✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Tumšā diennakts stunda

2008. gada 10. decembrī, 15 komentāri

Staro Rīga” bija viens no krutākajiem Rīgā notikušajiem pasākumiem. Vismaz no to klāsta, kuri saistīti ar gaismām. Ja televīzijas tornis man lika vilties, bet Dienvidnieks bija redzams tikai no dažām vietām, tad Radisson SAS Daugava un Swedbank ēkas, Vanšu tilts ar skrienošajām gunīm, jau par neatņemamu Rīgas peizāžas sastāvdaļu kļuvušais dzelzsceļa tilts, un daudz citas vietas bija über. It sevišķi pavilkos Vērmanes dārzā. Tas ambientais mežs bija fantastisks. Tas nu reiz bija projekts, par kuru jebkurš .lv iemītnieks varēja būt lepns.

Bet ne par to šoreiz. Šoreiz par to, ka vakar un arī šorīt pa ceļam uz darbu es speciāli piestāju kanālmalā, lai papriecātos par Operas skvērā esošo izgaismojumu. Nē, ne izgaismojumu, bet krītošu sniegpārslu imitāciju. Riktīgi pa smuko. It sevišķi tas attiecās uz vakardienas rītu, kad bija gaumīgi sasnidzis, valdīja pareizā temperatūra un laiku pa laikam uz deguna nosēdās vēl kāda sniegpārsla. Gribējās uzteikt autorus un izpildītājus. Paldies - diena ir jaukāka un arī kaut kāda ziemas sajūta radās šoslapjrīt :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar bush

2008. gada 10. decembrī, plkst. 09:24

Es biju viens tāds, kuram "Staro rīga" logo likās kā krievu valodā uzrakstīta Vecrīga?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 10. decembrī, plkst. 09:49

bush, nebiji vienīgais, bet tas bija tikai kā papildus (d)efekts, jo jau sākumā izlasīju "Staro Rīga". Šķiet, ka šādas lietas mani vienkārši nesatrauc.

Gravatar ansis

2008. gada 10. decembrī, plkst. 10:03

Es arī vakarā gāju mājās un man likās, ka tālumā šauj salūtu. Pienākot tuvāk, gan sapratu, kas tas īsti ir. Smuki.

Gravatar īgņa

2008. gada 10. decembrī, plkst. 11:05

Rīga staroja OK, bet man raksturs nejauks, kasīties gribas. Man jau gan šķistu, ka tā jāgaismo vairāk un vienmēr, nu, protams, bez tiem īpašajiem efektiem, kā smukā HB māja un Radisons. Bet citas mājas jāizgaismo pastāvīgi. Universitāte, Biedrības nams, viesnīca "Rīga" - tie pat Starošanas laikā bija tumši. Un tās ir foršas ēkas. Vecrīgā savādāk tikai Centra hotel Grēcinieku ielā gaismojas un vēl pusotra ēka. Pārējais tumšs un drūms. Ko tad mēs piedāvājam tam tūristam, kas te atbrauc - tumšu, drūmu pilsētu, kurā viņu vispirms apmet taxi vadītājs, pēc tam viņš ierauga tādas pat cenas, kā savā attīstītajā demokrātijā un tad uzraujas uz striptīzbāra Ls 500 dzērienu rēķina. Var jau teikt, ka neko citu tie pļēguri nav pelnījuši, bet nekā cita jau arī te nav, ja pat smukās mājas tumsas dēļ neredz.

Gravatar Mr. Black

2008. gada 10. decembrī, plkst. 12:27

"Nekaa cita jau arii nav" - labi teikts :) Bez striptiizbaariem un dzeerienu reekjiniem veel tachu ir komeedij-shovi "anglju" meelee.

Gravatar Paraziits

2008. gada 10. decembrī, plkst. 12:50

piekrītu par visiem 100%, šorīt dodoties uz anatomikumu, biju izbrīnīts, kas tas tāds parādījies, sākumā izskatījās, ka izrotāta pati operas ēka, bet ejot pāri pa tiltiņu tik pamanīju, ka kokos sakārts :) visā visumā - smuki.

Gravatar Dveesele

2008. gada 10. decembrī, plkst. 13:22

Man gan TV tornis baigi patika, braucot uz D-tilta sēdēju korķī un kaifoju :)

Gravatar skatītājsX

2008. gada 10. decembrī, plkst. 13:41

Šorīt no rīta kruta izskatījās ejot gar brīvības pieminekli tā sniega padarīšana. Staro Rīga gan tik ļoti neaizrāva, Vērmanītī tas viss izskatījās daudz foršāk no attāluma.

Gravatar rick'james

2008. gada 10. decembrī, plkst. 14:12

staro rīga bija pirmais kucēns, kurš, ar izņēmumiem ir izdevies, protams trūka vēriena, bet arī budžets tam nebija no gumijas. Domāju, ka nākamgad būs uber-uber, jo piesaistīs vairāk finansējuma - cilvēkiem tomēr patika - tiem, kam ir viedoklis un kas ir optimisti, nevis tiem, kas pat nosaukumā atrod problēmas :))))) nekā personīga protams.

Bet par arhitektūru piekrītu - tā ir skaista, to visi zin, bet tā ir tik šķibi izgaismota vairumā gadījumu, ka labāk lai paliek tumsā :)

Gravatar xc

2008. gada 10. decembrī, plkst. 15:56

man tas dažviet parādījies uzraksts "staroriga" pārsteidza sākumā kādu laiku prātoju, kuram gan ienācis prātā vecrīgas vārdu pārtaisīt šādā dumjā veidā... tikai pēc tam kautkur ziņās tika atklāta šī saīsinājuma nozīme...

Gravatar Mārcis

2008. gada 10. decembrī, plkst. 16:44

Staro Rīga bija ļoti laba akcija. Viss patiešām smuki un ar gaumi. Bez minētajiem man vēl patika preses nams - LV karoga krāsās.

Gravatar rick'james

2008. gada 10. decembrī, plkst. 20:49

starp citu, varētu taisīt Spīguļo Rīga 2009, tā lai nevienam nav pretenziju :D

Gravatar dakters dos:)

2008. gada 11. decembrī, plkst. 12:07

Laacz, maza kļūda... Vārds "dzelzceļš", tāpat kā "dzelzceļa tilts" rakstās bez tā s burta "dzelzsceļa tilts"... :)

Gravatar simbel

2008. gada 15. decembrī, plkst. 00:42

Nu bāc, man vēl joprojām skāde, ka starorīgu nedabūju klātienē izbaudīt... tik bildēs, ehh :(

Bet uz tām sniegpārsliņām moš arī paspēšu! Yay!

Gravatar Paraziits

2009. gada 16. janvārī, plkst. 19:13

vakar no rīta tās sniegpārsliņas noņēma.