✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

iPhone - Apple maina stratēģiju?

2009. gada 30. martā, 16 komentāri

Šķiet, ka, Apple ir sākuši domāt vismaz iPhone sakarā. Kopš produkta laišanas tirgū, tas, neskatoties uz savu lieliskumu, ir izpelnījies ne mazums kritikas. Lai kā Apple centās, liela daļa no lietotājiem aizvien iPhone neuzskata par tipisku smartphone. Izskatās, ka līdz ar šovasar gaidāmo iPhone OS 3.0, lietas mainīsies uz labo pusi.

Protams, beidzot būs cut-and-paste, kas darbosies arī uz attēliem. Meklēšana (tas pats Spotlight) visur, kur vien var meklēt, iPhone izmantošana kā modemu (tas varētu būt saistīts ar beigušos līgumu ar AT&T), landscape klaviatūra vairākās aplikācijās, pilnvērtīgs Bluetooth atbalsts, uzlabots Safari un WiFi, GPS darbošanās bez GPRS (AGPS) pieslēguma. Push paziņojumi būšot pieejami visām aplikācijām, kā arī parādīsies, lai arī ierobežots, bet tomēr - multitāskings.

Nav gluži skaidrs, kā, bet Skype ir pamanījies tikt galā ar Apple un operatoriem, līdz ar ko nākamnedēļ laidīšot klajā iPhone versiju. Tas pats attiecas uz GPS navigāciju - Apple beidzot ļaus trešo pušu izstrādātājiem nākt klajā ar saviem pilnvērtīgas navigācijas risinājumiem (go, TomTom!)

Domāju, ka tie nebūs vienīgie vērā ņemamie jaunumi. Gaidīsim vasaru.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar bush

2009. gada 30. martā, plkst. 11:00

Ja vien viņiem kādreiz izdotos izoperēt to augoni, kuru sauc bez-iTunes-nekādi..

Gravatar JKI

2009. gada 30. martā, plkst. 11:46

Es gan to sauktu nevis pat stratēģijas maiņu bet konsekventu tās turpināšanu. Sākt ar minimālu bet perfekti atstrādātu iespēju komplektu uzsvaru liekot uz tām, kuras nav konkurentiem (web pārlūks, ipod, appstore), tikai pēc tam liekot klāt to, bez kā nevar izturēt gīki (bluetooth failu pārsūtīšana). Kamēr konkurenti ir spiesti nopietni pārskatīt un pārstrādāt pamatprincipus, tikmēr Apple lieliem soļiem...

Gravatar laacz Autors

2009. gada 30. martā, plkst. 11:50

JKI, Apple, manuprāt, ir pierādījuši, ka viņi ar konsekvenci neizceļas.

Gravatar usinss

2009. gada 30. martā, plkst. 12:43

Apple ir viena no retajām kompānijām, kura liek klientam pakļauties. Kaut arī daudziem Apple fanātiem šis tas nepatīk, tie to visu piecieš, es pat nesaprotu kapēc? Prestiža un izmestās naudas dēļ?

Gravatar normunds

2009. gada 30. martā, plkst. 12:48

Kaut arī daudziem windows fanātiem šis tas nepatīk, tie to visu piecieš, es pat nesaprotu kapēc?

Gravatar dadzis

2009. gada 30. martā, plkst. 13:01

viss lielais uhh un ahh ir noplacis. sacēla ažiotāžu ar turdzniecības uzsākšanu lv, visi kas gribēja paņēma ūz n-tiem gadiem un viss, čušs, tagad lieto pamazām savā nodabā un nevienam citam to phonu nevajag, rindās nestāv. nekāda masveida migrācija nenotiek un nenotiks. tagad tie paši "uhh ahh" raud ka daudz kas nav noticis un re, ābols cēli viņus aplaimo. un atkal tiem kam ir āboli vēršs skatienus uz debesīm pasakās par jaunajām lietām pacēlot ābolu saulītē atkal :D sorr, tā man liekas par to uzpūsto zīmolu.

Gravatar Vigants

2009. gada 30. martā, plkst. 13:33

Apple gan stratēģija gan taktika ir pareiza. Stratēģija - uztaisīt kaut ko, kas izskatās VIENKĀRŠ taču ir ļooti atšķirīgs. Tai pašā laikā panākt ka šis vienkāršais evolucionē. Tieši tāpat viņi iekaroja mūzikas atškaņotāju tirgu (ar iPodiem). Lielākie spēlētāji Sony, Panasonic daudzus gadus laida klajā CD, MinDisc un citādus atskaņotājus... lika klāt radio un vēl visādas funkcijas, bet tirgus neglābjami gāzās lejā... te atnāca Apple un LEJUP krītošā tirgu piedāvāja tik vienkāršu bet kvalitatīvu preci komplektā ar SATURU (caur iTunes)... un tā pamanijās ne tikai iekarot tirgus daļu (>50%?) bet pat nopelnīt pārdodot produktus ar peļņu.

Ar iPhone būs (ir?) līdzīgi... iPhone lielākais trumpis šobrīd ir AppStore. Kad nāca klajā telefons tad spēcīgākais bija atšķirīgums dizainā un superīga kvalitāte materiālos... Tagad vienota OS abām telefonu paaudzēm, viens aplikāciju viekals, skaidri izplatīšanas noteikumi ļauj Izstrādātājiem iemīlēt Apple tieši pat to. Windows Mobile izstrādātājiem vienmēr ir jāčakarējas ar to lai suportētu dažādās WinOS platformas... dažādas izšķirtspējas telefoniem, dažādus modeļus (Nokia, SE utt) un vēl jācīnās ar pirātismu... Apple tādā ziņā ir apsveicami labi tikusi galā ar Pirātismu un atradusi zelta ceļu, kad lietotāji maksā naudu par aplikācijām, bet izstrādātāji nebaidās no pirātisma... tieši tādēļ iTunes ir ļoti svarīgs punkts visā šajā ķēdē.

Cilvēka lielākais ienaidnieks ir cits cilvēks... Aple ierobežo iekārtu izmantošanas brīvību, bet tieši tādēļ iPhone nekaras, nebremzē un izstrādātājiem ir interese taisīt jaunas un feinas spēlītes un programmiņas.... un nav problēmu ar vīrusiem.

Gravatar Artis

2009. gada 30. martā, plkst. 14:57

Normund, tapēc ka windows lietotājiem uz Mac nepatīk daudz kas vairāk, kā arī uz Linux windows useriem ir daudz vairāk lietas, kas nepatīk - tapēc arī Windows useri pacieš Windows, bet Mac useri pacieš visu, ko Mac viņiem nepiedāvā un par to vēl priecājas.

Gravatar normunds

2009. gada 30. martā, plkst. 16:58

Arti, sofisms tev absolūti nav pa spēkam.

Gravatar Bu

2009. gada 30. martā, plkst. 17:36

arī dzirdeju ka daudz ko pārstradās...

Gravatar archaic

2009. gada 31. martā, plkst. 08:43

Man pilnai laimei pietūkst: 1.Ilgāks akulumatora darbības laiks; 2.Zilzobis, lai varu rādīt prezentācijas, pieslēdzoties pie projektora bez vada; 3.radio tiešraide internetā; 4.Veikals Latvijā (slinkums čakarēties caur amerikāņiem).

Visādi citādi, labākais gadžets ever.

Gravatar eho

2009. gada 31. martā, plkst. 13:43

Skypu jau šobrīd, ļoti veiksmīgi var lietot, ar Nimbuzz starpniecību! Un iepirkties izmantojot vietējo kredītkarti, iespējams poļu app storā, vienīgi reģistrējoties jāsagudro adrese..

Gravatar weedy

2009. gada 2. aprīlī, plkst. 23:35

Atkal sākas Apple bašings. Kā gan kāds var "pakļauties" HP un pirkt tā draņķīgos datorus (izņemot tos, kas maksā tikpat cik MacBook Pro)?!? utt..

Gravatar Rsens

2009. gada 3. aprīlī, plkst. 08:33

Jau vairāk kā gadu lietoju HTC Touch Cruise un nesūdzos , jo jebkuru softu var uzlikt bez probzām...

Gravatar Helasie

2009. gada 8. aprīlī, plkst. 03:46

Laacz, moča būs jāmet skepse pie malas, un jāsāk lietot?