✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Dziesma un tās patīkamība

2009. gada 24. februārī, 14 komentāri

Es esmu areliģiski noskaņots. Nevienam, protams, to neuzspiežu, bet tomēr neesmu cilvēks, kurš uzskata, ka ir kāda augstāk stāvoša būtne vai spēks, kura visu regulē pēc savas saprašanas vai visas cilvēces reālajām vajadzībām. Taču, tas neizslēdz to, ka manuprāt viena no visu laiku smukākajām dziesmām ir kā reizi “Hallelujah” (tā, kas Mervin Warren producētā). Piemērs vienam no neskaitāmajiem izpildījumiem.

Jā, es to beidzot atzīstu - man dikti jo dikti patīk konkrētā gospeļu dziesma, lai arī viss pārējais no tās sērijas man pie sirds neiet. Starp citu, nē. Mānos. Seriāla “Ally McBeal” dažās epizodēs parādās fantastiskās balss īpašniece Dženifera Holideja, kura izpilda itin visas savas partijas pa smuko. It sevišķi atmiņā palikusi ir dziesma par mazajiem cilvēkiem (tur gan jāzin ir pati sērija, kas ap tiem arī grozās).

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar valcha

2009. gada 24. februārī, plkst. 09:53

:) Tu arvien klausies piano lastfm-ā ? :) Man arī tur tā dziesma pielipa! Tur ir vairāki izpildījumi - viena sieviete gan dzied tā, ka ausis krīt ciet - bik par daudz kliedz. Bet viens no 2 vīriešiem dzied ļoti labi.

Gravatar bush

2009. gada 24. februārī, plkst. 12:04

Es atkal dzirdēju šo versiju un sašausminājos. Manai sirdij vistuvāk stāv Leonarda Koena viena.

Gravatar Mārcis

2009. gada 24. februārī, plkst. 12:09

Šī dziesma ir no Scrubs soundtracka. Tiešām laba. Areliģisks nav tas pats, kas ateists? ;)

Gravatar Wil

2009. gada 24. februārī, plkst. 14:58

Neizklausās dziesma baigi reliģiska, manuprāt, izņemot to, ka ik pa brīdim iedzied "Hallelujah"

Gravatar Puika

2009. gada 24. februārī, plkst. 15:16

Nez', man kautkaa tomeer vislabaak patiik Rufusa variants no pirmaa Shreka skanjas celinja.

Gravatar Curtis

2009. gada 24. februārī, plkst. 16:31

Manuprāt, šai dziesmai vislabāk piestāv spēcīga sieviešu balss, tāpēc klausos grupas Paramore versiju, kas diemžēl ir tikai ~1 minūti garš ievads viņu tāda paša nosaukuma dziesmas :) Ja nu kādam interesē, tad to var atrast iekš Final Riot albūma :)

Gravatar Shadowbird

2009. gada 24. februārī, plkst. 18:23

Ievads nu tāds, it kā dziesmas skaistumam/neglītumam būtu kāds tiešs sakars ar ticību. Pat K. Dimitera homofobu murgi un citi muzikālie uzbraucieni ir ļoti pat klausāmi, ja pasniegti tā, kā iet pie sirds. Da kaut vai Hitlera slavas dziesma, ja labi skan. Nesaprotu, par ko tu gandrīz atvainojies. Bail, ka izies kā Ārčijam ar 1. klases burtnīcu (ikviena blogera "unsubscribe" bubulis kaktā jau glūn)?

Gravatar laacz Autors

2009. gada 24. februārī, plkst. 18:52

Shadowbird, what?

Gravatar astro

2009. gada 24. februārī, plkst. 19:18

tā dziesma, kas wikipēdijas aprakstā un tā, kas video ir divas pilnīgi dažādas dziesmas. un tā, kas Koena/Baklija/Veinvraita un vēl daudzu citu izpildījumā, patiesībā nemaz nav reliģiska, lai gan vārdi balstīti uz Bībeles tekstiem.

Gravatar UL

2009. gada 24. februārī, plkst. 22:54

Hm. Hallelujah, ko tas Baklijs izpilda, iraid Leonard Cohen dziesma. Savukārt tā Hallelujah, ko Laacz ielicis linku no wiki, ir cits kaut kas. Par Koena dziesmu var lasīt te: http://en.wikipedia.org/wiki/Hallelujah_(Leonard_Cohen_song)

""Hallelujah" is a song written by Canadian singer-songwriter Leonard Cohen originally released on his 1984 studio album Various Positions. ... Following a cover version by John Cale in the 1990s, Hallelujah has been covered by many music artists, been the subject of a BBC radio documentary and been featured in the soundtracks of numerous movies and television shows.[1] To date, Hallelujah has now been covered over 180 times for release.[2] The two most successful covers are by Jeff Buckley and Alexandra Burke, whose versions occupied the top two spots of the UK Charts in December 2008."

Man ir bijis prieks dzirdēt Hallelujah Koena izpildījumā koncertā. TAS nu gan nebija nekāds Jūtūbs :)))

Gravatar biklaa

2010. gada 5. novembrī, plkst. 13:28

i heard there was a secret chord that david played and it pleased the lord but you don't really care for music, do you well it goes like this the fourth, the fifth the minor fall and the major lift the baffled king composing hallelujah

hallelujah...

well your faith was strong but you needed proof you saw her bathing on the roof her beauty and the moonlight overthrew you she tied you to her kitchen chair she broke your throne and she cut your hair and from your lips she drew the hallelujah

hallelujah...

baby i've been here before i've seen this room and i've walked this floor i used to live alone before i knew you i've seen your flag on the marble arch but love is not a victory march it's a cold and it's a broken hallelujah

hallelujah...

well there was a time when you let me know what's really going on below but now you never show that to me do you but remember when i moved in you and the holy dove was moving too and every breath we drew was hallelujah

well, maybe there's a god above but all i've ever learned from love was how to shoot somebody who outdrew you it's not a cry that you hear at night it's not somebody who's seen the light it's a cold and it's a broken hallelujah

hallelujah...