✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Google Chrome klupne

2008. gada 21. oktobrī, 12 komentāri

Viskaitinošākā klupnīte iekš pārlūka, kuru jau ilgstoši lietoju kā noklusēto - Google Chrome ir cepumiņu aizmiršana. Ir daži resursi, kuros es vēlētos palikt ielogojies mūžīgi. Diemžēl, pārlūks (protams, ka zinu - beta FTW), laiku pa laikam aizmirst arī tos cepumiņus, kuriem būtu jāglabājas ilgstoši. Bet, ne tas ir tas mulsinošākais. Uzjautrina tas, ka izstrādātājs/izstrādātāji nespēj atrast, kur ir problēma. Piebildīšu, ka ar citiem pārlūkiem (arī iepriekš lietoto Firefox) šādas problēmas nepastāv.

Vēl mani mazliet nervozu dara tas, ka nav iespējams ar standarta līdzekļiem atslēgt rakstības pārbaudi teksta ievades laukos, kā arī nav iespējas kriptēt saglabātās paroles. Bet citādi - esmu jau apradis.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar bush

2008. gada 21. oktobrī, plkst. 10:11

laacz, tu tiešām lieto Chrome kā noklusēto pārlūku? Ne jau, ka slikts vai labs, bet tiešām? Diktam interesanti. Gribētos dzirdēt vēl, ko tu par to(pārlūku) domā.

Man atkal nepatīk, ka Chrome dažās lapās nepiefiksē, ka varētu saglabāt paroli. Citreiz pamana, citreiz nē.

Gravatar Jānis

2008. gada 21. oktobrī, plkst. 10:12

laacz, a kā ar flashu? Man pat uz tīri normāla datora daži flash mēdz bremzēt cilni :) lai arī Firefox tādas problēmas nenovēroju. Bet tā - tik tiešām diezgan ātri man Chrome ir primārais pārlūks 95% lapās.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 21. oktobrī, plkst. 10:23

bush, jā lietoju. Es uzrakstīšu postu, kad būs relīze. Par betu kaut kā roka neceļas sliktu teikt...

Jāni, nez. Man nebremzē. Gadās, ka ieswapo kādu tabu (katrs no tiem ir atsevišķs process), bet tas ir pēc ilgstošākas dīkstāves.

Gravatar Ģirts

2008. gada 21. oktobrī, plkst. 11:24

Es gan labāk pagaidīšu, līdz iznāks Google Chrome stable!

Gravatar Oskars_M

2008. gada 21. oktobrī, plkst. 13:47

Hmmz, Google ar <i>beta</i> statusa noņemšanu mēdz nesteigties. GMail jau arī vēl nav relīzi piedzīvojis :)

Gravatar Ģirts

2008. gada 21. oktobrī, plkst. 14:54

Oskars_M - bezmaksas produkts to var atļauties principā...

Gravatar weedy

2008. gada 21. oktobrī, plkst. 16:04

Flash tam ir lēnāks tieši tāpat kā uz Safari, tā ir common WebKit problēma un viens no iemesliem kāpēc iPhone nav Flash supporta.

Tieši tādēļ esmu Flash Safari vispār atslēdzis, savukārt FX ir NoScript. :)

Gravatar Runcio

2008. gada 22. oktobrī, plkst. 16:42

Pilikshu veel vienu miinusu ar peles videejo taustinju (ripuli) piespiezzot nevar paarvietoties uz aushu un uz leju! :(

Gravatar wh

2008. gada 22. oktobrī, plkst. 19:43

Man Crome regulaari uz flash lietaam karaas, kaadeelj to vairaak neizmantoju. It iipashi, ja skatamies flash video un pabiidam logu uz augshu/uz leju ...

Gravatar Bu

2008. gada 23. oktobrī, plkst. 15:53

Varbūt nevajag pierast, bet vienkārši nomainīt? :)

Gravatar Uupis

2008. gada 24. oktobrī, plkst. 10:48

Man iisti nepatiik, ka Chrome pa defaultam acceptee un lejuplaadee failus. 2 reizes nokjeeru velkam shaubiiga paskata *.bat failus.

Gravatar Edijs

2008. gada 24. oktobrī, plkst. 12:10

Jā, cepumi ir viena lieta. Otra ir tā, ka dažkārt ir problēmas ar kaut kādu javascriptu izpildi. Lūk piemēram http://www.plus.lv/pirkejams/paieska/lengvieji - tur pirmā listboksā mainot auto marku, būtu otrā listboksā jāmainās modeļiem. Uz chromes tas tā nenotiek. Negribu pats pētīt, kas tur līki uzkodēts (un varbūt nav nemaz tik līki, ja citur viss strādā), bet googlei jau nosūdzēju šo lapu. Un vēl vienu līdzīgu. Un tad vēl draugos pēc komentāra ierakstīšanas galerijā arī kaut kā uzkaras, nevar vairs paskrollēt uz augšu/leju, tikai refrešot.