✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Nodokļu idejas

2009. gada 24. novembrī, 52 komentāri

Skatoties, cik izmisīgi mūsu valstvīri cenšas palielināt jau esošos nodokļus, rūpīgi sargājot savas intereses, sapratu vienu lietu. Viņiem vajag mūsu palīdzību! Kādu nodkli vēl varētu ieviest? Pāris idejas man ir. Tā kā viegli administrējami nodokļi ir fufelis, tad nepieciešams ieviest grūti administrējamus. Papildus nodokļu ienākumiem augs to administrēšanā nodarbināto skaits, kas, savukārt, sildīs mūsu varenās valsts ekonomiku kā tādu. Un mūsu - lepnās tautas sirdis.

Internetā ievietotās informācijas nodoklis. Lai tas būtu tviteris, e-pasts, komentārs portālā, vai kas cits - viss maksā naudu. Teiksim, vienam vidusmēra latvietim būtu tiesības internetā ievietot astoņpadsmit kilobaitus tekstuāla rakstura informācijas un septiņas bildes. Pārējais viss par maksu. Jebkurā brīdī lietotājs var izdzēst šo informāciju, tādējādi iegūstot iespēju tās vietā ielikt kaut ko jaunu.

Šai gadījumā mēs palīdzēsim ne tikai šī nodokļa administrēšanai. Mūsu institūtiem, universitātēm un laboratorijām nāktos nākt klajā ar unikāliem un līdz šim neredzētiem kontroles un uzskaites mehānismiem. Domāju, ka mēs to varam. Akadēmiskie spēki pēc tam to varētu tirgot citām valstīm, tādējādi iepludinot mūsu ekonomikā nenormālu apjomu līdzekļus.

Vēl viens variants būtu progresīvais televīzijas nodoklis. Tā apmērs būtu atkarīgs no televizoru un monitoru skaita mājsaimniecībā, reizināta ar to izmēriem pa diagonāli, kā arī mājsaimniecībā reģistrēto iedzīvotāju skaita. Lai visa Latvija nedeklarētos vienā dzīvoklī bez televizora, būs nepieciešamas regulāras varas iestāžu vizītes ar pārbaužu elementiem.

Jebkuram papildus nodoklim mēs piemērojam mūsu valstī jau ierasto vainas prezumpciju - kamēr Tu neesi pierādījis, ka, teiksim, uz sava datora monitora neskaties televīzijas materiālu, Tu maksā. Pie kam - par visām 24 stundām. Ja vēlies nemaksāt, piemēram, par naktī izslēgto televizoru, vai arī dodies ilgākā atvaļinājumā uz dziļajiem laukiem, televizoram var pievienot uzskaites ierīci vai arī to noplombēt.

Tad, nu, aidā - palīdzēsim mūsu sagurušajiem un vairs ne tik viedajiem valstsvīriem ar idejām.

Papildināts pēc pīppauzes. Un vispār, ienāca prātā daudz vienkāršāka metode. Lai valsts pasaka, cik viņiem naudas vajag, sadala uz galviņām un piemēro. Vismaz būtu skaidrs, ka vairāk neprasīs. Iespējams.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar pyro

2009. gada 24. novembrī, plkst. 11:12

to ideju ka 'pasaka cik vajag' un sadala uz valstī pārpalikušajiem cilvēkiem ar ienākumiem es jau kādu laiku atpakaļ pie sevis apspriedu. vismaz nebūtu stress par to ka nodokļi jādomā utt. vnk paziņotu - šomēnes vajag x naudiņas un to gribam iekasēt no y cilvēkiem.

optimizācijas vārdā varētu ņemt vērā ienākumu apmēru, bet tas lietu iespējams pārāk sarežģītu. un vēl labāk būtu ka ja tos kas sevi ir pierādījuši kā pietiekami apsviedīgus mēnesī saņemot pietiekamu naudas summu, atbrīvotu no šādiem bezjēdzīgiem izdevumiem.

Gravatar Kazimirs

2009. gada 24. novembrī, plkst. 11:34

Es atvainojos par tiešumu, bet ar auto nodokli valsts pliku 3==o dabūs, nevis 48 miljonus gadā.

Gravatar M

2009. gada 24. novembrī, plkst. 11:48

Tā kā ir veiskmīgi palielinātas transporta nodevas, iesaku ieviest apavu nodokli - nav ko gājējiem deldēt ceļus uz autvadītāju rēķina. Apavus aprīkot ar soļu uzskaites ierīcem un iekasēt nodokli atkarībā no noieto soļu skaita. Nodokļa apmēru noteikt pēc indivīda svara un apavu tipa - piemēram augstpapēžu kurpes ceļu bojā vairāk, kā mīkstas gumijas kedas, līdz ar to apliekamas ar lielāku nodevu. Tādejādi katrai personai/apavu pārim būtu pielāgojama individuāla nodeva. Varētu rīkot reidus un meklēt gājējus bez skaitītāja kā arī mērīt zoļu cietību, nodilumu un laukumu. Visi apavi būtu obligāti jāreģistrē personīgi ierodoties Valsts Apavu Birojā un līdzi jānēsā reģistrācijas apliecība...

Gravatar Kazimirs

2009. gada 24. novembrī, plkst. 12:23

Latvieši reģistrēs firmas un braucamos kaimiņvalstīs un īrēs auto.

Gravatar asdfg

2009. gada 24. novembrī, plkst. 12:25

aha, pastāsti savu shēmu kazamir :)? Es pats esmu par elpošanas nodokli, tikai vēl neesmu izdomājis kā un cik katram par elpošanu būs jāmaksā...

Gravatar vobla

2009. gada 24. novembrī, plkst. 12:28

asdfg- vienkārši, reizi gadā visi iziet pie ārsta plaušu tilpuma mērījumu, ienes arī papildus naudiņas medicinā...

Gravatar Zwobot

2009. gada 24. novembrī, plkst. 12:46

Par cilvēku radīto "atgāžu" nodokļa ideju ir laikam dzirdēts, bet es tikko idomājos, ka naudiņu varētu iekasēt arī par mājdzīvnieku sabojāto gaisu. A ko, suņi pirž un tad skatās uz tevi nevainīgām acīm tjipa "es tas nebiju". Pietiek, Džeri, davai maksā!

Gravatar x-f

2009. gada 24. novembrī, plkst. 13:02

Prasīs, prasīs vēl, kur ta' liksies. Ja iepriekš teica, ka vairs neko nepalielinās un tagad šitā te, tad kāpēc gan turpmāk viņu vārdiem ticēt. Atkal.   <cite>Nu bet kā var nesolīt?</cite> ©Repše, 2007 (Un tagad viņš atkal ir pie šprices, sēžot FM.)   Bet par to IIIN (internetos iev. inf. nod.) – to var sasaistīt ar autortiesībām un citām tiesībām. Tiesībām uz vārda brīvību. Likvidēt "fair use" praksi un likt maksāt par visu. Valoda taču tiek [no]lietota. To ik pa laikam vajag atjaunot, papildināt ar izciliem jaunvārdiem ("tvikšanās") un attīstīt. Attīstība nav bezmaksas. Kā reiz dziedāja "Time After Time": <cite>Par visu dzīvē ir jāmaksā. Pat tad, ja esi mazs zēns.</cite> (Re, no manis divi citāti. Kas par to maksās – es vai laacz?)   IN – ideju nodoklis.

Gravatar sii

2009. gada 24. novembrī, plkst. 13:48

Noteikti ir jāievieš gaismas nodoklis - logu kopējā kvadratūra (dzīvoklī, birojā utt.). Tad cilvēki mazāk izmantotu dienasgaismu un vairāk tērētu elektrību - Latvenergo ienākumi. Peldēšanās nodoklis - gribi peldēties - maksā. Papildinājums IIIN - ja informācija tiek dzēsta, tad tās vietā nevar ierakstīt citu tāda paša apjoma info + ievietot var 1 attēlu.

Gravatar HP

2009. gada 24. novembrī, plkst. 14:01

Nodokļu nodoklis. un man patik ideja par apavu nodokli. Pulksteņa nodoklis - cik reiz dienā mēs skatamies pulkstenī? Vēl jau var ieviest atsevišķu nodevu par saulainajam dienām. Un protams hobija-vaļasprieka nodoklis. Cik cilvekiem nāktos maksāt par bloga rakstišanu un vai manu dieniņ tak no amatierfotogrāfiem var paņet uj cik. Par katru publicētu bloga ierakstu vai bildi. Tas laikam sasaucas ar laacz teikto.

Gravatar Vigants

2009. gada 24. novembrī, plkst. 14:01

Nu es negribētu to uz galviņām dalīšanu.... paskatieties - "vajag" ir nosacīts jēdziens... :) Pateiks ka vajag 2 miljardi.... Latvijā šobrīd ekonomiski aktīvi (tādi kas strādā) ir apmēram 1 miljons... attiecīgi sanāks pa 2000 LVL uz galviņu. :) Daudz! Ļoti daudz!

Gravatar deni2s

2009. gada 24. novembrī, plkst. 14:23

Par interneta lietošanas nodokli - tur administrēšana notiktu pavisam vienkārši - nacionalizētu draugiem.lv un viss. "7 bildes un pārējais par maksu" tur ir implementēts un veiksmīgi darbojas.

Gravatar deni2s

2009. gada 24. novembrī, plkst. 14:24

Sadalīt uz galviņām arī vairs nevar. Nav iespējams izskaitīt galviņas. 1. daudzi izbrauc no valsts. 2. nedzirdējāt, ka tautas skaitīšana tiks atcelta?

Gravatar Barnolds

2009. gada 24. novembrī, plkst. 15:00

Beidziet ģenerēt idejas - toč' kaut ko paņems un ieviesīs! Ideju par "pasakiet, cik vajag ..." varēja realizēt PIRMS Parex pārņemšanas (pats teorētiski apcerēju savu attieksmi pret iespējamu valsts aizņēmumu) - tagad vairs nē.

Gravatar ramm

2009. gada 24. novembrī, plkst. 15:19

Es piedāvāju nevis nodokli, bet Obligāto medicīnisko apskati. Kā tehnisko apskati autiņiem :)

Reizi gadā visi staigāsim pie ārstiem, labosim zobus, dzersim zāles, lai izietu apskati. Ja neizej, tad katrs policis liek sodu par "..tādas personas atrašanos publiskā vidē, kam nav veikta obligātā medicīniskā apskate". Vēl sodapunktus ieviest.

Ņemiet idejas no CSDD - tur slaucamais aparāts ir tā noskaņots, ka labāk nevar vēlēties....

Gravatar Uldis

2009. gada 24. novembrī, plkst. 15:55

beznodokļa nodoklis un maznodokļa nodoklis- jan nav par ko maksāt, tad jāmaksā, un ja gadienā nav daudz jāmaksā, tad ar jāmaksā.

Gravatar jānis

2009. gada 24. novembrī, plkst. 16:23

Skrollēšanas nodoklis. Katram pārlūkam piekabina mērītāju, kas mēra cik lielus attālumus staigājot pa internetiem esi noskrollējis. Jāņem vērā arī ekrāna izmēri - uz lielāka ekrāna jāskrollē mazāk, tādēļ tas jākompensē.

Tāpat arī var klikšķu un dubultklikšķu nodokli. Taustiņu piespiedienu nodoklis (atšķirībā no IIIN, backspace tagad tikai palielina nodokļa summu). Tad valsts varētu subsidēt visu qwerty tastatūtu nomaiņu uz numeric-only tastatūrām, lai nāktos rakstīt tāpat kā telefonā un katrs burts paņemtu vairākus piespiedienus. Skārienjūtīgie ekrāni tiktu aizliegti.

Vēl valsts varētu izsudināt konkursu uz "Jauni un inovatīvi nodokļi". Uzvarētāja vienīgā balva - garantēta imunitāte pret jaunieviesto nodokli :).

Visās internetbankās jāievieš "obligātā civiltiesiskā automātiskā nodokļu apmaksa". Tiek uzdots minimālais apjoms pēc laacz galviņu principa, algoritms pats piemeklē nepieciešamos nodokļus un summas.

Gravatar x-f

2009. gada 24. novembrī, plkst. 17:10

Papildinot Jāņa (#18) domu par OCTANA – tautā tas tiks saukts par izdzīvošanas nodokli, jo automātiski no algas aprēķinās visu to summu, kas pārsniedz iztikas minimumu.

Gravatar s_e

2009. gada 24. novembrī, plkst. 17:13

Vajag: 5 565 582 452 LVL - http://fm.gov.lv/?lat/valsts_budzets/Likums/2009.gads IKP ~ 3 400 000 000 LVL -

Nodarbināti kopā mums esot 953 900 cilvēki - http://www.csb.gov.lv/csp/content/?cat=2220 Datu cik šobrīd ir nodarbināti sabiedriskajā sektorā nav, bet nu pēc vidējās algas privātajā, publiskajā un kopā sanāk, ka bez maz 40% ir privātajā sektorā?

Itogo - 9724.25 LVL uz ne-publiskajā sektorā strādājošo gadā. =810 LVL mēnesī, no katra. Mazliet pozitīvāk, ja publiskajā sektorā strādājošo procens tomēr ir nepareizi aprēķināts, bet slikti tik un tā.

Gravatar zigis

2009. gada 24. novembrī, plkst. 17:29

palildinot # 19 - iztikas minimumu samazina kartu meenesi uz pusi

Gravatar paksis

2009. gada 24. novembrī, plkst. 17:39

Mūsu CSDD ar ceļa nodokli vēl ir kaķa asaras salīdzinot ar to ko taisās nostrādāt Nīderlande, ja nemaldos, ar 2014. gadā. Ideja gaužām vienkārša - ceļa nodoklis par katru nobraukto kilometru. Katrā autiņā obligāts GPS un gatavs. Vēl tam visam pa vidu palielināts 1 km nodokļa koeficients par atrašanos sastrēgumos. Vārdu sakot, piedalījies sastrēgumā - maksā dārgāk:) Lūk, šādu štelli pie mums gan vēl kādu laiku negribētos, bet Vakareiropa izskatās, ka to nostrādās. Pie mums, visticamāk, vispirms ar šito lietu apkraus kraviniekus, bet tad jau arī vieglo kārta būs pienākusi. 9.x-f Būtu jau forši nodoklis par idejām, diemžēl idejas un algoritmi nav autortiesību objekts:(

Gravatar Ledins

2009. gada 24. novembrī, plkst. 17:57

uz kurieni brauc Laacis?

Gravatar erix

2009. gada 24. novembrī, plkst. 18:57

Prasīt jau to naudiņu var par jebko,bet kur mēs dabūsim tos aklos stulbeņus,kuri būs ar mieru maksāt! Tad jau labāk lai izžūst karburators un svecēm dzirksteli neredzēt,lai sapūst pie žoga,āmen!!!

Gravatar Grrr

2009. gada 24. novembrī, plkst. 19:36

> Vēl viens variants būtu progresīvais televīzijas nodoklis. Tā apmērs būtu atkarīgs no televizoru un monitoru skaita mājsaimniecībā, [..]

Tu smejies, bet Lielbritānijā gandrīz tā arī ir:

http://www.tvlicensing.co.uk/check-if-you-need-one/

skat. arī

http://en.wikipedia.org/wiki/Television_licensing_in_the_United_Kingdom

Gravatar Namtar

2009. gada 24. novembrī, plkst. 20:26

Kas jūs par nodokļu maksātājiem? Tikai budžeta patērētāji. Uz kādām galviņām? Lai simts miljonus dabūtu, katram būtu sotaks jāsamet, ja atbrīvotu no mešanas mazus bērnus un penčus. A simts miljoni ir kapeikas. Budžets ir 5 miljardi. Zinat, kas to maksā? Lielie uzņēmumi, Lipmans, varbūt vēl kāds, bet nejau jūs. Atdziestat.

Gravatar Wallaby

2009. gada 24. novembrī, plkst. 20:32

Visvairāk gan aplauzīsies valsts, kad tagad vairs nebūs dzērājšoferu un ātruma pārsniedzēju, no kā iekasēt naudiņu - jo nebūs autobraucēju....

Gravatar var jau

2009. gada 25. novembrī, plkst. 00:24

var jau te baigo humoru dzīt. labāk būtu radījuši idejas, kā tad valdībai jāsaimnieko, lai visiem būtu labi... (lasi - iedzīvotāji dietu priekā, nauda no SVf nebūtu jāaizņemas un ekonomika strauji atgūtos)

Gravatar J0ke

2009. gada 25. novembrī, plkst. 01:06

jū UK pa mājām staigā un prasa vai TV skaties... sevišķi ja tv nopērc kkur oficiāli tā miera nebūs :D ja pieķer ka skaties nelegāli tā 1000 mārciņas sodu uzliek ;) nesen vienu kontrolieri pasūtīju 3 mājās tālāk...

Gravatar Martins

2009. gada 25. novembrī, plkst. 06:53

Nodokli par ķermeņa svaru - jo vairāk sver, jo vairāk vietu aizņem Latvijā... par to arī maksā :D

Gravatar F

2009. gada 25. novembrī, plkst. 07:09

#28

Moš jābeidz zagt? Tik to laikam mēs nevaram ietekmēt, ja zog pilnīgi visi, ne?

Atradies te nopietnais.

Gravatar dadzis

2009. gada 25. novembrī, plkst. 07:24

#28 valdība ir tieši tam domāta lai domātu, vadītu un saimniekotu un nevis lai uz d... visu vilktu ja jau mums ir jādomā, tad kam mums ir vajadzīga valdība? ja mums ir jādomā, tad kapēc viņi sevi tur pa gabalu no progresīvā ienākumu nodokļa un no vienotās atalgojuma sistēmas? man vairs sen nenāk msikels par to ikdienā dzird presē un tv , nenāk smiekls dzirdot kā cilvēki krasi maina savus viedokļus, kā tie paši kas bij pie šprices, tie ir joprojām, kā nekas pārvaldē nemainās, bet tik ņem nost naudu visiem kam tās jau tā nav ... nenāk :(

Gravatar Atecina

2009. gada 25. novembrī, plkst. 07:38

Šajā kontekstā varu tikai pieteikt rindu uz bagātu precinieku - ja kaut viens vēl ir palicis :)

Gravatar b77

2009. gada 25. novembrī, plkst. 10:33

#28, Ideju, kā vērst situāciju ir pārpārēm. Ir neskaitāmi speciālistu padomi un plāni, kas balstīti uz profesionālu pieeju, nevis emocijām. Tikai redzi, kā sanāk - tie "labie" varianti liek valdībai mazliet piepūlēties, nākt pretī uzņēmējam un nodokļu maksātājam. Sanāk tā, ka valdībai, piemēram, jāsamazina nodokļi un jācer, ka uzņēmēji sāks tos maksāt. Jāveido tāda situācija, ka tā kā mazliet sanāk uzticēties un paļauties uz to "aku", kurā valsts līdz šim ir spļāvusi un dir*usi ar smaidu sejā. Visā savā aprobežotībā un nespējā saprast vietējās ekonomikas pamatprincipus, valdošais bars tomēr tik daudz apjēdz, ka nu jau ir pārāk daudz sačakarēts, lai tā vienkārši sakārtotu nodokļu sistēmu un saņemtu pretī valsts kases papildinājumu. Tāpēc, lai kaut uz īsu brīdi noturētos uz ūdens, tie cenšas izvilkt no manas un tavas kabatas iespējami daudz naudas. Vienalga kādā veidā. Šobrīd situācija Latvijā ir kā pirmsbankrota izpārdošana lielveikalā. Katrs grābj, cik nu iespējams vairāk, jo rīt var vairs nekā nebūt. Uzņēmēji un nodokļu maksātāji šobrīd kā vienīgo iespēju nevardarbīgi tikt vaļā no valdošā aunu bara ir saskatījuši nomērdēt to finansiāli. Daudzi uzskata, ka tūlītējs valsts bankrots ilgtermiņā būtu labāks variants nekā gadiem ilga Latvijas ekonomikas nīkuļošana, kamēr valdība pieņem idiotiskus likumus un stumda daudzmiljonu mākoņus savos biznesa projektos.

Gravatar pikc

2009. gada 25. novembrī, plkst. 10:41

#8 pamekle par govju nodokli :D

Gravatar Evi

2009. gada 25. novembrī, plkst. 12:53

Toreiz, kad njeema naudu no ES, kas tur teica, to izjutiis visi un pashiem vien taa nauda buus jaatdod, es nodomaaju, gan jau neizjutiis, taapat kaa ja iedod no kkurienes naudu, to iipashi parastaa tauta nejuut. She tev nu bija, saliek nodokljus pilniigi visam, un tik slauc tautu, kas veel kuram paliciies..

Gravatar radikaalz

2009. gada 25. novembrī, plkst. 13:19

HAHA, man liekas, ka pat blogotaajiem naaksies maaciities angliski drukaat un paariet uz .com, jo peec shitaadiem destruktiiviem un ekonomiku graujoshiem tempiem, cilveekiem driiz buus gruuti apmaksaat interneta reekjinu.

Gravatar /dev/null

2009. gada 25. novembrī, plkst. 15:33

Vārda "nodoklis" lietošanas nodoklis.

Gravatar BlackHalt

2009. gada 25. novembrī, plkst. 17:32

Nodoklis par to, ka tu mēģini samaksāt spēkā neesošu nodokli.

Gravatar jānis

2009. gada 25. novembrī, plkst. 18:46

#39 Tas lieliski papildinātu OCTANA - #18 un #19 :D.

Gravatar Atis

2009. gada 25. novembrī, plkst. 19:13

Nodoklis par to, ka tev nav auto.

Gravatar evin

2009. gada 25. novembrī, plkst. 22:08

#28 = #34

Vajag nodokli uz muldēšanu/mākoņu stumšanu/gudri *iršanu.

Valsts kase pildītos jau pirms nodokļa apstiprināšanas, administrēšanas procesā - ģeometriskā progresijā.

Gravatar Sandis

2009. gada 25. novembrī, plkst. 22:34

Kāpēc tad uzreiz ne par tiešo fizisko *iršanu? Var pat pamatot, ka lūk, par šo nodokļu naudu veiksim pamatīgu attīrīšanu, pēc tam, kad tavs Klucis ir nonācis uz šīs svētās zemes. Nodoklis tiek iekasēts pierīkojot sveramierīci pie klozetpoda un iekasējot konkrētu naudiņu kilogramā. Seko progresīvas peļņas līknes utt.

Vēl var noteikt ar likumu, ka zobi ir pielīdzināmi ierocim (ar tiem var iekost) un šī briesmīgā ieroča turētājiem būtu jāmaksā nodeva par šī ieroča turēšanu. Ja ir mājdzīvnieks vai aizbilstībā esoša persona, tad par to arī jānorēķinās.

Gravatar var jau

2009. gada 26. novembrī, plkst. 00:55

e, skābi. kāda tauta, tāda valdība :P

Gravatar IMAGin

2009. gada 26. novembrī, plkst. 09:31

Manuprat nekas nav jamaina... tiesam panem piemeru no CSDD kur ir nodeva par nodevas iekasesanu un piemero to visam = milziga papildus naudas plusma :D

Gravatar Utopia

2009. gada 26. novembrī, plkst. 10:51

Jo vairāk samaksā nodokļos, jo mazāk naudas paliek. Jo mazāk naudas paliek, jo mazāk var ieguldīt. Jo mazāk var ieguldīt, jo mazāk nopelna. Jo mazāk nopelna, jo mazāk samaksā nodokļos. Tātad, jo vairāk samaksā nodokļos, jo mazāk samaksā nodokļos.

Gravatar Planitia

2009. gada 26. novembrī, plkst. 12:27

Tātad nodoklis par neiekasētajiem nodokļiem.

Gravatar usinss

2009. gada 27. novembrī, plkst. 12:27

Emz,man jau liekas ka tauta ir līdzvainīga šajā padarīšanā. nebūtu sākušās aplokšņu algas deviņdesmitajos, tad nodokļu ienākumi būtu normāli un tos nevajadzētu paaugstināt tik strauji. Ja šogad cilvēki maksātu nodokļus kā tas paredzēts likumā, tad nevajadzētu palielināt nodevas par transportlīdzekļiem... un jā- tauta pat pusi nesamet ko samet lielie uzņēmumi kā lmt, latvenergo, latvijas gāze venspils nafta u.c. lielie uzņēmumi. ta ka nevajag cepties. Labāk butu pirms tam maksājuši nodokļus un gājuši balsot, iesaistījušies partijās. nevis tagad nīdēt. Paši vainīgi ka pasīvi piedalījāties valsts politiskajā un ekonomiskajā dzīvē.

Gravatar Ko?

2009. gada 27. novembrī, plkst. 19:47

UsinSS, "ja šogad cilvēki maksātu nodokļus kā tas paredzēts" katra tuvākās nākotnes plānos, tad viss būtu labi. Taču nodokļus maksā no darba algas. Ja reiz tu tāds gudrinieks, tad vajadzēja gan zināt, ka bezdarbnieku skaits Latvijā ir 15% un palielinās.

Gravatar Wallaby

2009. gada 28. novembrī, plkst. 11:22

<b>Bezdarbnieka nodoklis</b> - gribi tikt vaļā no šī nodokļa, sāc strādāt! <b>Bezpajumtnieka nodoklis</b> - ja jau nemaksā kominālos maksājumus, tad jābūt liekai naudiņai. <b>Cietumnieka nodoklis</b> - iznākot no cietuma zekiem ir laba naudiņa sakrājusies. <b>Konservantu akcīzes nodoklis</b> - Katram E-vielas miligramam jāpieliek maziņš nodoklītis. Pie tam šie nodokļi sasummējas. <b>Grupu nodoklis</b> - kad cilvēki pulcējas, tiem katram ir jāmaksā nodoklis. Tad mītiņus un demonstrācijas taisīt būs izdevīgi. <b>Riteņa nodoklis</b> - katrai lietai, kam ir riteņi (velosipēdam, skrituļdēlim, ratiņiem, dārza ķerrai) ir jāmaksā nodoklis, ar aprēķinu par katru riteni. <b>Sporta nodoklis</b> - katram, kas apmeklē kādu sporta pasākumu, ir biļetes cenā jāiekļauj nodoklis, kas tiek novirzīts valstij kā kompensācija par to, ka viņa vispār atļauj sportot. <b>Pilsētas nodoklis</b> - KATRAI pilsētai Latvijā ir jāuzliek iebraukšanas/caurbraukšanas maksa. Tas atturēs tos neapmierinātos plikadīdas sperties cauri visai Latvijai protestēt pie Saeimas - viņiem tam vienkārši nepietiks naudas...

Gravatar usinss

2009. gada 29. novembrī, plkst. 15:52

Nu tad lai stradā ārzemes legalu darbu ka rezidenti, un nodokļi lai nāk uz Latviju. Cik man zināms, latvieši sevi uzskata par patriotiem. Tad lai rīkojas ka patrioti nevis kā partizāni pret savu valsti un pastāvošo iekartu.