✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Pēdējā laika notikumi

2010. gada 13. jūlijā, 15 komentāri

Četrās dienās tiku galā ar abām pirmajām Lārsona triloģijas grāmatām. Pirmā grāmata attīstījās ļoti gausi un reālie notikumi ne pārāk ilgi pirms tās beigām. Otrā jau bija mērens brīnums, kurš, pretēji pirmajai grāmatai, šķit mazliet parāk action un dīvainību pārpilns. Bet kopumā patika. Kopējais lasīšanas ātrums - apmēram seši lati dienā. Spēcīgi :)

Karstums, savukārt, līdz šim man problēmas neradīja. Ja neskaita pagājušo nakti, kad gulēšana bija tik ellīgi saraustīta un summāri ne pārāk ilga. Papildus tam - dienas beigās var izmesties pliks, ielēkt automašīnā, aizvērt duravas, paķert kādu veņiku un uz paneļa uzmest garu. Nākas laicīgi iedarbināt mašīnu un gaidīt kādu brīdi, kamēr tā atdziest tik tālu, lai pirts efekts nebūtu tik štengrs. Lielākās nepatikšanas rada stūres un ātrumkloķa temperatūra :) Starp citu, fun fact - vakar deviņos bija par 0,3°C mazāk :)

Miega nespējas dēļ tika “nopirkta” Lārsona ekranizācija un noskatīta. Angliskais dublējums bija diezgan briesmīgs un, iespējams, nozaga diezgan labu daļu no filmas vērtības. Līdz pirmajai pusei šķita diezgan laba grāmatas ilustrācija, kura triloģiju nelasījušajiem varētu būt šādas tādas problēmas pilnvērtīgi izprast. Uz otru pusi filmas veidotājiem jau nācās diezgan daudz ko izslēgt no kopējā stāsta, ieskaitot dažas fundamentālas lietas, kuras filmai salika pavisam citus akcentus. Un, jāatzīst, Līzbetas Salanderes atainojums nebija tik kolorīts un detalizēts, kā būtu gribējies... No otras puses - pirmo grāmatu filmā iestūkāt pilnā apjomā, protams, ir diezgan nereāli. Tāpēc - ekranizācijai kopumā nebija ne vainas, ja ne mana un tās autoru dažādā izpratne par svarīgajām detaļām. Ar šausmām gaidu Holivudas iterāciju.

Politika līdz šim mani atstājusi vienaldzīgu un mierā. Visas dezinformācijas lapiņas tiek upurētas miermīlīgajam miskastes dievam. Plašsaziņas līdzekļi jau kādu laiku no manas ikdienas ir izslēgti, ieskaitot tās herņas, kuras sevi lepni dēvē par portāliem, jo tajos ziņas pamatā ir ar mani kretinējošiem atslēgas vārdiem no sērijas “noslīkuši”, “apdeguši”, “avarējuši”, “partija X”, “apvienība Y”, utt. Pat man, kuru nav viegli nokaitināt, tas viss sāk palikt pretīgi.

Darbā, savukārt, viss ir kārtībā. Esmu atguvis ritmu un iekšējo mieru, kā arī esmu beidzot nospraudis dažus dziļi personīgus mērķus.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Zandis

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 11:25

Kad ir karsts, visiem ir slikti un kad ir auksts, arī ir slikti, varu derēt, ka tu čīkstētu arī tādā gadījumā, ja vasara nebūtu karsta, bet tāda mērana, par to, ka "uh, ku sen nav bijusi karsta vasariņa - taisni riebjas". Es tev atklāšu baigo mega turbo noslēpumu - ja pirms braukšanas mašīnai atver visus logus uz divām minūtēm, viss karstums iziet ārā un nekādā pirtī nav jābrauc.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 11:35

Zandi, es nečīkstu. Ziemā man bija labi, nekāda vaina. Arī tagad ir labi - tik dažas neērtības, kuras nav nepārvaramas.

Protams, Tava interpretācija ir Tavā ziņā.

Gravatar dadzis

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 13:46

karstums nogurdina gandrīz tāpat kā aukstums. savā ziņā karstums ir sliktāks, jo to organisms mūsu panes sliktāk un tiem kam tas ir vājš tiem karstums pat ir bīstams. ar aukstumu itkā sadzīvo labāk - uzvelk vairāk virsū un itkā var pieciest to. darbā kondiška rada sajūtu ka viss ir cool. savukārt izejot ārā ir sajūta ... ka tevi apņem ļoti karsts ūdens no visām pusēm cieši jočieši un neatlaižas. fu. un mājās ar ir taškenta, jo dēļ dažām dienām karstuma jau nesāks tak par kondišku mājās domāt, nav mums tie platuma grādi. neesam jau mēs spānijas dienvidos, bet gan tuvāk leduslāčiem. ir pa karstu ... kādi 25 grādi iur ok un lai vakarā nokrīt zem 20 noteiikti. 30 ir pa daudz!

Gravatar tiri-piri

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 14:50

Laiciņš ir super! beidzot [pēc normālas ziemas] ir normāla vasara! Galu galā var taču, atbraucot uz darbu, ieiet dušā. Tas pat ir diezgan obligāti, ja brauc ar velo. Neapskaužu konservu bundžu īpašniekus. :P

Gravatar Yeoman

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 15:12

Šodien nācās braukt ar moci, Rīgā tas ir samērā neciešami, ķiverē, jakā un garajos zābakos (drošība 1.vietā). Mājās istabā uz vakarpusi +29°C, un visu nakti taisot caurvēju, nokrīt tikai līdz +27°C. Nemaz negribas iet prom no vēsā darba kabineta. Šādā laikā patīkamāk tomēr ir iekš auto, it īpaši ja sanāk viņu nolikt vietā, kur pēcpusdienā ir ēna.

Un ziema tomēr ir komfortablāka, var saģērbties, cik vajag. Par ziemas grādiem es nekad nesūdzos, bet par šo karstumu gan.

Gravatar Zandis

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 15:17

Es ar savu mini mx braucu bez ķiveres, bruņām un zandelēs. Sajūta tiešām ir tāda, kā braukt pret fēnu, taču to ir jāmāk izbaudīt. Tad, kad ziemā paskatīsies atpakaļ uz vasariņu, tas vairs neliksies traki, ka pa nakti bija jātur logi vaļā, lai kaut mazliet nodzītu temperatūru zemē.

Gravatar parasts

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 17:59

Grāmatas neesmu lasījis, bet filmas pirmās 2 redzēju - ļoti patika. Trešo būs arī kaut kad jānoskatās.

Laiks super. Var būt bik aukstāks, ap 25, lai citiem vieglāk. Tacu man ir labi šādi.

Gravatar laacz

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 20:54

tikai testējos - neņem ļaunā :)

Gravatar Anonīmais

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 20:56

^^ eh tikai norādīju uz mazu nepilnību - sorry, nekā personīga :( izdzēs plz..

Gravatar laacz Autors

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 21:41

Anonīmais, neredzu nepilnību :)

Gravatar Mārcis

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 22:01

Dienvidu zemēs, atstājot auto, ir izplatīts likt folija paskata atstarotājus priekšējā stiklā.

Gravatar normunds

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 23:29

Otrā grāmata bija visinteresantāka. Trešā grāmata jau bija totāls sviests lai savilktu kopā visus galus - slepenpoliciju, krievu spiegu, narkokurjerus etc. Bet beigās viss bija labi :)

Gravatar UL

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 23:52

mājās uzradās trešā Larsona grāmata par kaut kādu ligzdas spārdīšanu... angliski... un tiek gaidīta trešā Kolinsas spēļu triloģijas grāmata. Sola augustā.

Gravatar HP

2010. gada 13. jūlijā, plkst. 23:57

Londonā ir apmācies un pavisam patīkami +20. Manas līdzjūtības. Bet domāju ka vismaz grāmatas visu kompensē.

Dzīve sakārtojas un tas nevar nepriecēt. Jebkurā gadijumā riņķa dejas ap mašīnu ir pazīstamas. Lai cik nebūtu jocīgi ziemā kad salst rokas pie stūres es izmantoju ādas cimdus. Un vasarā arī. Kondicionierim un pečkai vieglāk strādat kad mašīna kustas. Ja kas...

Gravatar Anonīms

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 09:08

laacz nu es domāju to, ka komentos var izmantot nicku "laacz" - mainīt tas neko nemaina, bet biju domājis, ka varbūt neesi pamanījis ;)