✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Nāvi smailijiem

2009. gada 29. janvārī, 1 komentārs

Spicausis ieskaiperēja ar saiti uz dokumentu, par kura nepieciešamību var aizdomāties tikai specifiskas vielas lietojot. Veco 1.0 internetu laikos mēs, lai elektronizētu smaidu, rakstījām ":)". 1.5 internetu laikos tas viss masveidā tika aizvietots ar emotikoniem - smaidīgiem apaļiem bumbuļiem bildīšu paskatā. Tagad, kad sakarā ar 2.0 viss ir izdarīts, bet 3.0 ir versija tam, kas nekad nebūs, W3C inkubatora pārstāvji ir ķērušies pie emocijām, radot EmotionML 1.0.

Tad nu, tālu vairs nav tā diena, kad vārda “kārns” vietā ierakstot dokumentā vārdu “krāns”, dators ne tikai to palabos, bet arī ar nīgri (koeficients 0.6) pasmīkņās.

No otras puses, var jau arī ikdienas pielietojumu atrast pat šitik jocīgai specifikācijai. Piemēram, automatizētās sejas/personu atpazīšanas sistēmās. Vai arī sociālajos tīklos paplašināt un standartizēt cilvēka emocionālo stāvokli (poke:). Var arīdzan aprakstīt emocionālo komponenti kādam dialogam, piemēram.

Uzskatāmībai strīdīgi jautrs paraugs.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Qued

2009. gada 29. janvārī, plkst. 10:13

"Tad nu, tālu vairs nav tā diena, kad vārda "kārns" vietā ierakstot dokumentā vārdu "krāns", dators ne tikai to palabos, bet arī ar nīgri (koeficients 0.6) pasmīkņās." - dienas citāts :D