✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Stunt driving

2008. gada 4. decembrī, 4 komentāri

Vakar kolēga Ivars iemeta ar saiti uz kāda man līdz šim nezināma džeka Ken Block izklaidēm ar ne nu gluži netūnētu STI imprezu. Pabraucot zemāk meklēšanas rezultātos ieraudzīju video ar auto uz kalna, kuru jau biju redzējis iepriekš. Tas man šķita iespaidīgāks. Bet kaut kas mani jau sāka tirdīt. Vai tas bija SAAB Performance Team? Nē. Kaut kas vēl spēcīgāks.

Noskatoties abus, es beidzot atcerējos, ka pirms trim gadiem iekš MeFi bija kāda jauka astoņdesmito gadu japāņu auto reklāmas video. Links tur nestrādā, bet vai tad lauzti linki mums šais laikos ir šķērslis?

Pirmais, ko uzgāju, bija oriģinālais iesaitētais video. Bet pēcāk jau nebija tālu līdz garākai versijai, kura satur pilnas reklāmas, no kuru daļām sākotnējais video ir salīmēts. Otrajā beigās ir arī jaunākas reklāmas, bet tās jau vairs nav nekas Tāds.

Kas nenormāli aizkustina, ir tas, ka video ir tapuši astoņdesmitajos. Absolūts datorgrafikas trūkums. Saprotu, ka daļa triku bez taustāmiem palīglīdzekļiem nebūtu iespējama, bet tomēr. Tie ir sasodīti astoņdesmitie! Un tā ir Parīze! It sevišķi - epizode iekš metro mani nogalināja. Kur viņi atļaujas dabūja? Cik viņi ir samaksājuši?

Noskaidroju, ka visu šo padarīšanu sauc par precison driving un ir pat veselas komandas, kuras braukā pa visu pasauli un piedalās šovos. Viena no leģendārākajām bija Austrālijas auto ražotāja Holden komanda, kura tika izveidota kā papildreklāma Monaro automobīlim. Diemžēl, komanda ātri pajuka, bet gluži nesen uz tās bāzes savu precision driving klubiņu izveidoja Toyota, lai reklamētu Hilux. Jaunā kaluma video.

Vēl viens leģendārs džeks ir kāds brits vārdā Russ Swift, kuram pieder trīs Ginesa rekordi. Par paralēlo parkošanos visšaurākajā vietā (atvainojiet par japānismu), par J-turn visšaurākajā brauktuvē (neizdevās atrast viņa rekordu, bet te ir piemērs) un ātrāko saulīti (Ginesa rekords ar evolūciju un pasaules rekords ar imprezu vēlāk).

Izrādās (nemaz nezināju), ka Top Gear futbolā un olimpiskajās spēlēs piedalās neba nu parasti kaskadieri šmaskadieri. Bet gan paši paši krutākie stunt un precision driving džeki. Ieskaitot šo pašu Russ Swift. Viņam ir arī sava komanda (nakamā gada MPH, tiesa, šamos izpogāja vienā setā).

Starp citu, tais pašos MeFi komentāros ir saite uz pierādījumu tam, ka, lai pabraukātos uz malējiem ratiem, nav obligāti nepieciešama rampa.

Šis bija daļējs (ne viss atrastais vai uzzinātais te iederējās:) ieskats tajā, kā man dažreiz izdodas lieki, lai arī interesanti, nosist laiku, saņemot vienu pašu mazu nieka saiti e-pastā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar spd

2008. gada 4. decembrī, plkst. 12:34

visu cieņu - savākt šādu info vienkopus! :)

Gravatar KKTK

2008. gada 8. decembrī, plkst. 11:14

Toyota ar saviem traktoriem nu galīgi sūkāja - varēja jau labāk neblamēties :] Bet metro tiešām pārsteidza, laikam toreiz bija vieglāk dabūt visādas atļaujas ;)