✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Twilight

2009. gada 18. jūlijā, 44 komentāri

Būšu godīgs līdz mielēm. Es līdz vakardienas vakaram neko nebiju dzirdējis par “Twilight”. Ne grāmatu, ne filmu. Izrādās, ka grāmata ir nenormālais hīts. Dižpārdokļu dižpārdoklis, kā mūsu tautā nemēdz sacīt. Iegādājos filmu populārājā Līča veikalā un, āreče, pēc pārdesmit minūtēm tā bija klāt.

Un, ziniet, man patika. Sasodīti patika. Es pat nevaru izstāstīt, kāpēc. Varbūt tāpēc, ka filmā nav tik ļoti jūtams Holivudas megabudžetu zīmogs. Varbūt tāpēc, ka operatoriem, scenogrāfiem un sazin kam vēl ir izdevies radīt izcilu noskaņu. Varbūt tāpēc, ka nenormāli krutais mežs...

Ja jebkuram neiesaistītam cilvēkam mēģina pārstāstīt kādas feinas filmas sižetu, tas izklausās pliekani. Vampīrs un meitene samīlas viens otrā. Uzrodas ļaunie, kā rezultātā vampīrs un viņa so-called ģimene ar lielāko prieku metas aizsargāt meiteni. Kaut kā triviāli, ne? Plus vēl ir senie Amerikas iemītnieki - indiāņi, kuri, kā šai daļā vēl neizrādās, arī nav nekādi parastie indiāņi.

Filma ievilka un nelaida vaļā. Ļoti samērīgos daudzumos no visa.

Šoruden mēs sagaidīsim turpinājumu - “New Moon”. Kopā uz doto brīdi ir sarakstītas četras grāmatas, kuras tad, visticamākais, tiks ekranizētas.

Pirmajai daļai iedošu četrus ar pusi lācīšus no pieciem. Un ar aizmiegtām acīm gaidīšu nākamo daļu, cerot, ka viņi tur neko nesačakarēs, negaidīto ekranizācijas panākumu apžilbināti. Tiesa, pilnīgi iespējams, ka Twilight grāmatas turpinājumi paši vairs nav tik labi. Varbūt jāizlasa ;)

“Twilight” treileris, “New Moon” treileris.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar redrum

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 11:01

Nav viņa pārāk bērnišķīga? Kinda gribēju noskatīties, bet līdz šim nekas no teenage-megahitiem nav paticis.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 11:12

redrum, manuprāt tur ikurāt nav nekā no bērnišķīguma. Vismaz ekranizācijā.

Gravatar azisnomarsa

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 12:39

Nu nezinu, iespējams, ka stāstam un visam nebūtu vainas, ja vien tam nebūtu tāda kulta sekošana, un man ir smaga alerģija pret lietām, kam ir pārāk izteikta pusaudžu kulta sekošana. Plus specefekti cik es redzēju bija samērā šausmīgi (slikti)

Gravatar sas

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 12:44

cik lāči bija titānikam?

Gravatar ciruliz

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 12:56

nu nez.... graamata saliidzinot ar filmu bija daudz reizes labaaka - to var izteikti just ja iepaziisanaas saakas ar graamatu un tad seko filma :)

Gravatar lapsa

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 13:12

Redzēju. Galīgi nepavilka. Ap filmu bija sacelts baigais hajs, bet, kad noskatījos, tā arī nesapratu, par ko. Prasīju daiļā dzimuma pārstāvēm, kuras teica, ka filma paķerot, jo esot tā aizliegtā mīla un tā. Bet es filmā to galīgi neizjutu. Savā mīklainajā skalā es filmai dodu "crap".

Gravatar Sn

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 13:27

http://rozaa.burti.lv/2009/06/par_gramatam_1.html

mjā, manuprāt, 'Twilight' ir kaut kāds tīņu un, kā augstāk esošajā linkā var redzēt, pat vēl-ne-tīņu kulta romāns, un es tā pat kā azisnomarsa atturos no tā lasīšanas/skatīšanās tieši tā iemesla dēļ.

p.s. ciruliz, vai tad ir vispār kāda filma, kura ir labāka par grāmatu, no kuras tā ekranizēta?

Gravatar ng

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 13:31

tā jau ir, filma nekad grāmatu nepārspēs, ja vien grāmata nav rakstīta scenārijveidīgi. vai kaut kāds dialogu tipa šaujamgabals vai detektīvs. bet citādi- nekāda filma nespēj nodot rakstnieka domas, kas ir tajos vārdos, ko nerunā darba varoņi.

Gravatar 8th Prophet

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 13:34

Laacz, izteikums "uz doto brīdi" dikti griež ausīs, latviešu valodā ir lielisks vārds "šobrīd". Sn: jā ir gan. Fight Club. Grāmata pliekans, neinteresants, garlaicīgi uzrakstīts smērējums, bet filma...

Gravatar marss

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 13:35

nu ko lai saka bija gods noskatiities kinoteaatrii ;) kaa teica klasiķis nosing spešal ;) nu ok 1 reiz redzēts un miers ;) zinu daudz sievietes (nevis tiines) ir saslimušas ar šo slimību ;) principā a ko nē? hīti nāk un iet atstājot pēdas vēsturē;)

Gravatar mp

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 17:04

@Sn, jā, 2001 un Godfather.

Gravatar milzulempis

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 17:18

laacz, lasi grāmatas. filmā nesaskatīju ne pusi no tā visa...

Gravatar Kidijs

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 19:17

Graamata bija pretiiga no stilistiskaa viedoklja - paaraak daudz darbiibas vaardu, paaraak daudz minimaalistisku teikumu (sorry, Hemingvej, arii tas var buut pretiigi), bet pats sizhets aizkjer tiineidzheru seksuaalaas juutas, (namely meitenju) kuras veel nav iipashi attiistiitas. Vismaz taads viedoklis man izveidojaas peec graamatas izlasiishanas. Sizhets, tiesa, ja nenjem veeraa njirgaashanos par vampiiriem, ir utterly interesting.

Gravatar Grosfāters

2009. gada 18. jūlijā, plkst. 23:37

tā filma kaut kāds gejisks sūds bija - nespēju pat līdz galam noskatīties... nācās strauji pārtīt

Gravatar Archijs

2009. gada 19. jūlijā, plkst. 20:21

Gribi vampīrus paskatīties - skaties true blood. Ar pa mīlestību un ar vampīriem. Šo grāmatu nelasīju, kino redzēju un galīgi nesapratu kas tur notiekas 50% no laika. Kā jau kidijs teica - ņirgāšanās par vampīriem

Gravatar mekto

2009. gada 19. jūlijā, plkst. 20:30

man patika un tie, aks te saka, ka tur teiikts tas un tas, varbut noskatities pasi ? un tad spriediet

Gravatar Skalija

2009. gada 19. jūlijā, plkst. 21:40

Ai, Laacz, izlasi gan grāmatas! Filma tām ir tikai kā bonusiņš vai videoklipiņš. Tā kā grāmatu izlasīju vispirms un tad tikai redzēju filmu, biju diezgan vīlusies. Man pat liekas, ka tam kas grāmatu nav lasījis, filmu vispār būtu grūti saprast.

Gravatar Arturs

2009. gada 20. jūlijā, plkst. 00:46

Neesmu nedz lasījis, nedz skatījies, bet grāmata latviešu valodā man ir, mašīnā, un pat prātā neienāca ka tā ir tā pati grāmata, kas filma "Twilight".

Gravatar N.R.

2009. gada 20. jūlijā, plkst. 09:17

ārprāts, kaspar, what the fuck with you? šausmīgi banāla, nesmukiem specefektiem apveltīta (cīņu ainas??) filma bez īsti jebkāda sižeta. vampīru leģenda sajāta visos iespejamajos veidos (vampīri kaunas no tā ka viņi spīd), vienīgais kas paliek ir salīdzinoši smukie dabasskati un atmosfēra.

noskaties "let the right one in" ja gribi mazbudžeta (daudz daudz reižu lētāka par šo) vampīrfilmu kurai vismaz ir kāda jēga. holivuda tevi ir sačakarējusi.

Gravatar jcx

2009. gada 20. jūlijā, plkst. 10:01

Hm... Kaspar, izskatās, ka lasītāji sāk pieprasīt, lai Tu audz līdzi viņiem. Interesants fenomens. Nuja, mēs augam un gribam, lai mūsu iecienītākais mēdijs arī aug.

Gravatar laacz Autors

2009. gada 20. jūlijā, plkst. 10:33

jcx, mani tas nevarētu satraukt mazāk :) Varu publiski paziņot, ka plānoju noskatīties arī disneja "race to witch mountain" :) Redzēju arī pēdējo Fast and Furious, atzīstu to par megasūdu :)

Gravatar x-f

2009. gada 20. jūlijā, plkst. 10:43

Nunez, pirms pāris mēnešiem kino noskatījos "Twilight". Man arī tā likās "nothing special". Otrreiz noteikti neskatītos. :)

Gravatar Zete

2009. gada 20. jūlijā, plkst. 12:19

Pirmo reizi filmu pa pusei redzēju pusguļot lidmašīnā. mazliet cepīja, domāju, noskatīšos vēlreizi. Pēc tam izlasīju visas 4 grāmatas orģinālvalodā.. Filma vairs necepīja. Grāmatai ir pavisam cita noskaņa nekā filmai.. Filma bij pelēka un drūma, bet grāmatu lasot brīžiem varēj pārsmiet jēgu. Pilnīgi atšķirīgi pasākumi.

Gravatar Antuanete

2009. gada 20. jūlijā, plkst. 13:11

Noskatījos filmu visai jautrā garā (un sliktā kvalitātē) kopā ar draudzeni, kura vajadzīgajā brīdī paskaidroja nesaprotamos sižeta pavērsienus un nianses. Neteiktu, ka spiedzu sajūsmā, bet, manuprāt, noskaņa, mūzika un operatora darbs bija uz goda.

Gravatar me

2009. gada 20. jūlijā, plkst. 16:29

nu nez - filma kaut kā galīgi garām... neizturēju ilgāk par pirmajām 20 min. Vispār nesaprotu kas tur tik interesants. Tēma jau nomuļļāta līdz nelabumam un izpildījums tālu no labākā... nu tīņu filma. Varbūt grāmatu ir vērts palasīt - bet nu filmu noteikti nav vērts redzēt

Gravatar Mārcis

2009. gada 20. jūlijā, plkst. 16:39

Tai filmā ir kaut kas, kas padara to filmu labāku par vidējo holivudisko ražojumu.

Gravatar mabasurf

2009. gada 20. jūlijā, plkst. 23:38

precīzi trāpīts uz sieviešu ilgām pēc dzīvnieciskas, pirmatnējas, bet tajā pašā laikā - romantiskas mīlestības. iespēja vēlreiz izdzīvot nerealizētos tīņu gadu sapņus. Mana sieva bija "pazudusi" uz kādiem 2 mēnešiem kamēr neizlasīja visas grāmatas. Nu jau ir labi! :)

Gravatar KKTK

2009. gada 21. jūlijā, plkst. 11:29

treileris atbaidīja ar sviestaini naivām amīšu tīņu sejām. Lai kāds arī būtu scenārijs uz tādām nevar ilgi noskatīties. P.S. Džuse galīgi nemāk parkoties :)

P.P.S. Bet, paldies par pamesto atslēgas vārdu, tagad kačāju dažas sērijas no seriāla "The Twilight Zone". Jāpaskatās intereses pēc.

Gravatar WhiteRabbit

2009. gada 21. jūlijā, plkst. 11:29

Hm, es atkaliņ dzirdējis biju daudz un automātiski nolicis to plauktiņā pie tīņu kultiem - Potera utt. Ar domu, tur, kur aizmirstu un vairs nepievēršu uzmanību, hehe. Bet ja Laacz ņem un šitā izrunājas, tad a) viņam ir pusmūža krīze; b) ir tomēr vērts noskatīties. Abi gadījumi man ir piemēroti :D

Gravatar WhiteRabbit

2009. gada 21. jūlijā, plkst. 11:32

Komentārs #9 mani tā izbrīnīja, ka tobrīd mani mierīgi varētu notriekt gar zemi ar apelsīna mizu. Bez šaubām, Fight Club ir ģeniāla filma no visām pusēm un visās kategorijās, taču grāmata likās vēl daudz lieliskāka, lai arī ir vērtējama pēc krietni mazāka kritēriju skaita.

Gravatar viedoklis

2009. gada 21. jūlijā, plkst. 13:55

Filma ir mēsls - banāla, paredzama, neinteresanta. Es dotu 3/10. Fui, lāci.

Gravatar ko6ka

2009. gada 23. jūlijā, plkst. 18:57

Sajutos šokēta lācī. Filma ir tīrākais pusaugu skuķīšu lasāmgabals. Un filma - tīņu romāna ekranizācija.

Un pie tam -atbalsta pedofīliju un citas sliktas lietas. Sīkāk šeit: http://bookstove.com/fantasy/why-i-hate-twilight/ un šeit: http://www.twilightsucks.com/forum/phpBB3/viewforum.php?f=20&sid=0eae42f11115cb94814e8cfc699bf9a8

Gravatar Andrejs

2009. gada 24. jūlijā, plkst. 00:25

Nu nez nez... man jau liekas ka Tu laaci esi jau izaudzis no tādam filmām. 3/10 mana atzime

Gravatar heidi

2009. gada 25. jūlijā, plkst. 23:57

Neesmu sajusma, lai gan esmu meitene. Man skita slikts aktieru telojums - it seviski galvenas varones!...piem., vinas telotais uztraukums bija loti nemakuligi izrādīts - vareja redzet, ka neuztraucas ne bridi (kaut ko tur elsoja un viss.) un vislaik tada vienaldziga un veesa sejas izteiksme - baigaa pofigiste. Vampiirs jau drusku labaak noteeloja. Bet taa kaa jazhavajas man nebija es dotu 5 no 10

Gravatar Deepsider

2009. gada 26. jūlijā, plkst. 11:55

Tur visa sāls ir tajā sasodītajā mežā. Tas mežs ir nenormāli kruts. Nevar pārstāt domāt par to :D

Gravatar jcx

2009. gada 7. augustā, plkst. 13:42

Ieinteresēja, atradu un izlasīju grāmatu. Grūti pateikt, vai grāmata labāka. Ja kādam sagādā sajūsmu tvīkt un sapņot - grāmata ir daudz labāka. Ja patīk kaut kas aizraujošs un jaunas idejas - nedrīkst filmu skatīties pirms grāmatas, filma ir diezgan precīzi un izsmeļoši veidota, neparasti precīzi pēc grāmatas.

Gravatar Thezeezee

2009. gada 13. augustā, plkst. 13:54

Nu ko mīlīši - lasiet grāmatu, tad arī filmu sapratīsiet. Šonedēļ vienā sieviešu žurnālā lasīju rakstu par Twilight, kur bija ieteikums vīriešiem izlasīt šo grāmatu, lai saprastu, ko sievietes vēlas no vīriešiem :). Veči - aiziet! :)

Gravatar x-f

2009. gada 13. augustā, plkst. 14:27

Sievietes vēlas nemieru, asinis un vēsu miesu..?

Gravatar Kidijs

2009. gada 13. augustā, plkst. 14:53

Nē, sievietes vēlas emocijas, drāmu un super-mega-hot čali, kurš, kaut arī ir nejēgā samīlējies, neizdrāzīs viņu (gada?) laikā, bet tā vietā liks viņai 'izkust' no pieskārieniem, kuri ir 'pastiprināti' ar faktu, ka viņiem jābūt 'pastiprinātiem', jo čalis ir 'vampīrs' (ievērojiet pēdiņu daudzumu komentārā).

Gravatar kreiziic

2009. gada 14. augustā, plkst. 13:41

filmai lieku 5/10. Gan patika, gan nepatika. Taa to varu nosaukt. Kaarteejais tiinju graaveejs. Lai gan pirms tam man Muse ljoti patika, tagad pilniigi gribas vemt izdzirdot supermassive black hole (vemj)

Gravatar bella

2009. gada 15. augustā, plkst. 15:19

no šeit sacītā noprotu 1) būt garīgi (lasi - seksuāli) nepieaugušam (arī piemēram 30 gadu vecumā) ir stulbi, par to ir jākaunas vai vismaz skaļi nav jārunā 2) no naidīguma, kas ir pret "seksuālas pusaudžu vēlmes nepiepildījušiem indivīdiem" (nez, cik no mums ir "TO" piepildījuši), jādomā, ka tas ir sāpīgs punkts, ko labāk nekustināt 3)ar mākslas kritiķa pretenziju uzbrūkot "lētiem specefektiem", amīšu pasaules redzējumam utt. - kāpēc neviens nepainteresējas par to, kāpēc Krēslas fenomens "strādā" tik iespaidīgi? Un, pat galvenais - KO TAS PAR MUMS LIECINA!

Gravatar Pff

2009. gada 17. augustā, plkst. 18:08

Nē nu esmu šokā par attieksmi, kas te valda. Prieks laacz, ka cilvēks arī neizlasot grāmatu spēj sajust filmas galveno stāstu. Tīņu filma, grāmata.? Es lasu ļoti daudz un arī smīnēju sākumā par fanošanu, līdz man iespieda rokās grāmatu un es attapos pēc diviem mēnešiem beidzot lasīt 4to daļu. Šajā darbā pierādās, ka pat literāri vāja grāmata spēj aizraut miljonus. To lasa kolēģes ap 50, māsīcas ap 10- ierobežojumu nav. Tas arī ir tas fantastiskākais. Liek sajust to brīdi pirms... to brīdi pirms attiecībās vēl viss ir sācies!

Gravatar Bannijs

2009. gada 6. oktobrī, plkst. 20:31

Vispirms ieteiktu izlasīt grāmatu, pēc tam noskatīties filmu tad izlasīt pārejās grāmatas un gaidīt 2.filmu...:o))) Es arī no sakuma biju diezgan skeptiski noskaņota par šo grāmatu, bet, kad izlasīju domas mainījās...noskatījos filmu par vairakas x...

un tagad variet apskatīties, ko esmu paveikusi www.twilight.lv

Gravatar izi

2009. gada 14. novembrī, plkst. 07:56

Es tiešām esmu arī šokā. Es arī šo filmu noskatījos tikai 10 mēn. pēc pirmizrādes, jo no sākuma man likās,ka būs atkal kārtējās asinšķaidīšanas ainas, neraālie zobi, nedrīkst saulē iziet jo uzsprāgs utt. Tikai šī iemesla dēļ nenoskatījos šo filmu. Bet vienu dienu nolēmu novilkt filmu no neta angļu val. un noskatīties,jo no draudzenes biju dzirdējusi,ka nav tur nekā šausmīga. Un tik tiešām patīkami pārsteidza. Palūdzu draudzenei visas grāmatas,jo ļoti vēlējos zināt kā viss turpināsies. Iesāku lasīt otro grāmatu un tā burtiski iesūca mani tajā visā. 4 dienas un visas grāmatas bija izlasītas. Tagad gaidu filmu,jo gribas salīdzināt cik precīza būs otrā filma. Filmas ir ļoti pietuvinātas grāmatām tādēļ,ka grāmatas autore bija visu laiku klāt filmēšanas laukumā un bija uzstādījusi noteikumus,lai nebūtu nekādi vampīru ilkņi, asiņainas ainas, neiejūtīgums un galvenie varoņi nedrīkst aiziet bojā, jo pēc grāmatām viņi ir dzīvi visās 4 grāmatās. Un, protams, kas visiem vīriešiem liekas nereāli,ka nekādu sexa ainu. Arī šo autore skaidro, ka ir ļoti ticīga, tādēļ sex var būt pēc laulībām. Nu,bet tie kuri vēlas šādas ainas jāgaida ir 4 daļa,jo tur nu viņi būs precējušies un būs viss pārējais,vismaz grāmatā ir. Tā kā kuri fano par šāda veida filmām, kur viiss sastāv no viena vienīga sexa ,tad labāk nemaz šo filmu neskatīties. Man filma ļoti patika,jo pēc tam lasot grāmatu vieglāk ir lasīt, jo grāmatu varoņi vairs nav jāiedomājas, bet gan vienkārši fimu varoņi,jeb aktieri palīdz vizualizēt grāmatu. Pēc tam lasot grāmatu liekas, ka skaties fimu tikai ļoti lēna filma. Šai filmai došu 4 lāčus no 5ciem,jo pēc grāmatām spriežot, pārējās būs tiaki labākas un piesātinātākas un tad varēs likt visus 5cus.