✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Pa kuru pusi?

2008. gada 9. oktobrī, 21 komentārs

Man šķita, ka šī zīme ir uzlikta amizanti. Savā ziņā improvizēts "ķieģelis", lai arī šaurāks aparāts tomēr varētu pa labo pusi izspraukties. Jā, un velosipēdists, protams, pārkāpj CSN. Bildēts Jelgavā no Lāčplēša un Brīvības ielas kurstojuma. Taisnības labad jāpiebilst, ka attiecīgajā vietā transportlīdzekļi nepārvietojas, jo jebkāda transporta kustība tur ir liegta.

Ceļa zīme Jelgavā

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Sarky

2008. gada 9. oktobrī, plkst. 20:25

Tādus gadījumus Tu laikam varētu fotografēt katru dienu, t.i. - tā ir bieži un daudzviet.

Gravatar Sarky

2008. gada 9. oktobrī, plkst. 20:27

P.S. bildē nav redzams, ka velosipēdists pārkāpj; viņš ir jau AIZ šķēršļa, kuru, varbūt, apbraucis pareizi

Gravatar Uldis

2008. gada 9. oktobrī, plkst. 21:04

hmm, man laikam jāatkārto satiksmes noteikumi, jo es nefilmēju kāpēc riteņbraucējs pārkāpj noteikumus, ja tur zīme ir ''Gājējiem iet aizliegts. Man jau liekas, ka transports tur var braukt, jo zīme attiecas tikai uz gājēju...

Gravatar laacz Autors

2008. gada 9. oktobrī, plkst. 21:07

Uldi, runa ir par zīmi, uz kuras attēlotas pamīšus sarkanas un baltas joslas, vērstas virzienā uz leju uz labo pusi, kas norāda uz to, ka tā jāapbrauc pa labo pusi. Sarky, bildē jā, bet dzīvē velopisēdists brauca pa vidu:)

Gravatar Uldis

2008. gada 9. oktobrī, plkst. 21:10

Skaidrīte... es šodien žirafs :)

Gravatar Mut

2008. gada 9. oktobrī, plkst. 21:40

Nu jau Laacz paliek pavisam tups. Pie kā viņš vēl varētu piesieties? Kas vēl šajā pasaulē varētu nebūt viņam pa prātam? A tas nekas, ka mans vakara kāls iekrita podā ar lielāku plunkšķi, nekā ir atļauts?

Ja reiz visam jābūt perfekti, tad autoram vajadzētu ielāgot, ka "zīme, uz kuras attēlotas pamīšus sarkanas un baltas joslas, vērstas virzienā uz leju uz labo pusi, kas norāda uz to, ka tā jāapbrauc pa labo pusi" ir vadstatnis. Atvainojos šī vadstatņa uzstādītāja vārdā Laacza k-gam par sagādātajām neērtībam.

Gravatar Uldis

2008. gada 9. oktobrī, plkst. 21:58

Izskatās, ka te kādam kāls ne tikai ar lielāku plunkšķi iekrita podā, bet arī spraucoties ārā sarāva ''gredzenam'' kādu hemoroīdu :)

Gravatar tiri-piri

2008. gada 9. oktobrī, plkst. 22:00

ei, Laa, liec mierā riteņbraucēju(s)! Vismaz uz velo es vēl jūtos kā cilvēks un braucu kā gribu un kur gribu, ka tikai citiem netraucēju un citi (autobraucēji galvenokārt) manu labklājību neapdraud.

Gravatar Onkuliņš

2008. gada 10. oktobrī, plkst. 09:50

tīri teorētiski ja tur, aiz zīmes, stāvētu CP viņš varētu uzlikt sodu jo tik neievērotas zīmes, bet tākā zinot ka šis zīmes pārsvarā uzstāda auni kuri totāli nepārzin CSN tad tas ir piedodams :) šajā konkrētajā gadījumā vēl tā - feinākas ir tās vietas kur šīs zīmes ir saliktas rindā un vairākas - bieži vien pēc noteikumiem vajadzētu braukt slalomā, kas pie lielas mašīnu plūsmas varētu arī izskatīties smuki :)

Gravatar valcha

2008. gada 10. oktobrī, plkst. 10:09

Nu laikam jau kāds to zīmi vienkārši no kreisās uz labo pusi speciāli pārnesis ;)

Gravatar Viltnieks

2008. gada 10. oktobrī, plkst. 12:15

Es jau braucu kadus 15 gadus (un visus ir tiesibas) bet tikai pirms kada menesha draudzene pastastija par shito prikolu ar tiem statniem un ka tas slipas svitras kaut ko nozimee. Es jutos riktigi parsteigts par sada noteikuma esamibu :)

Gravatar dadzis

2008. gada 10. oktobrī, plkst. 13:21

šitās zīmes daudzkur liek nepareizi. kad es mācijos noteikumus pirms ... 6 gadiem, tad šim faktam pievērsa īpaši uzmantību. atceros piemēru par lietu - ja tas līst, tad uz kuru pusi tecēs, uz labo, tātad braucam pa labo. nevajag to tieši tagad uztvert, tā ir sistēma kā atcerēties :). ir ar bijuši gadījumi kad esmu šaubijies pa kuru psui jābrauc.

Gravatar Ģirts

2008. gada 10. oktobrī, plkst. 13:54

"A tas nekas, ka mans vakara kāls iekrita podā ar lielāku plunkšķi, nekā ir atļauts?" :D :D :D

Gravatar fest

2008. gada 10. oktobrī, plkst. 18:37

Madonā šādas zīmes ir jāfočē, ja tās ir uzliktas pareizi, t.i. lielākā daļa ir uzliktas nepareizi.

Gravatar ImissimI

2008. gada 10. oktobrī, plkst. 20:01

viss normās ;) nāatceros kur braucu, bet ir manītas arī pie viena maza tiltiņa lauku krajā - un ja brauc pēc CSN ta grāvī iekšā..

īstenībā jautrāk ir, kad saliek čupu ar visādām zīmēm, kad lai visu apslatītu kā ta drīkst tur braukt, nevis vienk. uz ~ 70 kmh mauc kur visi, ir jānomet pa mēmajiem, jāizdzer kapija, un jāuzzīmē plāns kā izkļūt no situācijas...

Gravatar MZM

2008. gada 10. oktobrī, plkst. 21:47

Diemžēl diezgan bieži gadās redzēt šo zīmi nepareizi uzstādītu. Ja šajā gadījumā uzreiz ir skaidrs, ka tā ir nepareizi uzlikta, tad citreiz to tā "uz aci" nevar pateikt. Ne reizi vien esmu pamatīgi satrūcies ieraugot, ka ceļu remonta vietā braucu pa "nepareizo" pusi. Pagaidām gan jāsaka, ka ir veicies un ne es esmu kļūdījies :)

Gravatar siram

2008. gada 10. oktobrī, plkst. 22:33

Sūds ar visu zīmi.

  1. Attēlā redzama Garozas iela, un tas uzņemts no Garozas ielas / Brīvības bulvāra krustojuma
  2. Rekonstruēts tiek Brīvības bulvāris, un tādēļ, ka tas vienā vietā mazliet krustojas ar Garozas ielu, pēdējā jau gandrīz pusgadu ir slēgta šajā posmā. Un tas ir pi$#@!!! No Cukurfabrikas stacijas, Lauktehnikas un visiem pārējiem tās puses rajoniem uz Jelgavas centru visu šo laiku normāli aizbraukt nav iespējams.

Gravatar Vilx-

2008. gada 11. oktobrī, plkst. 10:34

Pff, tas jau vēl nav nekas - viens stabiņš. Atrodiet labāk kādu vietu, kur ceļa darbi norit garākā posmā, un šitādi stabiņi salikti vairumā gar malu. Vo, tur varēs slalomā trenēties! :D

Gravatar sh

2008. gada 11. oktobrī, plkst. 21:28

Nesen kaut kur redzēju vairākus šādus stabiņus saliktus tā, ka, ja braukt atbilstoši CSN, būtu jāizbrauc slaloms starp viņiem ;).

Gravatar es

2008. gada 13. oktobrī, plkst. 08:58

Brīvības un Garozas ielas krustojums. Bet tas tā , lai būtu ko teikt.

Gravatar marcis

2008. gada 15. oktobrī, plkst. 16:11

nu ir jau visādi brīnumi manīti.