✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Par saraksti ar pašvaldības iestādēm

2011. gada 27. janvārī, 20 komentāri

Starp citu, pagājušā gada beigās (31. decembrī, jā:) nenocietos un uzrakstīju kļauzu Jelgavas pašvaldības policijai (e-pasta adrese gan bija jāmeklē Jelgavas lapā) par to, ka Jelgavas Pieaugušo izglītības centra lepnums ir vairākmetrīgas lāstekas un tās neviens nelikvidē, kamēr ap ēku skraidelē bērni, jo tur ir lielas un foršas sniega čupas.

Uzrakstīju moderni - nosūtīju e-pastu. Pacentos ne tikai ar tekstu, bet arī ar fotogrāfijām. Painteresējos arī par to, vai protokoli un sodi tiek piemēroti ne tikai privātīpašniekiem, bet arī pašvaldības iestādēm. Un aizmirsu.

  1. janvārī sev par lielu pārsteigumu saņēmu atbildi no Jelgavas pašvaldības policijas lietvedības, kas sagatavota 24. janvārī. Tās saturs nav būtisks (6. javārī, apsekojot iestādi, secinājām, utt, kā arī - jā, sastādam protokolus, bet esam saprotoši).

Interesantākais visā e-pastā bija tas, ka atbilde bija uzrakstīta kādā teksta redaktorā, izdrukāta, ieskanēta un atsūtīta uz manu e-pastu kā pielikums. 21. gadsimts - izmantojam visas pieejamās tehnoloģijas e-pastu, printeri, un skaneri. Saprotu, ka papīrs ir jāizdrukā un jāieliek mapē, kā arī jāpiereģistrē, bet, nu, racionāli izmantot laiku un to ieskanēt, lai nosūtītu elektroniski...

Patīkamais moments - vismaz ņēma vērā manu sūdzambībeles garastāvokļa radīto vēstuli.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar bush

2011. gada 27. janvārī, plkst. 21:59

Ai, nu beidz. Man arī Kravcovu šodien bija žēl :)

Gravatar Stress

2011. gada 27. janvārī, plkst. 22:15

tomēr iesakņojusies cemme uz tiesībsargājošām struktūrām. kaut vai par lāstekām jāpamoca viņu jau ne tā vieglo darbu, neminēsim viņu klerku aldziņas un ikdienas uzspiestās birokrātiskās procedūras.

Gravatar Mārtiņš

2011. gada 27. janvārī, plkst. 22:24

A man nesen ledus gabals gar degunu nokrita. Nepatīkami sajust tādu vēju matos. Paldies, ka vismaz kāds sūdzās par redzmajām lāstekām.

Gravatar marisn

2011. gada 27. janvārī, plkst. 22:36

Līdzīgi ir ar LU. Visi rīkojumi tiek izdrukāti, parakstīti un šķībi ieskenēti. Atnāk nu pastā divas lapas garš PDFs, kurš sver ~10MB. Teksts nav meklējams ne kopējams, vēl piedevām vēstules nosaukums + saturs ir "Rīkojums Nr. XX/XXX". Ej nu sameklē savā G-punktā^^^^mailā, ja nu rodas vēlme vēlreiz tajā ielūkoties. Bet galvenais - XXI gadsimts. Viss notiek "ērtā" "Ē" vidē utml. Būtu jau jauki, ja LU būtu iespējams apgūt IT lietas, jo tad varbūt tiešām varētu vismaz LU iekšienē ieviest patiesus ĒĒĒ dokumentus vai ērtu to meklēšanas sistēmu. Ja vēl LU mācītu juristus, tie varbūt spētu paskaidrot, ka ieskenēts un PDFā ielikts parakstīts dokuments ir tik pat juridiski spēcīgs kā jebkura cita analogā kopija, kura NAV parakstīta/apstiprināta, jo šie PDFi jau netiek parakstīt ar kādu ĒĒĒ-parakstu.

Gravatar normunds

2011. gada 27. janvārī, plkst. 22:56

ieskanētu vēstuli vismaz var izlasīt. vid atsūta droši parakstītu doc failu, kuru var atslēgt tikai uzinstalējot kaut kādu windows figņu. un ko man darīt ja es gribu tādu izlasīt? instalēt sasodītu win?

Gravatar asiic

2011. gada 27. janvārī, plkst. 23:31

tam laikam likuma spēkd. jo .jpg ar neder, tad nu māci lietvedēm kā skanēt vai konvertēt uz .pdf

Gravatar Vilx-

2011. gada 27. janvārī, plkst. 23:49

Es arī biju (un joprojām esmu) līdzīgā situācijā, kad rēķinu, kuru varētu sagatavot elektroniski, man sūta ieskenētu PDF'ā. No sākuma smīnēju, bet pēc tam sapratu - tur virsū ir ar roku rakstīts paraksts. Tur arī visa sāls.

Gravatar Viļums

2011. gada 28. janvārī, plkst. 08:07

Cik atceros, tad laikam iesniegumu likumā teikts, ka uz e-pastu jāatbild ar e-pastu. Atbildei jābūt noteikti parakstītai (atkal pēc likuma), tā kā šamējie drošo e-parakstu droši vien nav ieviesuši (naudas nav), tad arī šis ir likumīgs risinājums. Pie tam, viens eksemplārs paliek ko lietā iešūt.

Gravatar zais

2011. gada 28. janvārī, plkst. 09:42

Tā kā ar valsts iestādēm ir visciešākā sadarbība, tad varu tikai apliecināt, ka viss atkarīgs no iestādes lietvedības kņazistes izpratnes. Vai arī augstāk stāvošas (guļošas?... nu labi - esošas) iestādes vai institūcijas norādēm. Atbildēt uz e-pastu vajag ar e-pastu, ja netiek prasīts savādāk. Cita lieta, ka pat svarīgi svarīgās iestādēs e-paraksts ir pieejams ...tikai dažiem cilvēkiem. Ko Tu darītu, ja saņemtu e-parakstītu atbildi? (man pašam "e-paraksta" vairs nav, kad bija, tad nezināju, ko ar to darīt bez kartes lasītāja). So, lietvedības kantoris saņem 1 izdrukātu atbildes eksemplāru, kuru parakstījis tas, kurš ir tiesīgs to parakstīt, noskenē un nosūta no iestādes oficiālās e-pastkastes iesniedzējam, bet parakstītā atbildes cietā kopija (hard copy) tiek iešūta nomenklatūras lietas vākos. Nedaudz paradoksāli, bet fakts, ka ar ES un dažādām citām institūcijām reizēm sarakstāmies un izpildām to lūgumus vai norādījumus bez šīs birokrātijas, t.i. parasts e-pasts pret parastam e-pastam...

Gravatar Evalc

2011. gada 28. janvārī, plkst. 10:21

>Normundam

E-ME kapā ir tab-s "Edoc pārbaude": http://info.e-me.lv/?page_id=205 Tā ir JAVĀ, Windows nav obligāts!

Gravatar vizbule

2011. gada 28. janvārī, plkst. 10:50

nevaru ciest saīsinājumus,jo tad saproti,ko vēlies saprast.

Gravatar Kaspars

2011. gada 28. janvārī, plkst. 12:51

Mana līdzšinējā pieredze ar pašvaldības policiju Jelgavā (kooperatīva 5st. māja) ir patīkama- atnāca korekti nobrīdināja un deva laiku notīrīt (lāstekas). Bet vai tāda pati attieksme ir pret pašvaldības mājām ir labs jautājums, jo jumta notīrīšana (vienreizēja) izmaksāja 250ls un tas vēl skaitījās "pa lēto". Cik tad pašvaldībai izmaksātu notīrīt visas savas iestādes/mājas ... pat negribas rēķināt.

Gravatar deni2s

2011. gada 28. janvārī, plkst. 13:40

"jā, sastādam protokolus, bet esam saprotoši" - kad kāds sīkais noliks karoti, diez vai ar "sapratni" pietiks...

Gravatar ulzha

2011. gada 29. janvārī, plkst. 13:33

IANAL, bet nedomāju, ka ieskenētam parakstam ir kkāds spēks stiprāks par vienkāršu teksta emailu. Gan jau iemesls ir roku līkums

Gravatar Dunduks

2011. gada 29. janvārī, plkst. 23:34

mums (pietiekoši liela valsts iestāde) pieeja ir tāda -

uz vienkāršu e-pastu vienkārša e-pasta atbilde (bez e-paraksta). uz atbilstoši noformētu (ar e-parakstu) attiecīgi tāpat parakstīta atbilde. un darbinieku skaits ar e-parakstu ir atkarīgs tikai no iestādes specifikas (cik daudz tā kontaktējas ar citām fiziskām un juridiskām personām, īpaši ar valsts/pašvaldības) un vadības nostājas, jo valsts līmeņa uzstādījums, līdz ar krīzes iešanu plašumā, 2009. gada janvārī tika pausts, ka visai sarakstei publiskajā sektorā jānotiek elektroniski.

Gravatar Baiba

2011. gada 30. janvārī, plkst. 16:41

Nu, kad man atnāca tāda ē-parakstīta vēstule, man ieteica izmantot 7zip, atvērt kā arhīvu un vienā no daudzajām mapēm atradās arī pats .doc dokuments.

Gravatar Mārcis

2011. gada 31. janvārī, plkst. 16:59

O jā, valsts iestāžu burvīgās dejas starp printeri, skaneri un e-pastu es sen izmantoju kā pierādījumu tam, ka ne vienmēr darbs no pērtiķa iztaisa cilvēku.

Slimība gan ir lipīga, man no viena kabeļtelevīzijas operatora atnāca rēķins, uz kura melns pa baltu rakstīts, ka izrakstīts 20. datumā, bet manā e-kastē iekrita 25. datumā.

Gravatar bocha

2011. gada 31. janvārī, plkst. 19:36

Normund, edoca 'atslēgšanai' pilnīgi pietiek ar jebkādu unzipu. Ja tev der ieskanēta bilde, tad pārbaudīt edoca parakstu nav nepieciešams.

Gravatar marisjonovs

2011. gada 25. februārī, plkst. 19:30

Limbažu VSAA filiālē izdevās izlūgties (bija jāraksta iesniegums), lai sūta man kaut kādu papīru, ko viņiem bija man jāsūta pa e-pastu, nevis uz deklarēto adresi. Arī atsūtīja ieskenētu, toties atsūtīja.

Vasarā bija darīšana arī ar būvvaldi Aizkrauklē. Vajadzēja steidzīgi dabūt dokumentu (uz ko atsaukties), bet braukt pie viņiem vēlreiz negribējās. Arī izdevās izlūgties uz e-pastu un pēc tam kaut kad arī pēc oriģināla aizbraucu.

Progress.

Labāk lai tā sūta, nevis vispār nesūta.

Kaut kad gan jau pamazām arī iemācīsies e-parakstus lietot.