✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Par tiem forumiem

2010. gada 21. oktobrī, 11 komentāri

Šodien irciņā neba nu gluži pats no sevis uzdevās jautājums - kuru PHP forumu sistēmiņu izvēlēties. Viss, ko tauta lielās šaibās zin, ir phpBB. Yuck. Bet ir takš kaudzīte ar citiem, kas ne par mata tiesu nav silktāki.

Šis jautājums man lika sagūglēt kādreiz redzēto un par superduper labu atzīto, bet piemirsto PHP rakstītu forumu sistēmiņu - Vanilla Forums. Ja nav specifiskas prasības pēc konkrēta produkta, tad iesaku paskatīties un ievērtēt. Simpātisks, gana oriģināls, vienkāršs un visādi citādi feins risinājums.

Protams, neviens neliedz izmantot arī bbPress (skaisti integrējas ar WordPress, jo tie paši autori) vai arī par naudu iepirkt IP.Board (diezgan daudz "blakus" aplikācijas piepērkamas) vai vBulletin (ilgstošs industrijas standarts maksas forumu klāstā).

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar krizdabz

2010. gada 21. oktobrī, plkst. 14:05

Es šur tur esmu izmantojis punBB (http://punbb.informer.com/), jo šķita pienācīgi ērts un vizuāli pielāgojams.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 21. oktobrī, plkst. 14:10

krizdabz, mani, ja godīgi, vairāk uzrunāja svaigais izskats. Klasiskie phpbb/vbulletin/invision u.c. leijauti sāk jau kardināli piegriezties. ;)

Gravatar Vilis

2010. gada 21. oktobrī, plkst. 14:13

Galvenais, lai veidotos "pavedieni" (threads) un lai varētu viegli saprast, kurš kuram ko ir atbildējis.

Gravatar Miks

2010. gada 21. oktobrī, plkst. 15:58

Līdz šim esmu darbojies ar punbb, bet tagad pamēģināšu arī vanilla, kas izskatās gala lietotājam pievilcīgāks un draudzīgāks.

Gravatar Loks

2010. gada 21. oktobrī, plkst. 16:56

Uzņēmumā arī skatijāmies uz Vanilla engini, bet tā kā neizdevās atrast neko par aktīvās direktorijas integrēto autorizāciju, tad paņēmām phpBB

Gravatar Vilx-

2010. gada 21. oktobrī, plkst. 17:12

Vēl ir arī <a href="http://www.mybb.com/" rel="nofollow">MyBB, uz kura griežas <a href="http://fizmati.lv/forums/" rel="nofollow">fizmatu forums</a>, un kuram no turienes ir arī pieejams latviskojums (tas nav starp oficiālajiem, bet turpat foruma threados var atrast).

Tāpat arī jāpiemin senos laikos atrastais <a href="http://www.simplemachines.org/" rel="nofollow">Simple Machines Forum</a> jeb SMF. Tas savulaik izcēlās ar to, ka bija viens no retajiem ar pilnu UTF-8 atbalstu. (phpBB tolaik vēl bija 2.x versijas, kurām ar unikodu bija grūti sadzīvot). Vismaz tas bija vienīgais, ko es atradu. :P

Gravatar Wallaby

2010. gada 21. oktobrī, plkst. 19:38

Un kā ar drošību? Ja paskatās retrospekcijā, pēdējo 365 dienu laikā, kādi tieši forumi tika uzlauzti/ nopludinātas datubāzes? Gadījumā nebija tieši phpBB? Var jau parakņāties un redzēt, kāda ir kopaina...

Gravatar mazauto

2010. gada 21. oktobrī, plkst. 21:41

Es arī pašlaik esmu foruma meklējumos. Mana atziņa ir tieši pretēja par leijautiem - ja letiņš ir pieradis visur redzēt vienādu, tad viņam ir grūti pirmajā brīdī piemēroties kaut kam citam. Tāpēc konfigot phpBB pašam šķiet visprātīgāk. Ikdienas foruma lietotājs nav tikdaudzdesmitgadus jau to leijautu redzējis, cik tu, Laacz... :)

Problēma ir ar to, ka daudzi nav nemaz vai ir ļoti vāji iztulkoti uz LV. Arī tas pats phpBB3... :( Tāpat viena daļa MODu konfliktē savā starpā vai arī ir izstrādāti tikai default templeitam...

bbPress ir praktiski miris, supports palicis nekvalitatīvs, acīm redzot pašiem vairs nav intereses. Priekš wordpress ļoti smuks un daudzsološs ir SimplePress - darbojas kā plugins. Atliek tikai iztulkot. Uzliku, notestēju, patika. Sabijos tikai no tā, ka, ja radīsies nepieciešamība pēc migrācijas uz citu forumu, tad tas būs impossible. :)

Gravatar radikaalz

2010. gada 21. oktobrī, plkst. 23:31

http://vanillaforums.org/features/

Vinjiem ir taa smukaa un vieglaa iespeeja embedeet. :)

Gravatar Mr. Serge

2010. gada 24. oktobrī, plkst. 05:41

radikaalz: ko es neuzskatu par kaut ko labu, jo tad viens un tas pats saturs, apmeklētājam nezinot, dublējas visur kur interneta plašumos un līdzinās tipiskam feikoto porno lapu, torrentu, kreku un citu «datubāžu» saturam.

Gravatar Grrr

2010. gada 25. oktobrī, plkst. 08:50

Vismaz defaultais Vanilla nav īpaši ērts lietošanā, piem. veids, kā iespējams apskatīties visus threadus ar jauniem postiem kopš iepriekšējās vizītes. Pagaidām nekas īpaši labāks par Simple Machines nav redzēts.