✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Git branči

2010. gada 22. novembrī, 6 komentāri

Domāju, ka tieši tāpat kā gluži nesen arī es pats - daudzi, kas individuālā kārtā lieto git, to izmanto tikai kā feinu versionēšanas un līdz ar to arī koda rezerves kopiju veidošanas rīku. Neesmu daudz meklējies, taču regulāri palietoju divas tiešsaistē pieejamās grāmatas par git'u: “Git Community Book” un “Pro Git”. Laiku pa laikam uzpeld arī kāds bloga ieraksts, bet ne vienmēr tas ir saprotams, jo sākotnējā iepazīšanās ar šo DVCS ir virspusēja un pēc tam iebraukt pareizajā terminoloģijā ir pagrūti.

Tāpēc visreālāk ir iemācīties to lietot daudz maz korekti no reālās dzīves. Pēdējais ieraksts par branches pielietojumu izstrādes ciklā, kurš aizķērās acī, ir “A successful Git branching model” (nepieciešamas pamatzināšanas git'ā). Starp citu, minētajā ierakstā ir arī rupjš, bet strādājošs veids, kā tikt galā ar sāpīgo fast-forward merges problēmu, kas sākumā nereti sastopas un tiek risināta tik pat rupji ar gūgles pirmo rezultātu palīdzību. Ja tev ir kāds cits labs, lasāms un, kas svarīgi, paviršam lasītājam saprotams materiāls, neturi sveci zem pūra - komentāri kā allaž ir atvērti.

Otrs variants - reāli no a līdz žē izlasīt visu grāmatu (iesaku “Pro Git”) un atkārtot tur lasīto, kā arī pēc iespējas vairāk no uzzinātā pielietot dzīvē. Protams, ka ne vienmēr tas ir attiecināms uz izstrādātājiem-vienpatņiem. Taču, nevajadzētu piemirst, ka vislabākos rezultātus var iegūt, iepazīstot sevis izmantoto rīku pilnībā. Pat tad, ja lietosi tikai daļu no iespējām.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar bubu

2010. gada 22. novembrī, plkst. 14:19

Jā, tas links (successful ...) ļoti labs. No tā daudz iespaidojos.

Gravatar atis

2010. gada 23. novembrī, plkst. 01:27

Ek, es laikam arī turpmāk nespēšu saprast kāpēc tieši man Git varētu būtu ērtāks par jau ierasto SVN.

Gravatar laacz Autors

2010. gada 23. novembrī, plkst. 09:20

ati, nav nepieciešams serveris vai kaut kāds serviss. Viss glabājas saknes direktorijas .git apakšdirektorijā, nevis miljons .svn direktorijās. Ja gribās serveri, nav problēmu to izveidot. Gits ir distributēts pēc dabas un vieglāk pielietojams projektos ar daudziem izstrādātājiem, sniedzot katram no tiem (vai to grupām) iespēju turpināt pilnvērtīgi kontrolēt savu versiju un pēc tam ērti to mergēt citur.

Lai arī tā ir vikipēdija, kas reti kad ir pilnvērtīgs un drošs informācijas avots, tomēr te var palasīt plusus un mīnusus DVCS: http://en.wikipedia.org/wiki/Distributed_revision_control

Gravatar bubu

2010. gada 23. novembrī, plkst. 15:08

A svn serveri ir problēmas izveidot vai? - kaut plikā samba šārē failus glabā un viss. Bet jā, tie .svn folderi man ļoti nepatīk. Tāpēc vien jau git/hg ir labāks. Nemaz nerunājot per decentralizēto VCS priekšorcībām.

Gravatar Vilx-

2010. gada 23. novembrī, plkst. 15:33

Iesācējiem: http://hginit.com/

Par labiem linkiem runājot, šeit ir vēl viens, kas man ļoti ir paticis, lai arī tas sanāk offtopiks: http://joelonsoftware.com/articles/Unicode.html

Gravatar rodzhers

2010. gada 24. novembrī, plkst. 09:05

te tādā praktiskākā valodā iesācējiem http://gitref.org/