✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Delfi nav līderos

2009. gada 14. janvārī, 38 komentāri

Starp citu, mani mulsina ne viens fakts, tostarp arī šis tas par mūsu portāliem. Kamēr visi statistiķi kladzina, ka delfi ir līderis mūsu lokālajos internetos apmeklējuma ziņā, tikmēr vakardiena rāda mazliet citu bildi. Delfos komentētākais raksts. satur nepilnu pusotru tūkstoti komentāru. Kamēr tais pašos tēvēnetos - vairāk nekā četrus ar pusi.

Es skaidri zinu, ka komentāru skaits viena profila lapās ir tieši proporcionāls apmeklējumam. Tad, nu, kā tas nākas, ka TNS rāda gandrīz 30% atšķirību par labu delfiem? Diez vai tie entie tūkstoši neesošo komentāru ir izmoderēti. Piedāvāju ideju kādam izveidot portālu apmeklētības topu, izmantojot vidējo komentāru skaitu uz pirmajā lapā esošo rakstu, kā arī atsevišķu rakstu komentāru skaita izmaiņu dinamiku. Varētu iegūt pārskatu par to, kur, kad un par kādu tēmu cilvēki internetos ir ņudzējuši. Ka zi - delfi pirmie nebūtu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar opaa

2009. gada 14. janvārī, plkst. 13:06

первый нах!

bet īstenībā pazīstami cilvēki strādāja delfos un stāstija par statistikas ģenerēšanu

Gravatar niknais

2009. gada 14. janvārī, plkst. 13:20

Delfos nav tik smuks dizains kā tēvēnetā :)

Gravatar spoo

2009. gada 14. janvārī, plkst. 13:28

Lai kāds uztaisa. Statistikas dinamika iepriekš jau ir paredzama. Nez kā klasificēt atsevišķus gadījumus, kad 3 cilvēki mazākos saitos pie raksta izveido čatu.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 14. janvārī, plkst. 13:31

spoo, ar statisiskām metodēm, iekļaujot atlasē papildus kritērijus.

Gravatar Viestarts

2009. gada 14. janvārī, plkst. 13:44

Nesapratu to saiti un viņas nosaukumu (ko tu ar to gribēji pateikt). Un kurš tad būtu tas populārākais portāls? P.S. Delfus nelasu...

Gravatar Zete

2009. gada 14. janvārī, plkst. 13:44

TVnetā jau vieni un tie paši cepas nepārtraukti. Un ceturtdaļa no visiem komentiem ir personīskas dabas lekšanāš par to, kurs kura nicku ir nospēris :) Mošk tas kaut kāds unikālo apmeklejumu skaits vai hz?

Gravatar laacz Autors

2009. gada 14. janvārī, plkst. 13:50

Zete, es tieši to pašu varu teikt par delfiem :)

Gravatar black

2009. gada 14. janvārī, plkst. 13:53

Varbūt to komentāru ir tik maz tāpēc, ka neviens pie Delfiem grautiņu laikā netika. No Zviedrijas Delfi vienkārši nevērās no kādiem 20 līdz 23 pēc Latvijas laika. Apollo strādāja ļoti lēni, un TvNet puslīdz.

Gravatar Boja

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:05

Nē, Delfi nav līderos, nekādā gadījumā, un aitjūns arī ir nelabs... Īsts pirmrindas Latvieša blogera ieraksts. Nākamo ierakstu par slikto autovadīšanas instruktoru.

Gravatar manofstyle

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:10

varbūt pie vainas varētu būt delfi.lv krievu versija. jo arī tā ir pietiekami apmeklēta un populāra, turklāt dažkārt ziņas tajā parādās daudz ātrāk nekā citur.

Gravatar normunds

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:17

Es arī šad un tad pabrīnos par komentāru daudzumu tvnetā salīdzinot ar delfiem. Bet vai tvnet ir apmeklētākais – grūti spriest. Man patīk delfu ziņu izkārtojums, ir viegli uztverams kas ir galvenā ziņa un kur meklēt pārējās. tvnet es vēl nemaz neesmu iebrauci kur tur vispār ziņas tiek publicētas, man šausmīgs slinkums rakties par izvēlnēm cerībā atrast jaunāko ziņu kopsavilkumu.

Gravatar rv

2009. gada 14. janvārī, plkst. 14:57

par tēmu - latvijas lapu lēnā vēršanās vakar-šodien: vai gadījumā nenotika kādas apzinātas darbības pret ziņu portāliem? (salīdzinot ar delfiem-tvnet-apollo, krievu un eiropas saiti darbojās vienk raķešju ātrumā)

Gravatar jee

2009. gada 14. janvārī, plkst. 15:54

Laacz, apsveicu ar delfu stila apgūšanu... tā arī nesapratu - kurš ir līderis? :D Nav jau kur palasīt normālas ziņas. TVnet ir viena maza lapa, kur reizi nedēļā pārpublicē normālu rakstu - no kāda laikraksta. Apollo vispār ir tendēts uz diezgan perversiem gadījumiem sieviešu-vīriešu seksa attiecību jautājumos, un vienīgais iemesls kāpēc var apmeklēt apollo ir Lato Lapsas raksti - un neraugoties uz to vai viņš raksta kāda uzdevumā vai arī tad kad sev par prieku, viņš ir ļoti labs žurnālists, par ko liecina viņa lielais antifanu pulks... :D Delfi paliek vienīgais resurss, kur var normāli palasīt komentārus un arī raksti tiek atjaunoti ik pa laikam - apollo komentārus dzēš nežēlīgi - īpaši tos, kas nav par tēmu un delfos vienīgā stabilā čatotāju vieta ir pie foto - apollo viņi piesārņo katru rakstu. Nezinu par vakardienas statistiku... vakar delfos atvēru tikai pirmo lapu un izlēmu, ka nav ko lasīt rakstu - jāmeklē video :)

Gravatar Reinis

2009. gada 14. janvārī, plkst. 16:56

laacz, nav korekti izdarīt secinājumus, balstoties par vienu atsevišķu rakstu, pat ja kopējā statistika patiešām apliecina likumsakarību.

Gravatar Gross

2009. gada 14. janvārī, plkst. 17:11

delfi dizains vien jau gadiem atbaida - visai neparocīga un neinteresanta lapa, ko nevarētu teikt par konkurentiem.

Gravatar Mārcis

2009. gada 14. janvārī, plkst. 17:35

rus.delfi.lv varētu būt pamatojums. TvNET tieši pēdējo pāris mēnešu laikā ir ļoti daudz komentāru pie rakstiem. Agrāk tā nebija.

Gravatar Taapat

2009. gada 14. janvārī, plkst. 18:02

Mani gan liekas, ka komentāru skaits saistīts ar to, ka pēc maniem novērojumiem tvnetā aktuālās skandalozās ziņas (grautiņš vecrīgā, vilcienu avārija pie Ventspils, utt...) parādās krietni ātrāk, kā delfos.

Gravatar /dev/null

2009. gada 14. janvārī, plkst. 18:02

tvnet dizains labs? Ar idiotiskajiem "pirms x stundām un y minūtēm" un pastāvīgo pārslēgšanos uz dilstošo secību komentāros...

Gravatar nemo

2009. gada 14. janvārī, plkst. 19:05

Par delfu dizainu vēl var diskutēt, kaut gan nedomāju, ka tas ir primārais ziņu lapā. Savukārt ziņu izkārtojums tur viennozīmīgi ir visērtākais. Ieejot, piemēram, tajā pašā apollo, liekas, ka vispār nekas nenotiek - pāris virsraksti un viss, lielākā daļa laukuma pilna ar visādu drazu.

Gravatar rick'james

2009. gada 14. janvārī, plkst. 19:30

elementāri - Delfisti bija Doma laukumā, Tvnetisti ir inteliģenti kas vardarbīgi komentē :D

Gravatar Unce

2009. gada 14. janvārī, plkst. 19:32

A es atceros šito http://www.tvnet.lv/zinas/tehnologijas/internets/article.php?id=568373 laikam atkal viss mainījies. Varbūt tie delfi.lv vnk dzēš vairāk komentārus.

Gravatar Didulis

2009. gada 14. janvārī, plkst. 21:58

Atcerēsimies arī psiholoģisko aspektu. Ir cilvēki, kas nolemj tomēr paklusēt, nevis kašķēties ar depresīvām mājsaimniecēm un sīčiem, kas savas dienas pavada bezjēdzīgi komentējot ziņas lielajos portālos. Katram no šiem portāliem ir sava auditorija un komentāru skaita ziņā mēs redzam šīs auditorijas tendences un no tām varam izdarīt secinājumus par pašiem apmeklētājiem. <a href="http://boms.lv/Video.aspx?VID=10335" rel="nofollow">Nākotnes parka</a> jaunākajā sērijā bija sižets par statistiku un tās izmantošanu auditorijas piesaistīšanai (kaut kur uz beigām). Tika pieminētas lietas par kurām es nebiju lietas kursā, piemēram, tas ka var ievākt info, kurā portālā labāk izvietot savu reklāmu.

Gravatar peecha

2009. gada 14. janvārī, plkst. 23:07

pats lasu tikai tvnet, bet Alexa tomēr dod priekšroku delfiem, turklāt- diezgan pārliecinošu

Gravatar noisex

2009. gada 15. janvārī, plkst. 00:30

varbut delfi cheato ar visu valstu delfu portaliem :D

Gravatar kristofers

2009. gada 15. janvārī, plkst. 07:03

"Es skaidri zinu, ka komentāru skaits viena profila lapās ir tieši proporcionāls apmeklējumam."

Intereses pēc - kur tas ir rakstīts?

Gravatar Ezga Jups

2009. gada 15. janvārī, plkst. 08:44

TVNET komentāros vairs nelienu. Tur viena vienīga lamāšanās un plēšanās - kam garāks.

Gravatar TheREX

2009. gada 15. janvārī, plkst. 11:18

Brīdī, kad lācim nav ko rakstīt viņš sāk piesieties Delfi, TVnet(am) vai apollo ...

Gravatar Guntars

2009. gada 15. janvārī, plkst. 13:10

..Es skaidri zinu, ka komentāru skaits viena profila lapās ir tieši proporcionāls apmeklējumam....

Tas ir absolūti patiesībai neatbilstošs apgalvojums. Kaut vai tāpēc, ka komentārus var uzģenerēt divi iekarsuši useri, kas strīdas par kauko.. Man, piemeram, tikko nācās saskarties ar situāciju, kad mana emuarina pie skatījuma 600 nav neviena komentāra, lai gan blakus pie 400 un, manuprāt, daudz mazāk aktuālas tēmas ir 17 komentāri.. Kā panesās, tā aiziet..:)

Gravatar laacz Autors

2009. gada 15. janvārī, plkst. 13:12

Guntar, tas būtu attiecināms uz atsevišķiem gadījumiem.

Gravatar krivik

2009. gada 15. janvārī, plkst. 13:18

Delfos mazāk komentāru, tāpēc, ka uz to brīdi, kad notika grautiņš vecrīgā, delfi vienkārši uzkārās, bet tvnets bremzēja, bet nu tomēr strādāja. Cilvēki centās tajā brīdī iegūt informāciju, un viņiem bij vienalga, kas tas pa ziņu portālu, galvenais lai lapa strādātu.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 15. janvārī, plkst. 13:20

Nez. Man ikurāt tais stundās vērās vaļā visi. Lēnām, bet vērās.

Gravatar Guntars

2009. gada 15. janvārī, plkst. 13:23

laacz, bet vai tad tu runā par tendenci, nevis atsevišķu gadījumu?

Gravatar Guntars

2009. gada 15. janvārī, plkst. 13:30

Galu galā pēc visiem iespējamajiem skaitītājiem DELFI ieliek TVNET. Tiesa gan atrāvums ir ievērojami samazinājies pēdējo pāris gadu laikā, bet pagaidām līderis ir delfi. Lai gan šomēnes, ja viņiem bija problēmas karstajā laikā, tas var mēneša ciparu nosvērt vienā vai otrā virzienā. Domāju, ka tas pasākums uzģenerēja baigo apmeklējumu, kas var parādīties arī mēneša griezumā..

Gravatar ha ha

2009. gada 15. janvārī, plkst. 14:06

Raksta autor paskaties vienu lietu attieciba uz 13. janvara grautiniem.. TVNET papildinaja visu laiku vienu un to pasu rakstu, bet DELFOS sis notikums tikai atspogulots vairakos rakstos un par katru bija vairak ka 1000 komentetaju. Teoretiski es ari esmu pamanijis TVNET parspej Delfus, bet gan jau tikai ar to ka ta ir tada ka dzeltena avize, visadus meslus liek ieksa nevis noderigu informacju - pec sensacijas tiecas.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 15. janvārī, plkst. 14:16

Guntars, jā, par tendenci.

Gravatar k.

2009. gada 15. janvārī, plkst. 14:41

statistiku nevar čītot uz pārējo saitu rēķina - tns, gemius etc. datus ievāc par katru apakšdomeinu atsevišķi. tāpat, igauņu un lietuviešu statistika nevar būt pievilkta klāt, kodu id iekš lapas source atšķiras.

Gravatar atis

2009. gada 15. janvārī, plkst. 14:55

delfi tak dzēš komentārus. nav brīnums ka viņu trīsreiz mazāk :D

pāris nedēļas atpakaļ uzrakstīju atbilstošu komentāru rakstam par SVF, un iedevu divus linkus uz jūtūbi, pēc pusstundas jau šis vairs nebija..

Gravatar moonlight

2009. gada 16. janvārī, plkst. 11:30

Laacz,

Ir mazliet un pamatoti iebildumi pret šo: "visi statistiķi kladzina,delfi ir līderis mūsu lokālajos internetos apmeklējuma ziņā"...

  1. TNS Latvija, lai arī ir neapšaubāms spēlētājs nav vienīgais- tāpēc nevar nepretendē uz "visi statistiķi" :)

  2. Jautājums kādu "valūtu" tu sauc par "apmeklējumiem"?

  • Ja valūta ir "apmeklējumu skaits periodā", tad secība* varētu būt šāda: Draugiem, Inbox, One, TVNet.

  • Ja valūta ir "apmeklētāji"**, tad secība varētu būt šāda: Inbox, Draugiem, SS.lv, TVNet.

Ņem vērā:

  • Augstākminētais ir spēkā nedēļas un mēneša periodiem- vairumā gadījumu/periodu 2008. gadā.

  • Vienas dienas ietvaros var būt atšķirības, ko nosaka konkrētu rakstu popularitāte, utml. Tas arī lielā mērā dod atbildi uz Tavu jautājumu / neticību. Piem.- TNS Metrix™ datos ko Tu apskati ir ņemti vērā dati par nedēļu nevis par vienu dienu. Un datos ir "unikālo apmeklētāju skaits nedēļā" nevis "apmeklējumi".

  • Izmantoti Gemius Audence dati par 11/2008; Google meklēšanas serveris nav ņemts vērā- citādi tas būtu Nr.1.

** Unikālie.