✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

HTCPCP

2009. gada 27. aprīlī, 3 komentāri

Jebkurš kaut reizi savā mūžā ir izteicies - “manam ledusskapim tik internetu vēl...”.

Par ledusskapi nez, bet tējkannai tāds standarta protokols jau eksistē. RFC 2324 - Hyper Text Coffee Pot Control Protocol (HTCPCP/1.0). Tas ir uz HTTP bāzes un satur visu nepieciešamo informāciju, lai uzņēmīgi programmētāji tagad dotos pie savu biroju kafijas automātiem un sāktu lodēt, metināt, vadus vilkt, kontrolierus programmēt, korporatīvajā vidē ieviešot klienta programmatūru, ar kuras palīdzību kafiju uztaisīt tāds nieks vien būs. Tas jau ir darīts, ja nu kas.

Šis pirmā aprīļa joks ir vecs kā pasaule - 11 gadi un vienreizēji iekļaujas visu pārējo RFC saimē. Uzrakstīts tik pat profesionāli kā jebkurš cits. Iepazinos ar to ar baudu. Tik gaumīgi uzrakstītu un līdz detaļām pārdomātu tehnisko joku sen nebija nācies lasīt :) Un zinu, ka jūs visi to lasījāt jau pirms tiem pašiem 11 gadiem.

Tas nav vienīgais pirmā aprīļa joks no IETF. Vikipēdijā ir pilns saraksts. Daži RFC ir tehniskāki, daži ir mazāk tehniski. Un tas turpinās jau kuro gadu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Mārcis

2009. gada 27. aprīlī, plkst. 13:54

Ja tējas aparātu es varētu ieslēgt attālināti, kaut vai caur netu, būtu tīri ok! Ietaupītos 10 soļi mājās :)