✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Gūgles kartes neprecizitātes

2009. gada 10. augustā, 19 komentāri

Mani nemaz tik ļoti netraucē tas, ka Gūgles kartēs mūsu Varenās Valsts ceļi, celiņi un taciņas nav pilnā apmērā attēlotas. Tracina tas, ka informācija dažbrīd iztrūkst vai netiek atjaunota pat par būtiskajiem satiksmes mezgliem. Te, tiesa, Gūgles vaina varētu būt daļēja. Teiksim, ekonomija, maksājot par karšu informācijas atjaunināšanu - labāk biežāk atjauninam būtiskākas vietas (ASV, utt), bet retāk vai nemaz - Latvijas šmatvijas.

Tai pat laikā iekš TeleAtlas, kurš, kopš Maptek'u iegādājās Nokia, ir vienīgais Gūgles kartogrāfiskās informācijas avots, ir gan Dienvidu tilts (tiesa, izskatās nebraucams; Gūgles domas), gan Ķeguma tunelis aizsprosta tilts (Gūgleprāt tā).

Un vispār es šodien saņēmos, lai noziņotu par šīm lietām attiecīgajām instancēm, bet aplauzos, jo, kā jau redzams, pašā saknē šī informācija jau ir korekta. Tiesa, Yahoo kartēs itin viss mūsu Dižajā Karaļvalstī nav kārtībā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar bubu

2009. gada 10. augustā, plkst. 22:19

Nesapratu. Kā tas jāsaprot "kā jau redzams, pašā saknē šī informācija jau ir korekta" ?

Gravatar laacz Autors

2009. gada 10. augustā, plkst. 22:26

bubu - sakne = TeleAtlas.

Gravatar Debian

2009. gada 10. augustā, plkst. 22:40

Karšu tiešsaites servisi pamatā balstās uz navteq vai teleatlas kartēm. Svaigākā un pilnīgākā LV karte no Navteq ir šeit http://maps.ovi.com

Gravatar laacz Autors

2009. gada 10. augustā, plkst. 23:06

Debian, tas ovi.com nav lietojams, jo neatbalsta manu pārlūku (Google Chrome) un papildus iespējām nepieciešams spraudnis, kurš neatbalsta, savukārt, Firefox 3.5 :)

Gravatar o

2009. gada 10. augustā, plkst. 23:32

a kur ķegumā ir tunelis?? :O man liekas tils tur bija pāri aizsprostam

Gravatar laacz Autors

2009. gada 10. augustā, plkst. 23:48

o, correct. Sajaucu :)

Gravatar te

2009. gada 10. augustā, plkst. 23:59

nez. Yahoo kartes vismaz, ievadot maršrutu Rīga - Daugavpils atrod ikdienā izmantojamo braucamo ceļu pa šoseju, nevis caur kaut kādiem tumšiem Neretam grantsceļiem, kā to dara Gūgle :)

Gravatar edc

2009. gada 11. augustā, plkst. 08:44

Ar google jau kartes neaprobezojas. Pamēģini NAVTEQ veidotās kartes http://www.map24.com/ . Iekš Iphone ir uz šim kartēm bāzēts softs - NAVIGON. Cik nu sanācis lietot varu pateikt, ka kartes ir ekselentas - pat meža celiņi ir iezīmēti pa kuriem ne vienmēm var uzdrošināties braukt, nemaz nerunājot par Dienvidu tiltu vai jauno Juglas pārvadu

Gravatar Jānis

2009. gada 11. augustā, plkst. 08:49

ovi ir kaut kāda lāma pārbaude par izmantoto pārlūku. Ja ieiet ar Operu, kurai liek izlikties par FF vai IE, tad viss strādā. Ja ieiet ar Operu, kas ir Opera, lec ārā paziņojums par nesavietojamību. Ja ieiet ar Operu, kas izliekas par IE vai FF un ir jau veiksmīgi iekšā, mierīgi var likt, lai Opera atzīstas, ka ir Opera un viss turpina strādāt :)

Gravatar ThA-B

2009. gada 11. augustā, plkst. 13:16

Manos mazpisānos ceļš ir iezīmēts vismaz tomtoma kartē, jo pašam nācās par to parūpēties un paldies dievam tomtoms deva tādu iespēju - ierakstīt jaunu marššrutu un uploadot to.

Gravatar scope

2009. gada 11. augustā, plkst. 14:52

te @ 2009.08.10. 23:59, teica:

Starp citu, braukšana caur Neretu, lai arī šajā maršrutā ir ~10 km grantenes, ir daudz patīkamāka, kā braukt pa Daugavpils šoseju. Protams kauns Šleseram, ka nepietika naudas tiem 10 km. Un nav tā grantene tik slikta, lai gūgle to nepiedāvātu braukšanai.

Vēl labs variants ir caur kaimiņiem lietuviešiem tikt uz Daugavpili.

Gravatar Mazais Ole Brumms

2009. gada 11. augustā, plkst. 20:55

Nu piedodiet mīļie cilvēki... lai gan es esmu tikai lācis ar zāģu skaidām galvā, tomēr tas, ko jūs te spriežat man leikas pilnīgs absurds... ja runājam par Latviju, tad Googles kartes būtu vienas no pēdējām, ko es lietotu un principā tā arī ir! Ja esmu pie datora, tad Latvijai ļoti labi var iztikt ar JS Baltiju, OK, ja nav uz datora tad ar - http://www.balticmaps.eu/ , bet, ja esmu kaut kur ceļā, tad līdz šim, pat izmantojot visvisādus Tomtomus un kādas tik vēl ne navigācijas, vecās labās papīra kartes ir vislabākās! Un piedodiet vēlreiz, ja atakal lobēšu Jāņa sētu, bet viņu izdevumi vismaz Latvijai ir tie precīzākie, aktuālākie un labākie... nu zinu kā tur tie cilvēki strādā un kā gatavo kartes. Prieks lietot! un reizēm arī mūsu pašu kartogrāfija ir jāpabalsta!!! Bet nu ja jau jums tik ļoti tīk tā Google un tīk šķendēties, ka kaut kas nav kārtībā, pie tam bez jebkādām tā visa sekām...

Gravatar spic

2009. gada 12. augustā, plkst. 09:34

Gūgles kartēm ir labs un pārdomāts API, un tās par brīvu var izmantot savām vajadzībām, kur vien noder dzīva karte. Un tas ir ļoti–ļoti–ļoti spēcīgs arguments, jo, kaut arī būtu vēlēšanās lietot ko precīzāku, tas viss atraujas pret neadekvātām licencē$anas izmak$ām un informācijas vakuumu vispār (piemēram, pamēģini aplēst jāņasētas interneta karšu piedāvājumu no viņu mājaslapas: rodas sajūta, ka viņu plāns ir aizbiedēt potenciālos klientus).

Gravatar juura

2009. gada 12. augustā, plkst. 12:54

un kā ar http://www.kurtuesi.lv/maps kartēm? Dienvidu tilts virsū ir, bet par to cik precīza grūti spriest

Gravatar aksels

2009. gada 14. augustā, plkst. 18:11

Mazajam Olem. Man ir JS Baltija un tajā no Dienvidu tilta nav pat ne kontūras. Vai JS Baltija 2 tilts ir iezīmēts ? Un varbūt ka JS lobijs zini pateikt, vai JS piedāvā arī kautkā atjaunot karti jeb man lai tiktu pie tilta jāpērk jaunā versija ?

Gravatar Mazais Ole Brumms

2009. gada 14. augustā, plkst. 18:53

Aksel... Es vēlreiz varu ievietot šo pašu linku uz http://www.balticmaps.eu/ , kas ir JS Baltijas jaunākā versija un tas neprasa nekādas ne licenzes ne ko un tur ir Dienvidu tilts... bet par kartes atjaunošanu vai jaunas versijas pirkšanu - te nu ri tā, ka par 100% nepateikšu kā ir, bet zinu, ka jauno versiju, ja iegādājas, tad ir iespēja to ar interneta starpniecību atjaunot ik pa laikam. Bet par vecās versijas atjaunošanu arī bija iespēja, ja ir legāli iegādāta, tad balstoties uz papīriem par nelielu samaksu ir iespējama atjaunošana un nav viss jāpērk par sākotnēju cenu, bet vairāk par to zinās pateikt paši Jāņa sētas darboņi tieši IT jomā... diemžēll es tur vairs nestrādāju! sakari gan ir un ja ir liela vēlme, tad varu protams noskaidrot!

Gravatar buu

2009. gada 18. augustā, plkst. 09:45

Pa reizei google tomēr atjaunojas, jo Saulkrastu apvadceļš nebij, bet nu jau kādu laiku ir braucams.