Es drīzāk nepiekrītu pamatnostādnei, ka valoda ir valodnieku sastādītu likumu kopums. Drīzāk, valoda ir tā, kuru rada paši cilvēki, kas vēlas sazināties. Neviens ar likumu palīdzību vēl nav pilnībā aprakstījis nevienu dabisku valodu. Gramatika ir diezgan labi izpētīta, taču sintakse jeb teikumu veidošanas principi ir ļoti neskaidri par spīti daudzajiem pētījumiem šajā jomā.

Gravatar ze

2008. gada 1. septembrī, plkst. 15:31

Dzīvā valoda nav jāpakļauj interpunkcijas un ortogrāfijas teroram, tā pati attīstās un ir pašpietiekama. Tas ar ko nodrabojas valodnieki vairāk attiecas uz jomām, kur valoda ir jāizmanto kā instruments, piemēram, zinātnē, kur svarīga ir jēdzienu precizitāte, bet apgraizīt dzīvo valodu tikai, lai to padarītu "likumpaklausīgu" ir vienkārši stulbi un bezjēdzīgi. Nu ko cilvēks zaudē, ja uzraksta "tēmeklis" nevis "tēmēklis"? Tikai cilvēki bez dzīvēm domā, ka tam ir kaut kāda jēga. Es, piemēram, izjūtu fizisku riebumu pret vārdu Eira. Kāpēc nevar bū Eiro?

Gravatar skolotājs

2010. gada 25. jūlijā, plkst. 04:09

Sveiki! Uzdevumi.lv ari ir labs.