✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Divi tīri feini gmail jaunumi

2011. gada 27. janvārī, 13 komentāri

Teju vai divus gadus jau lietoju gmail savas elektroniskās sarakstes uzkrāšanai un organizēšanai. Kopš 1998./1999. biju rūdīts The Bat! piekritējs (tā tāda e-pasta programmiņa). Esmu gandarīts ar to, ka e-pasts, kas jau ilgu laiku ir viens no būtiskākajiem ikdienas komunikācijas rīkiem, ir pieejams itin visur, kur vien esmu es pats un ir kaut kripatiņa interneta - mobilā vai nemobilā.

Pēdējās dienās Google ir anonsējusi divus manis ilgi gaidītus mazumiņus, kas man viņu piedāvātā e-pasta servisa lietošanu padara knipucīti parocīgāku.

Visupirmām kārtām tā ir ikoniņa, kura rādās pie cilnes (taba). Tā attēlo nelasīto e-pastu skaitu pašā ikoniņā un mainās kopā ar iesūtnes (inbox) saturu. Tas nozīmē, ka vairs nav nepieciešams izmantot kādu citu veidu, kā saņemt paziņojumus par jaunajiem e-pastiem, ja ir būtiski operatīvi uz tiem reaģēt - pietiek uzmest aci cilnei (tabam) un viss kļūst skaidrs. Cipariņi mainās līdz simtam un pēc tam attēlo tikai “100+”. Šī ir Gmail labs iespēja, kas būs atsevišķi jāieslēdz.

100+ jaunas vēstules, lietotāja k-gs!
100+ jaunas vēstules, lietotāja k-gs!

Otrā lieta, savukārt, ir tāda, par kuru varēs priecāties (pagaidām) tikai Google Chrome pārlūka lietotāji. Tie ir daiļie HTML5 paziņojumi par jaunu e-pastu vai notikumu iekš GTalk. Normāli cilvēki tās sauc par desktopa notifikācijām :) Mani vairāk priecē Google Talk paziņojumi, jo kolēģi to lieto, bet es, dzīvojot pārlūka versijā nereti palaidu garām kopīgo saucienu sadoties rokās un kaut kur doties. Līdz vakardienai nācās lietot kaut kādu drausmīga paskata aplikāciju, lai laiku pa laikam parunātos vai palasītos īsus tekstus intīmlodziņos.

Pavei tik, kas tev tur tai ēpasta tabā notiek!
Pavei tik, kas tev tur tai ēpasta tabā notiek!

Priecē, ka Google ir beigusi diskrimināciju un pēdējie aplikāciju jaunumi parādās ne tikai lielajā džīmeilā, bet arīdzan iekš Google Apps.

Domāju, ka nāksies man tomēr pabeigt garum garo ierakstu par to, kāpēc un kā pārmigrēt uz Google Apps bezmaksas versiju. Tas ir ļoti noderīgi ne pārāk lielām organizācijām, jo var lietot ne tikai gmailu uzņēmuma ietvaros, bet arīdzan izmantot visus pārējos servisus, ieskaitot ērtu koplietošanu (šārēšanu) un to modīgo padarīšanu - kolaborāciju. Gluži nesen palīdzēju šādi tikt vaļā oldskūla vienā kantorītī un nu, protams, viņiem viss ir baigi forši :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar

2011. gada 27. janvārī, plkst. 20:59

Nu nez, man kopš dzimšanas atvērtā Chrome ēpasta tabā rāda jaunu, neizlasītu pastu skaitu.

Gravatar laacz Autors

2011. gada 27. janvārī, plkst. 21:05

Anonymous, jā, bet man vaļā parasti ir kaudzīte ar tabiem, kuriem tas teksts nerādās pilnā garumā. Ir labos arī iespējams pieslēgt fīču, ka neizlasīto e-pastu skaitu rāda pirms taba nosaukuma, taču, ja gribas izmantot pinned tabs, tas nav risinājums.

Gravatar Mārcis

2011. gada 27. janvārī, plkst. 22:15

Par to Google Apps, esmu redzējis sūdzības, ka maili aiziet pa pieskari uz pāris nedēļām, nevar tikt klāt. Sūdzēties arī nevar un nav kur, jo bezmaksas paka..

Gravatar laacz Autors

2011. gada 27. janvārī, plkst. 22:18

Mārci, man tā nekad nav gadījies. Un arī neesmu ne no viena par ko tādu dzirdējis neko...

Gravatar drinkits

2011. gada 27. janvārī, plkst. 22:35

Tikko kā sāku izmantot Minimalist Gmail (http://bit.ly/flLjvh), kur viena no šīm fīčām, kā arī citas labas funkcijas, jau iekļautas, tā Gmails pat palaiž šito štruntu. Malači!

Gravatar Mārcis

2011. gada 27. janvārī, plkst. 23:14

Best ever fīča Gmailam ir undo send! Regulāri sanāk pielietot. :) Kopā man astoņi papildinājumi tiek izmantoti no Labs.

Gravatar vbz

2011. gada 28. janvārī, plkst. 08:57

Ha, tiešām ir undo send, bet tikai 30 sekundēs var atsaukt, forši būtu, ja vismaz 1. min. Tas savukārt nozīmē, ka gmail aizturētu pastu uz šo laika intervālu.

Gravatar koko

2011. gada 28. janvārī, plkst. 09:26

Es lietoju emailčekeri https://chrome.google.com/extensions/detail/gffjhibehnempbkeheiccaincokdjbfe Tā taba fīča ir laba, bet emailčekeris dod iespēju, neatverot tabu, paskatīties, kādi maili ir atnākuši un uz ātro salikt statusus.

Gravatar deni2s

2011. gada 28. janvārī, plkst. 13:43

laacz, gaidu ar nepacietību rakstu par migrēšanu uz Google Apps :)

Gravatar Signis

2011. gada 28. janvārī, plkst. 14:38

Man to e-pastu skaitu ikoniņu caur proxy un visādām citādām "aizliedzam draugiem.lv" figņām nerāda.

Gravatar Corvax

2011. gada 1. februārī, plkst. 17:25

Nu jau 3 mēnešus lietoju Gmail. Darbā caur korporatīvajiem standartiem atbilstošo IE8, bet mājās no dažādiem datoriem un dažādiem klientiem caur IMAP. Mani novērojumi, ka Bat! ir visgļukainākais tieši IMAP modē no visiem līdz šim mēģinātajiem un patīkami pārsteidz Thunderbirds. Pat autluks 2007 strādā labāk par Batu. Vēl ko konstatēju, ka IMAP modē gļuko LV valoda - veidojas dubultas mapes. Angliski viss labi.

Gravatar laacz Autors

2011. gada 1. februārī, plkst. 18:44

Corvax, affirmative. The Bat! IMAPs vienmēr ir bijis atejains.

Gravatar Desa

2011. gada 25. novembrī, plkst. 10:18

A tas raksts par migrēšanu uz Google apps tā arī netapa? Vai es nemāku atrast?