✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

iViskas

2010. gada 8. aprīlī, 19 komentāri

Ļaujiet man paspekulēt. Saprotu, ka rudenī kodīšu pirkstos līdz ar jauna iPhone ienākšanu Latvijās, bet pašlaik tas nešķiet reāli. Jo.

Apple tikko ir uzsācis tirgot savu iPad. Kas principā ir liels iPhone tikai bez telefona funkcijām, kameras, utt. Šis produkts ir jābīda, jāmārketē, jāpārdod. Diez vai viņi var atļauties laist klajā jaunu tālruņa modeli, jo tas novirzītu uzmanību no lielās dīvainās planšetes. Un galu galā - jauns produkts prasa ļoti daudz resursus. Kā atbalstā, tā visā citā.

iPhone OS 4.0. Arī tā izstrādei, atkļūdošanai, utt arīdzan ir nepieciešami resursi. Papildus tam, jau pašlaik apritē ir milzums dažādu iPhone un iPod modeļu, kuri ir jāpārvalda, jāuztur, utt. Pašlaik viņi ar savu jauno operacionālās sistēmas versiju var cerēt iznīdēt vismaz pašus vecākos. Pie kam, lai lieki netērētu laiku, jaunajā OS iestrādātās lietas arī tiek mērķētas uz konkrētiem modeļiem.

Piemēram, ilgi gaidītais multitāskings nebūšot pieejams uz iPhone 3G, kas principā ir tikai nepilnus divus gadus vecs modelis... Un kamēr cilvēki nebūs noilgojušies pēc kaut kā pavisam jauna, nekas pavisam jauns nebūs. Un kā tad viņiem likt noilgoties? 3G lietotājus pieradinam pie domas, ka viņi ir iPhone pirmās paaudzes sekotāji - nabadziņi, kam vienīgais attaisnojums ir cenšanās pierādīt visiem, ka pilnībā pietiek ar šo veco vārgo telefonu.

Tātad, iPhone OS 4.0 mērķis nav parādīties jaunajā iPhone modelī, bet gan spēcināt iPad, veicināt iPhone lietotāju pārbīdīšanu par vienu paaudzi uz augšu un sagatavot augsni rindām, ažiotāžai un alkām pēc jaunā modeļa, kurš visticamākais parādīsies nākamgad un sauksies iPhone 3GSEF, kur “EF” ir even faster..

Un jā, lai kā man dergtos Apple politika, tīrs aprēķins, aizvērtība un neelastība visā šai sakarā, ierīce tomēr viņiem ir sanākusi labu labā. Un pavisam noteikti diez vai es par savu naudu tagad pirkšu 3GS. Beigsies mazcenas līgums un meklēšu lētāko un kvalitatīvāko piedāvājumu pie sava patēriņa un prasībām. Lai tas būtu LMT, Tele2 vai BITE.

Visticamākais, palikšu pie sava vecā iPhone 3G, ja vien tas nezaudēs savu dzīvību kādā neveiklā ceļojumā gravitācijas pēdās vai arī kāds man nepierādīs, ka es tikpat labi varu justies ar kādu citu telefonu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar atis

2010. gada 8. aprīlī, plkst. 23:15

androīdus pamēģini.. man likās ērtāki par sifoniem

Gravatar dadzis

2010. gada 8. aprīlī, plkst. 23:21

nezinu kapēc, bet man liekas ka nu pat jau ifons ir nostājies vienā līnijā ar pārējiem, ja ne jau paliek iepakaļā. esi tak reāls - neviens lv uz tiem īfoniem vairs neskatās ar siekalainām acīm, tagad jebkurš kaut cik naudīgs tīnis var tādu paķert un tas bij arī viss. vispasaules īfonizācija ir beigusies, jo visi kas slienājās, tie ir dabujuši un ar to ar ir beidzies LIELAIS bums. ipads jau nu vienozīmīgi neizraisīs neko līdzīgu ifonam, tas ir 100%.

Gravatar Aleksejs

2010. gada 9. aprīlī, plkst. 00:01

Tomēr fakts, ka mobilā OS versija būs jau vasarā, bet planšetversija būs tikai rudenī, tomēr varētu liecināt par to, ka vasarā ir paredzēt prezentēt jaunu iekārtu, kurai ir vajadzīga šī versija.

Gravatar kintu

2010. gada 9. aprīlī, plkst. 00:06

Beidzot vismaz viens reāli domājošs cilvēks. Citādi jau noriebies, ka visos rakstos par iPad nāk līdzi tas Apple sektantisms, nozombētā pielūgšana un izrādīšanās. Visvairāk tracina tas, ka pat IT guru visur mēģina salīdzināt iPad ar Kindle (un citiem e-ink lasītājiem), kas būtībā ir atšķirīgas tehnoloģijas un nesalīdzināmas lietas ar ļoti atšķirīgām paredzētajām funkcijām. Pirmais ir nenopietnai vai PR tvītošanai, otrais ir nopietnai grāmatu lasīšanai, taupot acis.

Gravatar HP

2010. gada 9. aprīlī, plkst. 02:06

Kā jau teicu, kaut kad iepriekš, vieni pirks visu, kam virsū ābols un otri lamās visu, kam virsū ābols. Vecais labais stasts par ticību un spēju šo ticību pārdot. es vēl arvien šaubos par visu. Un gribu nopirkt iPhone tikai tapec lai skeptiski izvertētu šo ierīci. Un tad jau redzēs kuriem īsti es pievienošos. Gaidu jūliju un piesakos rindā uz jauno ierici. Tiem kas šaubās ka tāda būs... Parāk labi pārdošanas rezultāti... Lai risketu izlaist gadu un pazaudēt tirgus daļu. Neticu ka kāds riskēs ar tādiem cipariem. Ābolam ir nepiecišams uzturet tirgus daļu mobilo ierīču jomā. un pašlaik izlaist gadu nozīmē pazaudēt tirgu.Parādiet man cilvēku kurš sev labrātīgi nogriezīs nost 30% peļņas! Neticu!Ar esošo modeli nebūs iespējams nodrošinat tādus pašu pārdošanas rezultātus kā iepriekš. Jauns ābols būs. Saderam? :-)

Gravatar Smic

2010. gada 9. aprīlī, plkst. 10:26

Hmm... Un Windows Mobile 7 jau pirms pirmo reaalo aparaatu iznakshanas ir viennoziimiigi noraxtiits ? Jeb atziit to nav labais tonis ? :)

Gravatar bubu

2010. gada 9. aprīlī, plkst. 10:40

Appls ir ļauns ļauns: http://daringfireball.net/2010/04/iphone_agreement_bans_flash_compiler Mēs par visu labāki, citiem neko neļausim! Sivēni tādi. Google ar Androīdu ir daudz atvērtāki. Tāpēc es acis metu uz Androīdu (Nexus One), nevis visādiem iBrīnumiem ar iIerobežojumu iUzspiešanu.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 9. aprīlī, plkst. 11:17

Smic, kāpēc norakstīts? Nespriedīšu par Win7 iekārtu pirms to pataustīšu, jo uz to lieku lielas cerības.

Gravatar normunds

2010. gada 9. aprīlī, plkst. 13:28

bubu, imo lietotājam ir pilnīgi vienalga ko apple aizliedz developeriem.

Gravatar CaptSolo

2010. gada 9. aprīlī, plkst. 13:56

Android telefoni, piem. HTC Desire vai Google Nexus One, var būt interesanta alternatīva.

Par Apple updeitiem atliek vienīgi piekrist - pēc kārtējā OS atjauninājuma iPod Touch jau palika lēnāks, reaģē ar aizturi. Nākamo major versiju labāk nemaz virsū nelikt (ja tā vispār atbalstīs šo modeli).

Gravatar bubu

2010. gada 9. aprīlī, plkst. 14:55

normunds: protams. Es to vairāk teicu no developera perspektīvas.

Gravatar normunds

2010. gada 9. aprīlī, plkst. 15:20

bubu, vai tev nešķiet, ka 99% pircēju nav developeri?

Vispār dīvaina argumentācija. Cilvēki lietas pērk ka tās ir ērti lietot vai pilda nepieciešamas funkcijas nevis tāpēc, ka ražotājs ir vai nav radījis kādus labvēlīgus vai nelabvēlīgus apstākļus developerim. Izņēmums varētu būt ziņa, ka apavu ražotājs izmanto bērnu darbaspēku, bet tā ir pavisam cita opera.

Gravatar StarRider

2010. gada 10. aprīlī, plkst. 11:00

Ziemeļamerikas kontinentā lielākā daļa populācijas lieto nevis aifounus (kurus pārsvarā lieto margināļi), bet gan kazenes (blackberry). Arī aiz RIM (research in motion, inc., kas ir blackberry ražotājs), protams stāv zināma mārketinga mašīna, tikai ne tik ciniska un uz patēriņa sabiedrību orientēta, kā āboļiem, kuri konsumentiem spēj iesmērēt spīdīgu kastīti, kas nemērā patērē akumulātōra resursus, turklāt iztrūkstot iespējai šo akumulātōru pašrocīgi un pietiekami veikli nomainīt. Nestāstiet man par ērtībām, ko piedāvā aifouns un es nestāstīšu jums par žagatām, kam patīk spīdīgi priekšmeti un mārketinga/patēriņa vergiem. Viss iepriekš minētais ir vai nu patiesība pēdējā instancē, vai arī ļoti tuvu tam. ;-)

Gravatar bubu

2010. gada 10. aprīlī, plkst. 14:59

normunds: nu un? es vai tad apgalvoju, ka 99% pircēju ir developeri? Es tikai saku, ka Apple man, kā potenciālam iPhone developerim, rada diezgan drakoniskus ierobežojumus izvēlē kā aifonam developēt. Tā vietā es labrātāk izvēlēšos Androīdu, kur man nav tādu ierobežojumu (noportēšu Mono un developēšu C#'ā).

Gravatar normunds

2010. gada 10. aprīlī, plkst. 19:28

bubu, nē, man sanāk ka tu trīs gadus gaidīji šo ierobežojumu, lai atteiktos kaut ko kodēt iphonam :o)

Gravatar Yeoman

2010. gada 12. aprīlī, plkst. 09:33

Gan iPhone 4G gan OS 4.0 buus šovasar, tas pat īsti nau baumu līmenis, bet gan skarbā realitāte.

Kam ļoti degs, un gribēs telefonu dabūt uzreiz, varēs samaxāt samērā nelielo soda naudu (7.65 Ls mēnesī, un pirmajiem 3G pircējiem rudenī beidzas mazcenas līgums), un tikt pie jauna mazcenas dzelža.

Gravatar Prusaks

2010. gada 14. aprīlī, plkst. 01:22

Diemžēl vasarā BŪS jauns iPhone. Megakruts. Ar gigantisku izšķirtspēju un jaunu Apple izstrādātu procesoru. Iespējams, ar 3D iespējām. Bet ne mazāk pat 2D. iPhone OS 4.0 palaišana ir pieskaņota jaunā iPhone palaišanai. No kurienes pārliecība? No līgumiem. Divu gadu cikls ir biznesa asinsrite. Kā beigsies līgumi iPhone 3G pircējiem, tā tiem uzreiz jābūt aci uzlikušiem uz jauna, nesalīdzināmi krutāka aparāta iz Apple. Citādi aizies vēl neceļos…

Gravatar Copy

2010. gada 18. aprīlī, plkst. 03:30

Tur nav ko pierādīt, viennozīmīgi SE Satio - smukāk un labāk izskatās, programmas u.t.t. ar tur netrūkst kādas ir aifonam, bet kas pats galvenais, atšķirībā no aifona - visu var pārvaldīt ar vienu roku, vienlaicīgi to turot tai pašā rokā. esmu abus telefonu turējis rokās un darbojies ar tiem, secinājums viens - SE Satio viennozīmīgi. Jā, esmu vienmēr bijis skeptisks pret "krutajiem" telefoniem, vienmēr esmu teicis - vai pazvanīt kādam ar to var? bet šoreiz gan, pagaidīšu kad šis modelis kļūs nedaudz lētāks, tad viennozīmīgi pirkšu, jo pašlaik nevaru atļauties uz sitiena pirkt šo modeli, tomēr maksā ar labi. :) Pašlaik dzīvojos uz nu jau 2 gadus veco SE k550i saiberšot un esmu apmierināts. :)