✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Пиздец подкрался незаметно

2008. gada 17. septembrī, 27 komentāri

Atbraucot no Londonas mūs sagaida vārdiem neizsakāma jautrība.

Plānotais siltumtrases remonts ir mūs atbrīvojis no karstā ūdens. Laika posmā no 10. līdz 26. septembrim (!). Mēs par to neesam tikuši informēti, jo mājas vecākais ir vai nu atteicies no savu pienākumu pildīšanas vai arī vienkārši tos ignorē.

Protams, ka apkure līdz ar to arī nepastāv. Nu, un ir veselības problēmas ar riktīgas saaukstēšanās simptomiem, kurām šādi apstākļi nāk tikai par labu. Nez, ir kāda doma, kāpēc siltumtrase jārekonstruē ir tieši tagad, nevis vasaras laikā?

Nāksies sildīt ar elektrības uzparikšu palīdzību, aktīvi mazgāt veļu, lai darbinātu veļas žāvētāju, kā arī šmorēt un cept cepeškrāsnī. Nebūtu mājās mazs bērns, varētu ķieģeli sildīt uz plīts...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar grimza

2008. gada 17. septembrī, plkst. 11:34

nu un? nekā īpaša. šeit tā ir normāli un tā būs vēl ilgi!

Gravatar Māris

2008. gada 17. septembrī, plkst. 11:35

man atkal joks tāds, ka draud atslēgt silto ūdeni mājai (arī apkuri tajā skaitā), jo daudzi no mājas iedzīvotājiem nav norēķinājušies. Ja atslēgts, tad daudziem godīgajiem cilvēkiem nāksies ciest

Gravatar Uldis

2008. gada 17. septembrī, plkst. 11:36

lāc, tas visdrīzāk ir mājas parādu dēļ. KSA māju serviss? Pagooglē. Es jau nedēļu sēžu ar eļļas radiatoru un lai nomazgātos eju uz kādu no sporta zālēm...

Gravatar Uldis

2008. gada 17. septembrī, plkst. 11:38

sorry, neizlasīju līdz galam :) jeb sapratu tā, kā gribēju saprast. Tavā gadījumā gadījums ir cits.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 17. septembrī, plkst. 11:42

Uldis, mums diezgan lielais mājas parāds ir kaut kādā mistiskā veidā anihilējies (to noskaidroju NĪPā).

Gravatar jurisv

2008. gada 17. septembrī, plkst. 11:43

Sanāk katru dienu iet gar to izrakto trasi, paldies dievam viņi tur īpaši garumā nevelk un uz priekšu iet raiti, bet arī esmu diezgan izbrīnīts, ka viņi to trasi (un ne te vien) izdomāja septembrī mainīt.

Gravatar Skujiņš

2008. gada 17. septembrī, plkst. 12:01

Jābrauc uz laukiem dzīvot!

Gravatar Zwobot

2008. gada 17. septembrī, plkst. 12:08

Nu vismaz darbā tagad silti :)

Gravatar p0stman

2008. gada 17. septembrī, plkst. 12:10

Rēzeknē jau kopš vasaras vidus esam aizmirsuši par karsto ūdeni. Labi būs, ja līdz apkures sezonai dome vispār tiks skaidrībā ar apkures lietām. http://rezekne.lv/index.php?id=396&no_cache=1

Acīmredzot tā ir kāda speciāli izstrādāta latviešu izturības pārbaude. :)

Gravatar Uldis

2008. gada 17. septembrī, plkst. 12:18

kas ir NĪP? Es nekur neko nevaru noskaidrot...

Gravatar Raikons

2008. gada 17. septembrī, plkst. 12:40

mazgājos tādā ūdenī jau mēnesi (mājās nesanāk nomazgāties) LSPA pēc treniņiem. sākumā varēju paciest, tagad jau riebjas

Gravatar janchuks

2008. gada 17. septembrī, plkst. 12:50

Manā par bargu naudu īrētajā Āgenskalna dzīvoklītiī visu cauru gadu karstais ūdens ir knapi remdens. Un ziemā radiatori tieši tikpat remdeni. Vispār nekāds labums no viņiem. A jāmaksā protams par apkuri pilna cena. No sākuma domāju, ka vaina tikai manā dzīvoklī. A apstaigāju kaimiņus - viņiem tā pati problēma. Diemžēl.

Gravatar Pēcis

2008. gada 17. septembrī, plkst. 14:08

Šāds scenārijs 1:1 man bija pagājušo nedēļ otradien, kad bez jebkāda brīdinājuma, tikai plikas lapeles atslēdza gan silto ūdeni, gan siltumu uz nedēļu (!). Strauji kritās temperatūra ārā, negribējās būt nehigēniskam, un beigās apaukstējos.

Tā kā izskatās stulbums rudenī ir globāla padarīšana :)

Gravatar Mārcis

2008. gada 17. septembrī, plkst. 14:32

Iepriekšējā dzīvesvietā gandrīz katru uz mēnesi nebija karstais ūdens. Katru gadu! Vislabāk to var pārdzīvot nopērkot sporta zāles abonentu.. :) Esošajā vietā karstais ūdens vispār nav, ir savs boilers. Esu ļoti priecīgs, ka neesmu atkarīgs no Rīgas Ūdens untumiem!

Gravatar KKTK

2008. gada 17. septembrī, plkst. 14:36

Tur jums Jelgavaa, tak veel siltumcentraale tika nojaukta deelj cukurfabrikas stulbaas likvideeshanas.

Gravatar Gints

2008. gada 17. septembrī, plkst. 15:09

Havojam savu boileri, kaut gan tas protams iznāk dārgāk (ja lieto kaut cik ievērojamu karstā H2O daudzumu) + jādzīvo mājā, kur ir saglabājusies krāsns. Rudens un pavasara pārmaiņu periodā ļoti noder, varu pateikt no savas pieredzes :) A par karstā ūdens atslēgšanu kas par to regulāri maksājuši šeit ir PTAC viedoklis http://www.delfi.lv/archive/article.php?id=21968264 tiesa gan kā izskatās ar šo viedokli var iet uz mazmājiņu, jo reāli RS (vai arī cietu pilsētu analoģiskajām iestādēm) neko padarīt nevar...

Gravatar bx

2008. gada 17. septembrī, plkst. 16:44

Jautājums zinātājiem - vai ir kāds tehnisks/fizisks/mistisks, utt. iemesls, kāpēc šīs siltumtrases caurules nevar mainīt vasarā (piemēram, cauruļu "pievedums" veikalos tikai tagad sākās vai ekskavatoram zeme pa mīkstu, utt.)? Vai tā ir vienkārši tāda kā "tradīcija" caurules mainīt tad, kad zeme gandrīz sasalusi?

Gravatar Roze

2008. gada 17. septembrī, plkst. 18:09

Var uzdot vēl vienu jautājumu - kapēc caurule ir jālabo tieši nedēļu/mēnesi pēc tam kad uz ceļa ir uzliets jauns asfalts? :)

Gravatar Ģirts

2008. gada 17. septembrī, plkst. 18:29

Viss kārtībā, valstī ir krīze... Godmanis savedīs valsti kārtībā, viņš patiešām ir norūpējies! Tikai beidziet celt paniku reņģēdāji, Zimbabvē cilvēkiem iet vēl trakāk!

Gravatar cyxob

2008. gada 17. septembrī, plkst. 20:42

interesanti, cik NĪP's izgrūda $$$ par to tukšo lapu? laikam tur ir aizgājuši mūsu Ls, ko maksājam par siltumzudumiem, rēķinu apstrādi un elektrības patēriņu kāpņutelpā.

Gravatar Kaarleenc

2008. gada 17. septembrī, plkst. 22:36

Pats straadaaju shajaa rakaataaju, kashaataaju, raceeju nozaree. Tas ir tikai likumsakariigi, ka pasuutiijums ir jaaizpilda rudenii. (sorry, veel tomeer skaitaas vasara) Taa tas ir bijis gadu gadiem un pie pastaavoshaas iekaartas, diez vai mainiisies. Pashvaldiibas sanjem liidzekljus pavasarii, tad visu vasaru domaa, ko un kur vajag, un plaano, ko un kaa. Tad kad naak rudens, peekshnji attopaas, ka nu vajag te un tur, un tad skrien un graab. Normaala pieredze muusu valstii.

Gravatar hu_ha

2008. gada 18. septembrī, plkst. 16:00

vot vot, es par to pašu ko Kaarleenc. Līdzekļus pašvaldības saņem kaut kad pavasarī, tad notiek lielās izskatīšanas, kur un kam dot. Tad tas viss nonāk pie projektētājiem (septembris un oktobris, strap citu, ir tas raženākais laiks) un tad tas viss nonāk pie būvniekiem, kuru atlasei arī ir kokursi utt. Varētu jau to visu pārcelt uz nākamo gadu, tip ar gada nobīdi veikt tos darbus, bet redz likumi - tas kas nav izterēts attiecīgajā gadā, to tev nākamajā gadā vairs izmantot neļaus, jo sanāk ka nauda aizgājusi nebūtībā. Tāpēc arī būvē kaut pa ziemu, jo tad vismaz kaut kas tiek izdarīts, citādāk zaudē jebkādas iespējas kaut ko darīt ar to naudu..

Gravatar Zh

2008. gada 18. septembrī, plkst. 18:21

RAFā u.c. Jelgavā siltā ūdens nebija 5 nedēļas... jau visu vasaru rok... tagad vienkārši turpinājums.. Fortums uzdarbojas... lai var iekasēt augstāko siltuma maksu Latvijā...

Gravatar jo

2008. gada 20. septembrī, plkst. 00:44

Uzliekat elektrisko sildiitaaju, un atsakaties no siltaa uudens - buus leetaak, un varees mazgaaties 12 meeneshus gadaa, neviss 11, kaa pie centralizeetaas sildiishanas ...

Gravatar Kaarleenc

2008. gada 20. septembrī, plkst. 05:33

No pieredzes varu teikt, ka siltumtrases visbiezhaak sanaak rakt taisni rudenii un ziemaa. Pavasarii un vasaraa taas nevienam nevajag. Paarbaudiits jau gadiem ilgi. Taa ir visas valsts probleema. Un tad veel pasteidzinaas. Sak, ko juus, puishi tik ilgi?