✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Absence

2010. gada 9. martā, 13 komentāri

Jā, zinu, es maz rakstu. Tiesa, satraukumam nav pamata. Vismaz līdz pat pirmdienai es diez vai kaut ko ierakstīšu, jo atdalos no tēvuzemes ārēm uz Itālijas kalniem ikgadējā normāla kalna baudīšanas pasākumā. Šogad tā laime mani satikt izkrita Val Gardenai Itālijas Alpos (Dolomītos). Ceru sadūšoties un, ignorējot rindas, izbraukt abos virzienos Sella Rondu.

Varbūt piezīme sev - pēdējais nozīmīgais ilgais atvaļinājums bija pagājušajā vasarā. Izskatās, ka pateicoties neveselīgajam dzīvesveidam un diezgan zvērīgi augušajam darba apjomam un ritmam, aizvien biežāk pieķeru sevi pie domas, ka atvaļinājums ir svētība un varam būt lepni ar savu zemi, kur bez četrām nedēļām obligātā apmaksātā atvaļinājuma var papildus dienas iegūt nododot asinis, utt.

Amerikā, piemēram, vidusmēra darbadevējs drīkst vispār neapmaksāt atvaļinājumu (likums to neliek darīt), lai arī vidēji apmaksā 10 darbadienas (divas nedēļas) gadā. Protams, foršāk ir Francijā, kur tās ir piecas nedēļas. Vai arī Jaunzēlandē, kur bez četrām nedēļām tiek papildus apmaksātas arī 11 svētku dienas, ja iekrīt darbadienā.

Un jāpiekrīt pētniekiem šmētniekiem, ka divas nedēļas vienā reizē tik tiešām ir obligāti jāizņem, jo atslēgties un atpūsties, ja ir saspringts darbs, īsākā laikā nevar. Protams, viss ir atkarīgs no katra cilvēka individuāli, bet vidēji tā varētu būt. Protams, ja strādā ar atdevi, nevis atsēdi :)

Tā kā, ciao. Tiksimies džungļos.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Sm

2010. gada 9. martā, plkst. 18:29

Latvijā jau ir ar papildu brīvdienas, kas dažreiz ir pa divām. :) Laikam 13.

Un vēl ir jāņi un Ziemsvjaunaizgads

Gravatar laacz Autors

2010. gada 9. martā, plkst. 18:32

Sm, tās jau nav apmaksātas AFAIK.

Gravatar priekuli

2010. gada 9. martā, plkst. 18:40

Laacz, ja Tev ir fix mēnešalga - tad ir gan apmaksātas. Algu nesamazina tādēļ, ka 18.novembrī valsts svētki.

Gravatar e-remit

2010. gada 9. martā, plkst. 20:59

Nu padomju laika pētījumā bija, ka organismam vajag 7 dienas, lai atietu no darba, un 7 dienas, lai noskaņotos darbam. Īstā atpūta ir pa vidu šīm divām nedēļām.

Gravatar oooo

2010. gada 9. martā, plkst. 21:59

redz kā, krīze. A ceļot varam

Gravatar dadzis

2010. gada 10. martā, plkst. 09:09

es šogad visas 4as paņēmu vienā gabalā ... ar ir cerība aizlaist prom no lv ... redzēs kā sanāks ... bet pa mēnesi toč no darba var atiet nost ka maz neliekas :) atiet tā, ka pēc mēneša jāpiedā - hmm, akāda ta bij parole?

Gravatar madis

2010. gada 10. martā, plkst. 13:00

Kā reiz tikko atgriezos no Gardenas - ielejas otrā pusē pie Ulriha arī ir fantastiska bļoda pa kuru izdragāties no sirds :) un viss tik garšīgs, viss tik garšīgs (lēts) :D

Gravatar daži

2010. gada 12. martā, plkst. 04:30

Nesatraucies, nemaz nepamanījām, nepanām un nepamanīsim

Gravatar kma

2010. gada 13. martā, plkst. 21:04

Brauc tikai oranžo rondu. Zaļo tikai tad, ja galīgi nav ko darīt. Saulainā rītā obligāti aizknibinies uz Marmoladu. Tas ir īstais challenge.

Gravatar niknaiszemnieks

2010. gada 17. martā, plkst. 18:46

Pie mums jau ari pec likuma tiek papildus apmaksaatas sveetku dienas, ja iekriit darbadienaa (kopaa taas ir 10it) tobish, ja straadaa sveetkos maksaa dubultaa (vismaz 2x), tikai ir darbavietas, kas to likumu smuki maak apiet

Gravatar Valters Preimanis

2010. gada 21. martā, plkst. 10:19

Novēlu labi izslēpoties Itaļijas kalnos un atpūsties no "jaukajiem" zilajiem ekrāniem. :)