✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Prezidentālais vītera konts

2010. gada 9. jūlijā, 6 komentāri

Vakar kaut kur jau redzētā stilā tika rādīts sižets par to, kā mūsu valsts galvenais Valdis veic savu pirmo ierakstu tviterī (kas ir iemūžināts ari video). Diezin vai klātesošie bērni tika atlasīti pēc pazīmes vai-viņi-zin-kas-ir-tviteris. Tiesa, visi patiesie tviterētāji saausījās un viņam virtuāli klapēja pa plecu, sak' - sen bija laiks, Valdi!

Vēlos atgādināt, ka par jebkādu komunikāciju uz āru atbild prezidenta kanceleja. Neticu, ka mūsu valsts reprezentatīvajai galvai ir vēlme un nepieciešamība savā brīvajā laikā, kura jau tā nav sevišķi daudz, bakstīties datorā vai telefonā, lai nodarbotos ar tviterošanu. Tas viss ir vienkāršs PR - ja jau visi tur ir, tad kāpēc ne mēs?

Prieka vēsts būtu, ja Zatlera kungs ietvītotu kaut ko ne pārāk oficiālu. Piemēram - “Šodien tikos ar Medvedevu. Pēc tikšanās atklāju, ka man kājās ir dažādu krāsu zeķes. FAIL.” Vai arī “Šorīt Lilita piededzināja putru. Gribās ēst.” Bet cik tas ir reāli?

Tviteris ir tikai kārtējais veids, kā izplatīt tās pašas ziņas, kuras var lasīt prezidenta kancelejas uzturētajā president.lv un pateikt kaut ko papildus. Plus - dabūt no ierobežota skaita virtuālās vides iemītnieku kādu atbildi. Bet to tāpat visu dara kanceleja, nevis pats Valdis Zatlers.

No otras puses, protams, viss ir saprotams. Lieliem cilvēkiem ir nepieciešams PR, un viņu PR nevar uzticēt viņiem pašiem vai nu laika vai zināšanu trūkuma dēļ. Par to jārūpējas profesionāļiem. Tam jau arī ir domāta Valsts kanceleja - palīdzēt mūsu visu priekšniekam tikt galā ar visu, kas saistīts ar viņa pienākumu veikšanu un būt par viņa un pārējo komunicēt gribošo starpnieku.

Tāpēc vēlreiz atgādināšu - lielās šiškas pašas nekad tviterī netusēs. Nav ne laika ne vajadzības. Jo sanāks kā Kalnietei - ne nu kādu tas interesēs ne arī viņam sanāks. Sociālie tīkli ir lai socializētos, bet, ja tu esi valsts priekšgalā, gribot negribot ir nepieciešams filtrs. Gan uz iekšu, gan uz āru.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Ilārija kungs

2010. gada 9. jūlijā, plkst. 23:43

Dažiem aktieriem, mūziķiem un pornozvaigznēm tīri labi sanāk pašiem operēt. Jo PR bieži vien ir tāda piedrāžama lieta - daudz melu utt. Prezim, protams, vajag filtru, kā jau rakstā minēts.

Gravatar RedStar

2010. gada 9. jūlijā, plkst. 23:56

Tieši tā. Es personīgi netaisos tērēt savu laiku, lasot PR drazas. Vienalga kā vārdā tas konts būtu nosaukts.

Gravatar Arnolds

2010. gada 12. jūlijā, plkst. 09:19

Lilita nikna, pats neizgulējies... kas tālāk? Operācija?

Gravatar cognition8

2010. gada 12. jūlijā, plkst. 16:52

common ... vai tiešām vērts vispār uzmanību piegriezt šitiem lētajiem PR trikiņiem :)))

Gravatar Andris

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 18:10

Gada notikums -> Valdis Tvītooo !

Gravatar gg

2010. gada 19. jūlijā, plkst. 11:41

ieraksts: "neciešu pirmdienas. ja būtu man teikšana, 1dienas būtu brīvdienas ..pagaidiet!"