✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Work in progress

2010. gada 13. jūlijā, 22 komentāri

Dažbrīd pārņem dusmas, jo nespēju atbildēt uz jautājumu - kad, nu kad tad beidzot? Katru reizi piesēžoties, kaut kas jau vairs nepatīk, kaut kas tiek atstāts kā ir, jo dizaineris no manis kā premjers iz Ulmaņa. Bet nekas - jau pusotrs gads pagājis pie šīs iterācijas. Var paturpināt vēl mazliet.

To, ka neesmu mākslinieks, pierāda vienkārša padarīšana. Ik reizi, piesēžoties izdarīt kaut ko globālu, viss beidzas ar mazu detaļu stumdīšanu, vai niecīgu fīčiņu fundamentālu implementēšanu.

Kas tad tas?
Kas tad tas?

Galu galā, divi dizaina solītāji mani principā ir uzmetuši un solījumus nepildījuši, tad nu pašam jāmaun kā māku :) Principā skumji, ka nav ne mazākās nojausmas par to - kā to sajūtu pārnest no sajūtas uz HTML.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar joriks

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 00:52

bet šitā ir smuki. Nav nemaz vajadzība ko mainīt.

Gravatar kik369

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 01:41

Man gan tas iepriekšējais patika daudz labāk. Pašreizējais dizains priekš manis bija vilšanās. Liec atpakaļ veco! :)

Gravatar zigis

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 08:38

ta, neķer kreņķi, cilvēki Tavu blogu lasa ne jau dēļ dizaina, bet satura :)

Gravatar dadzis

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 08:40

bez kontenta dizains ir kaķim zem astes

Gravatar koko

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 09:25

Man tas pedobearītis augšā dikten labi patīk, bet tu jau noteikti gribi staipīgo dizainu. Es varu tev paintā uzkleckot kaut ko :D

Gravatar milzulempis

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 11:30

man ar patīk. saturs galvenais....

Gravatar Mārtiņš

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 12:09

Atstāj dizainu, kā ir, tikai pieliec dažas 2010 fīčas ... un paspēlējies ar CSS3 Tev ir lielisks dizains, to tikai vajag ienest nākamajā līmenī ...

Gravatar Ģirts

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 15:37

Ieteiktu tomēr uztaisīt elastīgo dizainu, ideju var atstāt tādu, kāds ir esošais dizains, krāsas arī, uzlikt tikai papildus fīčas, kas attiecas uz web standartiem un web2.0! Vajadzētu tai skaitā ieviest arī šur tur ajax lietotāju ērtību labad. Dizainiski citādi nav jēgas censties, jo kā jau te teica - galvenais ir saturs! Tieši pārspīlēts dizains bieži vien atklāj, ka satura nav!

Gravatar Mr. Serge

2010. gada 14. jūlijā, plkst. 22:44

Kāda velna pēc diez būtu jātaisa elastīgo dizainu? Tieši ko tas dotu funkcionāli? Manuprāt tam nav nekādas jēgas un tikai pišanās implementējot, jo lasāmībai tāpat nāksies tad ar rociņām ekrāna platumu saspiest, kā tas ir, piemēram, lasot kaut kādus tur livejornal vai ko tamlīdzīgu.

Gravatar krizdabz

2010. gada 15. jūlijā, plkst. 08:24

Kādi jūs visi tomēr esat āpši. Lācis te tagad cenšas, knapina un tapina sev jauno dizainu, bet jūs visi kā viens bļaujat, ka, nē, neko jaunu nevajag. Nu, fui, kā tā var? :)

Gravatar Ģirts

2010. gada 15. jūlijā, plkst. 17:58

Vajag elastīgo dizainu, jo sen jau vairs monitori ar minimālo izšķirtspēju 800x600 nav pat ievērojama daļa! Jāsaprot, ka galda datora vai portatīvā datora monitoram minimālā izšķirtspēja būs 1024x780, pie tam, ļoti izplatīti ir "full HD" monitori, kas nozīmē, ka ir jāparedz arī, ka var skatīties kāds tipāžs laacz.lv uz monitoru ar izšķirtspēju 1920x1200, attiecīgi jāparedz arī maksimālais platums (ap 1200 parasti). Un neko nevajag saspiest manuāli vai citādi bakstīties, ja ir padomāts par ergonomiju web lapā! Kas attiecas uz web2.0 fīčām, tās var ieviest, var arī neieviest, bet web2.0 pareizās fīčas konkrētajam saitam nedaudz palīdzētu varbūt uzlabot apmeklētāju aktivitāti saitā!

Gravatar zzz

2010. gada 15. jūlijā, plkst. 21:40

skatoties pēx daļas iepriekšējo ierakstu nepārsteidz laacz vēlme nodarboties ar kautko lieku un nedarīt praktiski nepieciešamo

Gravatar Pipuks

2010. gada 15. jūlijā, plkst. 23:50

Komentārs top uz Full HD monitora (1920 x 1080). Lai gan browseri vienmēr maksimizēju pa visu logu, man tik un tā patīk, ka teksts ir ierobežotā platumā lapas vidū. Nu negribu es galvu grozīt pa labi un pa kreisi visu laiku. 65 simboli tāpat ir optimālais vienas rindiņas teksta garums.

Gravatar Ģirts

2010. gada 16. jūlijā, plkst. 13:08

<em>Pipuks</em>, atļaušos nepiekrist! Protams, ir diezgan ērti lasīt slejās, bet tas nenozīmē, ka nevar sadalīt tekstus vairākās slejās, vai palielināt fontu izmērus, pa labi vai kreisi uztaisīt vēl divas papildus kolonas informācijai utml. bet fiksēta lapa 800x600 izšķirtspējai mūsdienās, kad vairums lieto vismaz 1024x768, no kuriem liela daļa <em>full HD</em>, ir vienkārši vietas izšķērdēšana! Vietu, telpu vajag izmantot, kaut vai palielinot fontu izmērus, man nepatīk piemēram, ka gan pa labi, gan pa kreisi ir nedabiski plaši, neizmantoti pelēkbrūni laukumi!

Gravatar aLz

2010. gada 16. jūlijā, plkst. 13:51

Ar 960px lapas platumu pilnībā pietiek, arī uz Full HD monitora. Ja vien nav tonna ar dažādu informāciju, % platums nav vajadzīgs.

Gravatar spic

2010. gada 16. jūlijā, plkst. 14:12

> 800x600

Un vēl mazāk: aifoni, aipadi, netbuki un tamlīdzīgas sīkierīces.

Gravatar Ģirts

2010. gada 16. jūlijā, plkst. 16:43

Uz savām "sīkpadu" un "einuhbuku" ierīcēm skaties webus, kam ir paredzēta versija speciāli "handheld devices". Ja neesi informēts, tad ir iespējams definēt atsevišķu CSS priekš <em>handheldiem</em> tikai un tad lapa uz tiem izskatīsies savādāk un tā kā tiem vajag! Tā jau nu nav problēma, problēma ir ar galda datoriem un portatīvajiem, ja mēs te iztirzājam dizainu. Es saku - ideāli ir puselastīgie dizaini, kas neizplešas pa visu <em>full HD</em>, bet izplešas līdz 1150px platumam piemēram. Ir tādas CSS īpašības kā <em>min-height</em> un <em>min-width</em>.

Gravatar Storms

2010. gada 16. jūlijā, plkst. 22:08

Šaurās baltās strīpiņas monitora vidū man atgādina šo-to ne no IT pasaules... Kāda velna pēc industrijai ir jācenšas būvēt maksimāli waidus ģīmjus, ja web dizaineri saturu cenšas saspiest iekš 30% telpas? Man piemēram besī ārā skrollēt ar žurku up/down. Man patīk ka maksimums daudz informācijas man ir pieejams acu kustības attālumā, tādējādi izzūd nepieciešamība pārvarēt slinkumu lai uzliktu uz peles roku. Cilvēks pēc definīcijas ir slinka būtne, a es jo sevišķi. Tas ir dabīgi un ar to nav jēgas cīnīties. :) A par dizainu iekš laacz.lv ... Ja godīgi... Šodien tik apstījos dizaina lietas, līdz šim biju skatījies tikai saturu. Tātad - dizains man netraucēja. Viņš neuzbāzās un nederdzās. Tātad? Virziens ir pareizs IMHO. Cik noprotu tad notiekas darbs pie kaut kā jauna. Vai vajag? Ja sporta pēc - OK, atbalstu, pelēkajai vielai reizēm vajag pakustēties tā kā viņai patīk, nevis tā kā priekšnieks saka. Bet lai piesaistītu vairāk tautas - nez vai ir vērts. Tie kas te apgrozās nav vaidzīgas rozā puķītes vai Pikasso, viņiem vaicīgs Laacz ar viņa domu graudiem kuros parasti ir arī kāds saturs atšķirībā no daudziem citiem blogeriem. ;) Nebūtu es tik slinks arī mošk ko uzrakstītu... bet tur bieži parādītos kaut kas necenzēts. :P

Gravatar Storms

2010. gada 17. jūlijā, plkst. 02:23

Iedomājos kino formātu "highscreen"... :D Kincī...

Gravatar Ģirts

2010. gada 19. jūlijā, plkst. 15:05

<b>laacz</b> taisot savu jauno dizainu varētu izlasīt vismaz šo rakstu: http://webdesignledger.com/tips/web-design-trends-for-2010 Patiesībā tam vajag daudz laika un daudz jāmācās pašam, lai varētu uztaisīt sakarīgu dizainu! Bet nu gan jau laacz ar laiku kļūs gudrāks...

Gravatar pzrk

2010. gada 26. jūlijā, plkst. 03:55

Neklausi viņus, liec reklāmas - no augšas līdz apakšai!