✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Filmas, seriāli

2010. gada 1. martā, 35 komentāri

Diezgan spēcīgi pēdējā laikā ir aizgājusi seriālu un filmu skatīšanās. Tāds diezgan dīvānisks dzīvesveids, bet pēc diezgan trakajām darbadienām nav iedvesmas nekam citam. Ko es pēdējā mēneša laikā esmu redzējis jaunu?

Seriāls “Cugar Town”. Sākumā bija pat ļoti smieklīgi. Tagad kaut kā mazāk. Vai arī esmu pieradis pie viņu jokiem? Bet tomēr - viens no labākajiem atklājumiem komēdiju lauciņā pēc “The Big Bang Theory”.

Seriāls “Human Target”. Izskatās, ka krīze ir pāri. Vēl neuzcelti ātrvilcieni, lidmašīnas, utt. Cilvēks, kurš nebaidās praimtaimā televizorā kādu nošaut vai noindēt darbojas par t.s. fixer. Sakara ar reālo dzīvi nekāda, sižets samākslots, bet pagaidām vēl var skatīties. Jāpiebilst, ka šis aktieris man simbolizē netaisnību kinoseriālu industrijā. Tieši viņš bija galvenajā lomā seriālā “Keen Eddie”, kuru man par lielu pārsteigumu un sašutumu neturpināja...

Seriāls “White Collar”. Vēlme klasisko labo con men seriālu (“Leverage”, “Hustle”, u.c.) pagriezt mazliet savādākā gultnē. Ne pārāk reālistisks, bet tomēr skatāms seriāliņš. Atšķirībā no iekavās minētajiem nepaliek garlaicīgs pēc trešās sērijas. Varbūt paliks pēc ceturtās. Redzēs.

Seriāls “Better Off Ted”. Sacerējos, jo rekomendēja ļoti. Pirmo sēriju izmocīju. Beigu beigās, kad patinu atpakaļ filmu un atminējos sajūsmu no ieteicējiem, nolēmu piespiesties un noskatīties otru sēriju. Šķiet, ka pēc otrās tīri labi iepatikās.

Seriāls “Modern Family”. Divdesmitminūtnieks. Sākumā jēlie joki patika, bet tālāk tie paliek vienveidīgi. Vai arī to tik tiešām tur vairs nav. Vismaz man saprotamu.

Filma “Armored”. Nekas sevišķs. Kādreiz labie pifpaf tipa aktieri ir palikuši veci un nerada nekādu respektu. Tad jau labāk vēlreiz noskatīties mūsu pašu Brenča “Mirāžu”.

Filma “Boondock Saints II - All Saints Day”. Tpfu, ka tevi. Viens no manis visgaidītākajiem turpinājumiem ir izvērties kaut kādā kakā. Kā teiktu F. Nīče - pārkakā. Izskatās, ka filmu ir sačakarējušas divas lietas. Pirmā - lielo kinostudiju aizmugure un tam līdzi nākošās prasības. Otrā - visu filmas laiku neatstāja sajūta, ka mēģinot aizpildīt Defo neesamības pēc radušos milzu caurumu, viņi ir pārcentušies un gala rezultātā sanācis nav absolūti nekas. Un trešām kārtām. Izskatās, ka režisoram zemapziņā ir uzstādījums - tas Gajs Ričijs takš ir kruts, es paprovēšu līdzināties. Nesanāk. Vilšanās vienos vārtos :(

Filma “Ninja Assassin”. Sasodīts. Radās doma, ka varētu kaut kur izrakt mazu kineskopa televizoru, uzlikt uz plaukta istabā, nosēsties uz taburetes un noskatīties pustumsā. Kā bērnībā. Kā videozālēs, kurās parasti rādīja divas filmas vienā seansā - kā likums viena bija par ņindzjām (kā šodien atminos, ka tagadējā Vernisāžā skatījos “Ņinzjas kaujas laukā”) un otra šausmene. Tik tiešām nekas sevišķs. Tiem, kas nav pieredzējuši bērnībā vēlmi tīt ap galvu lakatus un pārvietoties ar gulbju ezera gulbīšu dejas metodēm to nesapratīs tāpat :) Tiesa, tās bērnībai raksturīgās pēcseansa enerģijas un sajūtas, ka varētu pašu Brjūsu Lī atskaldīt nebija. A pati filma nekas dižs. Überņindzja pret parastām ņindzjām un savu skolotāju. Ar ne pārāk paskaidrotu daļu mistikas un pārspīlēti asiņainiem skatiem.

Filma “The Spy Next Door”. Noskatījos tikai tāpēc, ka Džekijs Čans. Vecs palicis, ziniet. Nekas izcils un nez vai pat sevišķi skatīšanās vērts. Ja jau ir alkas pēc Džekija Čana un viņa spiegu lomām, varbūt jāizskata kā variants iespēja noskatīties vēlreiz kādu no viņa vecajām filmām. Bet tā - pat izklaides tur nav neko daudz.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar HP

2010. gada 1. martā, plkst. 13:49

Par Boondock Saints II – All Saints Day sabojāšanu gribas kādu fiziski iespaidot. Tiešām žēl. Bet Human target nespeju skatīties sižeta vienveidības dēļ. Varbūt jāmēģina velreiz. Dakteris House arī ar pirmo reizi neaizgāja, jo nosliku medicīnikajos terminos.

Parejos paskatišos pa serijai. Paldies par sarakstu :-)

Gravatar ...

2010. gada 1. martā, plkst. 13:50

Seriāli, kuri nav pieminēti rakstā jau noskatīti?

PS Friends (klasika var skatīties 2x) The Shield (1x var paskatīties) Breaking Bad (gaidam nākamo sezonu)

Gravatar Miks

2010. gada 1. martā, plkst. 13:51

Vai esi mēģinājis skatīties Arrested Development? Iesaku pēc pirmajām 2 sērijām, kļūsi par atkarīgo :)

Gravatar jānis

2010. gada 1. martā, plkst. 13:58

Pamēģini Blue Mountain State - komēdija par futbolistiem, karsējmeitenēm, dzeršanu un citām tīņiem piedienīgām lietām. Nesaprotu kādēļ, taču temats vien nozīmētu, ka mēsls, bet kaut kā viņiem sanāk ļoti labi. Trešā epizode ir viena no visu laiku smieklīgākajām epizodēm tv vēsturē. Manuprāt.

Human Target, manuprāt, nekāds. Tālāk par trešo sēriju neskatījos.

No jaunajiem nopietnajiem seriāliem - Caprica ir ļoti laps. No Battlestar Galactica veidotājiem un par saistītu tēmu, taču noskaņa un viss pārējais ir būtiski atšķirīgs.

Gravatar hellou

2010. gada 1. martā, plkst. 15:20

  • ja tev patika par nindzām, tad noteikti patiks arī jaunais seriāls par spartaku vismaz manā seriālu izvēlnē tas nu ir iekļuvis pašā augšgalā. Un vēl silti iesaku dot iespēju pāris pirmajām sērijām no "Sons of anarchy", tiesa, abi divi ir gaumes lieta.

Gravatar endrju

2010. gada 1. martā, plkst. 19:37

BMS var skatīties, bet nezinu vai lcc aizraus. Par Spartacus gan piebalsoju.

Gravatar Guntars

2010. gada 2. martā, plkst. 07:42

Ārprāc :) Nevienu no serāliem neesmu redzējis, jo laikam jau tāpēc, ka TV/SAT vai Baltcom kabeļa mājās nav un istabā uz laptopa parasti iet kāda multene bērniem - Vāģi, kaut kas no Bārbijām utt

Tas tomēr ir ļoti laiku taupošs pasākums - un kad kāds no Jums pirs gulēšanas pēc darba ir "atslēdzies" lasot kād grāmatu? Nevis kārtējas "blang blang" ieteiktas seriāls?

P.S. Pārus gadus atpakaļ vecā dzīvoklī, kad vēl īrējām, bija Baltcom's - protams, tad bija jāpaskatās Discovery, un rezultātā gājām gulēt ap 23, tagad - ap 21:30-22:00

Gravatar newage

2010. gada 2. martā, plkst. 09:07

Guntar, un ko tu ar to gribi mums pateikt? Ka TV ir visa ļaunuma sakne un kārtīgam pilsonim un tēvam gulēt jāiet uzreiz pēc Panorāmas? Es vienlīdz labi spēju apvienot gan grāmatu lasīšanu gan lētu Holivudas seriālu skatīšanos ar alus pudeli rokā. Un man nesagādā problēmas aiziet gulēt kaut 02:00 naktī... Vai tāpēc man būtu jājūtas vainīgam?

Gravatar marss

2010. gada 2. martā, plkst. 10:35

jēziņ kā jums pietiek laika visam tam bull$itam ... seriālus praktiski neskatos, jo neredzu tam visam kaut kādu jēgu (sezonas spiest un spiest, lai gan sen jau ir iestājies ideju zudums). Līdzīgu ceļu pēdējā gada laikā bij izvēlējušies daudzas filmas, kurās nekas vairāk par vecu ideju atražošanu, un kaut kā jauna piemurgošanu nebija ;)

Gravatar REMBRANTS

2010. gada 2. martā, plkst. 10:53

Gaidam Californication turpinājumu :)

Gravatar woolcan

2010. gada 2. martā, plkst. 11:04

Nu es vēl ieteiktu dažus seriālus - Chuck - par datoriķi, kurš pret savu gribu kļūst par spiegu. Visai smieklīgs! :) Gary unmarried - par šķīrušos pāri.. arī tīri labs un smieklīgs (divdesmitminūšnieks) How I met your mother - protams, gan jau ka zināms, jo nu jau kurā sezona, bet ar nepacietību gaidu katru jauno sēriju, kaut gan jāpiebilst, ka uz beigām jau brīžiem paliek garlaicīgi (arī divdesmitminūšnieks).

Gravatar Hmm

2010. gada 2. martā, plkst. 12:28

Tiem, kam patīk seriāls Draugi, noteikti patiks arī seriāls Joey, kur tiek sekots līdzi tikai vienam no Draugu tēliem - pustrakajam itālim

Gravatar martins

2010. gada 2. martā, plkst. 13:09

Mans atklājums pēc "The Big Bang Theory" noskatīšanās ir "30 rock"

Gravatar normunds

2010. gada 2. martā, plkst. 13:49

<i>noteikti patiks arī seriāls Joey</i>

Joey būtibā bija ļoti vārgs Draugu spin-off. Tik vārgs, ka to izbeidza pēc otrās sezonas.

Gravatar Guntars

2010. gada 2. martā, plkst. 14:54

newage: kā teica marss - kā Jums pietiek laika tiem visiem sūdiem, atvainojos :)

Kādu labu filmu 1x nedēļā - jā, kāpēc nē? Bet katru vakaru - to, šito un vēl varbūt tā seriāla sēriju noskatīties... un līdz 2:00.. :) Un v el ar alu... ja jābūt darbā 9:00 vai kā man meita jau 6:30 jāceļ un 7:00 braucam uz bērnudārzu? Ar laiku, ar laiku katram jau tās prioritātes izkristalizējas :)

Pirms gadiem 10, kad dzīvoju kojās - jā, tā varēju un arī darīju. Vienkārši kad lasu ka arī Laacz'is tagad tā uz šiem uzsēdies - ir bērns, pat vēl Jelgavā dzīvo, bet Rīgā strādā.. Un vakarā ir laika šiem "seriāliem"... :))) Katram savs, katram savs, es nepārmetu, bet izsakos, ka ir arī citi vakara laika pavadīšanas iespējas.

Gravatar Storms

2010. gada 2. martā, plkst. 14:56

Pret seriāliem attiecos kā pret brīvā TV laika aizpildīšanu ar kautkādunebūt fufeli. Retu reizi kad piespiedu-labprātīgā kārtā noskatos kādu fragmentu no kautkā. Nekrofīlu seriālus (kur kameras priekšā pārgudri ūberdakteri graiza gaļu) un pārspīlētu farsu neskatos vispār - tie mani tracina. Kādu humora gabalu - OK, aiz gara laika var paskatīties. Kautgan lielākoties greizais spogulis ir smieklīgāks. Diemžēl visos seriālos viss ir viens un tas pats. Sižets un scenārijs sakombinēts no standarta klucīšiem kā lego. Izdomātas nedaudz savādākas dekorācijas un tik štancē kā spameri mēstules.

Pāris standarta "klucīši": Vienmēr ir viens ļaunais tēls kurš visiem traucē dzīvot, bet neviens ar to nespēj/negrib tikt galā. Toties X gadu garumā cīnās ar šī tēla radītajām problēmām. Pat tad ja viņa nav, seriāla beigās izrādās ka viņš tomēr ir, kas protams kalpo par pamatu nākamajai sezonai...

Vienmēr kritisķas situācijās iekļūst vismaz 1 vīrietis un 1 sieviete. Un neskatoties uz to ka viņu dzīvības karājas matu galiņā viņi sāk īsināt laiku ar mīlestību un seksu.

Saistības ar realitāti un fizikas likumiem nav pilnīgi nekādas. Pat psiholoģiskie tēli mēdz būt tik samāksloti un no pirkta izzīzti, ka jābrīnās kā tāds nav maziņš nomiris.

Esnez, nesaprotu tos, kas savu nāves stundu pakārto seriāla beigām (no atmiņām par pirmo seriālu PSRS laikā, kad pensionāri atteicās iet uz tosauli kamēr nebeigsies seriāls). Mūsu dzīvē jau tā ir pilns negatīvisma, psiholoģiskās spriedzes un negāciju. Un cik jūtu tad kinoindustrija ar visu seriālu šleifi cenšas to visu tikai pastiprināt. ABdolbītais amerikānis pēc tam apšauj baru līdzcilvēku un pats nošaujas, par ko kinostudijas atkal uzcep kārtējo seriālu... Kā likteņu vampīri.

Tā kā absolūti pievienojos "Tieshaam" - http://briic.lv/2010/02/25/tv-bagaza/ ;)

Un, tomēr cilvēkiem savā brīvajā laikā vairāk vajadzētu pievērsties kaut kam vieglākam, kaut kam pozitīvam un nomierinošam. Piemēram paklausīties "Digi digi dong", šiza proms, bet pozitīva un bez stresa. :) http://www.eirovizija.lv/lat/eirodziesma_2010/finals/Projekts_Konike/

P.S. - Šnipke zāli nepīpē? :D

Gravatar Agate

2010. gada 2. martā, plkst. 15:54

Guntar,

Mums ģimenē arī visiem ir jāceļas 6:30. Bērni gulēt iet ap desmitiem vakarā. Bet mēs ar vīru tikai pēc pusnakts. Un sanāk izgulēties, jo cilvēkiem ap gadiem 30 nemaz ar vairāk par 6 miega stundām nevajag. Vismaz 8 stundas vajag tikai bērnībā un vecumdienās. Vakarā 19:00 esam paēduši vakariņas, novākuši traukus un visu pārējo nepieciešamojau izdarījuši, sākas brīvais laiks. Līdz pusnaktij tās ir veselas 5 stundas. Ar tām pietiek gan lai kopā ar bērniem uzspēlētu wi vai kādu galda spēlii, gan lai palasītu katrs savu grāmatiņu, gan lai siltajā sezonā izietu pastaigā pa piemājas parku, gan lai noskatītos kāda 40min seriāla vienu sēriju. Neko citu būtībā pa tv vakaros neskatamies, jo multeņu un Discovery kanālus bērni paskatās pa dienu, kamēr paši esam darbā, bet ziņas var izlasīt internetā pāris minūšu laikā. Mums pat ģimenē seriālu dvd komplekti ir viena no iecienītākajām dāvanām. Un 40min laikā vienai sērijai pilnīgi noteikti var atrast diennaktī, protams tad ja nepavada 10h guļot.

Gravatar newage

2010. gada 2. martā, plkst. 16:04

Es arī no Guntara sapratu, ka gulēšana ir lietderīgāk pavadīts laiks nekā filmu skatīšanās. Un, ja vēl ir bērni, tad vispār dzīve bez ir apstājusies..

Gravatar newage

2010. gada 2. martā, plkst. 16:06

Bet vispār, kā jau Agate uzrakstīja - noskatīties vienu sēriju vakarā un gūt pozitīvas emocijas nav nekas neiespējams un slikts..

Gravatar UL

2010. gada 2. martā, plkst. 21:19

Lācz, Rules of Engagement (nule sākās 4.sezona, man labāk patika kā How I Met...) un Burn Notice?

Gravatar ZeDidzis

2010. gada 2. martā, plkst. 22:31

PIKC PIKC PIKC!!! Ja pilsonis, kā pirmo seriālu min The Wire, tad alus kaste no manis. PIKC var pieteikties jebkurā laikā. Viens no manie mīļakajiem citātiem, narkotiku apkarošanas departamenta izmeklētāju saruna:, Kima: Fighting war on drugs, one brutality case at a time... Ellis Carver; Girl, you cant even call this shit a war Herc: Why not? Ellis Carver: Wars end

Kad noskaties šo, tad skatoties CSI XXX metās pumpas...

Gravatar eh

2010. gada 3. martā, plkst. 00:49

par Boondock Saints II – All Saints Day - nosauc vienu ļoti gaidītu filmu, kura savā ziņā nav vilšanās? pirmo daļu redzēju nejauši, patika, kaut kas citāds. ka ir otrā daļa ar pavisam nejauši uzzināju, redzēju,un man patika! un nekādu dziļo analīzi taisīt netaisos.

morāle, negaidiet filmas :D

Gravatar rv

2010. gada 3. martā, plkst. 09:01

pēc ieteikuma tika dabūts un noskatīts "dead like me" - viegli skatās, ar veselīgu humoriņu. labs lai atslēgties no stulbumiem ko rāda pa kabeli :)

fulleram ir vēl divi gara darbi - wonderfalls (ir ok) un pushing daisies (vēl nav skatīts)

Gravatar Guntars

2010. gada 3. martā, plkst. 15:10

Agate, newage: laacz savā ierakstā uskaitīja vismaz 5 seriālus un 4 filmas; ja pieņemam, ka katru darba dienu pa 1 seriālam, tad wīkendam paliek 4 filmas(un kāds seriāls). Un visticamāk, ka tā ir katru nedēļu :)

Es neesmu pret seriāliem, nepropagandēju,ka jāiet gulēt 21:00, ka TV/serāli/filmas - tas ir slikti. Katram savs skats uz dzīvi :)

Agate: arī mēs uz 19:00 apmēram esam visus vakara darbus apdarījuši, bet tā kā bērni vēl ir mazi - 1.5/gandrīz 5.g. - tad es negribu mazajiem rādīt kādu no šādiem seriāliem/filmām - kur šauj, galina, kur ir vardarbība - atliek tad tikai tas laiks, kad viņi jau guļ - pēc 22,22:30. Un ne jau katru vakaru tikai kādu humora seriālu visu laiku skatīsies, ne? Un nopietnākas filmas tad paliek uz kādu 5/6 vakaru, atkal, kad viņi guļ - nu to pašu pēdējo Bondu(vai Avataru) - it kā jau nekas pārāk traks, bet sīčiem nerādāms gabals...

Lai nu kā, rezumējot - interesanti palasīties, kā/ar ko cilvēki savu brīvo laiku aizpilda - kā mana vecmamma/mamma - viņām arī ir savi "mīlas" seriāli tepat pa LNT/TV3/lietuvas kanāliem - bez kuriem "nu nekādi nevar". Atgādina man pusaudzu laikus videnē, kad gāja "Marianna", "Verdzene Izaura' utt :) Nu nevar, nopietni. :D

P.S. Tas jau ir kā narkotika - es jau nesaku, ka es arī bez grēka - arī esmu pat tagad dažas spēlites uz PC līdz vēlai naktij spēlējis. Katram savs :)

Gravatar sas

2010. gada 3. martā, plkst. 15:19

The Wire, The Sopranos, Mad Man, Deadwood, Braking Bad

Gravatar Hercoga

2010. gada 10. martā, plkst. 08:09

Joey noteikti nav augstas kvaalitates seriaals tiem, kas ir redzeejussi visas friends seerijas 3 reizes, taa kaa es, vinnss patiks. 30 rock apniik peec 2.sezonas. Redzets ir veel viskas,bet palicis esmu pie divaam klasikaam two and a half men un the office!

Gravatar hmm

2010. gada 11. martā, plkst. 02:37

Nez man kaut kaa no jaunajiem serialiem iekrita Spartacus , var buut deelj savas originalitates, jo nevienaa serialaa tik daudz asinju, seksa ainu nav redzeets.

Gravatar Ray

2010. gada 14. martā, plkst. 13:17

Es tagad Californiacation ar Duhovniju skatos.Tīri skatāms seriālis i seksa daudz i smēķīšu. Jēlie jociņi ar laiku gan sāk apnikt, atkārtoties, vai kkā tā, bet reizēm kāda pērlīte vēl uzpeld:D:D

Gravatar keksuss

2010. gada 17. martā, plkst. 16:04

1 House 2 How I Met Your Mother 3 Friends 4 The Office 5 Scrubs Mans seriālu tops! :)

Gravatar baums

2010. gada 24. martā, plkst. 23:01

Patika Ninja Assassin apraksts! Atminas, atminas no bērnības!!! :D

White collar uz sorbridi kinozal.tv jau var novilkt 10 serijas...

es vel nedaudz ta ka iefanoju par Lie to me, kuru ta runa, ka sakusi radit ari musu platuma grados pa TV (man TV majas nav, tapec neesmu parliecinats).

Gravatar DoubleT

2010. gada 6. aprīlī, plkst. 15:41

  1. Friends
  2. How I Met Your Mother
  3. Big Bang Theory [ gīku seriāls, bet paķēra ]

Gravatar heh

2010. gada 24. maijā, plkst. 15:12

Nesen atklaaju anglju seriaalu - Misfits. Iesaku.