✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Dziedājums zīmju valodā

2011. gada 13. janvārī, 9 komentāri

Šā rīta pozitīvās emocijas uzjundīja zemāk redzamais Cee Lo Green dziesmas “Fuck You” (piedodiet) izpildījums zīmju valodā. Nemācēšu teikt, cik tur viss ir precīzi, jo šo padarīšanu nepārvaldu, taču izskatās iedvesmojoši :) Meitene neesot nedz kurla, nedz mēma. Tas esot viņas koledžas kursa beigu projekts vai kā nu tur jamos sauc pie viņiem.

Saite uz video, ja neredzi augstāk jāredzamo.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Yeoman

2011. gada 13. janvārī, plkst. 10:03

Meitene saka ka viņa nav kurla, bet par mēmumu gan nekas netiek teikts. Iespējams ka ir, jo citādi priekš kam to mācīties visai klasei?

Gravatar Pipuks

2011. gada 13. janvārī, plkst. 10:40

Yeoman, štatos ir skolas, kur laiž bērnus ar runas/dzirdes traucējumiem kopā ar visime bērniem skolā, tad pārējiem arī piedāvā apgūt žestu valodu. Lai cik jocīgi tas arī neliktos, daudzi patiešām to arī izmanto. Iespējams, ka klasē ir kāds viņas labs draugs kuram ir šādas problēmas.

Gravatar Krist2ps

2011. gada 13. janvārī, plkst. 12:54

Nav obligāti jābrauc uz štatiem, lai mācītos tādās skolās, kur arī vājdzirdīgie kopā ar normāliem bērniem mācās. Un nav jāblisina acis kā tādiem <em>tirliņiem</em> - ieraudzījuši sazin ko... protams, ir interesanta vienmēr arī man bijusi viņu pasaule, bet, iedomājieties mūs viņu vietā - vai nesazinātos līdzīgi viņiem? Starp citu, mācījos Rīgas Raiņa 8. vakara (maiņu) vidusskolā, kur kopā ar normālo plūsmu mācās arī šādi cilvēki un tomēr saproti - viņi ir un paliks daļa no visas lielās sabiedrības, lai arī kādu riebumu daudziem tas izsaka, ka viņi ir savādāki.

Un jā, kas attiecas uz komentāriem te - kāda starpība - kurls vai nē, galvenais ir talants to visu iemācīties. Par zīmju valodu kopumā. Un nebūtu pret, ja atsevišķās skolās arī normāliem bērniem kaut nedaudz mācītu šo saziņas līdzekli.

Gravatar IvarioLV

2011. gada 13. janvārī, plkst. 17:48

Taču kāda starpība, vai viņa izmanto to regulāri vai mazāk regulāri, veselu dziesmu nodziedāt saskaņoti zīmju valodā ir grūti - ne visiem var sanākt vienlaicīgi kustināt muti un rokas ritmā.

Par krist2ps komentāru - labāk vismaz 1 šāda stunda, kur tu darbini gan smadzenes, gan ekstremitātes, nekā stundas, kur tikai un vienīgi deldēt solu vai arī pretēji - tikai skriet un plosīties.

Gravatar Didulis

2011. gada 13. janvārī, plkst. 19:05

laacz: Varēji būt arī pieklājīgs un rakstīt alternatīvo nosaukumu "<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Fuck_You_%28Cee_Lo_Green_song%29" rel="nofollow">Forget You</a>" (pēdējā laikā šo dziesmu pa RadioSWH šad tad skandina un netā tā tiek titulēta kā reiz ar alternatīvo nosaukumu).

Gravatar KasparsM

2011. gada 13. janvārī, plkst. 19:52

IvarioLV: Gandrīz neiespējami, ņemot vērā, ka ASL ir pavisam atšķirīga valoda ar savu gramatiku, nevis vienkārši angļu valoda zīmju sistēmā.

Gravatar laacz Autors

2011. gada 13. janvārī, plkst. 23:03

Didulis, nekā nebija. Rakstu oriģinālo nosaukumu.

Gravatar Reinis

2011. gada 14. janvārī, plkst. 19:38

Visticamāk, viņa mācās zīmju valodu tulku skolā - un šis ir viņas gala pārbaudījums kādā mācību priekšmetā.

Gravatar kma

2011. gada 20. janvārī, plkst. 15:09

Visticamāk, ka Učenei patīk. :D