✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Siltuma tarifi

2008. gada 17. decembrī, 55 komentāri

Tīri iedomīgi un eogistiski esmu priecīgs par siltumnīcas efektu, siltajām dienām un ziemas neesamību. Kāpēc? Apkures rēķins par oktobri, kad vidējā diennakts temperatūra bija stipri virs nulles, sastāda nieka 83 latus. Tas ir dzīvoklim ar 52 kadrātmetru platību.

Zemāk ir redzami divi attēli: vidējā diennakts temperatūra Jelgavā (faktiskā) par novembri (uzspiežot uz bildes, iegūsi detalizētāku grafiku), kā arī pats rēķins. Mazliet saceļas mati un ziloņi pa muguru sāk dancot, iedomājoties, kas notiks, ja laika apstākļi mūs aplaimos ar spēcīgiem mīnusiem...

Vidējā diennakts temperatūra Jelgavā

Apkures rēķins par 2008. gada novembri

Nav jau tā, ka es tagad sūdzētos. Bet - ko darīt?

Kā nopratu no aptaujātajiem cilvēkiem, atteikties no centrālās apkures (likvidējot radiatorus) un maksāt dažus latus par to, ka cauri dzīvoklim iet tikai tās nolāpītās trubas un vannasistabas rore mūsdienās vairs nedrīkstot.

Otrs variants būtu siltuma skaitītāji visās trijās telpās, kur ir radiatori. Kādas ir iespējas tādus uzlikt, autorizēt un attiecīgi arī pēc tam maksāt tikai par reāli patērēto siltumu?

Ideja tāda, ka mums, sakarā ar dzīvošanu tieši virs apkures katla, ir nenormāls pārkurinājums. Radiatori ir nogriezti uz trešdaļu un aizvien var tusēt t-kreklā un šortos, turot vēdināšanas režīmā par desmit grādiem atvāztu logu istabā. Kamēr blakus dzīvoklī kaimiņu tantiņa salst savos plus mazpadsmit...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar TheREX

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:41

Man domāt, ka jāskaita cik kubi siltumu nesošā šķidruma ir caurplūduši caur taviem radiatoriem un jāsalīdzina temperatūras starpība starp ienākošo un izejošo ūdeni.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:42

TheREX, un ko tas dos?

Gravatar Normunds

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:44

Ja tā ir krievu laika māja, tad nav pārāk daudz variantu. Pareizāk sakot ir tikai viens: nomainīt siltumpadeves sistēmu [tb visiem dzīvokļiem salikt regulējamus un ar skaitītājiem apgādātus radiatorus], nosiltināt māju un nomainīt logus.

Starp citu, ja tev ir parastā siltumpadeves sistēma [visi stāvvada radiatori saslēgti virknē], tad nav nekāds brīnums, ka tu cepies bet kaimiņi salst.

Tā kā mans apsaimniekotājs ir pievērsis pastiprinātu uzmanību siltumefektivitātei, tad manis pēc siltuma tarifs varētu pacelties vēl četras reizes un pat tad es maksāšu mazāk nekā cilvēki maksā pašlaik blokmājās.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:46

Normunds, mums ir problēma arī ar kaimiņiem. Daudzi ir alkoholu pastiprināti lietojoši, vēl lielāka daļa ir nemaksājoši, kas rezultēja negatīvā mājas bilancē. Pie kam, arī mājas vecākais, lai arī ri policists, savas funkcijas neveic.

Gravatar laacz Autors

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:46

Ah, un apsaimniekotājs mums ir absolūti neieinteresēts ne iekš kā ;)

Gravatar Normunds

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:51

Bez tam par tantiņu, kas salst: siltums pa trubām iet no augšas uz leju. Ja kāds gudrinieks sev ir uzlicis pārlieku lielus regulējamus radiatorus, viņš ir īblis, jo viņa radiators siltumu atdod baigi forši, bet nostopē plūsmu uz leju, aiz ko tantiņa salst.

Principā jau laikam visu var izdarīt ar esošo sistēmu, samērīt zudumus, izčekot radiatorus, bet tur ir jābūt gribai. Ar siltumauditu nodarbojas tāds Urban Art, pameklē viņus, konkrēti Vili Krūmiņu un uzjautā cik maksā siltumaudits.

p.s es ar viņiem neesmu saistīts, es dzīvoju viņu celtā un apkalpotā mājā un pakuri maksāju max 20 saņus par kvadrātmetru.

Gravatar Mkey

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:51

Nu bāc, Laacz, Tu gan maxā skarbi! Man Rīgā ar siltumskaitītāju 100kvm dzīvoklim maksa par siltumu ap 60 svārstās un arī tikai skarbajos mēnešos, kad radiatori uz pilnu kliņķi vaļā . . . Laikam tiešām ir vērts likt to skaitītāju!

Gravatar Normunds

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:53

Mkey, skatītājs vienam dzīvoklim nedos neko. Tas bus tāpat kā salauztas kājas dakterēšana ar plāksteri.

Gravatar cyxob

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:55

man k.barona ielas hruščovkās ir jāmaksā 1,38 Ls/m^2. draugam čakstes bulvārī ir ap 1,00 Ls/m^2. viss atkarīgs no mājas un mājas vecākā.

Gravatar cyxob

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:56

p.s. un pensionāriem ir dziļi vienalga, jo viņiem piemēro koeficientu 0,5

Gravatar laacz Autors

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:58

Normund, mūsu māja kolektīvi neko nedarīs (bija precedenti ar degošākiem darbiem, kas tā arī netika atrisināti). Tātad, vienīgais variants ir risināt jautājumu individuālā kārtā. Galu galā, es vēlos jaunu mājvietu, bet veco tirgot nost negribu - labprātāk izīrētu. Nooptimizējot siltuma izmaksas manam dzīvoklim varētu piedāvāt to tirgū par saprātīgāku cenu :)

Gravatar Onkuliņš

2008. gada 17. decembrī, plkst. 09:59

hmm tik tiešām afigenijs piķis tev jāmaksā - pats arī dzīviju vecā LT projekta mājā par 63m pēdējais rēkins bija 50Ls. tev kautkā baigi daudz. nevarētu teikt ka baigi ceptos - varbūt varētu gribēties mazliet siltāku - bet tā ir oke 20C istabā ir

Gravatar e-remit

2008. gada 17. decembrī, plkst. 10:17

pēc būtības, siltuma skaitītājs dzīvoklim daudzdzīvokļu mājās ir diezgan nekorekta lieta. Vienmēr dzīvokļiem, kas mājas galā, būs lielāks patēriņš, līdz ar to, dzīvokļi, kas atrodas mājas vidū, dzīvos uz malējo dzīvokļu rēķina. Laacz, kurš dzīvo virs apkures katla, saņem siltumu, par kuru maksā visi kopā, bet, uzliekot siltuma skaitītāju, nemaksās neko. Tā nu ir, ka daudzdzīvokļu māja ir viens "kopējais katls" (pārnestā nozīmē).

P.S. incanti novērot laacza izaugsmi. Bija laiks, kad šams pamatoja dzīvokļa pirkšanas nelietderību, bet nu jau drīz nobriedīs līdz mājas pirkšanai ;)

Gravatar KKTK

2008. gada 17. decembrī, plkst. 10:18

Kas tie par pārrēķiniem par nullēm?

Gravatar Papuass

2008. gada 17. decembrī, plkst. 10:54

Man bija 78 Ls par 83 m^2 dzīvokli Rīgā, vecie radiatori. Tad jau Jelgavā tikai buržuji var dzīvot.

Gravatar cyxob

2008. gada 17. decembrī, plkst. 11:01

rīgā vispār ir viens no lētākajiem siltumiem latvijā. ja ne pats lētākais. tāpēc es nesaprotu, ka pa tv raud, ka rīgā ir dārgs siltums >:(

Gravatar valcha

2008. gada 17. decembrī, plkst. 11:15

Vai nebija tā, ka Jelgavā ūdens un siltums ir dārgāks, kā Rīgā? Tāds paradokss..

Gravatar dadzis

2008. gada 17. decembrī, plkst. 11:19

nekas tur nav baigs, viis kas dzīvo daudzdzīvokļu mājās šomēnes saņems cmukus jo cmukus rēķinus. man ar tikko atnāca 100ls rēķins, pagājušomēnes bija ~80lašiem. sola ka janvārī būšot mazliet mazāk jāmaksā, jo tip gāze un nafta lētāka. es no tā iziešu tā, ka vākšos prom no šitām blokmājām - būšu pats sev saimnieks un cik uzkurināšu katlu tik ar silts man būs. piecietīšu ka daži desmiti km būs katru rītu jānobrauc vairāk enkā tagad. vismaz nebūšu atkarīgs no visādām mistiskām iestādēm kas izzīž no pirksta visus tos rēķinus un tarifus.

Gravatar Vigants

2008. gada 17. decembrī, plkst. 11:37

Laacz: Nesaki... apsaimniekotājs ir ļoti ieinteresēts... uzskrūvēt tarifus un aprēķināt lielu summu! :)))

Ja tas tevi nomierina, tad Rīgā par 48m2 rēķins par novembri ir 82 Ls no kuriem 32 ir apkure un 30 ir ūdens (siltais + aukstais)... arī nekāda haļava nav... labi, ka es no tās blokmājas aizvākšos pēc pāris mēnešiem uz privātmāju... tur vismaz varēšu pa to pašu naudu veselu māju izkurināt un vēl bišķīti. :)

Bet ja nopietni, tad 80 Ls par apkuri ir kosmoss... nespēju iedomāties kā vispār tie tavi kaimiņi ar " nenoteiktiem" ienākumiem var vispār nomaksāt?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 17. decembrī, plkst. 11:55

Vigant, bet viņi jau nemaksā :)

Gravatar sid.id

2008. gada 17. decembrī, plkst. 12:12

mjaaa... neko jau cipari :o. Tagad novērtēju jauno projektu priekšrocības. Šomēnes par apkuri samaksāju 3.60ls pa 47m2 un ne jau sēžu ledusskapī, bet tajos vecajos projektos man liekas ka vienīgais risinājums ir visai mājai samesties un uzstādīta autonomo apkures katlu, kas pie pašreizējām gāzes cenām arī varētu būt riskanti.

Gravatar Paraziits

2008. gada 17. decembrī, plkst. 12:14

cik zinu, tad tādus dzīvokļa skaitītājus nevar lietot. kā jau te minēja māja=kopējais katls, un ja nedara būtiskus uzlabojumus, kā Normunda gadījumā, tad ir dimbā.

Gravatar Vala

2008. gada 17. decembrī, plkst. 12:53

Dzīvoju Barona ielā 48. māja, mums atnāca Ls 1.4 ar kapeikām :'( , omei Dzilnas ielā (pretī bijušai Saulītei) ir Ls 0.7.

Japarceļās laikam uz Rīgu - ne tev uz degvielu jātērējas ne pa apkuri jāmaksā.

Gravatar bamf

2008. gada 17. decembrī, plkst. 13:06

opā - es atkal Rīgā Sarkandaugavā 64kvm renovetā māja par Oct bija 14LVL par Nov 28LVL - cik grādi iekšā nezinu (nav termometra), bet staigāju visu laiku šortos un maikā.

Gravatar Paksis

2008. gada 17. decembrī, plkst. 16:30

Izstāsti, lūdzu, kur ņēmi tik skaistu temperatūras grafiku?

Gravatar Endijs Lisovskis

2008. gada 17. decembrī, plkst. 17:35

Nav jau citu variantu - vai nu tiek siltināta ēka/pakotas trubas vai arī jātin citur dzīvot. Trakoti liels rēķins.

Piemēram, Jelgavā Asteru14a par oktobri par 1kvm bija jāmaksā 0.26Ls, bet par novembri 0.51Ls par kvm. Kas man jau likās daudz, jo pagājušajā gadā tāda summa bija riktīgi aukstajos mēnešos. Tas laikam uz kāpušajiem siltuma tarifiem...

Gravatar laacz Autors

2008. gada 17. decembrī, plkst. 18:11

Paksi, ar Exceli 5min laikā uztaisīju no savā rīcībā esošiem datiem :)

Gravatar Zandis

2008. gada 17. decembrī, plkst. 20:04

Man Jūrmalā 145 LS komunālie (kaut kādi 93 tieši par apkuri).

Gravatar kalnietis

2008. gada 17. decembrī, plkst. 20:09

Rīgā, Mangaļsalā man bija 0.77ls par kvm un gribējās teikt kaut ko rupju, jo ziema pat īsti nav sākusies un kurināts bija maz. Bet tad man kolēģis pastāstīja, ka viņam Raganā arī ap 1.5 Ls par kvm + namu pārvalde prasa samaksāt 100Ls avansu:D Jūtos sašutis...

Gravatar Sarky

2008. gada 17. decembrī, plkst. 22:04

Lācīt, kādēļ Tev "ūdens uzsildīšana" nulle? Man Rīgā apkure noapaļojot - lats kvadrātmetrā, bet ūdens uzsildīšana vēl daždesmit latu, tā kā aile "siltumenerģija" kopā ir Ls 92

Gravatar siram

2008. gada 17. decembrī, plkst. 22:12

Mazliet precizēsim Paksis uzdoto jautājumu: kā un kur var savā rīcībā iegūt datus tik skaista temperatūras grafika izveidošanai?

Gravatar laacz Autors

2008. gada 17. decembrī, plkst. 22:27

siram,faktiskās temperatūras datus no dažādām Latvijas meteoroloģisko novērojumu stacijām (vai kā nu tās uzpariktes sauc) publicē meteo.lv. Mazliet tehnisku zināšanu, meteo.lv izpētes un šos datus var uzkrāt savām vajadzībām. Pārējais jau ir exceļa darbs.

Gravatar Mr. Serge

2008. gada 17. decembrī, plkst. 22:50

Un vēl arī, starp citu, to visu var arī precizēt, lai nebūtu jautājumi par to, kā pakausis jākasa: http://www.meteo.lv/public/29927.html (par novembri) http://www.meteo.lv/public/29897.html (par oktobri)

Laimīgu pakauša kasīšanu.

Gravatar BUGa

2008. gada 17. decembrī, plkst. 23:40

Tas nu gan ir tīrās šausmas! Tad jau jūs Jelgavā biezi dzīvojat. Man novebra mēneša tarifs par apkuri ir 0.46 Ls/m2 un par siltummezgla apkalpošanu 0.0006 Ls/m2.

Gravatar noisex

2008. gada 18. decembrī, plkst. 00:53

ir ir tagad cenas kosmoss..un bus vel lielaki, saistibaa ar PVN palielinashanu uz pakalpojumiem ar nodoklu atvieglojumiem.

Gravatar Sarky

2008. gada 18. decembrī, plkst. 02:22

sid.id

te cilvēki stāsta, ka par apkuri maksā puslats - lats - latspiecdesmit par kvadrātmetru; saki, - kā Tev 7,7 SANTĪMI (Ls 3.60/47) par to sanāk!?? Es saprotu - jauna māja, bet ne jau TIK maz. Tev varbūt vēl kādas apsildāmās grīdas ar elektrībbu?

Stāsti, kas tev tur ir un kur atrodas!!

Gravatar kas

2008. gada 18. decembrī, plkst. 03:51

Rīgas centrā ar gāzi (Junkers) kurināt vēl joprojām ir sasodīti lēti. 80ls par apkuri man tikai murgos rādījies. Ja labajos gados (2005-6) par apkuri un silto ūdeni sanāca kādi 5-6 lati, tad tagad kādi 8-10. Gāzes cenas var pacelt vēl par 200% un īstas atšķirības nebūs. Žēl, ka ar gāzi nevar kurināt nomaļā privātmājā, nav jau tās gāzes. Tiesa maksāt par ūdens patēriņu ir baigā m**cība, kā pimin Vigants, baigi dārgi, mums mājā maksā par galviņām, ap 2ls mēnesī. Kādreiz parēķināju, ka pielaists vannu maksājot par kubikmetriem maksātu kādu 1,5ls, droši vien par mūsu patēriņu maksā citas mājas, vai arī tas tarifs par augstā ūdens kbm ir baigi uzskrūvēts.

Gravatar acid|burn

2008. gada 18. decembrī, plkst. 11:28

:) Nja, visiem aptuveni līdzīgi, laigan 1,5 par kvadrātmetru, šausma. Man ir kopējais rēķins par 48kvm dzīvokli Iļģuciema LT projektā - 62 Ls pēdējais. Tīrā apkure 32 Ls.

Gravatar Grrr

2008. gada 18. decembrī, plkst. 12:35

Jā, dzivoklis padomju daudzstāvenē, ja ir nopirkts, nevis īrēts, ir sasodīta nelaime, izsaku līdzjūtību. Ne tev ir pietiekoši maz kaimiņu, lai tu varētu sarunāt par apsaimniekošanu, ne visi ir tādi, kas maksā laicīgi komunālos, līdz ar to risks maksāt par citiem vai dabūt ziemas laikā apkuri nogrieztu. Traki.

Es Rigas centrā par >60m2 maksāju ap Ls20 - dzīvoklis renovētā pirmskara ēka ar vietējo centrālapkuri un automātisku regulēšanu atbilstoši āra temperatūrai. Ir tā vērts.

Gravatar Bu

2008. gada 18. decembrī, plkst. 13:45

tie rēķini var nobeigt... man 2 reizes pieaug komunālie līdz ar ziemu. Bēdīgi.

Gravatar Ģirts

2008. gada 18. decembrī, plkst. 19:16

Idiotisms. Tauta slīkst rēķinu kaudzē (tieši milzīgajos skaitļos), bet koalīcija dzīvo! LAI DZĪVO KOALĪCIJA UN SLAKTERIS! AI SINK AI VIL NOT TEL JŪ HOU STUPID AI AM.

Gravatar ExtH

2008. gada 18. decembrī, plkst. 22:16

Jelgava vienmer ir bijusi dargaka siltuma zinjaa, bet pedejais ka cena piesaistita dabasgazei mani nomac visvairaak, diez kur Jelgava ir uz dabasgazes katlumaja? Viss sen cik sen ir uz mazuta :)

Gravatar mad gremlin

2008. gada 18. decembrī, plkst. 22:55

nu jā man kautkas līdzīgs :( ārpus rīgas bloku kastē, uz čangalienas robežas dzīvojot par 52m2 novembra mēnesī noplēsa Ls 74. iznāk 1,42 kvadrātā. uzstādītais siltummezgls - kura uzdevums, cik sapratu bija regulēt siltumu trubās vadoties pēc ārgaisa temperatūras (attiecīgi mazināt manu rēķinu siltajā laikā) šķiet savu funkciju nepilda. siltajā laikā cepos, palika vēsāks - meklēju vilnas zeķes. tagad tur ņēmās pa pagrabu kaut kādi LAsistēmas un čiņīja, varētu būt ka tas verķis bija ķīselī. kačigaru kantoris savukārt šajā jautājumā sāka bērt man pūderi galvā stāstot ka esot iepirkuši pa dārgo kurināmo tāpēc tik dārgi (nezin kāpēc viņiem vienmēr iznāk pa dārgo iepirkt) īsāk sakot vissirslikti.lv

Gravatar ZBH

2008. gada 19. decembrī, plkst. 11:40

83Ls uz 53 kvadraatiem? man lieks, ka Jelgavaa soziem par globaalo sasilsan visvairaak uz debesiim luugsies Raavins :g:

Gravatar ZBH

2008. gada 19. decembrī, plkst. 11:45

2 e-remit : nu, ja cilveekam antisociaal element kaiminos un visiem staarastiem viss pie kaajs, tad nekaads pretruns tajaa, ka cilveeks iraid pret dziivaakl pirksan un domaa par maaj, neir. pat lot logisk viss.

Gravatar siram

2008. gada 19. decembrī, plkst. 14:25

ExtH: kad vēl dzīvoju dzīvoklī (Jelgavā), brīnījos par tekstu siltuma rēķinos - ka mazuta kotācijas koeficients ir xxx, jo Jelgavā visas katlumājas strādā ar dabasgāzi. Nedomāju, ka no mazuta katlumāju skursteņiem nāktu tādi smuki garainīši kā šobrīd :) Mazuta rezervuāri, kuros būtu jābūt kaut kādām rezervēm gadījumam, ja "krievi piegriezīs gāzi", stāvot praktiski tukši (zinoši ļaudis stāsta).

Gravatar druidos

2008. gada 19. decembrī, plkst. 16:21

To: kas Par gāzi privātmājā - uzstāda jebkurā vietā. Vienīgi, kā sapratu, to tipi atšķiras. Uz gadu 150m2 mājai sanāk ap Ls 1000. Šodien, kā reizi, garāmejot, ar vienas šī profila firmas pārstāvi runāju par šo tēmu.

Tākā dzīvoju privātmājā ar savu apkuri, tad varu tikai novēlēt dzīvokļos dzīvojošajiem, lai viņiem ir pagadās prātīgi kaimiņi un sāk domāt par mājas renovāciju: siltināšana, sistēmu nomaiņa utt. Cik ir dzirdēts - procentu maksāšana bankai ir daudz izdevīgāk, nekā maksāt tādus rēķinus. Veiksmi!

Gravatar komunaali

2008. gada 21. decembrī, plkst. 22:05

laac, karsto ūdeni nemaz nelieto? :D

Gravatar Rukicc

2008. gada 22. decembrī, plkst. 02:59

0,8847 Ls/Kv.m Kr.Barona 122a. Sajūta ka dzīvoklī varētu būt vēsāks.

Gravatar maksātājs

2008. gada 25. decembrī, plkst. 16:35

Skatītājus jau tu vari likt, tikai vai kāds tos ņems vērā pie rēķina sastādīšanas, stipri apšaubu :D

Gravatar Wilx

2008. gada 26. decembrī, plkst. 02:13

Es ar bij uz pakaļas kad saņēmu novembra rēķinu 1.10 Ls/m2. A cik dārgi sanāk ar elektrību sildīties? Cik daudz jaudas uz 1m2 vajag? Tipa, ja nevar atteikties no siltumtīklu pakalpojuma, tad no siltummezglu noregulē tā lai siltums uz dzīvokļiem neiet un visi sildās ar elektrību vai ar gāzi. Vēl jāapsedz aukstie radiatori lai siltumu nesavāc ;) Laacz iemanījies silto ūdeni tievā strūklā tecināt lai skaitītājs negriežas :D Skatos termometrā, taustu radiatorus un ar šausmām gaidu nākamo rēķinu :(

Gravatar āksts

2009. gada 1. janvārī, plkst. 02:37

[b]Wilx[/b] domāju, ka lētāk noteikti būs, bet ja visi sāks tā kurināt, tad tā vecā daudzstāvene vienkārši nosvils, jo elektroinstalāciju tur diez vai nomainīs kādreiz

Gravatar Jānis

2009. gada 23. februārī, plkst. 18:14

Man pašam pēdējā laikā rēķini pamatīgi sit pa kabatu, tāpēc sāku domāt par ekonomiskiem apkures veidiem. Nevaru izšķirties starp <a href="http://www.lasistemas.lv/fotogalerija/3/siltumsuknis-viessmann-vitocal" title="siltumsūknis" rel="nofollow">siltumsūkni</a> un <a href="http://www.lasistemas.lv/fotogalerija/13/saules-baterijas-sia-la-sistemas-biroja-eka" title="saules baterijas" rel="nofollow">saules baterijām</a>. Kādam nav pieejama informācija, kurš ir ekonomiskāks? Pirms sāku zvanīties uz montāžas firmām.

Gravatar Mārcis

2009. gada 22. augustā, plkst. 09:13

no saakuma vajag skatīt vai vispār pareizi saslēgti radiatori jo lielāko ties krievu laikaa celtājām mājām ir piļautas atkāpes no projektiem mājas vecākie kam ir kaut kāda sajēga par šo sistēmu veic izmaiņas un apkures sezonā maksā ldz 40saņi par kvadrātu tas ir atkarīgs no āra temperatūras viena no 5stāveņu kļūdām ir radiatorus sāk sildīt no 5 stāva 1stāvā tie jau ir vēsi līdz ar to ir jāpaaukstina siltummezglaa tt.par katru paaukstīnātu grādu samaksa palielinās vairākas reizes.hrušovkās kā uzlika siltummezglus un paaukstināja tarifus tā sakas fantastiskas cenas pat līdz 3lati par kvadrātu bet tad puse mājas tur logus vaļā kārtējaa kļūda nepareiz sataisīta sistēma unn cirkulācija tur nenotiek radiatori izsilst pēc fizikas likumiem plaša tēma bet speciālisti bāž kapitālus makaronus ausīs sistēmu var sataisīt pa pārs 100 latiem bet ja ķeras klāt pie projekta un pārējā tas sastāda patsmit un vairākus tūkstošus-izdēvīgi vai ne-padomājiet........

Gravatar Indi

2009. gada 6. oktobrī, plkst. 22:10

Ir tāda lieta kā alokators. Man māsai ir. atradu infu par shiem www.alokators.lv