✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Balso!

2010. gada 29. septembrī, 31 komentārs

Mani, ja godīgi, nekrata tas, par ko Tu balsosi. Mani vairāk uztrauc tas Tu, kurš neies un nebalsos vai izdomās muhļīties ar tukšām aploksnēm. Protams, ka aģitācija tiks nahren dzēsta ārā no komentāriem. Arī tā, kas mēģinās dalīt sarakstus pēc kaut kādām kopīgām pazīmēm.

  1. gadā ASV kāds iztērēja (iespējams) nežēlīgu naudu, lai savāktu kopā Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Cameron Diaz, Snoop Dogg, Harrison Ford, Julia Roberts, Ben Stiller, Will Smith, Steven Spielberg, Justin Timberlake, along with Sacha Baron Cohen as Borat, Zach Braff, Colin Farrell, Neil Patrick Harris, Scarlett Johansson, Shia LeBeouf, Tobey Maguire, Ryan Reynolds, un Jason Segal. Ar vienu mērķi - iestāstīt cilvēkam, ka viņam ir jābalso.

Visus klipus var atrast kampaņas YouTube profilā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar RPriednieks

2010. gada 29. septembrī, plkst. 14:49

Pēdējās sekundes tīrākā zombēšana, laikam ar amīšiem savādāk nevar.

Gravatar KKTK

2010. gada 29. septembrī, plkst. 15:02

Šādi video tikai atbaida.

Gravatar atis

2010. gada 29. septembrī, plkst. 15:45

Uz amīšiem šīs viņu zvaigznes varbūt arī nostrādā

Bet viņiem gan situācija vēl traģiskāka - tikai divi saraksti

Gravatar auseklis

2010. gada 29. septembrī, plkst. 17:15

tagad visos blogos tiek postots šis video. bet ja padomā no ieguva skatu punkta, tad balsojot Marginal Benefits ir aptuveni 0, jo balss nav izšķiroša, tāpēc daudzi arī nebalso. Bet nu tomēr pilsoņa pienākums -> tā kā visi sestdien balsot!

Gravatar affair

2010. gada 29. septembrī, plkst. 17:34

tas darbojas valstī, kur partiju programma ir konkrēts rīcības plāns, kur pa punktiem sarakstīts viss, ar ko šī partija nodarbosies. pie mums, diemžēl, partijas programma ir tukša diršana, par kuru pēc vēlēšanām visa atbildība tiek noņemta. vajadzēs ļoti pārliecinošu viedokli, kas mani sestdien piespiestu tērēt savu laiku un naudu, lai dotos balsot par kārtējiem simts idiotiem, kas neko nedarīs.

Gravatar Juris

2010. gada 29. septembrī, plkst. 19:05

Zinu, ka jāiet un noteikti tas būtu jāizdara, bet man kā sociofobam tas nebūs viegli.:/

Gravatar Janka

2010. gada 29. septembrī, plkst. 19:43

Kāpēc nevar mest tukšu aploksni? Iznākums ir tieši tāds pats, kā gadījumā, ja partija, ko es izvēlos nepārvar 5%. Tas arī ir viedoklis. p.s. Ko gribēju teikt - balsot noteikti vajag iet, ja galīgi neviens nepatīk - var arī iemest tukšu aploksni - tā arī ir viedokļa paušana.

Gravatar xc

2010. gada 29. septembrī, plkst. 22:33

Mani joprojām neviens nav spējis pārliecināt ar faktiem no realitātes te un tagad par to, ka vēlēšanām te un tagad ir kautkāda lietderīga jēga. Tādēļ tikai skatoties pēc faktiem, loģiski spriežot, ievērojot arī lietderību vēlēšanas sanāk bezjēdzīgas un tādā pasākumā nav jāpiedalās. Savukārt tukšā aploksne ir faktiski balsošana uz aklo par kādu no nosacīti lielajām partijām - tā teikt pilnīgi vienalga par ko.

Gravatar wildd

2010. gada 30. septembrī, plkst. 01:42

"If voting could change anything, they'd make it illegal."

Anyway, kā jau kāds augstāk teica, varbūt uz āmīšiem tāda slima zombēšana (it īpaši izteikta pēdējas sekundēs) iedarbojas pozitīvi, tad uz mani tikai negatīvi.

Gravatar Zandis

2010. gada 30. septembrī, plkst. 09:11

Man atkal nekrata, kas tev krata vai nekrata.

Gravatar Smirnoff

2010. gada 30. septembrī, plkst. 09:22

Man pofig. Netērēšu savu brīvdienu. :D Un pie kājas, ko citi par to domā...

Gravatar Osis

2010. gada 30. septembrī, plkst. 12:39

Balsošana ar tukšu aploksni ir attaisnojama vienā gadījumā - ja vēlies atbalstīt populārākās partijas un samazināt izredzes partijām, kas nav tik populāras. Mūsu gadījumā, iemetot tukšu aploksni, balss tiks atdota pamatā par Vienotību un Saskaņas Centru. Ja kāds iedomājas, ka balsošana ar tukšu aploksni ir "protesta balsojums", tad tādam indivīdam vajadzētu atņemt balss tiesības stulbuma dēļ.

Gravatar BigUgga

2010. gada 30. septembrī, plkst. 16:28

Bez tāda idiotiska klipa, vari pastāstīt kāpēc lai es balsotu kopā ar penžiem, kas (speciāli KAS, nevis KURI) neko vairāk par nedēļas vecu pagātni neatceras un ikreizi balso tik par leiputriskiem solījumiem nesamazināt pensiju (it kā tas būtu valstiski pats svarīgākais) vai skaistiem uzvalkiem? Kāpēc lai es dotos balsot kopā ar jaunās izglītības sistēmas rezultātu (daļa jau ir balstiesīgi) - urlēniem, kas pat rakstīt vairs neprot, nemaz nerunājot par smadzeņu pakustināšanu? Un jā, kāpēc lai es piedalītos tajā farsā, kur vara tiek tā sadrumstalota, ka no tās jau zūd jēga kā tāda?

Gravatar laacz Autors

2010. gada 30. septembrī, plkst. 16:40

BigUgga, tāpēc, ka ja Tu nepiedalies, Tev nav tiesību pīkstēt, ka atkal ir iebalsojuši tos un tos un atkal idiotiem ir pārsvars balsu skaitā, jo Tu, ak gudrais, cēlais, viedais un visu zinošais, spēj tikai runāt par to, kas nepatīk, bet nespēj pacelt savu, es atvainojos, pakaļu un aiziet atdot savu neapšaubāmi nepenžīgo un neurlīgo balsi.

Gravatar BigUgga

2010. gada 30. septembrī, plkst. 16:49

Vienīgais argument, lai pēc tam varētu pīkstēt? To jau esam pieredzējuši. "Politiķi", "tauta" tik runā - vajag pārmaiņas, vajag mainīt to, šito... JĀ! LAIMES LĀCI!! (hmm, tā sanāca, bet tas nebija uz laacz tēmēts) Vienīgi nesaprot, ka ar sistēmas rīkiem sistēmu neizmainīsi. Revolūcija? Neiespējami, jo tā saucamā "tauta" tiek turēta uz nabadzības un daunisma sliekšņa - pietiekami, lai izdzīvotu, bet īpaši nedumpotos.

Balsošanas jēgu arī stipri mazina globālā valdība, kad kaut cik nozīmīgiem lēmumiem šādai lokālai "varai" nav absolūti nekādas teikšanas. Iet vēlēt izpildvaru man nav nekādas vēlmes.

Gravatar gints_

2010. gada 30. septembrī, plkst. 16:54

Balsošana ar tukšu aploksni - savas balss proporcionāla atdošana "lielajām partijām" - visvairāk saņems tie, kas šobrīd reitongos ir augšdaļā. Un, big ugga, no tiem kas reitingos augšdaļā "urlēni" saņems visvairāk.

Nezinu vai komentāros drīkst lamāties, bet neiešana balsot vai balsošana ar tukšu aploksni IMHO ir tāda mīzēju taktika. Diemžēl tas ir tik tipiski latviski - vaimandieniņcikvisssliktiakmēscietējutauta700gaduverdzībasjūgā... Bet ja Tu nebalso, kāds cits lemj tavu un valsts likteni. Ja vecie neapmierina - balso par "mazajām partijām" (tā nav aģitācija) - lai vismaz citi cilvēki sāk darboties politikā. Tukšā aploksne ir pakalpojums vecajiem, lielajiem.

Tā bija Austrālija kur piedalīšanās vēlēšanās ir obligāta? Manuprāt IDEĀLS variants. Tie, kas neiet uz vēlēšanām vai balso ar tukšu aploksni manuprāt nav tiesīgi komentēt labo/slikto situāciju valstī (ko izraisa valsts politika un politiķi), jo viņi nav darījuši NEKO lai būtu labāk.

Gints

Gravatar atis

2010. gada 30. septembrī, plkst. 16:58

mjā, nu nožēlojami ka neredzu nevienu par kuru balsojot pēctam nenāktos pīkstēt

Gravatar BigUgga

2010. gada 30. septembrī, plkst. 17:07

gints, Tu tiešām uzskati, ka, ja nobalso, tad TU lem valsts likteni, nevis kāds cits Tavā vietā? :D Tātad sanāk, ka mēs visi esam vainīgi par Parex, par SVF? Tātad attiecīgi, arī man nākas uzņemties par to atbildību, jo iepr. vēlēšanās es piedalījos. Kāpēc man justies vainīgam? :O Pēc stingras loģikas, sanāk tā: Tu piedalījiess vēlēšanās (spriežot pēc Tava teksta, pieņemu), bet kaut-kā viss aizgājis tādā di*siņā. Kur ir Tevis piesauktais "darījis, KAUT-KO lai būtu labāk"? Es redzu, ka Tu (un citi vēlētāji) esi darījis SLIKTĀK. Esam nodarbojušies ar kaitniecību.

Gravatar Gi

2010. gada 30. septembrī, plkst. 17:32

BigUggai un visiem, kas apsver/ir izlēmuši nebalsot būtu jāmēģina saprast, ka bezdarbība arī ir darbība.

Tavas bezdarbības dēļ notikumi risinās tālāk un pilnīgi iespējams, ka savādāk nekā gadījumā, ja tu būtu darbojies. Labāk vai sliktāk, to varētu salīdzināt tikai, ja varētu pagriezt laiku atpakaļ.

Gravatar BigUgga

2010. gada 30. septembrī, plkst. 17:39

Gi, par to šaubu nav, vienīgi kaitina, ka kāds iedomājies, ka viņa "balsošana" ir kas tāds, kā fonā nepiedalīšanās vēlēšanās ir smagāks kā izvarošana, nogalināšana, tad vēlreiz izvarošana un pārpalikuma apēšana.

Gravatar Osis

2010. gada 30. septembrī, plkst. 21:31

@BigUgga "Tātad sanāk, ka mēs visi esam vainīgi par Parex, par SVF?"

Jā tieši tā, jo Saeima ir tikai tautas gribas spogulis un kamēr tauta uzskatīs, ka tai nav nepieciešams iesaistīties politiskajos procesos (pie tam, daudz nopietnāk, nekā 1 reizi gadā aizejot uz vēlēšanām), kamēr tauta uzskatīs, ka valsts ir "viņi", nevis "mēs", tikmēr arī valdība būs tāda, kas nedomās par to, ko valsts labā vajadzētu darīt, jo arī valdībai valsts būs "viņi", nevis "mēs". Proti, valdībai uz valsti ir tikpat nospļauties, cik tautai, tikai ar vienu atšķirību - "politiķi"-"uzņēmēji", atšķirībā no tautas, pie tādas sistēmas dzīvot samērā turīgi, tādēļ iniciatīvai par to, ka valsts ir mūsu, nevis kaut kas mistisks, ir jānāk no tautas, jo valdību esošā situācija apmierina.

Gravatar BigUgga

2010. gada 30. septembrī, plkst. 23:22

Osis, kā tas ir - piedalīties politiskajos procesos? Nē, nopietni. Lūdzu ar piemēriems.

Gravatar aLz

2010. gada 30. septembrī, plkst. 23:46

Offtopic: laacz, Tev invalīds XHTML markups :D

Gravatar Guntars

2010. gada 1. oktobrī, plkst. 08:36

BigUgga --> ja gribi saprast, ko Tu izdarīsi, ja metīsi tukšu aploksni/nederīgu/neiesi vispār, izlasi vakardienas "IR" zurnālā ir raksts(nav pie rokas, bet sākumā, kur galvenie par politiku raksta).

Un - nē, nedomāju, ka man/mums, kas ies balsot, tagad te vēl kaut kas jāpierāda/jāpamāca utt. tādus, ka Tevi :) Rezultāts šādai "nedarīšanai" nav tāli jāmeklē - mūsu esošā Saeima.

Gravatar gints_

2010. gada 1. oktobrī, plkst. 08:53

Bigguga -> Jā, protams, gan es gan citi balsotāji iebalso savu interešu pārstāvjus, kuri tad arī ir vainojami gan pie tā kas notiek ok, gan pie tā, kas notiek ne ok. Tapēc ka kāds nebalso arī notiek tas, ka tiek ievēlēti cilvēki kuri darbojās pretēji tavām interesēm, jo tu nēesi nevienu deliģējis pārstāvēt savas intereses. Tas politiķu sastāvs saeimā jau nepārādās no marsa - tas ir mūsu pašu bāleliņu savēlēts (man arī visi darboņi nepatīk, bet tāda nu ir tautas izvēle). Un redzot, ka iepriekš savēlētais ir sataisijis mēslus, domāju ka viņi ir jāsoda par to. Kā sodīt - balsojot par tiem, kuri godprātīgi pārstāvēs tavas intereses, vai ja tiešām neviens neliekās pilnīgi ok, tad kaut balsojot par mazāko no ļaunumiem. Tu taču svešu cilvēku nesūti ieprikties uz veikalu tavā vietā, jo nezini ko viņš nopirks, tu taču svešam cilvēkam neļauj izvēlēties tapetes dzīvoklim. Kapēc tu gribi svešiem cilvēkiem uzticēt saimas ievēlēšanu, un neizteikt savu viedokli?

Kamēr latvieši neatmetīs inertumu, un pārstās gaidīt kad kāds cits visu izdarīs tavā vietā, tikmēr būsim kur esam.

Gravatar Normunds

2010. gada 1. oktobrī, plkst. 09:44

<i>kā tas ir – piedalīties politiskajos procesos? </i>

veicot savu pilsoņa pienākumu - piedaloties vēlēšanās.

demokrātiska valsts tiek būvēta no apakšas. vajag reiz atmest dalījumu - tauta un tie tur - augšā, valsts. valsts ir tās pilsoņi nevis valdība vai parlaments. nevajag domāt, ka parlamentā un valdībā ir nez no kurienes radušies marsieši, mēs viņus esam ievēlējuši un pašlaik ir tas brīdis, kad mēs varam paust savu attieksmi pret to kā ir tikusi vadīta valsts ejot vēlēt jauno parlamentu. neaizejot tu nepaud attieksmi, tu aizmūc prom no atbildības un nākamajā dienā pēc vēlēšanām tu esi pārsteigts, ka atkal nav ievēlēti tavuprāt pareizie.

Gravatar BigUgga

2010. gada 1. oktobrī, plkst. 15:00

Guntars, Tu gribi teikt, ka pie esošās Saeimas vainīgi ir nebalsotāji?! :D Man izskatās gluži pretēji - Saeima vaidojas pateicoties balsotājiem? Es kaut ko jaucu?

gints, kā es varu iebalsot kādu, kas darbosies manās interesēs? Nē, nu, pasaki lūdzams. Skriešu balsot uzreiz! Es tajos sarakstos nevienu, kas darbosies manās interesēs, neredzu. Savās interesēs varu darboties tikai es pats. Balsot par mazāko ļaunumu netaisos, drīzāk būtu jābalso par lielāko ļaunumu, varbūt tad dauņi izkustēsies uz revolūciju? Ja ne revolūciju, tad kādām, kaut niecīgām pārmaiņām. Citādi tādi uzsaucieni: jāatmet inertums, jāiet aktīvāk vēlēt, vajag atmest dalījumu, jāveic pārmaiņas, aktīvi jāpiedalās, pilsoniskais pienākums, ir tukšas mizas, ko krata jau, hmm, cik gadus?

Piemērs ar iepirkšanos ir ekstra neadekvāts. Es neeju iepirkties (jo veikalā tirgo SŪDUS) un nevienu savā vietā nesūtu. Vai Tu ej iepirkties piena veikalā, skaidri zinādams, ka viss tur iepērkamais piens ir saskābis? Izvēlies mazāk ieskābušo? Es mierīgi varu uzticēt citiem pirkt to skābo pienu :)

Normunds, neko sev process. Reizi četros gados aiztipināt uz iecirkni \m/ Tāds process, ka no domām vien uznāk nogurums. Nobalsot un, pēc smaga darba, laist uz Ēģipti atpūsties. Viss ir izdarīt, viss tagad būs kārtībā :)

Gravatar gints_

2010. gada 1. oktobrī, plkst. 15:25

Nu saeima ir tas veikals, kur mēs nevaram neieprikties. Varam iztikt bez piena, bet bez ūdens nevaram. Diemžēl, bet saeima priekš mums ir ūdens, kur tiešām, ja neviens nav īsti garšīgs, ir jāizvēlās "mazākais no ļaunumiem".

Gravatar beast

2010. gada 1. oktobrī, plkst. 18:16

tomēr izrādās, arī starp cipargalvām ir margināļi, kuru viedoklis jau līdzinās ietiepīgai pozai. Neej balsot, bet nelielies, tas nav stilīgi.

Gravatar Brutto

2010. gada 3. oktobrī, plkst. 14:01

Atdevu savu balsi par ZZS. Baigi jau nu gribētos, ka nākamās Saeimas vēlēšanas jau varētu notikt elektroniski, caur i-netu.