✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Draugu un feisbuka iphone versiju līdzība

2009. gada 13. aprīlī, 23 komentāri

Protams, uzdošu retorisko jautājumu. Kurš no kura nošpikoja? Vai arī tas ir kāds universāls vispārpieņemts sociālo tīklu iphone versiju standarts? Lieki piebilst arī to, ka feisbuka versija ir daudz detalizētāk nostrādāta kā no vizuālā viedokļa, tā no funkcionālā.

iphone.facebook.com ekrānšāviņš
iphone.facebook.com ekrānšāviņš
iphone.draugiem.lv ekrānšāviņš
iphone.draugiem.lv ekrānšāviņš

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar artissco

2009. gada 13. aprīlī, plkst. 15:58

nebūs pirmā reize kad draugiem.lv sper idejas no lielajiem brāļiem

Gravatar laacz Autors

2009. gada 13. aprīlī, plkst. 16:01

artissco, es ne par idejām. Es par 1:1 nospiestu vizuālo.

Gravatar vdl

2009. gada 13. aprīlī, plkst. 17:15

nu facebooks iphones webu palaida 07' vasaraa taa kaa jautaajumi par to kursh bija pirmais buutu lieki. no otras puses imho iphonei vizuaalaas fignjas stipri limiteetas un standartizeetas lai vizuaali buutu liidziigi. hvz vai TIK limiteetas lai buutu TIK liidziigas - tur kaads iphonju weba speciaalists vareetu izteikties

Gravatar laacz Autors

2009. gada 13. aprīlī, plkst. 17:33

vdl, iphonei nav nekā specifiska, ja neskaita orientācijas maiņu un vēl šo to. Pārējais ir parasts (principā - pilnvērtīgs) Safari (webkits). Šeit ir runa par dizainu, kurš principā ir identisks. Funkcionālais risinājums varētu arī būt līdzīgs, bet ne dizains.

Gravatar Scorpion

2009. gada 13. aprīlī, plkst. 19:32

Pamostieies reiz, cilvēki. Ilgi vēl pirms facebook, pirms myspace, pirms DRAUGIEM, bija tāds friendster. Rekur viņu vecā dizaina screenshots. Kurš no kura un ko špiko, eh ? Nez, vai mūsu bāleliņi produktu ir pirkuši jeb prasti pārspieduši ? Nez, lielā peļņa ir legāla jeb prasts plaģiāts par ko pienākotos pie zvana ? Anyway, nezinu, nav man laika tajā iedziļināties, bet nu viela pārdomām ir: http://johnny_gelato.blog.friendster.com/files/screen.JPG

Gravatar Čmo

2009. gada 13. aprīlī, plkst. 20:52

Tev aķis drīz beigsies

Gravatar Čmo

2009. gada 13. aprīlī, plkst. 20:55

Nez kurš pirmais sāka kūlu dedzināt?

Gravatar Mr.Key

2009. gada 13. aprīlī, plkst. 21:13

It kā nesen atkalreģistrējos Draugos, piemetu kādus dažus draugus, bet kasīt kopā iepriekšējos (~80) ... slinkums un arī jēgu neredzu.

Gravatar maaak

2009. gada 13. aprīlī, plkst. 21:30

Liberts gandrīz visās savās intervijās, kuru nav nemaz tik daudz, ir atzinis, ka draugiem.lv kā tāds ir kopēts un viņš nemaz nebaidās kopēt arī turpmāk.

Vai kam tādam bija jāvelta raksts? ;)

Gravatar Grrr

2009. gada 14. aprīlī, plkst. 08:49

atraduši nu gan "dizaina" kopēšanu. gan facebook gan draugiem demonstrētās galvas ir cik nu ģeneriskas var būt, kāds vēl te n*** dizains?

Izvietojums? Tad jau var pusei weba piesieties par to, ka izvēlnes ir tādā secībā, vai teiksim jebkurai windows aplikācijai, ka File menu parasti ir kreisajā pusē augšā uz menubara (pie tam praktiski vienmēr vienā un tai pašā fontā!).

dažkārt es brīnos par veselo saprātu.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 14. aprīlī, plkst. 10:10

maaak, sociālo tīklu (it sevišķi tik mazā valstiņā kā Latvija) nevar nekopēt no lielākiem paraugiem ārzemēs. Bet vai tas ir jādara arī dizainiski?

Gravatar !ob

2009. gada 14. aprīlī, plkst. 10:29

Kopēt vajag, bet kopēt ir jāmāk. Šis ir plaģiāts.

Gravatar kukumeku

2009. gada 14. aprīlī, plkst. 11:49

nu tur nav nekada dizaina! Pogas un izkartojums, iphonā iekšā var iespiest to ko var un ne vairāk, nav kur izvērsties. Te jebkurš cits socialais nevaretu izdomāt neko jaunu. Ko tad draudzei vajag speciāli vēstules likt pirmspēdējo pogu, tipa - lai speciāli NEizskatītos kā feisbukam? ai. nu lieki lieki. hehe.

Gravatar storm

2009. gada 14. aprīlī, plkst. 18:06

draugiem pilniba viss ir ar koppapīru pārzīmēts. vienīgais pareizais jautājums šeit varētu būt - tikai no kā.

bet ja kautkas nav, piemēram dažas ādiņas - tad var redzēt viņu pašu līmeni - tur pat 11 gadīgām meitenēm jāsmejas.

Gravatar Krieviņš

2009. gada 15. aprīlī, plkst. 10:54

Baigi interesenati Mr. Key.

Un cik tad tu draugus savāci? Un cik ilgā laikā?

Gravatar Ģirts

2009. gada 21. aprīlī, plkst. 08:12

Iespējams, draugiem.lv ir amorāls, zagts projekts, zagta ideja pati par sevi. Labāk painteresējieties vai kāds nav mēģinājis draugiem.lv sūdzēt tiesā par špikošanu? (autortiesību pārkāpumiem blablabla...) Ir dzirdēts, ka bijis kaut kas tāds, bet tam sapiķots, lai klusē... Iespējams, draugiem.lv turpina totāli degradēties, piedāvājot visādus "pakalpojumus", visur uzbāžoties ar savām maksas sms, šantažējot politiķus! Un tas viss ir IESPĒJAMS!

P.S. Paši saprotat, kāpēc es teikumus sāku ar "iespējams"...

Gravatar Ģirts

2009. gada 21. aprīlī, plkst. 08:53

Starp citu - tiem, kas te argumentē ar "Windows programmu līdzību" nepiekrītu! Windows ir vide, vidē vajag pēc iespējas standartizētu visu! Ja draugiem.lv un facebook būtu zem vienas kompānijas, tad šāda veida kopēšana būtu ne tikai atbalstāma, bet pat vēlama. Bet kaut kā neesu dzirdējis, ka draugiem.lv būtu facebook meitas kompānija! :D Ja tās kompānijas nav nekādi saistītas savā starpā, tad es pieņu, ka tas ir plaģiāts - ieskatieties uzmanīgi laacz piedāvātajos screenshotos! Ar kopēšanu nodarbojas lielākā daļa web projektu - vismaz spiež idejas un risinājumus cits no cita. Bet plaģiāts, šķiet, jau ir noziegums, ne?

Gravatar Aldis

2009. gada 21. aprīlī, plkst. 21:25

Mēdzu arī savā lapelē kautko līdzīgu šad tad uztaisīt kas ir piemēram citiem... bet nu.. šādi! :D :D Ka šādi dara tik liels portāls domāju ka nav pozitīvi, otrkārt kāpēc iPod Touch ir jāmaksā par šo versiju - lai to apskatītu piemēram no wi-fi?! :) Un reālā versija ir pa smagu iToucham, dikti dikti bremzē... javascriptu midzenis :D

Gravatar guitargeek

2009. gada 23. aprīlī, plkst. 00:00

varbūt draugiem.lv domā ka neviens no Latvijas nelieto facebook, un tā nepieķers grēkā..

Gravatar Jancis

2009. gada 6. maijā, plkst. 00:38

yeah, sure, neviens nelieto facebook. es beidzot nodzēsos no draugiem jo tur vnk vairs negāju. tīri facebook un tur ir arī daudzi citi mani draugi

Gravatar Bezdievis

2009. gada 3. jūnijā, plkst. 20:20

Ja nemaldos, tas friendster arī pieder draugiem.lv precīzāk izsakoties - friendster ir draugiem.lv lielbritānijā. Agrāk draugiem.lv bija dažādās valstīs ar dažādiem nosaukumiem, bet ar laiku lielākā daļa aizvērās. Tagad palicis ir frype.com