✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Google TV ir ieradies

2010. gada 4. oktobrī, 7 komentāri

Tuvākajās stundās un dienās viss tīmeklis tā tik vien mudžēs no sajūsmas spiedzieniem un kritiskiem izsaucieniem sakarā ar nupat kā parādījušos detalizētāku ieskatu Google TV. Es jums teikšu, ka Apple ar savu Apple TV iet atpūsties. Tik tiešām. Es saprotu, ka Apple kā ierasts spiež uz to, ka cenzūra un iespēju ierobežošana ir patiesais ceļš uz lietotāju laimi. Kamēr citiem nekas cits neatliek, kā doties pretīm nezināmajam, atļaujot savā smilškastē spēlēties un visādi citādi izpildīties jebkruam. Diemžēl, Android gadījumā tas ir vainagojies ar to, ka nabaga lietotāja privātums ir nosacīts jēdziens, jo aplikācijas bieži vien sūta prom pārāk daudz informācijas .

Katrā gadījumā, koncepts ir interesants. Interneta pārlūkošanu, tiesa, es nesajēdzu (iespējams, ka dēļ savas sliktās redzes), bet viss pārējais gan izskatās noslienājami. Kas man patika, ir demonstrācijas klipiņos redzamais UI.

Protams, ka mūsu mazajā valstiņā, kur mēs (skaitā - daži desmiti tūkstošu skatītāju) par televīziju pamatā maksājam santīmus, nekas no demonstrētās funkcionalitātes nespīd. Tāpēc varēsim aizvien vēl dirnēt pie sava iTV (un Kurzemē topošā "konkurenta") un raudāt par to, cik ļoti lielam talantam jābūt, lai tik skaistu ideju sakropļotu un padarītu teju nelietojamu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Vilx-

2010. gada 4. oktobrī, plkst. 20:39

Interesanti, un ar ko tas tik diži atšķirsies no šobrīd dažādajiem pieejamajiem HTPC risinājumiem? Nu, tā, fundamentāli, protams. Skaidrs, ka, tā kā to atbalstīs Google, tad tam būs tāds marketings un <i>hype</i> kā nekam citam, bet kas vēl tur būs tāds jauns? Es itkā neko neatradu tajā prezentācijā...

Gravatar Mr. Serge

2010. gada 4. oktobrī, plkst. 21:04

Mani gan visvairāk uztrauc fakts, ka šī iespēja, bez šaubām, nedarbosies pa tiešo no web interfeisa, tādējādi es, sēžot mājās bez TV jau gadiem ilgi un lietojot informācijas iegūšanai vien datoru un interneta pieslēgumu, atkal palaidīšu garām iespēju skatīties TV kanālus online. Vai arī esmu kaut ko palaidis garām?

Gravatar atis

2010. gada 4. oktobrī, plkst. 21:18

Hmm, kā tad ar MythTV, XBMC, Miro..

man vispār nav TV mājās, bet kautkad varētu kādu no tiem uzlikt uz sava 27" ekrāna. Kāpēc man vēl kautkas jāpērk?

Gravatar HP

2010. gada 4. oktobrī, plkst. 22:11

Vēl viena nagla zārkā ko šeit Lielbritānijā sauc par TV licenci. Kad man ir jāmaksā tikai par to ka man ir TV aparāts. Pagaidīsim paverosim. Bet pagaidām ekonomējam aptuveni 120 naudiņas gadā uz to ka neskatamies TV tā parastajā izpratnē.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 5. oktobrī, plkst. 14:56

stripe4, tiesa. Bet daudz mazākā apjomā (rakstā minēts konkrēti runa ir par UUID).

Gravatar Delfins

2010. gada 6. oktobrī, plkst. 11:24

Google TV ir vnk skins priekš androida, kā HTC sense priekš Androida uz HTC aparātiem. Androids ir linux, attiecīgi ar pareizu kodolu var tikt uzlikts uz jebkura TV kā firmware (te vairs nebūs vajadzīgs HTPC/DVR, ja TV ir sloti atmiņai, internets un t.t.)

Pa lielam nekas īpašs, bet solis uz to, ka ar laiku kabelis/SAT tiks iznīdēti kā consumer "protokoli". Priekš kam ražot simtiem dekoderu un citu standartu, ja caur internetu un kodeku var dabūt visu to pašu - lai tik spēj procis pavilkt, kuri mūsdienās ļoti jaudīgi un maziņi.