✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Facebook draudzību vizualizācija

2010. gada 14. decembrī, 22 komentāri

Skaists rezultāts 10 miljonu Facebook "draudzību" grafam, ja to visu uzliek uz kartes. Precīzāk sakot - ja to visu iemet tukšā koordinātu plaknē. Rezultātā iegūstam mēreni precīzu pasaules karti. Pēc savienojumu skaita un intensitātes var secināt, ka nesenā TechCrunch pētījuma par Facebook reģionālo popularitāti secinājumi ir gana precīzi - gan to, ka pie mums feisbuks aug lēnām, bet Krievijā tā nav vispār :)

Facebook draudzību vizualizācija

Man ir viens saraksts, kura virsraksts (ja tāds tam būtu) varētu skanēt “paspēlēties brīvajā laikā un apgūt kaut ko jaunu”. Un šai sarakstā, šķiet, vairākus gadus jau stāv pozīcija “paņudzēt ar R”. Nekādi rokas neizaug.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar marss

2010. gada 14. decembrī, plkst. 08:43

neesmu piereģistrējies, nezinu patreiz nav intereses ;)

Gravatar laacz Autors

2010. gada 14. decembrī, plkst. 08:45

marss, jā, "neesmu feisbukā un tviterī (arī draugos)" ir jaunais "man nav televizora" :)

Gravatar btw

2010. gada 14. decembrī, plkst. 08:56

Ja redzokļi nepieviļ, tad izskatās, ka Daugavpilī atslēgts internet`s.

Gravatar JB

2010. gada 14. decembrī, plkst. 09:17

“man arī nav televizora” :)

Gravatar milzulempis

2010. gada 14. decembrī, plkst. 09:58

un arī man nav televizora! kaut kā neizjūtu vajadzību... ko Tu iegūsti no visa šī? Ja neskaita laiku, ko atņem ģimenei un bērniem. Patiešām!? Ja nu vienīgi apskatīt pēdējās "draugu" galerijas. Bet nu kas tas par draugu, ja nezini kas ar viņu notiek - tad jau drīzāk apskatīt, kā tagad izskatās viens vai otrs klasesbiedrs :)

Gravatar laacz Autors

2010. gada 14. decembrī, plkst. 09:59

mulzulempi, principā arī dators un avīzes/žurnāli, kā arī grāmatas mājās atņem laiku ģimenei un bērniem :)

Gravatar milzulempis

2010. gada 14. decembrī, plkst. 10:23

Tieši tāpēc mēģinu šo visu iespējami mazāk, lai vairāk paliek laika... Citādi iesaisties un vēl būs 10 vietas kur jāieskatās. Pietiek jau ar epastu pārbaudi un laacza rss :)

Gravatar parasts

2010. gada 14. decembrī, plkst. 12:44

tad jau arī iešana uz poda atņem laiku...:D

Gravatar milzulempis

2010. gada 14. decembrī, plkst. 13:12

starp citu tagad var šo to apvienot. uz mani tā teikt attiecas "The iPhone changed the way I poop"

Gravatar Osis

2010. gada 14. decembrī, plkst. 16:28

Ai, nu labi - arī man nav televizora, bet tas nenozīmē ka neskatos raidījumus/filmas/seriālus - to visu lejupielādēju no internetiem un skatos datorā. Neesmu feilbook'ā, jo manām vajadzībām draugiem.lv nodrošina pietiekamas socializēšanās iespējas (t.i. ieiet 1x nedeļā) un tur varu atrast visus vajadzīgos cilvēkus (ārzemju paziņu man nav). Tviteris neatbilst manām interesēm - lai uzzinātu, kas jauns man pietiek ar slashdot.org, bet jautrībai ar /b/. Uz veselīgu dzīvesveidu, globālo sasilšanu, sugu izmiršanu utt. man slaidi nospļauties, tādēļ nevajag TV, feilbuka un tvitera nelietošanu pasniegt kā kaut kādu, tipa, snobismu.

Gravatar Ž

2010. gada 14. decembrī, plkst. 16:59

Neesmu feisbukā un tviterī, un televizora arī man nav. Draugos gan vēl esmu, un kādu reizi nedēļā ieeju apskatīties vai nav vēstules vai kaut kāda jauna informācija vienā relatīvi svarīgā paziņu domubiedru grupā, agrāk vēl zoli spēlēju. Neesmu tik non-mainstream, lai dzēstos ārā. Kontaktiem ar cilvēkiem, manuprāt, skype is the way to go, jaunumiem google reader.

Gravatar guntisd

2010. gada 14. decembrī, plkst. 17:48

Te viena ziņa pavīdēja, ka krievi bija mazliet sacepušies, ka Faceook "zogot'klientus no "VKontakte.ru". Bet paši "kantaktiņi" uzskata, ka satraukumam neesot pamata :) http://internet.cnews.ru/news/top/index.shtml?2010/12/13/419780

Gravatar Kirils

2010. gada 14. decembrī, plkst. 17:59

Bet man patiešām nav televizora.

Kas īsti ir paņudzēt, lācis?

Gravatar Arnolds

2010. gada 14. decembrī, plkst. 22:47

Noskatījos to filmu "social netzwerk" un baiss riebums pārņēma pret to lecīgo un rudmataino žīdeli - cukermani. Gribēju izdzēst savu FB profilu un liels bija pārsteigums, ka profilu nevar dzēst - to var tikai "suspendēt". Vēl viens atklājums bija ka nav iespējams dzēst "intereses" un citu informāciju. Tā kā padomājiet pirms kaut ko tur rakstiet.

Gravatar IvarioLV

2010. gada 15. decembrī, plkst. 17:20

Ir jau vilinoši Facebook būt, bet tā ka man nav kontaktu ar ārzemniekiem, es tur neesmu - pilnīgi pietiek ar Draugiem. Vienīgais, ko facebook varētu, ir pieteikties dažādiem konkursiem un viss.

Gravatar IvarioLV

2010. gada 15. decembrī, plkst. 17:20

Arnold, filma jau ir daļēji mākslas, ne pilnībā dokumentāra, tā kā visam tur nevajag ticēt

Gravatar parasts

2010. gada 17. decembrī, plkst. 10:39

wtf, kas tas par "parasts"?

Gravatar rick'james

2010. gada 25. decembrī, plkst. 16:37

pec kartes izskatas, ka Latvija ir palikusi tikai Riga, visi parejie aizbrauca kkur. heh, Krievijas melnais caurums :)

Gravatar Novērojums

2011. gada 11. janvārī, plkst. 09:02

Interesanta ilustrācija. Divi novērojumi:

  1. Facebook acīmredzami ir sociālais tīkls, kas vieno t.s. "Rietumu pasauli". Ļoti izteikti. Patīkami, ka Baltija arī ir tā daļa.

  2. Pievērsiet uzmanību trijām Baltijas valstīm. Uzkrītoša sakarība - integrācija Facebook, šajā virtuālajā Rietumu sabiedrībā, ir apgriezti proporcionāla pēckara padomju imigrantu un viņu pēcteču skaitam šajās valstīs. Piebildīšu, ka tas neattiecas tikai uz Facebook, bet ir novērojams arī citās jomās. T.i. šie padomju imigranti ir kā slogs, kas mūs velk ārā no Rietumiem un atpakaļ Krievijā, ko uzskatami parāda arī šis attēls.

Gravatar laacz Autors

2011. gada 11. janvārī, plkst. 09:21

Novērojums, muļķības. Šis grafiks atspoguļo sociālo tīklu īpatsvaru konkrētos reģionos. Piemēram, Igaunijā vēl pirms dažiem gadiem nenormālā topā bija Gūgles tīkls Orkut. Latvijā visu pagaidām noēd Draugi. Kas attiecas uz Krieviju un lielu daļu citu bijušo PSRS valstu, tad tur ir Odnoklasņiki un Vkontakte. Papēti Brazīliju - tur arī ir Orkut, nevis Facebook.

Gravatar Mary

2013. gada 10. martā, plkst. 16:19

Lūdzu pamāciet, kā var izdzēst savu profilu no feisbuka? Es tur angliski neko nesaprotu.