✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Mana meita :)

2009. gada 30. janvārī, 21 komentārs

Nezinu - priecāties vai raudāt, bet meitas loģika velk uz programmētājiem. Mizanscēna seko.

Amanda automašīnas aizmugurē savā benķī. Priekšā vecaistēvs, blakus tam - vecmamma. Autotransportlīdzeklis pagaidām atrodas autostāvvietā, bet tūdaļ kustēs ārā. Zvana vectēva mobilais tālrunis. Viņš parunājas, un, sakarā ar to, ka jābrauc, izsniedz sarunu iekārtu vecmammai, kura pārņem telefonsarunas stafeti. Sāk kustēt, bet Amanda no savas aizmugures diezgan uzstājīgi paziņo, ka nekāda braukšana nebūšot, jo nedrīkst. Uz jautājumu - kāpēc, seko atbilde, ka nedrīkstot braukt, kad runā pa telefonu. Vecaistēvs paskaidro, ka viņš takš nerunājot. Uz ko Amanda - bet vecāmamma runā!

Patiesībā morāle ir cita. Ja kaut ko bērnam stāsta, tad nepieciešams izskaidrot arī “kāpēc” daļu. Pat tad, ja viņš neinteresējas detaļās. Savādāk var sanākt pārpratumi. Un pasākums var ieilgt, jo bērns, ja ir pārliecināts par savu taisnību, kura papildus vēl tiek pastiprināta ar to, ka “Tu pats takš teici!”, var uztaisīt tādu trādirīdi... :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar dadzis

2009. gada 30. janvārī, plkst. 12:11

eh, es gan šad tad grēkoju ... par runāšanu. sevi mierinu ar domu ka atagd tak ir automāts un anyway 1 rokai nav ko iesākt :)

Gravatar Vilx-

2009. gada 30. janvārī, plkst. 12:24

Pētījumi rāda, ka tam, kur atrodas roka, nav nozīmes. Arī handsfree izmantošanai nav nozīmes. Problēmas rada tas, ka Tev ir jākoncentrējas uz 2 lietām - braukšanu un runāšanu...

Gravatar Gints

2009. gada 30. janvārī, plkst. 12:44

Jap ar bērniem ir traki, ka grūti iestāstīt, ka nevar darīt bērni to un to, ja Tu pats dari, jo tad rezultātā dabū sejā "Tā nevajag darīt!!!" ļoti pārliecinātā un nosodošā balsī :)

Gravatar defektologs

2009. gada 30. janvārī, plkst. 13:22

Amm... Nesapratu par to programmētāju domāšanu :)

Gravatar Agzas

2009. gada 30. janvārī, plkst. 13:41

nukā - programmētājam ir - if then else. if nedrīkst runāt then nebūs braukšanas. Ja nekārtīgi nodefinē if, nu tad vainīgs pasūtītājs :) a programmētjs visu izdarījis pēc priekšrakstiem.

Gravatar veciic

2009. gada 30. janvārī, plkst. 13:42

int check_if_can_drive(){ if (phone_in_use){ return 0; } return 1; }

a vajadzeeja ... if (drivers_phone_in_use){ return 0; } ...

nu tjipa tago.

Gravatar Shadowbird

2009. gada 30. janvārī, plkst. 13:55

<blockquote>Ja kaut ko bērnam stāsta, tad nepieciešams izskaidrot arī kāpēc daļu. Pat tad, ja viņš neinteresējas detaļās.</blockquote> He. Laacz uz vecumu arī ķeras pie truismu mētāšanas. :)

Gravatar laacz Autors

2009. gada 30. janvārī, plkst. 13:58

Shadowbird, nevar jau. Principā gandrīz pusmūžs nodzīvots un jāatstāj iespaids ne tikai par traku, bet arī par pieredzes bagātu un dzīvesgudru tēlu :)

Gravatar ulzha

2009. gada 30. janvārī, plkst. 16:18

Šo tēzi derētu pasvītrot un boldā

Gravatar Viestarts

2009. gada 30. janvārī, plkst. 18:10

<code>if (drivers_phone_in_use){ return 0; }</code> nestrādās, jo tas jau bija vadītāja telefons... Pareizi būs: <code>if (driver_using_phone){ return 0 }</code>

Gravatar Tapat

2009. gada 30. janvārī, plkst. 18:37

Manējais ari vienu brīdi teica papu nevar -beigta balle, nu ka nevar ta nevar. Reklamai tomer ir savs iespads, ja sikais neko tadu neteiktu tad droši ka kādi lidz 50gr kāds malks tiktu ņemts.

Gravatar Paksis

2009. gada 30. janvārī, plkst. 19:56

Jautrība sākas, kad pār plecu spidometrā sāk skatīties un komentēt par ātruma lim apdzīvotā vietā:)

Gravatar Ģirts

2009. gada 30. janvārī, plkst. 21:16

Tādi programmētāji te salasījuši, ka smiekli nāk... Ja kas, vairumā augsta līmeņa programmēšanas valodu nav jāizmanto esamības/neesamības pārbaudei 1 un 0, jo ir izgudroti tādi true un false jeb boolean tips. <code> protected boolean isDriverUsingPhone() { if (carEngineWorks() && driverTalksPhone()) return true; else return false; } public boolean driverIsAllowedToDrive() { if (isDriverUsingPhone()) return false; if (isNotAlllInCarSeatbelted()) return false; /* etc. ... */ return true; } </code>

Gravatar asiic

2009. gada 30. janvārī, plkst. 23:05

motors var darboties arii, ja auto staav uz vietas :-) preciizaak jaadefinee

Gravatar veciic

2009. gada 31. janvārī, plkst. 22:29

nu blin.. piesieties par 0 un 1..

int ... noziimee ka var buut ne tikai 1 vai 0 bet arii -1, -2 un dažādi kļudu veidi. vēl protams, var izmantot arī exceptions, die utml.. atrada par ko piesieties, koderis, ibio.

Gravatar Prusaks

2009. gada 1. februārī, plkst. 18:59

—> Paksis

Ja skatās par plecu, tātad nav pietiekoši dziļi iebāzts bērnu krēsliņā. Un tas ir daudz lielāks ļaunums nekā 62 km/h apdzīvotā vietā vai runāšana pa mobilo tālruni.

Gravatar Paksis

2009. gada 2. februārī, plkst. 08:45

—> Prusaks

Sēdeklis vai paaugstinājums jālieto kamēr pasažieris sasniedzis 1.52 m (ja atmiņa neviļ). Tā, ka tāds meistars ar augumu 1.30 m jau satbīli lūr pār plecu un kontrolē situāciju vadības panelī.

Gravatar Ģirts

2009. gada 2. februārī, plkst. 13:51

veciic - tev laikam tomēr nedaleca, ka es runāju par principu - kāpēc funkcija jāatgriež int, ja tā pēc būtības atgriež loģisko boolean. Ir vai Nav - priekš tam ir izgudrots boolean tips. Un kāds te sakars vispār ar exceptions, tas ir pavisam kas cits.

Gravatar Paraziits

2009. gada 2. februārī, plkst. 17:01

ibio veciic un ģirts - get a room...

Gravatar Ģirts

2009. gada 2. februārī, plkst. 18:10

Lai nu būtu, lai ir dažādi kļūdu veidi. Tur tiešām ir daudz varianti uz jautājumu "Vai auto vadītājs izmanto telefonu." Vai arī veciic pieļāva telefona seksuāla raksturojuma izmantošanu? Nē, es neko, tik strīdēties vajag argumentēti. Paraziits - strīdēties nav slikti. Slikti ir ignorēt citu cilvēku tiesības to darīt. Tas tā - filosofiskas tēzes.