✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

FFoTW: Lai vienmēr būtu saule

2008. gada 26. septembrī, 2 komentāri

Latviskais atdzejojums “Lai vienmēr būtu saule” un Ošaņina oriģināls “Пусть всегда будет солнце” nav svešs tiem, kuriem tas skolā bija jāmācās, jādeklamē un jādzied. Es nemelošu, ja teikšu, ka man šī šķiet makten feina tā laika dziesmiņa.

Bet retais zina (cītīgs laacz.lv lasītājs, piemēram:) to, ka šai diesmai Ostrovska sacerētais meldiņš 1964. gadā parādījās arī ārzemju estrādē kā mīlas dziesma Gabrielai vēlākā ABBAs dalībnieka Bjorna Ulvaeusa pirmās grupas izpildījumā.

Kas interesanti, tā tika ierakstīta vairākās valodās (angliski, dāniski, itāliski, somiski, vāciski, un zviedriski). Iespējams, ka šo ideju viņi paķēra no draudzīgo republiku saimes, jo teitan šis dzejolis tika atdzejots visās oficiālajās PSRS valodās. Principā, ja pavisam godīgi, viņi šādā veidā kļuva populāri - grupa tikko bija beigusi skolu un sāka līst estrādes virzienā un diezgan veiksmīgi kā savu pirmo singlu paķēra rietumos nezināmu bet foršu meldiņu.

Tā kā fatālisti var teikt - ja nebūtu Padomju Savienības, nebūtu ABBAs :)

P.S. FFoTW - Fun Fact of The Week.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar itkakuru@latvija.lv

2008. gada 27. septembrī, plkst. 20:01

Lai vienmēr būtu saule, Lai vienmēr būtu kāds Bils Geits :)

Man nežēlīgi interesē viens faksts, kopš kura gada un kāda tur velna un programmēšanas valodas pēc, standarta programmētājs (nerunāsim par senioriem, jo esam tik dažādi) izskatās pēc jēzuliņa, gariem matiem, obligāti būtu vēlams (nu nenopietni) jau bērnībā sapelnītas brilles 100%, ja nav tad mārketinga 0 dioptriju "esmu gudrs" brilles, nu vēl ekstra būtu ustricas ādas apģērbi, bez kuriem daži nevar iztikt, jo salst :)

  1. Netā esmu redzējis to BG bildi, tagad dzīvē kā pensionārs viņš izskatās sakarīgāk
  2. Vai jaunajiem lv koderiem ir jāizskatās pēc tā jēzuliņa stila vai pēc teiksim kaut kāda tur Jāņa Bērziņa vai Valta Mazura ar koku? // Atvainojos viņu bērniem (~50000 cilvēkiem), kā rezultātā izveidojas stiprs jēzuliņš //- te ir jēga
  3. Atvainojos vēlreiz tiem nabaga tukšiem cilvēciņiem, kuri nesaprot angliski: "If had to choose between one million dollars and five strong skilled coders with cpp skills I would choose second option because I know how to spend the that money". "Team Manager came to work in morning and received one significant message from higher level management: Your department and so are you, are some kind of out of resources (END OF FUNDS), to suspend your outvoice we suggest to decrease your labourers count. Managers response to this annoying subject is simple : sending out an little juicy and very friendly emails to his only five employees :
  1. "Hi, Jo. We are in some kind of trouble now in our company, and the main problem is that ... you are fired. Sorry. It's just a business. I can code intead of you."
  2. "Hi, Patrick. We are in some kind of trouble now in our company, and the main problem is that ... you are fired. Sorry. Your recent project was very successfull and we made a lot of money on it BUT It's just a business. I can code intead of you."
  3. "Hi, Emanuel. We are in some kind of trouble now in our company, and the main problem is that ... you are fired. Sorry. Maybe you could go back to work to Zend for an example. It's just a business. I can code intead of you."
  4. "Hi, Pam. We are in some kind of trouble now in our company, and the main problem is that ... you are fired. I have to suggest that you are very kind in bed, and I liked your cookie management system in your kitchenette. Sorry. It's just a business. I can code intead of you."
  5. "Hi, Stan. We are in some kind of trouble right now in our company, and the main problem is that ... you are fired. BTW your car was too expensive for our company image, and you ... don't listen to Nirvana so 'full of heart' as I do, You would better move to MS, if you could. Sorry. It's just a business. I cant code intead of you. Mhm.. come here .. i want to say... You are stupid! TNXS. I stay. Ha ha"

Gravatar bx

2008. gada 28. septembrī, plkst. 22:43

Tas ir līdzīgi kā mana teorija, ka Sprīdītis ir tā saucamo "pediņsomu" (aka pidaraska, pidarka, man-bag, fag-bag, utt.) aizsācējs, kas tagad tik ātri apņem visu pasauli :)