✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Pēdējās partijas programma

2010. gada 3. augustā, 40 komentāri

Starp citu, Pēdējās partijas programma bija aizraujoša lasāmviela. Zemāk vēsturei.

Ironizējot, varbūt vajag ieviest obligāto eksamināciju pirms balss pieņemšanas? Teiksim, tests ar jautājumiem par partiju iepriekšējo gadu programmām :) Ar tām, starp citu, var iepazīties atbilstošajā CVK lapā.

Un sarkasms - vienuviet apkopots politisko whatnot labo darbu saraksts.

“Pasaule ir pilna ar muļķiem un fanātiķiem, kas ir ļoti pārliecināti, kamēr gudri cilvēki šaubās.” Bertrans Rasels, britu filozofs

“Mēs apsolām miljardiem latu budžetā, miljoniem darba vietu, plaukstošu kultūru un zinātni, lielas pensijas, bērnu pabalstus līdz 18 gadiem, mazu pensijas vecumu, mazus nodokļus un mazu birokrātiju. Turklāt tagad mēs beidzot būsim godīgi, atklāti, saprotoši un daudz, daudz komunicēsim ar sabiedrību.”

Noticējāt? Un tagad skaudrā patiesība.

Jau dienu pēc vēlēšanām, kad beigsies dārgās reklāmas plūdi, aizvērsies partiju “atvērtie” biroji, politiķi sāks starptautisko aizdevēju prasīto budžeta cirpšanu par 200, 300 vai 400 miljoniem. Ir skaidrs, ka no aizdevuma un aizdevējiem mums neaizbēgt, pat ja bārdaini populisti stāsta, ka viņi nobiedēs Starptautisko Valūtas fondu ar taisnu stāju, apgarotu seju vai Šlesera fotogrāfiju. Bet tagad par to ne vārda, tagad ir vēlēšanas - solījumu laiks.

Visus melus un saldos solījumus atstāsim citiem. Bet pie saviem principiem gan turēsimies:

  1. Neizbēgamā budžeta samazinājuma laikā ar nagiem un zobiem aizstāvēsim:
    • Bērnu veselības aprūpes budžetu
    • Izglītības budžetu
    • Pensijas
    • Zinātni
    • Kultūru
  2. Nodokļu atlaides, pabalsti, pieejama izglītība un veselības aprūpe - viss iespējamais un neiespējamais, lai Latvijā dzimtu bērni un atgrieztos emigranti. Jo valsts bez cilvēkiem ir ļoti slikts joks.
  3. Cilvēka brīvības mums vienmēr būs pirmajā vietā. Nepieļausim diskrimināciju. Mūsu draugi ir tikpat dažādi kā Latvijas iedzīvotāji - latvieši un krievi, pensionāri un bērni, sievietes un vīrieši, cilvēki ar īpašām vajadzībām, ticīgie un ateisti, heteroseksuāļi un geji, rīdzinieki un laucinieki.
  4. Valsts panākumu mērauklai jābūt nevis kopproduktam un iztikas minimuma statistikai, bet laimes indeksam - Latvijas cilvēku labsajūtai.
  5. Mēs distancējamies no naudas varas. Mēs netērējam naudu birojam, algotiem darbiniekiem un aģitācijai. Mūs vieno ideja. Ar cilvēkiem runājam tieši, izmantojot mūsdienu komunikācijas iespējas.
  6. Ministrus izvēlēsimies konkursa kārtībā. Kā obligātu noteiksim Saeimas un valdības pieņemto lēmumu skaidrošanu.
  7. Nekavējoties aizliegsim politiskās reklāmas.
  8. Nevienlīdzība jāmazina ar progresīvu nodokļu sistēmu, palielinot nepaliekamo minimumu un samazinot nodokļu likmi mazākām algām.
  9. Nemelosim un neizliksimies, pat ja to prasīs tik mīļie politiķu “kompromisi”, “vienošanās”, “reālpolitika” un citi nepatīkami smakojoši eifēmismi.
  10. Sasauksim konstitucionālo ekspertu komisiju ar mērķi padarīt vēlēšanu sistēmu demokrātiskāku un tiešāku - piemēram, rīkojot regulārus interneta referendumus. Jau nākamajās pašvaldību un Saeimas vēlēšanās jābūt iespējai balsot internetā.

Un tagad nedaudz morāles. Piedodiet, bet mūsu atbildība nebeidzas, reizi četros gados iemetot urnā biļetenu ar mazākā ļaunuma partiju. Ja saskaitītu pie varas bijušo partiju solījumus, ar labiem nodomiem simtreiz varētu apjozt zemeslodi. Visiem pensionāriem būtu zelta zobi, bet pasaules gudrākie prāti stāvētu rindā, lai mācītu mūsu bērnus.

Tad kāpēc reizi četros gados Latvijas pilsoņi kā auni stājas rindā, lai, saņēmuši kārtējo siena (lasi, reklāmas) devu, noblētu (lasi, nobalsotu) par naskākajiem cirpējiem?

Radošs ieteikums: lasīt nevis jaunās partiju programmas, bet pirms četriem gadiem rakstītās. Tā būs vieglāk ieraudzīt kopainu un pamanīt solījumu bezjēdzību.

Jā, zinām, ka programmas lasa tikai daži procenti vēlētāju. Prieks, ka tieši Tu esi starp šiem pilsoņiem, kuri domā līdzi. Un tāpēc Tava atbildība ir runāt un pārliecināt savus draugus, paziņas, kaimiņus un darba biedrus, ka var arī savādāk. Ja vārds “partija” mūsu valstī ir diskreditēts, vajag būt drosmīgiem un pielikt šim posmam punktu - ar Pēdējo partiju. Un sākt diskusiju, lai izveidotu labāku pārvaldes sistēmu, kurā ikviens cilvēks varēs piedalīties lēmumu pieņemšanā arī starp vēlēšanām. Mūsu politiskais traktāts ir atvērts arī Tavām idejām un ierosinājumiem: www.pedejapartija.lv.

Vēlēšanu dienā uz iecirkni ejiet saposušies, jo ir neliela cerība, ka šoreiz Saeimas vēlēšanas būs stulbuma un naudas sakāves diena, tātad gudrības un ideju uzvaras diena. Vakarā izsludināsim svētkus un ballīti visā Latvijā.

Un nobeigumā atgādinājums tiem, kuri uzskata, ka politika ir nopietna lieta, kas domāta tikai safrizētiem un iestērķelētiem politiķiem: vislielākās muļķības pasaulē tiek paveiktas ar nopietnu sejas izteiksmi.

Domājiet, draugi! Gan tagad, gan pēc vēlēšanām. Un neaizmirstiet pajokot, uzsmaidīt viens otram. Tad iecerēto sasniegt ir vieglāk.

Ja pirmīt viņu lapas saturs man šķita pārāk nenopietns, tad programma jau ir mazliet saprotamāka. Redzēs. Varbūt. Sliktāk nekā varētu būt no tā tiešām nepaliks.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Vigants

2010. gada 3. augustā, plkst. 23:05

IEdomājos CVK reģistrācijas galdiņu, kuriem iesniedza šito tekstu kā partijas programmu. :) Godīgi sakot liela daļa patiesības šajā ir... un arī piemēri par ļoti alternatīvas partijas izveidi tālu nav jāmeklē - Zviedrijā kā joks izveidotā pirātu partija pamanijās tikt parlamentā... kapēc lai pie mums nebūtu Pēdējā partija kas uzvarēja vēlēšanās... interesanti gan kā viņiem būtu ar to valdīšanu, ja nu tomēr nāktos veidot valdību un lemt par tiem visiem likumiem... pieredzes ta nav pārāk daudz.

Gravatar Didulis

2010. gada 4. augustā, plkst. 02:06

Ja pareizi atminos, tad Roberts Gobziņš kandidēja Saeimas vēlēšanās arī no Muļķu partijas, kas toreiz arī nesavāca pietiekamu vēlētāju atbalstu. Un manuprāt šis ir kārtējais mēģinājums vērst vēlētāju uzmanību uz prātīga lēmuma pieņemšanu. T.i. viņiem nav mērķis tikt Saeimā, bet gan parādīt, ka dalībai vēlēšanām tomēr jābūt rūpīgi izvērtētam lēmumam. Un domāju, ka viņi tīri labi tiks galā, pat ja tiks Saeimā, jo viņiem ir pārlieku mazs kandidātu skaits, lai uzvaras gadījumā viņiem būtu nepieciešamība veidot valdību. Ja <a href="http://www.apollo.lv/portal/news/articles/210503" rel="nofollow">pašreizējo aptauju rezultāti</a> būs līdzvērtīgi arī vēlēšanu rezultātiem, tad valdību iespējams veidos Vienotība ar ZZS. Vienīgais opozīcija varētu būt paliela un noteikti traucētu valdības darbu. Taču dzīvosim un redzēsim.

Personīgi joprojām neesmu izlēmis - balsot par tiem pašiem, kas vienmēr neiegūst pietiekamu vēlētāju atbalstu, vai arī piemest savu balsi kādam lielajam blokam.

Gravatar ivars

2010. gada 4. augustā, plkst. 08:50

Diduli, mums jau ir tāda vēlēšanu sistēma, ka Tava balss par mazo (un, protams, ne vienmēr sliktāko) partiju, kas neiekļūst saeimā, tiek pieslieta kādai no lielajām partijām.

Emm, pats droši vien balsošu par tiem, kam vairāk patīk latviska vide un mazāk bijuši iejaukti iepirkumu skandālos.

Gravatar Fīrers

2010. gada 4. augustā, plkst. 09:02

...ja nu tomēr nāktos veidot valdību un lemt par tiem visiem likumiem… pieredzes ta nav pārāk daudz.

Vēl viens auns, kas gaida savu cirpēju. Kuri ir tie pieredzējušie onkuļi, kas Latvijā ir nodrošinājuši pieņemamu dzīves līmeni? Iesituši roku uz kampienu un nonivelējuši atbildības jēdzienu kā tādu - visa pieredze. Es labāk gribētu valdībā redzēt dedzīgu patriotu, kas kļūdās cenšoties kaut ko mainīt, nevis vecos krabjus, kas nekļūdīgi iesūc nāsīs cenšoties saglabāt vispārējo NEKO.

Gravatar aksels

2010. gada 4. augustā, plkst. 09:04

Traktātam nav ne vainas, bet diemžēl neticu personām, kas izveidoja šo pēdējo partiju. Manuprāt tā ir PLL rezerves komanda, kas apvienosies ar AŠ2 uzreiz pēc tikšanas saeimā.

Gravatar heh

2010. gada 4. augustā, plkst. 09:07

to ivars

kuri tie ir, kas nav iejaukti iepirkumu skandālos?

Gravatar Raivis

2010. gada 4. augustā, plkst. 09:35

frāze 'rīdzinieki un laucinieki' ir visai aprobežota

Gravatar Mārtiņš Štāls

2010. gada 4. augustā, plkst. 10:02

Skatoties partiju reitingus ir skaidrs, ka cilvēkiem nav nepieciešamo zināšanu un pašcieņas. Pēdējā partija varētu dot pozitīvu pienesumu Saeimā, bet kādēļ vēlētāji izvēlās zagļus, krāpniekus un melotājus nevis godīgus, zinošus un pieredzējušus politiķus, to gan es nesaprotu.

Gravatar normunds

2010. gada 4. augustā, plkst. 10:17

<i>manuprāt šis ir kārtējais mēģinājums vērst vēlētāju uzmanību uz prātīga lēmuma pieņemšanu.</i>

diduli, nepiekrītu. it īpaši jau tāpēc, ka sarakstā ir rolšteins, kas, tici vai nē, organizēja pozitīvisma kampaņu, kurā tērēja tā paša šķēles iedotos 300 000 latus, ko viņi savā cinismā uzskatīja, ka nav jāieskaita tp vēlēšanu izdevumos. ja tev ir taisnība, tad atliek tikai minēt kāds rolšteinaprāt būs prātīgs vēlētāja lēmums :)

pr muļķu partiju arī bija interesanti. kad to nodibināja, aptaujas rādīja, ka tai būtu daudz atbalstītāju, it īpaši jauniešu kam imponēja viena otras seja, kam patika pozitīvais nihilisms etc. un viņus ātri vien nolika pie vietas tolaik valdošie, jo klauni viņiem nebija vajadzīgi.

pašlaik situācija atšķirās, pat ja PP būtu tikuši līdz saraksta iesniegšanai (palabojiet ja kļūdos, es netieku cvk lapā apskatīt iesniegtos sarakstus) nez vai viņiem būtu kādas izredzes, jo izskatās, ka šajās vēlēšanās cilvēki meklēs problēmu risinātājus nevis klaunus.

Gravatar normunds

2010. gada 4. augustā, plkst. 10:31

<i>kādēļ vēlētāji izvēlās zagļus, krāpniekus un melotājus nevis godīgus, zinošus un pieredzējušus politiķus, to gan es nesaprotu.</i>

Mārtiņ, elementāri - tauta savus priekšstāvjus izvēlas pēc sava ģīmja un līdzības.

es vienmēr esmu uzskatījis, ka cilvēks, kas ir gatavs šmugulēt nodokļus, dot piecīšus ceļu policistiem, nekad Saeimā neievēlēs godīgu deputātu. tas viņam būtu vienkārši pretdabiski.

mūsu sabiedrības lielākā problēma ir nespēja uzņemties atbildību par savu rīcību - mēs pārkāpjam ātumu, bet tā vietā lai saņemtu sodu mēs dodam piečuku. ar vēlēšanām zināmā mērā ir tas pats - mēs ievēlam ne tos gaišākos prātus, bet pēc pusgada esam gatavi iet ar dakšām uz parlamentu lai viņus padzītu. kaut kas mainīsies tikai tad, kad tauta sapratīs, ka demokrātija sākas no apakšas.

Gravatar Reinis

2010. gada 4. augustā, plkst. 13:12

Ieteikums visiem, jo sevišķi <b>laacz</b> - runā par lietām, par kurām tu kaut ko sajēdz. Klusē par lietām, par kurām tu neko nesajēdz. Un tevi visi uzskatīs par gudru.

Gravatar Ģirts

2010. gada 4. augustā, plkst. 16:06

<b>laacz</b> pat neko daudz nejēdz no <em>web developmenta</em>, bet runā viņš par to daudz! :)

Gravatar Didulis

2010. gada 4. augustā, plkst. 16:53

-->>Ivars: Nav garantija, ka balss no partijas, kas neiekļuva Saeimā nonāks pie lielās partijas, kas man kaut mazliet simpatizētu. Varbūt tā tiek pieskaitīta tiem, kas man ļoti nepatīk jeb, taviem vārdiem, tiem, kas neatbalsta latviskāku vidu un ir iejaukti apšaubāmos iepirkumos.

-->>normunds: Es ar to frāzi biju domājis - ka viņi ar savu šovu nodemonstrē, ka lielākajai daļai partiju ir dziļi pie vienas vietas vēlētāju viedoklis, viņiem vajag tikai balsis. Kā rezultātā vēlētājiem nostrādās trauksme, nedaudz rūpīgāk izvērtēt savas prioritātes un simpātijas. Un nākošajā komentārā ar kārtas numuru 10, tu perfekti esi noraksturojis situāciju mūsu sabiedrībā. Es arī jau kādu laiku esmu pārliecināts, ka lielākie korupcijas atbalstītāji mūsu valstī ir pensionāri ar saviem piecīšiem mediķiem. Viņus vairs nepārmācīsi, tādēļ pašiem ir jāseko līdzi sevis ievēlētajiem kalpiem un ik pa laikam tie jāpabaksta. Laikam te prasās pēc kādas organizācijas, kas periodiski vēršas pie Saeimā sēdošajām partijām, ar pieprasījumiem pēc atskaitēm un paskaidrojumiem (individuāla vēršanās būt smaga partiju noslogošana). T.i. jādibina jaunas tradīcijas, lai piespiestu tautas kalpus darboties tautas interesēs.

Gravatar 8th Prophet

2010. gada 4. augustā, plkst. 18:29

Tik brīnos par to vispārējo naivumu, ka balsošana kaut ko mainītu. Manā sapratnē ir tā - esot tādam resursu daudzumam, lai varētu kontrolēt pārdesmit cilvēkus un izmantot pietiekami advancētas tehnoloģijas ir daudz vienkāršāk nopirkt tos pāris CVK tehniskos darbiniekus/uzhakot sistēmu (uztaisīt backdoorus kaut vai) un miers. Neviens jau tāpat tās balsis neskaita (tādā nozīmē, ka viena persona neskaita balsis, skaita daudzas, līdz ar to nav viena indivīda ar pilnīgu sapratni un pat ja būtu, tad šo vienu nopirkt/iebiedēt/piespiest easy). Nav jāmokās nedz ar balsu pirkšanām, nedz ar kaut kādām stratēģijām. Tekstus priekšvēlēšanu kontekstā var bīdīt tā - smukumam, jo to prasa publika. Par šo man jau kādu brītiņu ir aizdomas skatoties uz Saeimu un tiem balsojumiem. Ja atceraties epopeju ar Maizīti, kad kaut kādi, laikam, 59 deputātil teica, ka nobalsoja par, bet mašīna saskaitīja 44 un otrs bija ar to Rugāti, kad tiešajā ēterā izraka tos datus par to, ka šī ir nobalsojusi "pret" kaut ko tur, lai gan apgalvoja, ka "par". Tur jau vispār vienkārši, mašīnā hacks un ģenerējam vajadzīgo balsu skaitu, tāpat visi netiek aptaujāti, tāpat manuāli neskaita un pat nesalīdzina, vai balsu skaits nepārsniedz klātesošo deputātu skaitu - varbūt atceraties pirms gada/diviem bija skandāliņš par to, ka nejaukie debutāti ar svešām kartiņām balsojot. Vienmēr jāmeklē zemākās pretestības ceļš un šobrīt tas nav uztaisīt mega reklāmas kampaņas un ko tur vēl, vieglākais ir kontrolēt rezultātu uzskaiti un publiskošanu. Var jau būt, ka fantazēju par daudz, tik zinu, ja man būtu 500 miljoni un gribētos politisko ietekmi, tad sāktu ar IT un tehnisko daļu nevis čakarētos ar proletariāta smadzeņu skalošanu, kas tāpat ir bezjēdzīgi - nav jau smadzeņu ko skalot, ja nu vienīgi kaula...

Gravatar Didulis

2010. gada 4. augustā, plkst. 19:16

-->>8th Prophet: Vēlēšanu rezultātus tā vienkārši nevar noviltot. Balsu skaitītājiem ir piekārtoti vairāki ārvalstu novērotāji, kas skatās uz pirkstiem - kur viņš ieliek ķeksi skaitot balsis. Kaut kādā NVS bloka valstī bija šāds skandāls un vainīgais tika ātri atrasts, jo ārvalstu novērotāji sēdēja klāt. Un ES valstīs tas laikam ir pat nopietnāk, lai kāds mēģinātu šādi riskēt. Par balsošanām Saeimas sēdēs tev gan ir taisnība un tur viņiem godaprāts nepastāv. Šajā jautājumā tik tiešām prasās pēc rūpīgas kontroles no tautas puses, jo kā redzējām, tad žurnālistu aizrādījumi netika ņemti vērā.

Gravatar normunds

2010. gada 4. augustā, plkst. 19:45

Diduli, kāpēc tad vēlētājiem neparādījās trauksme pirms pagājušajām Saeimas vēlēšanām? Vai pašvaldību vēlēšanām, kad visiem jau bija skaidrskas šlesars par putnu? Diemžēl tautas atmiņa ir tieši trīs mēnešus gara. Viss kas noticis senāk ir aizvēsture un to var neņemt vērā. stendzenieks jau trīs reizes uz šo ir izbraucis un man ir bail, ka izbrauks arī ceturto un tad būs dirsā.

Gravatar japets

2010. gada 4. augustā, plkst. 21:30

  1. normunds +1!! Es arī uzskatu, ka teiciens "zivs pūst no galvas" nekādā ziņā nav attiecināms uz korupciju, valdību, utt. Kad cilvēki uzņemsies atbildību par savu rīcību, tad arī būs rezultāti.

Gravatar 8th Prophet

2010. gada 4. augustā, plkst. 22:30

Diduli - es to domāju globālākā mērogā. Respektīvi, neba nu tie ir latvju bāleliņi, kas skaita "ne tā", bet gan to, ka vispār ES un USA tā ir un mūsu vēlēšanu rezultātiem ir vistiešākais sakars ar mūsu "vadības centra" (sauksim to par Briseli, lai gan varbūt gan Wašingotna, gan kas cits) norādījumiem kā un ko skaitīt un tie ES novērotāji satraucas tajos gadījumos, kad vietējie skaita savādāk kā grib vadība. Vērojot gan ārvalstu, gan vietējos procesus (atkal jau ASV un ES kontekstā) neatceros nevienu gadījumu, kad kāda valsts būtu mainījusi politisko kursu pēc tam, kad ir mainījusies valdošā partija/koalīcija, kas nozīmē, ka vēlētāji balso kā grib, bet lēmumu pieņemšana notiek vienā stilā. Palabo mani ar izņēmumu piemēriem, ja tādus zini, bet man ir aizdomas, ka nebūs. Pie tam, lielākoties ir pilnīgi pie kājas kāda ir valdība un ko saka vēlētāji. Kaut vai Lisabonas līguma pieņemšana ir lielisks piemērs.

Gravatar smb

2010. gada 5. augustā, plkst. 07:49

8th Prophet šķiet ir pārlasījies D.Braunu utml. daiļradi, Didulis nezin kāpēc domā, ka žurnālisti ir nācijas prāts, gods un sirdsapziņa, bet es kā (nedaudz) vecs un (stipri) cinisks teikšu, ka korupcija (un dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana) augstākajos varas līmeņos ir virsā pasaulē pietiekoši spēcīga - smalkāka (kā REiropā) vai ļoti rupja (kā Krievijā), bet ir, lielākajai atšķirībai esot tai, ka REiropā kaut kādu iemeslu dēļ ejot uz leju pa varas vertikāli korupcijas līmenis samazinās, kas arī palīdz noturēt valsts līmeni. Līdz ar to praktiskākais veids būtu mēģināt panākt kaut ko līdzīgu, bet, diemžēl, šāds vēstījums par vara-vēlētāji/tauta attiecībām nav iespējams ne tikai šajā pirmsvēlēšanu laikā, bet arī vispār, līdz ar to sāk likties, ka būs tāpat kā tajā vecajā anekdotē, kur reālais scenārijs bija tāds, ka atlidos mazie zaļie cilvēciņi un visu sakārtos.

Gravatar Unabomberz

2010. gada 5. augustā, plkst. 13:08

8th Prophet

Nu nedomāju, ka tev ir taisnība par to elektronisko balsošanu Saeimā. Jo pie katra atklātā balsojuma fiksējas kurš deputāts kā ir balsojis, t.i. elektroniskajā izdrukā katrs deputāts var pārbaudīt savu balsojumu. Un celt jandāliņu protams.

Tāpēc jau tie jandāliņi bija, ka žurnālisti redz - deputāta nav savā vietā, bet kartiņa iesprausta aparātā un blakus sēdošais viņa vietā spiež pogu. Tas, ka tieši blakussēdošais to pogu spieži bija arī nofilmēts. T.i. pie vainas nevis elektroniskā žulīšanās bet "deputāts parastais".

Ps - ja nekļūdos Saeimas Kārtības rullis paredz deputātiem tiesības prasīt elektronisko balsojumu atkārtot balsojot ar roku celšanu. Un maizīti vispār tak vēlēja ar biļeteniem, aizklātā balsojumā, nevis elektroniski.

A Rugāte - nu tas cits jautājums, vienkārši "Čustvo sobstvennogo veļičija over 9000".

Gravatar zzz

2010. gada 5. augustā, plkst. 18:12

atkārtošu vēlreiz - tikai fakti un tikai loģika pasaka - te, tagad, šajā murgainajā sistēmā vēlēšanas ir bezjēdzīgs pasākums un bezjēdzīgos pasākumos nav jāpiedalās - punkts ja kāds vēlas ignorēt faktus un loģiku - droši uz priekšu, rezultāts būs identisks iepriekšējām reizēm bez tam vēl viens fakts - rezultātus var pieregulēt kā vajag ne jau tikai balsu skaitīšanas brīdī, bet arī kādu laiku iepriekš un jā - nepiedalīšanās nenozīmē automātisku kritikas tiesību zaudēšanu, jebkuram kas nepiedalās joprojām ir tiesības kritizēt šo murgaino sistēmu

Gravatar Reinis &gt; 8th Prophet

2010. gada 6. augustā, plkst. 10:54

Mans komentārs bija domāts arī tev. Nevajag bezjēgā muldēt par lietām, kuras nepārzini. Latvijā ir vairāki simti vēlēšanu iecirkņu, un KATRA iecirkņa dati ir publiski pieejami - ej uz CVK mājaslapu un apskaties. Kopējā bilde veidojas, saskaitot visus iecirkņus kopā. Ja gribi, vari pats pārskaitīt. Katra iecirkņa rezultātu skaitīšanu redza vairāki cilvēki. Manipulēt ar vēlēšanu rezultātiem var divos veidos - vai nu DAŽOS iecirkņos veikt fundamentālu falsifikāciju, vai arī VISOS iecirkņos veikt nelielu falsifikāciju. Pārbaudot iecirkņus katru atsevišķi, nevienā nav fundamentāli atšķirīgu un neizskaidrojamu rezultātu. Savukārt, ja būtu kādas manipulācijas visos iecirkņos, tad visa Latvija par to runātu jau nākamajā dienā. Kaut vai tāpēc, ka par novērotājiem bieži iet idejiskie.

Vienkārši kretinē šitāda pļurkstēšana, kas ir izskaidrojama vienīgi ar akūtu intelektuālu mazspēju.

Gravatar Pēteris Pūrītis

2010. gada 6. augustā, plkst. 23:38

Viss ir vienkārši. Ir komunikācijā profesionāli strādājuši cilvēki, kam noriebies par naudu celt citus tronī. Viņi ir apzinājušies, ka pašiem ir, ko teikt. Un "PLL blakusprojekts" ir tik liela pīle (paldies, labā Vienotība), ka Doma laukuma stikla jumts tai ir ceļmallapa. Apskatieties sarakstu. Lai šos cilvēkus nopirktu, vajadzētu daudzus miljonus. Lai piemānītu, vajadzētu 100 Kašpirovskus. Mērķis ir panākt, ka cilvēku viedoklis tiek ņemts vērā, izmantojot interneta ātrumu un ērtumu, nevis partiju kampaņas reizi 2 gados. Tāpēc arī Pēdējā. Esmu kandidāts, kurš priecājas par iespēju patramdīt esošo sistēmu, kas ar 100% precizitāti pieviļ cilvēkus starp vēlēšanām.

Gravatar e-remit

2010. gada 7. augustā, plkst. 09:15

Pēteri Pūrīti, aizdomas par to, ka PP ir PLL satelītprojekts radās no tā, ka šo projektus veidoja Rolšteins, kurš pirms četriem gadiem tautai pārliecinoši stāstīja, ka pozitīvisma kampaņa nav saistīta ar TP; tāpat PP spicē viens džeks ir Stendzinieka darbinieces vīrs. Vienotība tur ņe-pričom, lai arī kā tev gribētos to saskatīt. Es teiktu, ka PP galvenais mērķis ir zibensnovedējs pirms vēlēšanām, lai varētu stāstīt, ka jāļauj vecajiem politiķiem kļūdas izlabot, utt. Kaut kas ar viņiem var vēl notikt pirms vēlēšanām, kā arī, vajadzības gadījumā, var pašķidrināt viņu rindas, kā tas noticis arī līdz šim.

Gravatar hvz

2010. gada 7. augustā, plkst. 11:03

Kas ir demokrātija? Kad vairākums ievēl savus pārstāvjus un tie vada procesus. Mūsdienās procesi un sistēma ir uzbūvēta tik sarežģīta, un vienlaikus vairakums ir palicis par tupu patērētāju sabiedrību. Ja vairākums ir stulbs, tad tādus pārstāvjus tas arī ievēlēs. Kamēr nebūs vismaz IQ tests ar obligātu minimālo līmeni gan deputātam, gan ministram un ierēdnim, neks nemainīsies,

Gravatar hvz

2010. gada 7. augustā, plkst. 11:07

starp citu teikums par IQ testu ir pilnībā nopietns. Mūsdienās pat elektriķi nevar pieņemt darbā, ja tam nav kvalifikācijas papīra. Toties kandidēt un vadīt valsti var jebkurš idiņš - tur nav pilnīgi nekādu prasību.

Gravatar Pēteris Pūrītis –&gt; e-remit

2010. gada 7. augustā, plkst. 22:22

Tā ir teorija, kas manipulē ar dažiem faktiem no daudziem.

Gravatar Mārtiņš

2010. gada 8. augustā, plkst. 17:06

zzz, ko esi darījis, lai sistēma nebūtu murgaina? Neko? Tad _| , izpīpētais fakts, tu.

Gravatar Ģirts

2010. gada 9. augustā, plkst. 23:17

Ja jūs runājat par partijām, tad ir viena lieta! Atcerieties ne tikai par zagļiem, bet arī par ārvalsts kolonistiem jeb valstī dzīvojošiem ārējiem ienaidniekiem! Neticu, ka latvieši ir tik dumji, lai nesaprastu, ar kādiem mērķiem un idejām nāk nesaskaņu centrs papildus to pašu veco zagļu laulībām ar šloseru & co!

Gravatar Smic_

2010. gada 10. augustā, plkst. 19:16

Ģirt - UN ? Balsot par kārtējām tūdaliņu partijām ? Kas neko citu kā - krievi nāk nezina ?

Gravatar Ģirts

2010. gada 10. augustā, plkst. 21:06

<b>Smic_</b> - neesi nu tik aprobežots, iepazīsties ar vēlēšanu sistēmu, izlasi pilnās partiju programmas gan tekstu, gan zemtekstu, un sāc lietot savu ķirbi, kas tev atrodas galvas vietā! Arī tūdaliņu partijās atrodami gudri cilvēki, nav jau obligāti jākrīt izmisuma galējībās un jābalso par šloseru vai maskavas aģentiem!

Gravatar Smic

2010. gada 11. augustā, plkst. 14:44

Ģirt - ja mēs lasītu un ticētu partiju programmām - tad jau sen būtu iestājusies pilnīga un vispārēja Leiputrija. Tue gudrie cilveki VISĀS partijās strādā vai/un savā vai partijas čiekuru labā ...

Gravatar Ģirts

2010. gada 11. augustā, plkst. 23:10

<b>Smic</b>: 1) iemācies izmantot HTML tagus; 2) tāpēc es teicu, ka jālasa ir ne tikai teksti, bet arī <b>zemteksti</b>, diemžēl šai gadījumā ir nepieciešams, lai tavs IQ atļautu to darīt, ja tas tā nav, izsaku līdzjūtību.

Gravatar Smic_

2010. gada 12. augustā, plkst. 19:26

Kā parasti - argumentu trūkst - sākam uzbraukt personīgi. Programma nav Ziedoņa epifānija. Zemtekstus, metaforas un visus citus daiļliteratūras elementus tajās meklē tikai dīkdieņi.

Jā... Izskatās, ka pats esi no Tūdaliņiem. Tipiska viņu argumetācija ...

P.S. Partijas droši vien brīnītos, ja iepazītos ar Tevis atrastajiem zemtekstiem. P.S.S. HTML tagi - nerūp ... :)

Gravatar Es

2010. gada 13. augustā, plkst. 11:20

noteikti paliks arī pēdējie =p

Gravatar Andris

2010. gada 13. augustā, plkst. 15:42

es domāju ka viņu kampaņas ir maldinošas, un cilvēkiem ir izvēlēties vienu tādu vai otru tādu partiju jo partijas ar neko neizceļas.

Gravatar Ģirts

2010. gada 18. augustā, plkst. 12:25

<b>Smic_</b> - tādā lasāmvielā kā partiju programmas parasti ir zemteksti, virspusējais teksts ir domāts tādiem kā tu - nu neizteikšos kādi tie cilvēki ir, lai atkal neapvainojies. Ir bik jāinteresējas arī par partijas sastāva cilvēkiem un viņu biogrāfiju, lai saprastu, kas ir kas.

Gravatar Smic

2010. gada 20. augustā, plkst. 09:02

Ragsti vēl, dārkais drauks Ģirt ... :) 4000 zīmju programma un ar zemtekstiem ... Rainis, Homērs, Gēte un Šillers pīpējot dusmīgi & sabēdājušies drūzmējas stūrītī ...

Ja partija NEPROT (nun vēl jo vairāk - NEGRIB) skaidri izteikties kaut savā programmā ... Tad tā ir banda.